سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۱ تیر, ۱۴۰۵ ۰۸:۱۰

دوشنبه ۱ تیر ۱۴۰۵ - ۰۸:۱۰

بیانیه مشترک فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر – جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران

ژنو، 23 اسفند 1390 ـ در پی پایان یافتن گفتگوهای جدی روز گذشته در باره ایران در شورای حقوق بشر سازمان ملل، فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر و سازمان ایرانی عضو آن، جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران، با ابراز نگرانی از وضعیت وخیم حقوق بشر در ایران، از گزارش گزارشگر ویژه ایران استقبال کردند

Getting your Trinity Audio player ready...

لاهیجی: گفتگوهای شورای حقوق بشر تصویری از یک رژیم منزوی و محکوم را به نمایش گذاشت

http://www.fidh.org/Lahidji-IRI-isolated-in-HRC?var_mode=calcul

ژنو، ۲۳ اسفند ۱۳۹۰ ـ در پی پایان یافتن گفتگوهای جدی روز گذشته در باره ایران در شورای حقوق بشر سازمان ملل، فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر و سازمان ایرانی عضو آن، جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران، با ابراز نگرانی از وضعیت وخیم حقوق بشر در ایران، از گزارش گزارشگر ویژه ایران استقبال کردند.

گزارشِ دیروز اولین گزارش گزارشگر ویژه به شورای حقوق بشر از زمان شروع فعالیت خود در مرداد ۱۳۹۰ است که در آن اسناد نقض حقوق بشر را در زمینه های متفاوتی، از حقوق زنان گرفته تا اقلیت های قومی، گردآوری کرده است. با توجه به خودداری ایران از همکاری با گزارشگر ویژه، عبدالکریم لاهیجی، نایب رییس فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر و رییس جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران، گفت «ایران یک فرصت دیگر برای همکاری با کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل را از دست داد و نتوانست به کارنامه حقوق بشر خود که پس از تقلب در انتخابات در سال ۱۳۸۸ رو به وخامت رفته بهبود ببخشد.»

جامعه بین المللی، در واکنش به یافته های گزارشگر ویژه، انتقادهای سختی را از ایران مطرح کرد. مکزیکو توجه را به فقدان پیشرفت در کشور جلب کرد و برزیل با اشاره به «نظر جامعه بین المللی» نگرانی خود را از آزار و اذیت اقلیت های دینی ابراز کرد. چند نظر مخالف که اساسِ وجود ماموریت گزارشگر را مورد انتقاد قرار دادند، از نمایندگان سوریه، سری لانکا، بلاروس، کوبا، زیمبابوه و چند کشور دیگر شنیده شد که در زمینه حقوق بشر بدنام هستند و کارنامه بعضی از آنها زیر ذره بین شورای حقوق بشر قرار دارد.

در پی انتقادهای کشورهای مختلف از ایران، عبدالکریم لاهیجی اظهار کرد: «گفتگوهای جدی امروز بدون هر تردیدی تصویر یک رژیم منزوی و محکوم از سوی تقریبا تمامی جهان را به نمایش گذاشت.»

گزارشگر ویژه در پایان گزارش خود نتایج و توصیه هایی را بر اساس یافته های خود عنوان کرده است. گزارشگر با تکرار درخواست خود از دولت ایران برای دیدار از این کشور، خاطرنشان کرد که خودداری دولت از دادن اجازه دیدار «تنها جامعه بین المللی را به سوی بدترین تصورها رهنمون می شود.» گزارش همچنین از ایران خواست «فوری تمام زندانیان سیاسی و عقیدتی را آزاد کند»، «تعلیق مجازات اعدام برای تمام جرایم را مد نظر قرار دهد»، «اعدام نوجوانان را ممنوع کند» و تمام قوانین داخلی مغایر با «موازین بین المللی حقوق بشر» را ملغا نماید.

فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر و جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران از نتایج گزارشگر ویژه استقبال و از آنها کاملا حمایت می کنند و امیدوارند که گزارش بعدی به شورا در پی دیدار از ایران ارایه شود.

 

————————————-

تماس با رسانه ها

فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر: Arthur Manet; Karine Appy +33 6 72 28 42 94 / +33 1 43 55 90 19

Twitter: @fidh_ngo

جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران: lddhi(at)fidh.net

Twitter: http://twitter.com/humanrightsiran

تاریخ انتشار : ۲۳ اسفند, ۱۳۹۰ ۱۰:۳۹ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

به مناسبت سالگرد تجاوز نظامی امریکا-اسراییل به ایران در جنگ ۱۲ روزه

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): بدون اصلاحات ساختاری در نهادهای تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری سیاسی، اقتصادی و اجتماعی و بدون توانمندسازی جامعه مدنی، تقویت انسجام ملی ممکن نخواهد بود؛ آن هم در جهانی که معادلات قدرت، امنیت و توسعه با شتابی بی‌سابقه در حال تغییر است. در چنین شرایطی، راه دیگری برای بقا نیست

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

آیا صلح در داخل کشور هم اجرایی خواهد شد؟

ناصر اسالو: اگر قرار باشد همان سیاست‌هایی که سفره مردم را کوچک کرده ادامه یابد، اگر فساد، تبعیض و بی‌عدالتی پابرجا بماند، اگر اقشار فرو دست همچنان بی‌پناه و بازنشسته همچنان فراموش‌شده باشد، مردم صلح را در بیانیه‌ها باور نخواهند کرد.

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

توافق ۱۵ ژوئن؛ موفقیت دیپلماسی ایران برآمده از تاب‌آوری

خطر متافیزیگ نادیده گرفته شد

حمید اشرف؛شرحی از سرگذشت چه‌گوارای ایران!

گزارش ماهانه؛ نگاهی اجمالی به وضعیت حقوق بشر – اردیبهشت ماه ۱۴۰۵

بحران ناتو، رقابت امپریالیستی و آینده نظامی اروپا

حمید اشرف