جمعه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۲۲:۱۹

جمعه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۲۲:۱۹

گرامی باد یاد ده‌ها میلیون پیکارگر علیه فاشیسم!
هشتاد سال پس از پیروزی بر فاشیسم در شرایطی که راست‌گرایی افراطی و نژادپرستی، بیگانه‌ستیزی در بسیاری کشورها دوباره سربرآورده‌ و جنگ‌های تازه یکی پس از دیگری شعله‌ور می‌شوند،گرامی‌داشت یاد...
۱۹ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
سیمون دو بووار: فیلسوف آزادی و پیشگام فمینیسم مدرن
دوبووار در کتاب “جنس دوم” نشان می‌دهد که «زن» به عنوان یک «دیگری» در برابر «مرد» تعریف شده است، نه به عنوان موجودی مستقل. او می‌گوید زنان در طول تاریخ،...
۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
گسترش اشغالگری در سرزمین‌های فلسطین؛ تداوم نسل‌کشی زیرسایه سکوت جهانی
آیا نهاد های بین المللی که حتی در برابر یک حکم رسمی، مستند و بی‌سابقه ناتوان از اجرای عدالت می باشند، مشروعیت خود را از دست نمی دهند و در...
۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: سیاوش قائنی
نویسنده: سیاوش قائنی
ماه مه با عطر بهار میاید
سر می کشند خیزابها، از پیِ موجها، شعله های مواج راه افتادند، هوا آتش می گیرد، آب هم در آتش می سوزد، ققنوس…، از حریق و باد می گذرد.....
۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: حسن جلالی
نویسنده: حسن جلالی
در پاسخ به نکاتی از اطلاعیه‌ی سازمان مجاهدین خلق ایران
بهزاد کریمی: گزینش چنین زبانی و امضای پای «اطلاعیه»، رفتاری متفاوت با هنجار تاکنونی این سازمان در قبال غیر خود به تماشا می‌نهد و سایبانی است بر سلامت فضای گفتگو،...
۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: بهزاد کریمی
نویسنده: بهزاد کریمی
قدرت انکار: چرا کشورها درباره اقدامات خود دروغ می‌گویند؟
این مقاله به بررسی نقش انکار در سیاست بین‌الملل می‌پردازد و نشان می‌دهد که چگونه کشورها با انکار مسئولیت اقدامات خصمانه، می‌توانند از تشدید تنش‌ها جلوگیری کرده و افکار عمومی...
۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: برگردان رضا فانی یزدی
نویسنده: برگردان رضا فانی یزدی
محاصره غذایی غزه؛ ادامه جنایت علیه بشریت، جهانی شرمسار گرسنگان
یونیسف نیز هشدار داده که بیش از ۹٬۰۰۰ کودک با سوءتغذیه حاد مواجه‌اند. کامیون‌های غذا هفته‌ها پشت گذرگاه‌ها متوقف مانده‌اند. این وضعیت، نتیجه یک حادثه نیست؛ بلکه آشکارا محصول نسل...
۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: سیاوش قائنی
نویسنده: سیاوش قائنی

بیانیه انجمن قلم ایران ‌(در تبعید)

سازمان عفو بین‌الملل و سازمان «همبستگی جهانی علیه مجازات اعدام» در سال 2002، روز دهم اکتبر برابر با هجدهم مهر ماه را روز جهانی مبارزه با مجازات اعدام اعلام کردند. هدف از برگزاری اکسیون‌های گوناگون در این روز، آن است که همگان به ‌تلاش برای لغو مجازات اعدام در همه کشورهای جهان فراخوانده شوند.

به‌کمپین روز جهانی ضد اعدام بپیوندیم!

دهم اکتبر برابر با هجدهم مهرماه، روز جهانی مبارزه با اعدام است. اعدام قتل عمد است که توسط سیستم دولتی علیه شهروند صورت می‌گیرد. این کیفر یکی از موارد پیش‌بینی شده در قانون برخی کشورهاست که در آن به‌‌حکم قانون و بر اساس حکم دادگاه، زندگی یک انسان سلب می‌شود و از همین­­ رو، اقدامی غیرانسانی است و باید شدیدا محکوم شود!

سازمان‌های فعال در این زمینه، در باره جنبه‌های غیرانسانی اعدام می‌گویند؛ وقتی متهمی محکوم به‌اعدام می‌شود، تمام لحظه‌های عمر او در انتظار اجرای حکم و مرگ می‌گذرد. فرد نه تنها به‌‌مجازات جسمی ناعادلانه و رفتاری غیرانسانی محکوم می‌شود، بلکه گذراندن دوران انتظار اجرای حکم، بزرگ‌ترین فرسایش و شکنجه روحی و روانی است. اغلب این محکومان در شرایط به‌‌مراتب بد‌تر و ناگوار‌تر از سایر زندانیان نگه‌داری می‌شوند.

سالانه هزاران نفر به ‌مجازات اعدام محکوم می‌شوند. آنان را به ‌دار می‌آویزند، تیرباران می‌کنند یا با سم می‌کشند. روز جهانی مبارزه با مجازات اعدام، یادآور هزاران نفری است که هم­اکنون در انتظار اجرای حکم اعدام خود روزگار می­ گذرانند.

سازمان عفو بین‌الملل و سازمان «همبستگی جهانی علیه مجازات اعدام» در سال ۲۰۰۲، روز دهم اکتبر برابر با هجدهم مهر ماه را روز جهانی مبارزه با مجازات اعدام اعلام کردند. هدف از برگزاری اکسیون‌های گوناگون در این روز، آن است که همگان به ‌تلاش برای لغو مجازات اعدام در همه کشورهای جهان فراخوانده شوند.

به ‌گزارش سازمان عفو بین‌الملل، بیشترینهٔ کشورهای جهان مجازات اعدام را یا از قانون­های خود حذف و یا در عمل از آن چشم پوشیدەاند. دیگر کشورها نیز در این راستا گام برمی‌دارند. اما هنوز هم در ۵۸ کشور جهان مجازات اعدام اعمال می‌شود. تنها کشور اروپایی‌ای که در آن هنوز به بادافرهِ گناهی اعدام می­کنند، بلاروس است. از همین­رو، امسال نیز تمرکز بسیاری از سازمان‌های پشتیبان حقوق بشر، مانند عفو بین‌الملل، بر روی مطرح کردن لزوم لغو مجازات اعدام در این کشور است.

بیش‌ترین شمار اعدام‌ها در چین، ایران، کره شمالی، عربستان سعودی، پاکستان و آمریکا صورت می‌گیرند. این کشورها مسئول اجرای ۹۳ درصد احکام اعدام در جها‌ن‌اند.

به‌خاطر بالا بودن آمار اجرای حکم اعدام در ایران، سازمان‌های اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و حقوق بشری، بارها با اکسیون‌ها و اطلاعیه‌هایی به ‌حکومت اسلامی ایران اعتراض کرده‌اند.

بر اساس گزارش سازمان عفو بین‌الملل، شمار اعدام‌ها در ایران به‌‌طور کلی و اعدام‌های در ملاء‌عام به‌طور خاص، از سال ۲۰۱۰ به‌‌شکل قابل ‌توجهی افزایش پیدا کرده‌اند. هم‌چنین، ایران بالاترین آمار اعدام نوجوانان را دارد.

ایران پس از چین، بیش‌ترین مجازات اعدام را هر سال اجرا می‌کند و به‌‌گفته عفو بین‌الملل، آمار درست و قابل اتکایی هم از سوی مقام‌های جمهوری اسلامی، منتشر نمی‌شود. بسیاری از این اعدام‌ها به‌‌صورت پنهانی انجام می‌شوند. بیشتر حکم­های اعدام در ایران، افزون بر این که مخالفان سیاسی حکومت را دربرمی­گیرند، برای متهمان قاچاق مواد مخدر یا متهمان به‌تجاوز جنسی نیز، صادر می­شوند.

دولتمردان حکومت اسلامی، هرگز به‌‌درخواست‌های مکرر سازمان‌های حقوق بشری برای توقف مجازات اعدام، واکنش مثبتی نشان نداده‌اند. آنان براین باورند که مجازات اعدام، یکی از اساسی‌ترین راه‌های موثرِ مهارِ جرم در سطح جامعه بوده که همخوان با دستورهای دینی است.

سازمان عفو بین‌الملل روز پنج‌شنبه ۳۰ تیر، ۲۱ ژوئیه ۲۰۱۶، با صدور بیانیه‌ای در لندن اعلام کرد که تصاویر ویدئویی منتشر شده از آخرین اعدام‌های در ملاء‌عام در ایران، نشان‌‌دهنده برخوردهای بی‌رحمانه با محکومان و مصداق ترویج بی‌رحمی در سطح جامعه و در میان کسانی است که به‌‌تماشای مراسم به دار آویختن آنان آمده‌اند که حتا کودکان نیز، در میان‌شان به‌ چشم می‌خورند. این سازمان ناظر بر وضعیت حقوق بشر، مجازات اعدام را مجازاتی بی‌رحمانه خوانده که ایران، پس از چین، در اجرای آن بالاترین رتبه را داراست.

بر مبنای آماری که از «مرکز مطالعات استراتژیک مرجع تشخیص مصلحت نظام» داریم، ۳۰ درصد جوانان ایرانی، صفر درصد درآمد دارند. بنا به‌‌گفته جامعه‌شناسان، در جامعه‏ای که ۳۰ درصد از جوانانش، صفردرصد درآمد دارند، طبیعی است که اینان، خطر رفتار مجرمانه را برای بقای خود، می‏پذیرند.

از سوی نیز در پیِ توافق هسته‌ای با حکومت اسلامی، برخی از چهره‌های سیاسی و دولت‌های غربی نسبت به‌آینده روابط با ایران، ابراز خوش‌ینی کرده‌اند، اما بسیاری از کارشناسان، روابط غرب با ایران را در شرایطی که در دولت حسن روحانی، وضعیت حقوق بشر در ایران رو به ‌وخامت گذاشته، نوعی «تناقض» می‌دانند. در دوره ریاست جمهوری حسن روحانی، اعدام‌ها، ‌بیش از سه برابر افزایش یافته­اند. بنابراین خواستِ لغو مجازات مرگ و تغییر این قانون، باید در صدر مذاکره­های جامعه جهانى با ایران قرار بگیرد.

مجازات اعدام اصول سوم و پنجم اعلامیه جهانی حقوق بشر را نقض می‌کند. این مجازات که در حقیقت به‌‌معنای کشتن قانونیِ انسان، به‌ حکم دولت‌هاست، هم به‌‌منزله نقض «حق زندگی» است‌‌ (اصل سوم) و نیز، به‌‌مثابه نقض این حق است که «احدی را نمی‌توان تحت شکنجه یا مجازات یا رفتاری قرار داد که ظالمانه یا برخلاف انسانیت و شئون بشری یا موهن باشد».‌ (اصل پنجم)

اعدام، مجازاتی­ست بی‌رحمانه، انسان­ستیزانه و خوار کننده و نیز، قتل عمد به شمار می­آید. کشتن آدمیان از سوی دستگاه قضایی، امنیتی، اجرایی و قانون‌‌گذاری حاکمیت، هرگز نمی‌تواند عملی عادلانه باشد. هرگز به‌‌اصلاح جامعه یاری نمی­کند، بل برعکس، خشونت و بی‌‌رحمی را در جامعه بازتولید می‌کند. هیچ توجیهی برای اعدام وجود ندارد.

تا به ‌امروز، اعدام هم‌چون ابزاری در دست حکومت‌های ارتجاعی و مستبد، برعلیه اَزادی‌خواهان، ستم‌دیدگان و برابری­خواهان و تنها برای حفظ خود و حاکمیت­شان،‌ به‌دلخواه به کار گرفته شده است.

انجمن قلم ایران در تبعید، در راستای اهداف و منشور خود در دفاع از آزادی بی ‌حد و حصر بیان و اندیشه برای همگان، خواهان این است که سانسور و اختناق، زندان و شکنجه و اعدام متوقف شوند. همه زندانیان سیاسی و اجتماعی باید آزاد شوند. این‌ها، خواست قلبی اکثریت مردم ایران است.

ارتکاب جرم، پدیده‌ای اجتماعی است و مجرم نیز، محصول جامعه‌ای است که در آن رشد کرده است. اما حکومت، به‌ جای آن ‌که مسئولیت خود را در قبال جامعه بپذیرد، سعی دارد با کشتن عامل نمادین جرم، به ‌نوعی خود را تطهیر کند. بی‌‌تردید حق زندگی، بنیادین‌ترین حق هر انسانی ست و دیگر حق­های فردی و همگانی و آزادی‌ها، پیروِ تامین این حق است. از این‌رو، بر هر فرد و جریان انسان‌دوست و آزاده است که بی‌قید و شرط از حرمت و موجودیت انسان پشتیبانی کند!

در روز جهانی لغو اعدام، به‌‌این کمپین بین‌المللی به‌پیوندیم و خواهان لغو فوری اعدام در ایران و سراسر جهان باشیم!

 

نهم اکتبر ۲۰۱۶

تاریخ انتشار : ۱۹ مهر, ۱۳۹۵ ۱۲:۱۹ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

گرامی باد یاد ده‌ها میلیون پیکارگر علیه فاشیسم!

هشتاد سال پس از پیروزی بر فاشیسم در شرایطی که راست‌گرایی افراطی و نژادپرستی، بیگانه‌ستیزی در بسیاری کشورها دوباره سربرآورده‌ و جنگ‌های تازه یکی پس از دیگری شعله‌ور می‌شوند،گرامی‌داشت یاد و نام این قهرمانان که بسیاری از آنان گمنام مانده‌اند، فقط ادای احترام نیست، بلکه خود نوعی مقاومت است: مبارزه علیه فراموشی و هشداری است برای بازداشتن فاشیست‌های امروزی از تکرار جنایت‌های دیروز، این‌بار در چهره‌هایی دیگر.

ادامه »
سرمقاله

ریاست جمهوری ترامپ یک نتیجهٔ تسلط سرمایه داری دیجیتال

همانگونه که نائومی کلاین در دکترین شُک سالها قبل نوشته بود سیاست ترامپ-ماسک و پیشوای ایشان خاویر مایلی بر شُک درمانی اجتماعی استوار است. این سیاست نیازمند انست که همه چیز بسرعت و در حالیکه هنوز مردم در شُک اولیه دست به‌گریبان‌اند کار را تمام کند. در طی یکسال از حکومت، خاویرمایلی ۲۰٪ از تمام کارمندان دولت را از کار برکنار کرد. بسیاری از ادارات دولتی از جمله آژانس مالیاتی و وزارت دارایی را تعطیل و بسیاری از خدمات دولتی از قبیل برق و آب و تلفن و خدمات شهری را به بخش خصوصی واگذار نمود.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته
یادداشت

قتل خالقی؛ بازتابی از فقر، ناامنی و شکاف طبقاتی

کلان شهرهای ایران ده ها سال از شهرهای مشابه مانند سائو پولو امن تر بود اما با فقیر شدن مردم کلان شهرهای ایران هم ناامن شده است. آن هم در شهرهایی که پر از ماموران امنیتی که وظیفه آنها فقط آزار زنان و دختران است.

مطالعه »
بیانیه ها

گرامی باد یاد ده‌ها میلیون پیکارگر علیه فاشیسم!

هشتاد سال پس از پیروزی بر فاشیسم در شرایطی که راست‌گرایی افراطی و نژادپرستی، بیگانه‌ستیزی در بسیاری کشورها دوباره سربرآورده‌ و جنگ‌های تازه یکی پس از دیگری شعله‌ور می‌شوند،گرامی‌داشت یاد و نام این قهرمانان که بسیاری از آنان گمنام مانده‌اند، فقط ادای احترام نیست، بلکه خود نوعی مقاومت است: مبارزه علیه فراموشی و هشداری است برای بازداشتن فاشیست‌های امروزی از تکرار جنایت‌های دیروز، این‌بار در چهره‌هایی دیگر.

مطالعه »
پيام ها

جان شما، جان ایران و سوگ شما، سوگ ایران است!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) وقوع این فاجعۀ شوم را به مردم میهن‌مان، به شهروندان بندرعباس و خانواده‌های داغ‌دار و آسیب‌دیده تسلیت می‌گوید. ما در این لحظات سخت همراه و هم‌دوش مردم  بندرعباس سوگوارِ جان‌های از دست رفته و نگران و چشم‌به راه بهبود زخمی‌های این حادثه‌ایم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

گرامی باد یاد ده‌ها میلیون پیکارگر علیه فاشیسم!

سیمون دو بووار: فیلسوف آزادی و پیشگام فمینیسم مدرن

گسترش اشغالگری در سرزمین‌های فلسطین؛ تداوم نسل‌کشی زیرسایه سکوت جهانی

ماه مه با عطر بهار میاید

در پاسخ به نکاتی از اطلاعیه‌ی سازمان مجاهدین خلق ایران

قدرت انکار: چرا کشورها درباره اقدامات خود دروغ می‌گویند؟