منوچهر متکی، وزیر امور خارجه ایران در روز سه شنبه با یک دعوت رسمی به پارلمان اروپا می آید.
به عنوان معاون پارلمان اروپا و یکی از اعضای فعال در گروه نمایندگان پارلمان اروپا در امور ایران و اروپا، مایلم پیش از این دیدار، برای روشن شدن مسایل، نکاتی را ذکرکنم و همچنین بر دفاع از ارزش های انسانی و دموکراتیک رایج در پارلمان اروپا تاکید کنم.
ابتدا، بیاد بیاوریم که نمایندگی پارلمان اروپا در امور ایران و اروپا در سال ۲۰۰۴ به قصد تماس مستقیم با مجلس شورای جمهوری اسلامی ایران بنا نهاده شد و پس از آن، نمایندگان دو مجلس در باره همه موضوعات از جمله منع سلاح هسته ای، مبارزه علیه تروریسم و قاچاق مواد مخدر، روابط تجاری، سرمایه گذاری ها و تغییرات آب و هوایی با هم گفتگو می کردند.
گفتگو در باره حقوق بشر، بویژه اعدام، حقوق زنان، حقوق قانونی کودکان، موقعیت اقلیت های قومی و دینی و یا آزادی بیان و عقیده هم، همواره جزء برنامه ها و در دستور روز بود. بالاخره، نشست های مابین دو پارلمان به تماس های مهم تر با حکومت ایران و جامعه مدنی ایرانیان می انجامید.
در دسامبر ۲۰۰۷ در طی آخرین دیدار پارلمانی در تهران، طرفین به گفتگوهای منظم بین دو پارلمان تاکید کرده و آنرا مثبت ارزیابی نمودند. به این دلیل واقعا از تصمیم یک جانبه دولتمردان ایرانی مبنی بر لغو سفر از پیش برنامه ریزی شده نمایندگان پارلمان اروپا به ایران در زانویه اخیر متاسفم. دوباره اهمیت از سرگیری و ادامه ملاقات ها در همه سطوح با ایرانیان به ویژه با جامعه مدنی را تایید و تاکید می کنم. در همین جا اعلام می کنم که امیدوارم دولت و پارلمان ایران به تصمیم دیدار های مستقیم با ما باز گردند.
در هر صورت، یک دیدار برای تبادل نظر با وزیر متکی به مدت یک ساعت و نیم از سوی کمیسیون امور خارجه پارلمان اروپا پیش بینی شده است. بدین مناسبت، ما فرصت را غنیمت شمرده خواسته های بیان شده در « قطعنامه ۱۰ فوریه پارلمان اروپا در باره ایران » را که شما در پیوست می بینید، به ایشان تحویل خواهیم داد.
این قطعنامه به طور خاص از رئیس جمهور کنونی ایران، احمدی نژاد انتقاد می کند (که قانونی بودن و اعتبار مردمی آن به صورت جدی به لرزه در آمده است)، و فلع و قمع و خونریزی ها و کشتار پس از انتخابات ژوئن ۲۰۰۹ را شدیدا محکوم می کند و به حکومتکران ایرانی گوشزد می کند که یک همکاری تجاری احتمالی مابین ایران و اتحادیه اروپا زمانی حاصل خواهد شد که زمینه پیش شرط های آن یعنی رعایت کامل حقوق ابتدایی انسانی و اصول دموکراسی و آزادی بیان و تضمین دولت قانون در ایران آماده باشد.
آمدن متکی به پارلمان اروپا تنها یک دیدار اداری ساده است و بنابراین نباید پنداشت که این یک دیدار اغماض و گذشت و عدول از پرنسیپ ها از سوی ما خواهد شد و به هیچوجه نباید چنین برداشت شود که آمدن وی خواهد توانست اعتباری برای دولت احمدی نژاد کسب کند.
با بهترین آرزوها
ایزابل دوران ـ معاون پارلمان اروپا