سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۳ تیر, ۱۴۰۵ ۰۲:۱۱

چهارشنبه ۳ تیر ۱۴۰۵ - ۰۲:۱۱

به‌یاد طاهر احمدزاده مبارز پایدار و پاکباز ملی

ما درگذشت این یار وفادار نهضت ملی ایران و پیرو آزاده‌ی دکتر مصدق را به خانواده‌ی بزرگوار احمدزاده، به جبهه ملی ایران و یاران نهضت ملی، و همه‌ی ملت ایران تسلیت‌ می‌گوییم و در اندوه این ضایعه با آنان شریک و همدلیم.

سازمان‌های جبهه ملی ایران
در اروپا

Getting your Trinity Audio player ready...

طاهر احمدزاده، یکی از چهره‌های دیرین و پاکباز نهضت ملی و یکی از مردان پایدار پیکار در راه استقلال ایران و آزادی ملت ایران، پس از هفتاد سال نبرد و ایستادگی در راه باورهای خود به عدالت و آزادی، در روز ۹ آذرماه، در نودوشش‌سالگی از میان ما رفت. او که درکنار باورهای دینی خود در راه ایراندوستی و آزادیخواهی که در مکتب مصدق بزرگ آموخته‌بود همواره آماده بود از همه‌چیز خود بگذرد و گذشت،

او پس از کودتای ۲۸ مرداد و تشکیل نهضت مقاومت ملی، از پایه گذاران اصلی نهضت مقاومت ملی در مشهد بود. در دوران‌های دیکتاتوری پلیسی سابق و دیکتاتوری توتالیتر کنونی به علت سرسختی در راه آرمان‌هایش بارها روانه‌ی زندان‌شد و اگر در دیکتاتوری پیشین دو فرزند آرمانخواه و جانباز خود را ازدست‌داده‌بود در رژیم ضدایرانی و ضدانسانی کنونی نه تنها  فرزند گرامی دیگری را از او گرفتند بلکه در دوره‌های مکرری که به زندان‌های آن رفت مورد نارواترین اهانت‌ها و ناشایست‌ترین آزارهای روحی قرارگرفت بی‌آنکه خم برابرو بیاورد.

این مصدقی آزادمنش که در حکومت  موقت بازرگان به استانداری خراسان منصوب‌شده‌بود پس از آن که نتوانست رفتارهای ناروای سران رژیم جدید را برتابد و در برابر آنها خاموشی ‌پیشه‌کند مورد خشم دیکتاتور جدید قرارگرفت و از آنجا که در شورای انقلاب اسلامی عده‌ای در اجرای دستور دیکتاتور به‌برکناری او تعلل‌می‌کردند رهبرشان تهدید کرد که شخصاً برکناری او را اعلام‌ خواهد‌ کرد و آنها را بدین کار مجبورساخت.

او که هیچگاه به یک حکومت دینی عقیده ‌نداشت با مشاهده‌ی حرص‌قدرت‌ در میان سران جمهوری اسلامی و فسادی که همچون خوره به‌سرعت در میان آنان رواج‌ می‌یافت و کشور را رو به‌تباهی‌می‌برد، در عقیده‌ی خود درباره‌ی ضرورت جدایی دین از حکومت هر روز راسخ‌ترگردید و با وجود جو وحشت حاکم، مانند همیشه، از بیان آن بیمی به دل‌ راه ‌نداد. همواره در کنار مردم واقعی بود، و در عدم امکان فعالیت سیاسی، در همدلی با جنبش مدنی ایران و در نهایت در دوران خانه نشینی اجباری در آغاز دولت شاپور بختیار، وقتی در ۹ و ۱۰ دیماه، با درگیری میان تظاهرکنندگان مشهد و نیروهای نظامی چند نفر کشته‌ شده‌ شماری نیز بازداشت‌ شده‌بودند او بود که با شنیدن خبر نخست وزیری دکتر بختیار به دلیل سابقه‌ی دوستی به وی تلفن‌کرد و آزادی زندانیان را از او خواست. در این ‌باره می‌گوید به خواهش طبسی و خامنه‌ای که در مشهد مخفی‌شده‌بودند «با دکتر بختیار تماس‌گرفتم و او هم برعکس، گفت که از دیروز دنبال تو می‌گشته‌ام. گفتم که می‌دانی در مشهد چه اتفاقی افتاده‌است. گفت چه شده‌است؟ من هم برای او توضیح‌دادم. او گفت که من سریع دستور‌می‌دهم تا کمیسیون امنیت در مشهد تشکیل‌شود و شما را هم به کمیسیون امنیت دعوت‌کنند تا در آنجا مطابق تصمیم شما عمل‌شود.» و به‌این ترتیب به‌پشتیبانی دولت جدید و با تماس‌های انسانی و تدابیرآزاد منشانه توانست زندانیان را آزادسازد.

اما در جمهوری اسلامی هربار که برای خاموش‌ساختن صدای او به زنجیر اینان کشیده ‌می‌شد کسی نبود که او را آزاد ‌کند. در۱۹۸۰، هنگامی که از زندان این رژیم برای آخرین ‌بار آزاد می‌شد هشتاد سال داشت !

ما درگذشت این یار وفادار نهضت ملی ایران و پیرو آزاده‌ی دکتر مصدق را به خانواده‌ی بزرگوار احمدزاده، به جبهه ملی ایران و یاران نهضت ملی، و همه‌ی ملت ایران تسلیت‌ می‌گوییم و در اندوه این ضایعه با آنان شریک و همدلیم.

 

۲۸آذرماه۱۳۹۶

سازمان های جبهه ملی ایران در اروپا

دکتر علی راسخ افشار، دکتر پرویز داورپناه، علی شاکری زند، مهندس مهدی مقدس‌زاده.

 

تاریخ انتشار : ۲۸ آذر, ۱۳۹۶ ۸:۳۲ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

امضای تفاهم‌نامه پایان جنگ، توافقات ابتدایی و مذاکرات ۶۰ روزه برای تحقق صلح پایدار

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): در شرایط کنونی و در آستانه مذاکرات شصت‌روزه، منافع ملی ایران ایجاب می‌کند که جمهوری اسلامی مذاکرات را با هدف دستیابی به صلحی پایدار، عادی‌سازی روابط با آمریکا و پایان دادن به خصومت ساختاری ادامه دهد و از گرفتار شدن در حاشیه‌ها و تلاش برای راضی کردن مخالفان مذاکرات بپرهیزد.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

از گرانی نان تا فسادهای میلیارددلاری؛ چرا فشار فقط بر دوش مردم است؟

شهناز قراگزلو: کارگرانی که پس از سال‌ها پرداخت حق بیمه بیکار شده‌اند، برای دریافت مقرری ناچیز بیکاری با روندی فرسایشی و بازرسی‌هایی مواجه‌اند که بیشتر شبیه تعقیب یک متهم است تا حمایت از یک بیمه‌شده.
این پرسش جدی مطرح است که چرا برای پرداخت ۱۵ میلیون تومان به یک کارگر چنین سختگیری می‌شود، اما همین دقت در برابر فسادهای کلان اقتصادی دیده نمی‌شود.

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

۸ تیرپنجاهمین سالروز یاد حمید اشرف و دیگر جانباختگان فدایی

وقتی که سیاست وبال گردن فرهنگ می‌شود

آنچه سیاستمداران می‌توانند از اتحادیه‌های کارگری بیاموزند

امضای تفاهم‌نامه پایان جنگ، توافقات ابتدایی و مذاکرات ۶۰ روزه برای تحقق صلح پایدار

خطر جدی برای جان سیامک امینی وکیل دادگستری؛ محرومیت درمانی و نقض میثاق حقوق مدنی و سیاسی

اسرائیل؛ دژ مستحکم منافع ژئوپولیتیکی غرب در خاورمیانه