پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳ - ۱۵:۴۳

پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳ - ۱۵:۴۳

در دور دوم انتخابات، با رای " نه" به جلیلی شرکت می‌کنیم!
اگر در دور اول "نه" به شرکت در انتخابات، شاکله نظام ونظارت استصوابی را هدف قرار داد و در همه ارکان نظام و در دل و جان مردم تاثیر خود...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده:  گروه خرداد هوادار سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) - داخل کشور
نویسنده:  گروه خرداد هوادار سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) - داخل کشور
حزب دمکراتیک مردم ایران: نه به جلیلی!
در دور دوم انتخابات، دو نامزدی که در برابر هم قرار می‌گیرند، هر چند در وفاداری به نظام جمهوری اسلامی و ولی فقیه مشترک‌اند، اما به لحاظ اهداف، گرایشات، تعلق...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: حزب دمکراتیک مردم ایران
نویسنده: حزب دمکراتیک مردم ایران
چرا به پزشکیان رأی می دهم!
در ارتباط با چرایی عدم استقبال توده‌ها در مشارکت انتخاباتی دلایل متعددی را می‌توان شمرد ولی بدون شک تمامیت‌طلبی، اقتدارگرایی و قشریت دخیل در هستۀ مرکزی قدرت سیاسی نقش مهمی...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: محمود کرد
نویسنده: محمود کرد
باز هم انتخابات، باز هم دفاع از منافع ملی، هم استراتژی هم تاکتیک!
عدم شرکت در این دوره می‌تواند تاکید مجددی باشد بر یک اقدام ثابت شده. اما اگر بپذیریم که چینش و مهندسی این‌چنینی انتخابات با همهٔ اهدافی که به دنبال داشته...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: سهراب ایران
نویسنده: سهراب ایران
ترک تحریم می‌کنم، خطر جلیلی جدّی است!
تا نظام جمهوری اسلامی پابرجا است وضع را نمی‌شود از این بهتر کرد اما می‌شود بسا بدتر کرد. براندازی نه فعلا ممکن است نه فعلا مطلوب. آیا انتخاب میان بد...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: ياسر ميردامادی
نویسنده: ياسر ميردامادی
اصلاح‌طلب اصول‌گرا، ادامه داره ماجرا
هستهٔ سخت قدرت، بر اساس منافع خود و بر پایهٔ یک خطای محاسباتی رضایت داده است که انتخابات را حداقل نیمه‌رقابتی کند. جامعه زخم‌های عمیقی از سیاست‌های حاکمیت بر روح...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: سياوش - ايران
نویسنده: سياوش - ايران
دلایل فراخوان «ث ژ ت» برای دادن رأی به برنامه «جبههٔ نوین مردمی»
«ث ژ ت» هرگز خود را در پناهگاه مخفی نکرده است و همواره حتی به قیمت تحمل ضربات شدید مواضع شجاعانه‌ای که لازم بوده را اتخاذ کرده است؛ به عنوان...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: برگردان ف. دوردانی
نویسنده: برگردان ف. دوردانی

به پیشواز ١۶ آذر روز مقاومت در برابر استبداد

تلاش نيروهای حاکم برای کنترل، محدود وخاموش کردن تشکل های سياسی دانشجويی، جنبش دانشجويی را در برابر شرايط حساسی قرار داده است. خنثی کردن اين تلاش از مرکزی ترين وظايف دانشجويان فعال در فعاليتهای دانشجوئی است. فضای حاکم بر دانشگاهها و شکل گيری دهها تشکل صنفی، فرهنگی، اجتماعی و سياسی امکانات و نيروی کافی برای مقابله با اين تلاش ها را فراهم اورده است.

۵١ سال پیش دانشجویان با مقاومت در برابر استبدادی که میرفت تا بر جامعه مسلط گردد، حماسه ای پدید آوردند که در نیم قرن اخیر به سمبل مبارزه دانشجویان علیه استبداد تبدیل گردید. امسال بزرگداشت ١۶ آذر در شرایطی برگزار میشود که با قبضه مجلس توسط محافظه کاران، تهاجم نیروهای سرکوب به دستآوردهای جنبش دمکراتیک از جمله جنبش دانشجوئی شدیدتر شده است. آنها در فکر قلع و قمع جنبش دانشجوئی و از این لحاظ تکرار آنچه ۵١ سال پیش رخ داد، هستند. 
ایستادگی در مقابل چنین تهاجمی وظیفه مبرم نیروهای دمکراتیک و جنبش دانشجوئی بمثابه یکی از سنگرهای مقاومت است. از این لحاظ ١۶ آذر امسال با آنچه در ایران ١۶ آذر را به سمبل مقاومت بدل ساخت، بیش از سالهای پیشین انطباق می یابد. 
تلاش نیروهای حاکم برای کنترل، محدود وخاموش کردن تشکل های سیاسی دانشجویی، جنبش دانشجویی را در برابر شرایط حساسی قرار داده است. خنثی کردن این تلاش از مرکزی ترین وظایف دانشجویان فعال در فعالیتهای دانشجوئی است. فضای حاکم بر دانشگاهها و شکل گیری دهها تشکل صنفی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی امکانات و نیروی کافی برای مقابله با این تلاش ها را فراهم اورده است. مقابله با این تلاشها نیازمند کوشش مشترک همه دانشجویان فعال است. خنثی کردن سیاستی که میکوشد تشکل های دانشجویی را در برابر هم قرار دهد و هریک را جداگانه بی اثر و سرکوب کند، وظیفه ایست که در این مرحله در برابر همه تشکل ها وگرایش های سیاسی دانشجویان قرار دارد. 
جنبش دانشجویی ایران در شرایطی در آستانهء بزرگداشت ١۶ آذر ایستاده است، که تجربه درس آموز ٨ ساله را پشت سر دارد. دستاوردهای این دوره تاریخی سرمایه تدوین راهبرد فعالیت دانشجویان و همه کسانی است که به آینده کشور علاقمندند. صراحت یافتن هر چه بیشتر مشخصات نیروهای اقتدار گرا و مشخص شدن محدودیت‌های اندیشگی اصلاح‌ طلبان حکومتی و روی آوردن بخش بزرگی از دانشجویان به گفتمانی که تغییر قانون اساسی را برای پیشروی در راه دمکراسی ضرور میداند دستاوردهای بزرگی است که بی‌گمان در فراز آیندهء جنبش آزادیخواهانهء ایران نقشی تعیین‌کننده در تدوین راهبردها و کاربردهای سیاسی ایفا خواهد کرد. 
تحول طلبی از خصوصیت همیشگی جنبش دانشجویی است که از جمله نمود آنرا میتوان در نقد قدرت و استقلال از حکومت دید. پویایی، بازبینی و به روز کردن اندیشه‌ها، فرهنگ و رفتار سیاسی و اجتماعی، توانایی نوکردن سازماندهی فعالیت های دانشجوئی و نیز دسترسی به پیش‌رفته‌ترین ابزارهای اطلاعاتی از مهم‌ترین ویژگی‌های دانشجویان و متما‌یزکننده آنها از دیگر گروه‌های اجتماعی و جنبش‌های اجتماعی و سیاسی است. 
تاریخ جنبش دانشجویی و این خصوصیت بدانشجویان این موقعیت را بخشیده که قادر باشند بعنوان یکی از نیروهای موثر بر روندهای سیاسی جامعه عمل کنند. امروز با گسترش تعداد دانشجویان در ایران این نقش باز هم فزونی یافته است. دانشجویان بویژه در شرایط کنونی که مشخصهء آن نبود آزادی فعالیت گروه‌های سیاسی و رسانه‌های همگانی است، می‌توانند به منزلهء نیروی ارتباطی جنبش تحول‌طلبی ایران ایفای نقش کند. آنان بعنوان فرزندان همه ملت ایران از هر جنسیت، خلق، خاستگاه بومی، طبقه، قشر، دین و گرایش فکری‌اند. دانشجویان امروز در سرتاسر ایران پراکنده اند و رویدادهای سیاسی و اجتماعی کشور در محیط‌های دانشگاهی و محافل دانشجویی بازتاب وسیع دارد. این ها همه وظایفی بس سنگین تر از گذشته در برابر جنبش دانشجویی کشور ما و تشکل های سیاسی دانشجویی قرار میدهد. وظایفی که تحقق آنها در پیوند تنگاتنگ با دیکر شاحه های جنبش دمکراتیک کشور ممکن است. تقویت ارتباط با دیگر نهاد های دمکراتیک و مردمی در شرایط حساس کنونی کشور به یک ضرورت مبرم بدل گردیده است 
نیروهای حاکم میکوشند از همه وسایل برای کنترل و محدود کردن جنبش دانشجویی بهره گیرند. آنان از طرق مختلف میکوشند سازمانهای مستقل سیاسی دانشجویی را پاره پاره، تضعیف و بی اثر سازند. کنترل و محدود کردن نشریات دانشجویی، زیر سئوال بردن استقلال دانشگاهها، فعال کردن ارگانهای غیر دانشجویی در محیط دانشگاهها، دشوار نمودن فعالیت آزادانه وبلاگ ها، حذف نمایندگان دانشجویان در کمیته های ناظر بر نشریات، مشکل سازی، محدود کردن و ممانعت از فعالیت آزاد تشکل های سیاسی دانشجویی از جمله ابزارهایی است که آنان هم اکنون در این راه مورد استفاده قرار میدهند. 
دانشجویان فعال در فعالیت های اجتماعی سیاسی دانشجویی تنها زمانی میتوانند فشارها را خنثی و به وظایفی که در برابر آنان قرار گرفته عمل کنند که قادر شوند با وسیع ترین نیروی دانشجویان همراه باشند. جنبش دانشجویی در کلیت خود با مشارکت گسترده ترین بخش های دانشجویان قادر است در جهت تحقق خواست های خویش عمل کند. چنین جنبشی تنها در شرایطی میتواند شکل گیرد که منعکس کننده خواست های اکثریت قاطع دانشجویان باشد و سازمانهای هدایت کننده آن دانشجویان را نمایندگی کنند. امروز در دانشگاهها و دانشکده ها دهها انجمن صنفی و فرهنگی شکل گرفته که هر یک بخشی از خواسته های دانشجویان را نمایندگی میکنند. ابعاد توده ای این انجمن ها شرایطی پدید آورده که هیچ نیرویی قادر به جلوگیری از فعالیت آنان نیست. جنبش دانشجویی نیازمند تشکلی است که بتواند ارتباط همه این نهادها را ممکن سازد و از طرف همه دانشجویان نمایندگی شود. ایده پارلمان دانشجویی در صورت تحقق نقش بسیار زیادی در سازماندهی و ساماندهی خواسته های گرایشهای مختلف دانشجوئی و نیز عقلانیت دمکراتیک، پلورال و سکولار در فعالیتهای دانشجویان خواهد داشت. در واقع تشکیل پارلمان دانشجوئی در تداوم حیات خود، می تواند مقدمه ای برحرکت بسوی استقلال دانشگاهها و تمرین دمکراسی در سطحی گسترده برای دانشجو.یان در دانشگاهها باشد. 
در پایان بگذارید در سالگرد ١۶ آذر دانشجویی بار دیگر یاد همه دانشجویانی را که طی سال‌ها و دهه‌ها با از خودگذشتگی و فداکاری، با تحمل سخت‌ترین فشارها و سرکوب‌ها، به قیمت جان و جوانی‌شان به سهم خود پرچم آزادی و آزاداندیشی در این کشور را افراشته نگاه داشته‌اند بزرگ داریم. 
هیئت سیاسی‌-‌اجرای سازمان فداییان خلق ایران اکثریت ١۴ آذر١٣٨٣ 

تاریخ انتشار : ۱۴ آذر, ۱۳۸۳ ۱:۱۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

هفته‌ای که گذشت، دوم تا هشتم تیرماه

رهبر حکومت تاب نیاورد گاه که کارگزاران خود را نامرغوب دید. خود بر صحنه آمد و خواستار مشارکت حداکثری شد و فتوا داد که نباید با کسانی که “ذره‌ای با انقلاب و امام و نظام اسلامی زاویه دارند” همکاری کرد. به‌زبان دیگر نباید به کسانی که ممکن است نفر دوم حکومت شوند و در سر خیال همکاری با ناانقلابین دارند، رای داد. اشاره‌ای سرراست به آن تنها نامزدی که از تعامل با جهان می‌گوید.

مطالعه »
یادداشت
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

در دور دوم انتخابات، با رای ” نه” به جلیلی شرکت می‌کنیم!

حزب دمکراتیک مردم ایران: نه به جلیلی!

چرا به پزشکیان رأی می دهم!

باز هم انتخابات، باز هم دفاع از منافع ملی، هم استراتژی هم تاکتیک!

ترک تحریم می‌کنم، خطر جلیلی جدّی است!

اصلاح‌طلب اصول‌گرا، ادامه داره ماجرا