دوشنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۴ - ۰۶:۱۷

دوشنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۴ - ۰۶:۱۷

بیانیه «همگامی» در محکومیت اخراج فله‌ای مهاجران افغان
روند اخراج گسترده مهاجران افغان از ایران، که با دامن زدن به افغان‌ستیزی و با هدف انحراف افکار عمومی صورت می‌گیرد، اقدامی تلخ، ناعادلانه و تأسف‌برانگیز است. این سیاست در...
۱۶ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
خواست مشترک و فراگیر مبارزان میهن‌دوست ایران، آزادی بی‌قیدوشرط زندانیان سیاسی، اجتماعی و فرهنگی است!
اساساً مفهومی به نام «جرم سیاسی» موضوعیت و معنایی ندارد. جرم‌شماری این فعالیت‌های حقوق بشری غیرقانونی‌ست و باید ممنوع شود. فعالیت سیاسی، اجتماعی و فرهنگی اقدامی مجرمانه نیست و نمی‌تواند...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: پروین همتی
نویسنده: پروین همتی
#جدول_مندلیف
به تعبیر متخصصان، هوش مصنوعی، نفتِ آینده است و تبدیل شدن به مرکز گرانش اقتصادی در جهانِ امروز ، خود نوعی خلقِ ثروتِ بیکران.
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳) مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی
… درباره سازما‌ندهی طبقه کارگر به‌عنوان یک طبقه از طریق اتحادیه‌های کارگری هیچ چیزی گفته نشده است.این امر خیلی مهم است، در واقع، بدین‌جهت که این‌ها تشکلات واقعی پرولتاریا هستند، که روزمره...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: برگردان: آمادور نویدی
نویسنده: برگردان: آمادور نویدی
بیانیه نهضت آزادی ایران: ضرورت پیشگیری از آغاز دوباره جنگ
وقت آن فرا رسیده است که حاکمان از این فرصت تاریخی و سرمایه به دست آمده برای تحقق وفاق واقعی ملی و در جهت کاهش فاصله با مردم، بازسازی کشور...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: نهضت آزادی ایران
نویسنده: نهضت آزادی ایران
اعتراض ۵۷ استاد و حقوقدان به طرحی با عنوان «تشدید مجازات جاسوسی» در مجلس
خیرخواهانه متذکر می شویم که راه علاج مشکلات روزافزون کشور، نه افزایش بگیر و ببندهای بی ضابطه و تشدید رویکردهای امنیتی و تحدید و تضییع حقوق شهروندی (ولو با حفظ...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: وکلاپرس
نویسنده: وکلاپرس
روایت مهتدی، فعال سیاسی و همسر آنیشا اسداللهی از انتقال همسرش و دیگر زندانیان زن از اوین به زندان قرچک
از چند روز، قبل از حمله یکی از اکانت‌های مرتبط با رژیم اسرائیل، این پیام را گذاشته بود که زدن سردر اوین، منتفی نیست. مسئله‌ای که نگرانی‌های ما را دوچندان...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: محمد جعفری
نویسنده: محمد جعفری

برده داری مدرن

مصاحبه با خلبان ۵۷ ساله یورگ آکوستا ( Jorge Acosta ) که از آغاز کار، مواد شیمایی را بر کشتزارهای بزرگ موز در کشور "اکوادور" پخش می‌کرد تا اینکه سرانجام اتحادیه " stac " را پایه‌گذاری کرد.

از خلبان پخش مواد شیمایی تا اتحادیه کارگری، این راه را چگونه طی کردی؟

در آغاز من خلبان ارتش بودم،  بعداً  با یک شرکت هواپیمایی کارکردم،  در آخر خلبان شرکت ” Pestizid” شدم. باید بگویم که  از این شغل آخر،  بیشترین دستمزد را دریافت می‌کردم.

 چه تجربه‌ای از دوران خلبانی در این شرکت داری؟

در آغاز کار هنوز مقدار زیادی از تأثیر و نشانه‌های مواد شیمیایی دیده نمی‌شد؛ همچنین  تا آن زمان به این مواد شیمیایی “حشره‌کش” فقط  روغن تزریق می‌شد،  اما فقط رژیم اکوادر از آن اطلاع داشت. من در تمام مناطق اکوادور کارکرده‌ام، هر جایی که موز کاری شده است،  شش تا هفت روز کار در هفته. با گذر زمان استفاده از پخش مواد شیمیایی بر کشتزارهای موز افزایش پیدا کرد، و من هم کم‌کم به‌طوری غیرعادی عصبی می‌شدم. و سرانجام به‌طورجدی مشکل سلامتی پیدا کردم.

 بعدازآن دست به چه اقدامی زدی؟

از سال ۲۰۰۸ تعداد زیادی از کارگران زن و مرد این کشتزارها، به دلیل پخش مواد شیمیایی سلامتی خودشان را ازدست‌داده بودند،  به همین دلیل با کمک یکی از همکارانم،  تلاش کردیم تا اطلاعات بیشتری از اثرات مواد شیمیایی به دست آوریم. ما به این نتیجه رسیدیم که نشانه‌ها و علائم بیماری کارگران،  استفاده از همین مواد شیمیایی “حشره‌کش” است. ما خلبان‌ها به سرگیجه و تپش قلب و نارسایی چشمی و بیهوشی دچار شده بودیم.بیشتر علائم و نشانه‌های این بیماری‌ها،  بلافاصله بعد از حتی یک ساعت از پخش مواد شیمیایی بروز می‌کرد.

 تو چطور با کارگران این کشتزارها تماس برقرار کردی؟

من به‌طور مخفیانه با ارائه مدارک لازم شکایتی را در آمریکا علیه شرکت “Pestizid” تنظیم کردم که خبر آن باعث سروصدا و تقویت روحیه کارگران زیادی شد و به همین دلیل از من پشتیبانی کردند.من به داستان‌ها و اطلاعات و تجربه‌های آن‌ها در باره  استثمارشان در کشتزارها،  تبعیض حقوقی آن‌ها و بیماری‌های که به آن مبتلا شده بودند، گوش می‌دادم و پی می‌بردم که چه تعداد زیادی از این انسان‌ها در فقر و فلاکت زندگی می‌کنند درحالی‌که این کارگران در دومین موسسه بزرگ و ثروتمند کشور اکوادر مشغول به کار هستند که صاحبانشان هرروز و هر ساعت ثروتمندتر می‌شوند.

 چگونه به این نتیجه رسیدی که باید یک اتحادیه کارگری تأسیس کنی؟

من به کارگران گفتم  وقتی شما نمی‌توانید به شرایط کار خودتان سروسامان بهتری بدهید، بهتر است باهم دست اتحاد بدهیم و نسبت به احقاق  حقوق خودمان کاری انجام دهیم. باید بگویم باتجربه‌ای که دارم، تأسیس یک اتحادیه در محل کار خودت خیلی سخت است و موانع زیادی از طرف کارفرمایان پیش می‌آید. وقتی‌که چنین کاری انجام گرفت، اعضاء اتحادیه به دلایل مختلف تحت پیگرد قرار می‌گرفتند. ما تلاش کردیم یک اتحادیه بزرگ را  با اعضاء دیگر این کشتزارها، پایه‌ریزی نماییم.اما همه آن‌ها از طرف اداره‌های کار با عدم پذیرش یا اخراج مواجه شدند. در سال ۲۰۱۴ ما به این نتیجه رسیدیم که با حمایت اتحادیه‌های کارگری  بلژیک  (FOS)، اتحادیه کارگری ” Astac “را برای همه بخش‌های کشتزارهای موز تأسیس نماییم.

 آیا کارها خوب پیش رفت؟

اتحادیه ” Astac ”  سه اتحادیه فعال را موردحمایت خود قرارداد و بعدازآن حتی پیشنهادهای دیگری را هم دریافت کردند و اتحادیه‌های دیگری را هم در خود جذب کردند و باید اضافه کرد که در جریان کار به مشکلات زیادی برخورد کردند. در آغاز ماه یونی سازمان جهانی کار” ILO” از کشور اکوادور درخواست کرد  تا اتحادیه “Astac” را به رسمیت بشناسد و قوانین تهدیدکننده کار کشور اکوادور را به نفع و حمایت از اتحادیه‌ها تغییر دهد. که به دلیل موانع و مشکلات موجود در تغییر قوانین کار در کشور اکوادور،  اتحادیه ما ” Astac”، تا به امروز فقط به‌عنوان ” انجمن” شناسایی‌شده است.

 شما چه‌کاره‌ای دیگری را می‌توانید انجام بدهید؟

ما تصمیم داریم همه‌چیز را در مقابل چشمان همه قرار دهیم، ما می‌خواهم آشکارا با همه صحبت داشته باشیم و به همه بگوییم که چه موانع و مشکلاتی در ارتباط با  تولید کشتزارهای بزرگ موز قرار دارند،  مشکلات اجتماعی،  زیست‌محیطی.همچنین علیه کار کودکان که در سال ۲۰۰۰  بارها قوانین کار نقض گردیده است،  تا در جامعه  بازتاب داشته باشد.و باید در مورد تساوی حقوق کارگران زن و مرد  که برای خیلی‌ها ناشناخته مانده است.از موفقیت‌های دیگر اتحادیه ما،  یک گزارش از تلویزیون ” اروپا و اکوادور ” بود و همچنین گزارش گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد که با ما  ملاقات کرد و از طرف ما متوجه شد که آنچه در کشتزارهای بزرگ موز در اکوادور می‌گذرد، یک برده‌داری مدرن است.

از موفقیت‌های دیگر،  به دلیل شکایت اتحادیه “Astac ” در مورد نقض حقوق بشر و ناقضین قوانین محیط‌زیست در کشتزارهای بزرگ موز در اکوادور، با یک قرار ویژه  توسط کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل متحد در سال ۲۰۱۷ مورد تائید قرار گرفت.ضمناً ما همچنان در تلاش هستیم  تا نظر نمایندگان اتحادیه اروپا را نسبت مسائل و مشکلات ما جلب نماییم،   ما درباره برخی از حقوق اتحادیه کارگران،  قدم‌هایی به جلو برداشته‌ایم.

 شما در ماه‌های جاری با نوشتن نامه‌ای به  شرکت آلمانی “Lidl“در مورد نقض حقوق کارگران کشتزارهای موز ارسال کردید، آیا جوابی هم دریافت کردید؟

نه!  شرکت ” Lidl” آلمانی تا به امروز به ما جواب نداده است.این شرکت بدون حمایت ضمنی دولت اکوادور،  نمی‌تواند کاری را از پیش ببرد. ما اعتقادداریم که شرکت ” Lidl”و دیگر شرکت‌های مشابه، دائماً سود می‌برند و سرمایه اندوزی می‌کنند و با نازل‌ترین قیمت‌ها و دستمزدها محصولات کشور ما را خریداری می‌کنند.این قراردادها بر اساس حقوق نابرابر پایه‌ریزی شده‌اند،  استثمار و آلودگی محیط‌زیست،  این‌ها دلایل اصلی و مرکزی ما است.به همین دلیل ما می‌بایست با شرکت ”  Lidl” مقابله می‌کردیم.اما مصرف‌کننده‌ها هم می‌باید شرکت ” Lidl ” را به رعایت قوانین و حقوق کار و کارگری وادارند این شرکت به مصرف‌کنندگان و مشتریان خود محصولات کشور ما را می‌فروشد و  به‌ظاهر این‌گونه دیده می‌شود که قراردادها منصفانه انجام‌گرفته است.

 شما چه‌کارهایی برای کارگران کشتزارهای موز انجام داده‌اید؟

 ما همچنین از طرف  گروه‌های کارگری آلمان حمایت می‌شویم .ما کارگران را به حقوق صنفی‌شان در اتحادیه کارگری آگاه می‌کنیم سلامتی محیط‌زیست،  برابر حقوقی بین کارگران زن و مرد. در مورد احقاق حقوقشان از کارفرماها حمایت می‌کنیم و در پیشبرد مسائل آن‌ها،  پیشنهاد می‌دهیم. 

 شخصاً  کدام اقدام کارگری و اتحادیه‌ای خود در کشتزارهای موز به عقیده تو بیشتر جالب به نظر می‌رسد؟

در حقیقت در آنجا فقط برده‌داری است. به‌غیراز انجمنی که در این کشتزارها وجود دارد، زنان و مردان ما هیچ امکان و انتخاب دیگری ندارند. اصولاً کار دیگری پیدا نمی‌شود.به همین دلیل از این وضعیت،  شرکت‌های بزرگ سرمایه‌گذار در کشتزارهای موز سوءاستفاده می‌کنند.کارگران ما در شرایط کاملاً غیرانسانی مجبورند کار کنند و به آلودگی محیط‌زیست توجه نداشته باشند. قدرت ما در همین است که کارگران این کشتزارها، پس از دریافت تجربه‌های زیاد، تخصص پیدا می‌کنند. آن‌ها تولیدکننده هستند و شاید به همین دلیل اتحادیه “Astac” برای این شرکت‌های بزرگ تولیدکننده موز، ترسناک به نظر می‌رسند.

 تعداد اعضاء اتحادیه “Astac” چقدر است؟

به دلیل اجرای برنامه‌های مختلف ما در مورد حقوق کارگران،  تعداد زیادی از آن‌ها با اطمینان زیادی به اتحادیه”Astac” پیوسته‌اند .ما در حال حاضر ۱۰۰۰ عضو داریم که رقم بالایی نیست، از زمانی که اتحادیه برای اولین بار شناخته شد تا به امروز ما تلاش زیادی کرده‌ایم و امیدواریم که رشد بیشتری داشته باشیم.

پیشنهادهای بعدی شما چیست،  چه برنامه‌های دیگری دارید؟

من خوش‌حالم از اینک اتحادیه ” Astac” هرروز قوی‌تر می‌شود و ما می‌توانیم پیشنهادهای ما را به اداره‌های مختلف بدهیم که شرکت‌های تولیدکننده از پروژه “BIO ” حمایت کنند.این یکی از برنامه‌های ما است که دارد کم‌کم به نتیجه می‌رسد. اینکه حقوق کارگران زن و مرد به رسمیت شناخته شوند. تخصص‌ها نمی‌توانند حقوق انسان‌ها را تضمین کنند،  برای “Lidl” و دیگر شرکت‌های بزرگ، تخصص با یک راه عملی در تضاد است. برنامه‌ها و اهداف پیش روی ما این‌ها هستند. اگر شرایط قوانین کاری در کشور اکوادور تغییر کرد و اتحادیه‌های منطقه‌ای پذیرفتند؛ ما می‌توانیم در تمام بخش‌های دیگر کارگری بر سر سه نکته مهم به مذاکره بنشینیم.

۱ – حقوق کار 

۲ –  حقوق زیست‌محیطی 

۳ – برابری حقوقی بین زنان و مردان کارگر 

 کشور اکوادور بزرگ‌ترین تولیدکننده و صادرکننده موز در جهان است و ما می‌خواهیم اتحادیه ”  Astac” بزرگ‌ترین اتحادیه صنعت تولیدکنندگان موز کشور گردد. در کشور اکوادور ۲۰۰ هزار نفر کارگر زن و مرد در صنعت تولید موز سرگرم کارند و ما می‌خواهیم شرکت‌های تولد کننده موز با ما با حقوق برابر برخورد کنند و ما را بپذیرند.

——————————————-

این مصاحبه توسط خانم”  Cloudia von Zglincki” به زبان اسپانیایی انجام‌گرفته است و خانم ” Eva – Vayhinger ” آن را از  اسپانیایی به آلمانی برگردانده است.

 

تاریخ انتشار : ۱۱ مرداد, ۱۳۹۶ ۹:۴۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

مطالعه »
پيام ها

پیام به کنگرهٔ بیست‌وششم حزب کمونیست آلمان

ما بر این باوریم که چپ اگر نتواند در برابر ماشین جنگی سرمایه‌داری بایستد، اگر چپ صدای رنج مردمان بی‌پناه نباشد، اگر چپ در خیابان‌ها، کارخانه‌ها، اردوگاه‌ها و مناطق جنگ‌زده حضور نداشته باشد، از رسالت تاریخی خود فاصله گرفته است. ما برای بنای جهانی دیگر مبارزه می‌کنیم – جهانی فارغ از استثمار، از سلطه، از مرزهای ساختگی، از جنگ و نژادپرستی.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

بیانیه «همگامی» در محکومیت اخراج فله‌ای مهاجران افغان

خواست مشترک و فراگیر مبارزان میهن‌دوست ایران، آزادی بی‌قیدوشرط زندانیان سیاسی، اجتماعی و فرهنگی است!

#جدول_مندلیف

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳) مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی

بیانیه نهضت آزادی ایران: ضرورت پیشگیری از آغاز دوباره جنگ

اعتراض ۵۷ استاد و حقوقدان به طرحی با عنوان «تشدید مجازات جاسوسی» در مجلس