دوشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۶

دوشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۶

تأثیر روانی جنگ: نیمی از کودکان غزه آرزوی مرگ دارند
یک مطالعه و نظر سنجی جدید, تأثیر روانی عظیم جنگ بر کودکان و جوانان در نوار غزه را این گونه بر آورد کرده است:  ۴۴ درصد از کشته شدگان کودک...
۱۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: جولیان بورگر، برگردان رضا کاویانی
نویسنده: جولیان بورگر، برگردان رضا کاویانی
رودررو با فرهنگ کشی: یادی از غلامحسین ساعدی
غلامحسین ساعدی ریشه در آب و خاک فرهنگ، زبان و تاریخ ایران و مردم ایران داشت. این ریشه در او چنان قوی و محکم بود که درد غربت تا آخرین...
۱۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: عباد عموزاد
نویسنده: عباد عموزاد
جلوگیری از ملاقات به خاطر عدم رعایت حجاب
... وقتی از ملاقات مهراوه بابت حجابش جلوگیری کردند، شرایط برای او که بارها از ملاقات مادر و پدرش، طی سال های گذشته، با موضوعیت حجاب محروم شده بود، غیرقابل...
۱۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: نسرین ستوده
نویسنده: نسرین ستوده
در سومین سالگرد «جنایت عمدی» حکومتی یاد بکتاش آبتین را گرامی می‌داریم
پرونده‌ی «جنایت عمدی»، جنایت آشکاری که به مرگ بکتاش آبتین انجامید، همچنان گشوده است و هرگز مشمول مرور زمان نخواهد شد مگر آن که آمران و عاملان این جنایت و...
۱۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: کانون نویسندگان ایران
نویسنده: کانون نویسندگان ایران
گزارش سخنان سیدمحمد خاتمی در کنگره حزب اتحاد ملت ایران اسلامی
امروز بیش از هر زمان جامعه ما نیاز به گفت‌وگو دارد؛ o گفت‌وگوی میان خودمان، o گفت‌وگو با دیگرانی که در عرصه هستند، o گفت‌وگو با جهان، o گفت‌وگو با...
۱۵ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: هم‌میهن
نویسنده: هم‌میهن
سخنرانی آذر منصوری دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران اسلامی در دهمین کنگره حزب – ۵ دیماه 1403
• درسال ۹۶ حاکمیت یکدست با توهم حل مشکلات کشور شکل گرفت • آنچه ما اصلاح طلبان تحت عنوان راهبرد انتخاباتی خود در انتخابات ۱۴۰۳ اعلام کردیم، تلاش بر تحقق...
۱۵ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: آذر منصوری
نویسنده: آذر منصوری
مسائلِ بزرگِ جهانِ هستی: آیندهٔ کیهانِ در حالِ گسترش
کیهان از زمانِ مِهبانگ مدام در حال گسترش است. آیا این روند هم‌چنان ادامه خواهد داشت؟ در این‌صورت آیا زمانی خواهد رسید که بخشِ عمدهٔ کیهان برای همیشه غیرقابل مشاهده...
۱۵ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: دکتر حسن بلوری
نویسنده: دکتر حسن بلوری

بیانیه سازمان حقوق بشر ایران

جامعه جهانی نباید در قبال سرکوب روز افزون وکلا و حقوق‌دانان ایران سکوت کند. ما خواهان واکنش فوری سازمان ملل و جامعه اروپا برای آزادی وکلای زندانی و رفع محدودیت های حرفه‌ای وکلا در ایران هستیم. ما همچنین از کانون‌های وکلا در سراسر جهان می‌خواهیم تا با همکاران ایرانی خود که برای اصل دادرسی عادلانه مبارزه می‌کنند، ابراز همبستگی کنند.

طی ماه‌های اخیر سرکوب وکلای مدافع که نقش ویژه‌ای در جامعه مدنی ایران دارند، شدت گرفته و اکنون چندین وکیل دادگستری در زندان بسر می‌برند.

در پی  دستگیری، صدور قرار بازداشت و احکام زندان برای وکلای مدافع «نسرین ستوده، قاسم شعله سعدی و آرش کیخسروی»، سازمان حقوق بشر ایران از کانون‌های وکلا در سراسر جهان می‌خواهد تا همبستگی خود را با وکلای ایرانی به نمایش بگذارند.

طی روزهای اخیر خبر محکومیت نسرین ستوده در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی محمد مقیسه منتشر شد. وی در طی یک پروسه ناعادلانه قضایی و بصورت غیابی به پنج سال زندان محکوم شد. همچنین قاسم شعله سعدی و آرش کیخسروی، وکلایی که صبح روز شنبه ۲۷ مرداد ماه، مقابل درِ ورودی مجلس شورای اسلامی از سوی نیروهای امنیتی بازداشت‌شده بودند، به زندان فشافویه منتقل شده و برای ایشان قرار بازداشت موقت تعیین شده است.

عبدالفتاح سلطانی، دیگر وکیل مدافع زندانی که اکنون برای مراسم ختم دخترش “هما” که بر اثر ایست قلبی فوت کرد، در مرخصی بسر می‌برد، در حال سپری کردن هفتمین سال محکومیت ده ساله خود است.

محمد نجفی، وکیل پایه یک دادگستری در شهر اراک دیگر وکیلی بود که طی ماه‌های گذشته بازداشت و زندان را تجربه کرد. او  بعداز ظهر ۲۵ دی ماه در پی اطلاع‌رسانی درباره وحید حیدری به‌دست نیروهای امنیتی در مقابل منزل شخصی‌اش در اراک بازداشت شد. وحید حیدری دستفروش اهل روستای تکیه در اطراف شازند اراک بود که روز ۱۰ دی ماه در جریان اعتراضات مردم اراک توسط نیروی انتظامی بازداشت و جسد وی به خانواده‌اش تحویل داده شد. طبق آخرین اخبار محمد نجفی به اتهام  «اخلال در نظم عمومی» به یک سال زندان و ۷۴ ضربه شلاق و به اتهام «نشراکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی» به دو سال زندان دیگر محکوم شده است.

زینب طاهری دیگر وکیل مدافعی است که در طی ماه‌های گذشته بازداشت شد. وی در پی اعدام یکی از موکلانش به نام محمد ثلاث بازداشت و گفته شده که به اتهام «نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی و تبلیغ علیه نظام» کیفرخواستی برای وی صادر شده است. وی پس از مدتی با تودیع وثیقه از زندان آزاد شد.

مصطفی دانشجو، وکیل و مدافع حقوق دراویش گنابادی نیز همراه سرکوب و بازداشت دسته‌جمعی آنان بازداشت شد و اکنون در زندان به سر می‌برد.

فشار نهادهای امنیتی بر وکلای مدافع در طی چهار دهه عمر جمهوری اسلامی مسبوق به سابقه است، اما به نظر میرسد که این روند در طی ماه‌های اخیر شدت بیشتری به خود گرفته است. تهدید، احضار، بازداشت، احکام غیر قانونی و اعمال تبصره تبعیض آمیز ماده ۴۸ آئین دادرسی کیفری که طبق آن متهمان سیاسی تنها می‌توانند از بین ۲۰ وکیل مورد تایید قوه قضائیه وکیل خود را انتخاب کنند از جمله روش‌های سرکوب و محدودیت وکلای دادگستری بوده است.

بعد از آن‌که قوه قضاییه این لیست ۲۰ نفری از وکلای مورد اعتماد خود را ارائه داد، بسیاری از وکلا مدافع و نمایندگان مجلس نسبت به این تبصره اعتراض کردند. نمایندگان مجلس این تبصره را مغایر با اصول متعدد قانون اساسی به‌ویژه اصل ۳۵ دانستند که حق انتخاب آزادانه وکیل را برای طرفین دعوا به‌رسمیت شناخته است.

نسرین ستوده که با وجود احضاریه دادسرا از حضور در جلسه محاکمه امتناع کرده است، با نگارش نامه‌ای سرگشاده که اخیرا در فیسبوک شخصی همسرش، رضا خندان منتشر شد، دلایل عدم حضور خود در دادسرا را این گونه توضیح داده است:

هم میهنان گرامی!

همچنان که می‌دانید اینجانب از دو ماه پیش با ارائه‌ی حکم جلب بابت اجرای حکم غیابی صادره از شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب، بازداشت و در اقدامی غیرقانونی به دادسرای مستقر در زندان اوین اعزام و مورد تفهیم اتهام جدید قرار گرفتم.

از بدو تفهیم اتهام جدید، اینجانب در اعتراض به تبصره ماده ۴۸ قانون آئین دادرسی کیفری از ارائه‌ی هرگونه دفاعی خودداری نموده‌ام. عمده دلایل اینجانب جهت اجتناب از ارائه‌ی هرگونه دفاعی به شرح زیر می‌باشد:

۱ – دادسرای ناحیه ۳۳ که از تابستان ۱۳۸۸ در زندان اوین مستقر شده است و به طور ویژه به اتهامات سیاسی رسیدگی می‌نماید، از ابتدای تاسیس این دادسرا، مورد اعتراض وکلا و حقوقدانان بوده است. زیرا استقرار دادسرا در بخشی از زندان و اعمال روش‌های شدیدا امنیتی در تردد به دادسرای مذکور، مفهومی جز تسلط نهادهای امنیتی بر دادسرای مذکور ندارد که مغایر با اصل استقلال قوه قضاییه است.

۲ – دادسرای مذکور به طور غیرقانونی به استناد لیستی که آشکارا خلاف اصل ۳۵ قانون اساسی است از اعمال حق انتخاب وکیل توسط متهمان جلوگیری می‌نماید.

۳ – اینجانب در اعمال حق انتخاب وکیل، از بدو حضور در دادسرای مستقر در زندان اوین، نام سه تن از همکاران محترم را جهت به عهده گرفتن وکالت خویش اعلام نمودم، اما بازپرس مربوطه تا امروز از پذیرش وکالت همکاران گرامی خودداری کرده است.
با توجه به نکات بالا و از آنجا که قصد ندارم با پذیرش وکالت وکلای مورد تایید حفاظت اطلاعات قوه قضاییه خود را مسئول حکم محکومیتی قرار دهم که پیشاپیش صادر شده است، لذا از هرگونه حضور و دفاع در برابر دادسرا و بازپرسی مربوطه خودداری خواهم کرد.
به امید استقرار قانون و عدالت در کشور عزیزمان، ایران

نسرین ستوده
مرداد / ۹۷

 

تماس با محمود امیری مقدم، سخن‌گوی سازمان

تلفن: ۱۷۷ ۴۲ ۹۱۷ (۴۷+)

ای‌میل: mail@iranhr.net​​

تاریخ انتشار : ۲ شهریور, ۱۳۹۷ ۱:۰۳ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

مطالعه »
پيام ها

پیام گروه کار روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به مناسبت برگزاری دهمین کنگرهٔ سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) تلاش‌های مؤثرحزب اتحاد ملت ایران اسلامی در جبههٔ اصلاحات برای ایجاد تغییر در اوضاع اسفناک کشور را ارزشمند می‌داند. حضور پررنگ زنان در شورای مرکزی حزب شما، گامی شایسته در راستای تقویت نقش زنان در عرصهٔ سیاسی کشور است.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

تأثیر روانی جنگ: نیمی از کودکان غزه آرزوی مرگ دارند

رودررو با فرهنگ کشی: یادی از غلامحسین ساعدی

جلوگیری از ملاقات به خاطر عدم رعایت حجاب

در سومین سالگرد «جنایت عمدی» حکومتی یاد بکتاش آبتین را گرامی می‌داریم

گزارش سخنان سیدمحمد خاتمی در کنگره حزب اتحاد ملت ایران اسلامی

سخنرانی آذر منصوری دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران اسلامی در دهمین کنگره حزب – ۵ دیماه ۱۴۰۳