سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۱ شهریور, ۱۴۰۵ ۱۹:۱۱

یکشنبه ۱ شهریور ۱۴۰۵ - ۱۹:۱۱

بخشی از برنامه سیریزا، حزب چپ‌گرای یونان

دولت و یارانش در یونان و در خارج از کشور، می‌کوشند با انجام سخنرانی‌های هراس‌انگیز درباره سیریزا و چشم‌انداز روی کار آمدن یک دولت چپ‌گرا، مردم را دچار وحشت کنند. می‌خواهند خلقی را مرعوب سازند که در پیامد انجام اقدامات ضد اجتماعی ۵ سال گذشته، خونش مکیده شده است.

Getting your Trinity Audio player ready...

ائتلاف دولتی «ساماراس ـ ونیزلوس» – Samaras- Venizelos ـ از این پس دیگر به گذشته تعلق دارد. ائتلافی که پس از چاپیدن کشور در طی دو سال و نیم گذشته، به تازگی تعهدات جدیدی را در برابر تروئیکا (صندوق بین‌المللی پول، بانک جهانی و بانک اتحادیه اروپا) به‌منظور تحمیل اقدامات ضد اجتماعی در مقیاسی وسیع‌تر امضا کرده است. سیریزا به هدف خود جهت برکنارکردن این ائتلاف دولتی دست می‌یابد.

خلق یونان اکنون دیگر می‌تواند سخن بگوید. هم اوست که در روز ۲۵ ژانویه ۲۰۱۵، با آرای خود انتخابش را به کشور تحمیل خواهد کرد.

در برابر صندوق‌های رأی، ۲ گزینه برای خلق یونان وجود خواهد داشت: گزینه نخست، تأیید روند کنونی یعنی ادامه سیاست فاجعه‌بار ریاضت‌کشی است و گزینه دیگر، خواست پایان دادن به این سیاست است و جایگزین ساختن یک برنامه توسعه نوین با هدف اجرای اصلاحات اجتماعی واقعی در کشور.

دولت و یارانش در یونان و در خارج از کشور، می‌کوشند با انجام سخنرانی‌های هراس‌انگیز درباره سیریزا و چشم‌انداز روی کار آمدن یک دولت چپ‌گرا، مردم را دچار وحشت کنند. می‌خواهند خلقی را مرعوب سازند که در پیامد انجام اقدامات ضد اجتماعی ۵ سال گذشته، خونش مکیده شده است. اقداماتی که دستمزدها، بازنشستگی‌ها و دستآوردهای حقوقی خلق را نابود کرد و در عوض، رکود، بیکاری و تنگدستی را درابعاد نجومی گسترش داد.

هوچی‌گری دولت یونان، محافل مدیریتی صندوق بین‌المللی پول، اتحادیه اروپا و آلمان و هراس‌افکنی بابت حملات فرضی بازارها، سیریزا را نمی‌ترساند؛ بلکه برعکس، این اقدامات اراده ما را به‌عنوان دولت چپ‌گرای آینده که توسط مبارزه و رأی خلق یونان، برای ارتقاء و پیاده کردن دقیق تدارکات برنامه سیریزا مورد پشتیبانی قرار گرفته است، تقویت می‌کند. بدون آن‌که تحت تأثیر تهدیدها، ارعاب یا فشارهای اعمال شده از سوی سالاران ملی و بین‌المللی که از سوی رسانه‌های وفادار به اهداف آن‌ها در مقیاس وسیعی پخش می‌شود، قرار گیریم.

معیارهای تصمیم‌گیری ما به‌عنوان دولت پیشروی چپ‌گرا، الزامات خشن وتحقیرآمیز در مورد طلبکاران و اموال سوداگرانه نخواهد بود؛ بلکه بقاء خلق و وقار کشورمان، آینده نسل جوان و هم‌چنین نیاز به گشایش پویه‌های نوینی خواهد بود که با پایان دادن به سیاست‌های نابودکننده و ریاضت‌کشی بی‌پایان آن‌ها، نویدبخش تمام خلق‌های اروپاست.

هدف سیریزا در این انتخابات، به‌دست آوردن اکثریت در مجلس و تشکیل دولتی خواهد بود که در آینده به کمک نیروهای چپ‌گرای دیگر و نیز نیروهای اکولوژیک رادیکال و بدون در نظر گرفتن آرای کسب شده توسط آن‌ها در انتخابات، قدرت را به‌دست گیرد.

اولویت اصلی چنین دولت چپ‌گرایی، حذف اجباری وام‌های موجود و جایگزین کردن آن‌ها با یک برنامه توسعه‌ای است که به بازسازی تولیدکننده بیانجامد. دولت مزبور بلافاصله به مسائل فوری بیکاری، برقراری دستمزد حداقل طبقه کارگر، حقوق اجتماعی، حمایت قانونی از کار و کلیه حقوق دموکراتیک که در این سال‌های اخیر لغو شده است، خواهد پرداخت. در این چارچوب، انجام مذاکره دوباره با طلبکاران درباره قراردادهای مربوط به بدهی‌ها در راستای حذف ماده‌های نامناسب واستعمارگرانه آن‌ها که منجر به فشردن گلوی مردم می‌شود و حذف بخش بزرگی از وام ‌های کشور، لازم و اساسی است.

به‌منظور مقابله با مشکلات اجتماعی عاجل قربانیان بحران اقتصادی و برای به‌راه انداختن دوباره اقتصاد، یک برنامه عمل، بلافاصله به مجلس ارائه خواهد شد. لایحه‌هایی که در اولویت به رأی نمایندگان گذاشته خواهد شد عبارتند از:

– برقراری دستمزد حداقل برابر با ۷۵۱ یورو ( که پیشتر، برابر با ۵۸۶ یورو بود) و پاداش برای کسانی که حقوق‌شان از ۷۰۰ یورو کمتر است (ماه سیزدهم)؛
– حذف تصمیمات قانونی که منجر به برکناری نابجای کارمندان دولتی شده بود و بازگرداندن قربانیان این تصمیمات بر سر کار سابقشان؛
– اجرای قوانین کار که دستمزد‌بگیران بخش خصوصی را در برابر از کار برکنار کردن‌های نابجای آنان حمایت می‌کند و حذف تصمیمات ضد دموکراتیکی که به دولت اجازه می‌دهد به‌گونه استبدادی اعتصاب کنندگان را تحت پیگرد قرار دهد؛
– به مرحله عمل در آوردن اقداماتی که بازپرداخت بدهی‌های افراد و شرکت‌های خصوصی کوچک و متوسط را به صندوق‌های دولتی یا به بیمه، و نیز بازپرداخت بدهی‌های خانوار‌هایی که بیش از حد به بانک‌ها مقروضند تسهیل می‌کند.

همزمان، دولت یک رشته تصمیماتی را اتخاذ می‌کند که در راستای حل مسائل پیوند خورده با بحران بشردوستانه است: دادن برق به خانوار‌های فقیر، کوپن‌های تغذیه به افراد بی‌بضاعت، مسکن به تنگدستان، بیمه برای کسانی که از پوشش پزشکی محروم‌اند، ورود رایگان به وسائط نقلیه عمومی برای بیکاران و تنگدستان و کاهش مالیاتی که بر روی سوخت گرمایشی بسته شده است.

این اقدامات نخستین گام‌هایی است که در چارچوب برنامه توسعه ضد سرمایه داری برداشته می‌شود. به مرحله عمل رساندن آن نیاز به بسیج و پشتیبانی خلق یونان، همبستگی خلق‌های اروپا، ائتلاف با تمام نیروهای اتحادیه‌های پیشروی چپ اروپایی و هم‌چنین با دولت‌های جنوب تنگدست دارد.

ائتلاف دولتی ساماراس ـ ونیزلوس و نخبگان سیاسی و اقتصادی که در حال حاضر به رهبری اروپا مشغولند، ترس را به‌عنوان یک حربه به‌کار می‌برند. سیریزا و حزب چپ اروپا نماینده امید خلق ما و تمام خلق‌های اروپا برای آینده‌ای بهتر هستند. ما خوش‌بین هستیم و باور داریم که می‌توانیم وضعیت را در یونان و در اروپا تغییر داد. آینده در حرکت است.

نوشته: دیمیتری استراتولیس، سندیکالیست، نماینده حزب سیریزا در مجلس یونان و مسئول کمیسیون کار ـــ 

منبع: لو گران سوار، ۲۳ژانویه ۲۰۱۵

 

تاریخ انتشار : ۵ بهمن, ۱۳۹۳ ۴:۵۸ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

«طرح مقابله با نفوذ»؛ توطئه‌ای سازمان‌یافته برای سرکوب جنبش دموکراسی‌خواهی

هیئت سیاسی-اجرایی سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت): سازمان ما تصویب کلیات این طرح را «فاجعه‌ای دیگر در نظام حقوقی کشور» دانسته و ضمن مخالفت با آن، تصویب این طرح را ادامه و تشدید رویکردی می‌داند که در «قانون تشدید مجازات جاسوسی» نیز دنبال شده است؛ قانونی که در یک سال گذشته مبنای صدور احکام سنگین و اجرای احکام اعدام در شماری از پرونده‌ها قرار گرفته است.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

حقوق بشر گزینشی نیست؛ از مردم خودتان شروع کنید

شهناز قراگزلو: قوه قضائیه جمهوری اسلامی نمی‌تواند از یک سو خود را مدافع حقوق بشر معرفی کند و از سوی دیگر، در داخل کشور حقوق بنیادین شهروندان را نادیده بگیرد. اگر دفاع از حقوق بشر یک وظیفه انسانی و اخلاقی است، همان‌گونه که سخنگوی قوه قضائیه درباره مستندسازی جنایات میناب می‌گوید، این وظیفه پیش از هر چیز باید در برابر حقوق شهروندان ایران نیز به رسمیت شناخته شود.

مطالعه »

یک ایران، یک ملت و یک ترازنامه…

گودرز اقتداری: نوشته‌ای در فضای مجازی منتشر شده است که با این مطلع آغاز میشود: «ما یک ایران نداریم. دو ایران داریم! یک ایرانِ جهان سومی که از کشورهای منطقه عقب افتاده است، نه برق دارد، نه آب دارد، نه صنعت قابل توجهی دارد، نه زیر ساخت قابل اتکایی دارد و علاوه بر آن همه نخبگان‌اش نیز در حال فرار از کشور هستند و این ایران رو به قهقرا در حرکت است. یک ایرانِ دیگر هم وجود دارد که ۹۵ درصد جمعیت آن باسواد است و در بین ۲۰ کشور اول جهان در تولید علم قرار دارد و در تربیت متخصص از پزشکی گرفته تا مهندسی علوم روز جهان همچون نانو، رباتیک، ژنتیک، هسته‌ای و … سرآمد کشورهای منطقه است» یادداشت زیر در پاسخ به آن برداشت نوشته شده است.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

معاون نخست وزیرایتالیا، همچنان مانع بازگشت پناهندگان به این کشور می‌شود

دیپلمات‌های سابق فرانسوی و بریتانیایی خواستار موضع سختگیرانه‌تری در قبال اسرائیل شدند

شرکت‌های آمریکایی در اختلاف تجاری با کانادا زنگ خطر را به صدا درآوردند

بیانیه سازمان پزشکان و پیراپزشکان جبهه ملی ایران به مناسبت روز پزشک

کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ علیه دولت ملی مصدق و قانون اساسی مشروطه بود