برکناری رئیس تلویزیون دولتی تونس
به گفته قیس سعید ۴۶۰ نفر از افراد با نفوذ سیاسی و مالی،۱۳.۵ میلیارد دینار (حدود ۴.۱ میلیارد یورو) از اموال عمومی مردم تونس سرقت کرده و به جیب زده اند. وی از “تصمیمات اقتصادی غلط” صحبت کرد که منجر به مشکلات عمده مالی شده است. قیس سعید، استاد سابق حقوق که در مبارزات انتخاباتی سال ۲۰۱۹ با کمپین مبارزه با فساد پیروز شد، گفت: اگر این افراد، پول مردم را باز پس دهند، با آن ها به جای”پیگرد قانونی و زندانی”، در حد”حل و فصل کیفری” برخورد خواهد شد. دفتر رئیس جمهوری اعلام کرد که آقای قیس سعید روز چهارشنبه محمد الدحاچ، رئیس تلویزیون دولتی را برکنار و یک مدیر موقت را به جای او منصوب کرد. پلیس تونس همچنین دو خبرنگار نیویورک تایمز را به طور موقت بازداشت کرده است. سخنگوی روزنامه آمریکایی روز چهارشنبه این موضوع را تأیید کرد.
لغو مصونیت پارلمانی نمایندگان تونس
الجزیره در گزارش ۲۹ جولای در همین رابطه نوشت: پس از تعلیق پارلمان و اخراج نخستوزیر هشام المشیشی در روز یکشنبه و اخراج وزرای دفاع و دادگستری یک روز بعد از آن، قیس سعید، سهشنبه گذشته فرمان برکناری چند مقام دیگر را هم صادر کرد. این رئیسجمهور ۶۳ ساله، حقوقدان و استاد سابق دانشگاه، در سال ۲۰۱۹ پیروزی چشمگیری در انتخابات ریاست جمهوری به دست آورد. او هفته گذشته با صدور احکامی، فهرست بلندبالایی از مقامهای ارشد دولتی را منتشر کرد که همگی را اخراج کرده است از آن جمله دادستان کل ارتش. او چهارشنبه گذشته همچنین رئیس تلویزیون ملی این کشور «الوطنیه» را هم برکنار کرد. افزون بر این، او مصونیت پارلمان را هم ملغا و قدرت قضایی را به دست گرفت. قیس همچنین دستور تحقیق درباره سه حزب سیاسی را صادر کرد که مظنون به دریافت کمکهای خارجی پیش از انتخابات ۲۰۱۹ بودند. روز دوشنبه، پلیس تونس به دفتر ایستگاه تلویزیونی الجزیره حمله کرد. گفته می شود دست کم ده افسر مسلح، تلفن و سایر تجهیزات را ضبط کرده اند. بودجه این کانال خبری محبوب توسط دولت قطر تامین می شود. به گفته منتقدان، این کانال، فضای زیادی برای اخوان المسلمین و دیگر اسلام گرایان فراهم می کند. قیس سعید رئیس جمهور،وعده داد که آزادی بیان و آزادی مطبوعات را در این کشور حفظ خواهد کرد.
آزادی فوری دو خبرنگار
ماسینیسا بنلکهال، یکی از دو خبرنگار، به خبرگزاری dpa + گفت که مقامات امنیتی تونس، وی را هنگام تحقیق دستگیر کرده و او را به جاسوسی متهم کرده اند. او دو ساعت را در یک ایستگاه پلیس در نزدیکی پایتخت تونس گذرانده است. به گزارش نیویورک تایمز، بنلاکهال، روزنامه نگار آزاد و همکار وی “ویویان یی” اکنون آزاد هستند. این روزنامه نوشته است: هر دو مصمم هستند تا وظیفه مهم گزارشگری از بحران سیاسی این کشور را ادامه دهند. با این حال، بنلاکهال گفت به او اجازه داده نمی شود تحقیقات خود را ادامه دهد زیرا پلیس گفته است که وی اجازه انجام این کار را ندارد. این روزنامه نگار مستقل ادعا می کند که دارای مجوز رسمی به عنوان گزارشگر در کشورتونس است.
اتهام دریافت بودجه از خارج از کشور به احزاب اسلامی
در همان زمان، قوه قضاییه تونس تحقیقات علیه حزب محافظه کار اسلامی النهضه، و دو حزب وابسته به آن را آغاز کرد. این تحقیقات، در مورد مشکوک بودن “بودجه از خارج و پذیرش وجوه با منشاء ناشناخته در طول مبارزات انتخاباتی ۲۰۱۹” است. رئیس جمهور تونس، ماه هاست که برای اداره کشور، با حزب النهضه می جنگد. شامگاه یکشنبه، او به طور شگفت انگیزی رئیس دولت این کشور، هشام المشیشی را برکنار کرد، کار پارلمان را برای مدت ۳۰ روز تعلیق نمود و متعاقب آن، برای یک شب هم ممنوعیت رفت و آمد وضع کرد. قیس سعید رئیس جمهور تونس گفت که همه این تصمیم ها، در چارچوب قانون اساسی کشورصورت گرفته است. اما از سوی دیگر، منتقدان رئیس جمهور از کودتا صحبت می کنند.
+ – خبرگزاری آلمان
دو شنبه ۱۱مرداد ماه ۱۴۰۰- ۲ آگوست ۲۰۲۱