چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۴:۴۳

چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۴:۴۳

"همگامی" خواهان لغو حکم اعدام خانم پخشان عزیزی و آزادی فوری ایشان است
همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ایران انزجار شدید خود را از حکم اعدام خانم عزیزی اعلام میدارد و خواهان آزادی هرچه زودتر ایشان و سایر زندانیان سیاسی ایران و...
۲۶ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
حجاب اجباری، محدودیتی بزرگ برای ورزش دختران
ما از جامعه ی ورزشی ایران، خصوصا مردان ورزشکار، انتظار داریم که برای رفع کلیه ی محدودیت ها از جمله حجاب اجباری، کنار زنان ورزشکار بایستند. ما همچنین از نهادهای...
۲۶ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: نسرین ستوده و صدیقه وسمقی
نویسنده: نسرین ستوده و صدیقه وسمقی
حدود و ثغور علم قاضی در استقلال قضایی
حق دادخواهی و داشتن یک نظام قضایی منصف و برخورداری از دادرسی عادلانه از جمله حقوق اساسی ملت‌ها است، و این اهداف، جز در زیر چتر حمایت یک نهاد قضایی...
۲۵ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سیروان منصوری
نویسنده: سیروان منصوری
صلح متزلزل در سوریه جدید
پس از سقوط دیکتاتوری اسد, انتقال قدرت در سوریه منظم تر از آن چیزی بوده است که بسیاری انتظار داشتند. اما آیا حاکم جدید حاضر به سازش های پایدار هست؟...
۲۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: مهند النجار و ماکسیمیلیان پاپ - برگردان رضا کاویانی
نویسنده: مهند النجار و ماکسیمیلیان پاپ - برگردان رضا کاویانی
موج شاخه های گل میخک بر مزار رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت
روز یکشنبه ۱۲ ژانویه ۲۰۲۵, صد وششمین سالگرد به قتل رساندن رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت بود. مطابق معمول در این روز همه ساله در شهر برلین یادبود قتل رهبران...
۲۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: رضا کاویانی
نویسنده: رضا کاویانی
داشتم پوست می انداختم
در سپیدار خیال، باز می خواندم این سرود: من به پایان نمی اندیشم ...
۲۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
چرا سلطنت‌طلب‌ها در توهم خودبزرگ‌بینی به‌سر می‌برند؟
اساساً نوع نگاه و برخورد راست‌های افراطی با دیگران، بر مبنای دوقطبی‌سازی شدید شکل می‌گیرد: یا به‌طور کامل از آن‌ها حمایت می‌کنند یا به سرکوب و حتی حذفشان می‌پردازند. این...
۲۳ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده

به مناسبت درگذشت علی اکبر هاشمی رفسنجانی: هاشمی برای بقاء جمهوری اسلامی از هیچ کوششی فروگذار نکرد

نام او در تاريخ به عنوان سیاستمداری چندسویه خواهد ماند. از سوئی با سهم کليدی در حيات رژيمی که قدرت سياسی را در دست ولی فقيه، نيروهای نظامی ـ امنيتی و راست افراطی متمرکز کرد، دين را با دولت در آميخت، کشور را به فساد و تباهی سوق داد، مخالفان و منتقدان را با بی رحمی سرکوب و ثروت کشور را در اختيار لايه نازکی از جامعه قرار داد و زندگی ميليون ها کارگر، زحمتکشان را به فلاکت کشاند. از سوی دیگر پراگماتیست واقع بینی که در حفظ منافع همین نظام تا واپسین لحظات عمرش، به مهارت عمل کرد و توانست شکاف عمیق میان خود و جامعه را، که حاصل عملکرد پیشگفته بود، بالنسبه ترمیم بخشد.

اعلامیه هیئت سیاسی ـ اجرائی سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)

به مناسبت درگذشت علی اکبر هاشمی رفسنجانی

هاشمی برای بقاء جمهوری اسلامی از هیچ کوششی فروگذار نکرد

 

علی اکبر هاشمی رفسنجانی در ٨٢ سالگی چشم از جهان فروبست. او شخصیتی با کارکرد چند وجهی بود، زندگی چند سویه داشت و برای بقاء جمهوری اسلامی از هیچ کوششی فروگذار نکرد.

هاشمی‌، روحانی، سیاست‌مدار، پراگماتیست و اهل زدوبند بود. هاشمی سال ها علیه رژیم شاه مبارزه کرد، چند بار زندان افتاد، به عنوان یار دیرینه آیت الله خمینی و عزیزترین در نزد او، در قدرت گرفتن روحانیت، در پایه گذاری رژیم استبداد دینی و استقرار ساختار سیاسی مبتنی بر ولایت فقیه سهم زیادی داشت. نقش او در جنایات جمهوری اسلامی، در قلع و قمع مخالفان از جمله سازمان ما در دهه ۶٠، تداوم جنگ ایران و عراق بعد از فتح خرمشهر، عزل آیت الله منتظری، کشتار زندانیان سیاسی در سال ۶٧، برکشیدن علی خامنه ای به مقام ولی فقیه، سرکوب و ترور مخالفین در اواخر دهه ۶٠ تا اواسط دهه ٧٠ در داخل و خارج از کشور، کشتار نویسندگان سکولار، اجرای سیاست تعدیل اقتصادی، تعمیق شکاف طبقاتی و به فلاکت کشاندن زندگی کارگران و زحمتکشان در دوره ریاست جمهوری اش، باز کردن پای سپاه به حوزه اقتصادی، شکل دادن دولت رانتیر و گسترش فساد قابل تاکید است.

سویه دیگر زندگی هاشمی به مدیریتش در بیرون کشیدن جمهوری اسلامی از گرداب جنگ ـ هرچند دیرهنگام ـ  پیشبرد برنامه بازسازی ویرانه های جنگ ٨ ساله و رشد اقتصادی، جلوگیری از تقلب در انتخابات سال ٧۶، تلاش برای عادی سازی روابط با غرب و عربستان سعودی، همسوئی با مردم در اعتراض به تقلب در انتخابات سال ٨٨، سخنرانی اش در نماز جمعه و حمایت از آزادی زندانیان جنبش سبز، پایداری بر مواضع اعتدال گرایانه، مقابله با نیروهای راست افراطی، ایفای نقش لُولایی میان دو طرف حکومت و دفاع از برجام است. رفسنجانی بنیانگذار جریان اعتدا لگرا در درون جمهوری اسلامی بود و برای او حفظ “نظام” در اولویت نخست قرار داشت. او به این دریافت رسیده بود که سیاست های علی خامنه ای، فرماندهان سپاه و راست افراطی می توانند به فروپاشی جمهوری اسلامی بیانجامند.

انقلاب بهمن و حکومت برآمده از آن زندگی ایرانیان را دگرگون کرد و سرنوشت آن ها را تغییر داد. میلیون ها ایرانی از کشور رانده شدند، دهها هزار فعال سیاسی و مدنی به بند کشیده شدند و سال های طولانی از زندگی خود را در اسارتگاه ها گذرانند، هزاران مخالف به جوخه اعدام سپرده شدند و صدها هزار معلم، استاد، مدیر، مهندس، کارمند و … از کار برکنار گردیدند. او یکی از ستون های اصلی رژیم فقها بود و عملکرد او در نزدیک به چهار دهه، به ویژه در دو دهه اول بعد از انقلاب، در زندگی تک تک ایرانیان و روندهائی که به آن ها اشاره شد، تاثیرگذار بود.

هاشمی رفسنجانی یکی از شخصیت های سیاسی برجسته جمهوری اسلامی و صندوقچه اسرار جنگ و نظام جمهوری اسلامی بود. او امیرکبیر دوم نبود ولی نام او در تاریخ به عنوان سیاستمداری چندسویه خواهد ماند. از سوئی با سهم کلیدی در حیات رژیمی که قدرت سیاسی را در دست ولی فقیه، نیروهای نظامی ـ امنیتی و راست افراطی متمرکز کرد، دین را با دولت در آمیخت، کشور را به فساد و تباهی سوق داد، مخالفان و منتقدان را با بی رحمی سرکوب و ثروت کشور را در اختیار لایه نازکی از جامعه قرار داد و زندگی میلیون ها کارگر، زحمتکشان را به فلاکت کشاند. از سوی دیگر پراگماتیست واقع بینی که در حفظ منافع همین نظام تا واپسین لحظات عمرش، به مهارت عمل کرد و توانست شکاف عمیق میان خود و جامعه را، که حاصل عملکرد پیشگفته بود، بالنسبه ترمیم بخشد.

گرچه موقعیت هاشمی در دهه گذشته در ساختار قدرت تضعیف شد. ولی فقدان او در صحنه سیاسی کشور در  آرایش نیروهای درون حکومتی، تاثیرات معین خواهد گذاشت. او در چند سال گذشته در مقابل نیروهای افراطی ایستاد و به همین خاطر نیروهای افراطی یورش سنگینی را به او آورده و کوشیدند او را از سر راه بردارند. درگذشت هاشمی به عنوان چهره معتدل در حکومت، می تواند خامنه ای، نیروهای افراطی و سپاه را تقویت کرده و بر میزان تاثیرگذاری آن ها در ساخت قدرت بیافزاید و کشور ما را با چالش های زیان بارتری در داخل، منطقه و جهان مواجه سازد.

در مراسم خاکسپاری آیت الله رفسنجانی، شعارهای جنبش سبز فریاد شد و زنده بودن آن را نشان داد. حضور وسیع مردم در مراسم و شعارهای آنان علیه دیکتاتور، علیه حصر رهبران جنبش سبز و در حمایت از آنان و دفاع از آزادی زندانیان سیاسی، حاکی از وجود مقاومت مدنی و زمینه برای برآمد اعتراضی در میان گروه های وسیعی از جامعه است که در فرصت های مناسب بروز می یابد. می توان گفت که امروز مقاومت مدنی در مقابل بلوک قدرت به امر مبرم و ضرور تبدیل شده است. بکوشیم آن را گسترش دهیم. زندانیان سیاسی که دست به اعتصاب غذا زده اند، در وضعیت ناگواری قرار دارند. لازم است در لحظه کنونی بر آزادی زندانیان سیاسی، برداشتن حصر و برآوردن مطالبات کارگران و زحمتکشان پای فشاریم.

هیئت سیاسی ـ اجرائی سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)

٢٢ دیماه ١٣٩۵ (١١ ژانویه ٢٠١٧)

تاریخ انتشار : ۲۲ دی, ۱۳۹۵ ۱۰:۰۵ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

مطالعه »
پيام ها

پیام گروه کار روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به مناسبت برگزاری دهمین کنگرهٔ سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) تلاش‌های مؤثرحزب اتحاد ملت ایران اسلامی در جبههٔ اصلاحات برای ایجاد تغییر در اوضاع اسفناک کشور را ارزشمند می‌داند. حضور پررنگ زنان در شورای مرکزی حزب شما، گامی شایسته در راستای تقویت نقش زنان در عرصهٔ سیاسی کشور است.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

“همگامی” خواهان لغو حکم اعدام خانم پخشان عزیزی و آزادی فوری ایشان است

حجاب اجباری، محدودیتی بزرگ برای ورزش دختران

حدود و ثغور علم قاضی در استقلال قضایی

صلح متزلزل در سوریه جدید

موج شاخه های گل میخک بر مزار رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت

داشتم پوست می انداختم