سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۲۷ بهمن, ۱۴۰۴ ۰۸:۴۴

دوشنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۴ - ۰۸:۴۴

بیست و نهم اسفند، سالگرد ملی کردن صنعت نفت

دکتر حسین فاطمی ... قبل از این که هدف تیر جلادان قرار گیرد خطاب به حاظران در میدان تیر گفت: "خدا راشکرمی کنم که با شهادت در این راه پرافتخار دین خود را به ملت ستمدیده و استعمار زده و غارت شده ایران ادا کرده ام". سپس از ته دل فریاد برآورد: "پاینده ایران، زنده باد مصدق"

«اگر ملی شدن صنعت نفت خدمت بزرگی است که به مملکت شده است باید از آن کسی که در اول این پیشنهاد را نمود سپاسگزاری گردد و آن کس شهید راه وطن دکتر حسین فاطمی است»

در بیست و نه اسفند یکهزار و سیصد و بیست و نه خورشیدی قانون ملی شدن نفت در سراسر کشور از تصویب مجلس سنا گذشت. این پیروزی درخشان تاریخی در اثر رهبری خردمندانه دکتر محمد مصدق پیشوای بزرگ نهضت ملی و ضد استعماری ایران و به همت و پشتیبانی ملت بزرگوار ایران بدست آمد.

هدف از ملی کردن صنعت نفت را نباید فقط از دیدگاه اقتصادی مورد توجه قرار داد. هرچند بعلت سلطه انگلستان بر منافع و معادن نفتی جنوب کشورمان، سود سرشاری را عاید آن امپراطوری و فقر فزاینده ای را نصیب ملت محروم ایران می نمود اما مهم آنجا بود که دولت انگلستان از طریق شرکت نفت با ایجاد پایگاه های گوناگون درنهادهای کشوری بر همه امور سیاسی، نظامی، فرهنگی و مذهبی نظارت داشت. بیخود نبود که هر حادثه و اتفاقی که در گوشه و کنار ایران رخ می داد، مردم کوچه و بازار آنرا به انگلیسها نسبت می دادند.

جنبش ملی کردن صنعت نفت به رهبری مصدق بزرگ موجب قطع دست استعمار انگلیس از روی منابع افتصادی و نهادهای کشوری گردید که در نتیجه ایران بسوی استقلال کامل و آزادی و عدالت اجتماعی گام برداشت. این پیروزی ملت ایران موجب بیداری ملتهای خاورمیانه و شمال افریقا گردید و به پیروی از جنبش ملی ایرانیان، علیه سلطه بیگانگان بپا خاستند، همین امر بود که کینه دول استعمارگر آن زمان را علیه دکتر مصدق برانگیخت و در پی چاره جوئی برآمدند و در نتیجه بنا بر گفته لسان الغیب حافظ شیرازی : ” من و ساغی بهم سازیم و بنیادش بر اندازیم ” آمریکا و انگلستان دست به دست هم داده و با قبول سکوت از سوی دولتمردان روسیه شوروی، کودتای ننگین بیست وهشت مرداد را توسط عوامل و مزدوران داخلیشان انجام دادند.

در اینجا بجاست که از شهید بزرگ راه آزادی دکتر حسین فاطمی به نیکی یاد شود که طرح ملی کردن صنعت نفت در سراسر کشوررا پیشنهاد نمود و بدین ترتیب کینه و خشم دولتمردان انگلستان را علیه خود برانگیخت. نخست توسط فدائیان اسلام بر سر مزار محمد مسعود روزنامه نگار جانباخته راه آزادی و عدالت توسط فدائیان اسلام مورد سوء قصد قرار گرفت که خوشبختانه جان سالم بدر برد ولی تا آخر عمر کوتاه ولی پربارش در رنج بسر برد. پس از کودتای ننگین بیست و هشت مرداد دکتر فاطمی از سوی کودتا چیان دستگیر و دربرابر پله های شهربانی کل کشود در حالی که در محاصره سربازان حکومت نظامی قرار داشت، در اجرای فرمان، مورد حمله اوباش و چاقو کشان درباری به سرگردگی شعبان بی مخ ملقب به ” شعبان تاج بخش ” قرار گرفت، ولی به موقع خواهر فداکارش خود را بر روی وی انداخت و با این فداکاری بزرگ نگذاشت بیگانگان به هدف کثیف خودشان برسند که موفق نشدند هرچند آن بزرگوار تا آخرین لحظه پایانی عمر از جراحتهای ناشی از دشنه چاقوکشان حکومت کودتا در درد و عذاب بسر برد.

بالاخره در سحرگاه نوزدهم آبانماه یکهزار و سیصد و سی و سه دکتر حسین فاطمی روزنامه نگار آزادیخواه و وزیر امورخارجه دولت ملی دکتر مصدق به جوخه اعدام سپرده شد. او قبل از این که هدف تیر جلادان قرار گیرد خطاب به حاظران در میدان تیر گفت: “خدا راشکرمی کنم که با شهادت در این راه پرافتخار دین خود را به ملت ستمدیده و استعمار زده و غارت شده ایران ادا کرده ام”. سپس از ته دل فریاد برآورد: “پاینده ایران، زنده باد مصدق”

با شلیک جلادان حکومت کودتا، جهان را بدرود گفته و به صف جانباختگان راه سربلندی ایران زمین پیوست. خودکامگان و مزدوران بیگانه همواره از نام مصدق در وحشت و هراس بوده و هستند. هرگاه بمناسبتی نامی از مصدق برده شود، فریاد سر داده که “ول کنید این استخوانهای پوسیده را” و یا این که “او هم مسلم نبود”. این کوردلان باید بدانند پس از مرگ، همه انسانها به استخوان پوسیده تبدیل می شوند و در این مورد استثنائی هم وجود ندارد. این نام انسانهای تاریخ ساز است که جاودانه می ماند نام کوروش، آریوبرزن، سورنا، مزدک بامدادان، رستم فرخزاد، بابک خرم دین، فردوسی، یعقوب لیث، کریم خان زند، امیر کبیر، ستارخان و مصدق نامشان چون خورشید درخشان روشنائی بخش آسمان تاریخ ایران زمین بوده و خواهد بود.

یاد آوری نام این آزاد مردان بما جان تازه ای می بخشد تا به پا خیزیم و با همبستگی ملی بساط خودکامگان و جباران را برچیده و به زباله دانی تاریخ بیافکنیم و آزادی و دادگری و برابری را در گستره سرزمین نیاکان خود برقرار سازیم. اما عجیب اینجاست که امروزه دولتمردان آمریکا و انگلستان به اقدام خود در برانداختن حکومت ملی و مردمی دکتر مصدق اعتراف نموده و به گونه ای از ملت ایران پوزش طلبیده اند ولی عناصر فرومایه و خود فروخته هرزمان نعره می زنند که بیست هشت مرداد “رستاخیز ملی” بوده است و اندک نامردانی هم خود را مورخ و ادیب و آشنا به امور سیاسی جهان معرفی کرده وچرندیاتی را سر هم نموده علیه دکتر مصدق و دکتر فاطمی منتشر نموده و می نمایند. بنا برمثل نیاکان ما : شاه می بخشد شاه قلی نمی بخشد. مهم اینجاست که اربابان بزرگشان یکی پس از دیگری به این خیانت بزرگ که در حق ملت ایران انجام داده اند اقرار می نمایند خیانتی که سر انجام به حکومت استبداد مذهبی ولایت فقیه ختم گردید.

تاریخ انتشار : ۲۸ اسفند, ۱۳۸۹ ۵:۱۷ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

انقلاب بهمن، ٢٢ بهمن

انقلاب بهمن زنده است؛ خائنان به انقلاب مردم باید از مسند نامشروع قدرت طرد شوند!

هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): در شرایطی سالگرد انقلاب بهمن را گرامی می‌داریم که جامعهٔ ایران هنوز در اندوه جان‌باختن هزاران انسان بی‌گناه در فاجعهٔ دی‌ماه گذشته به‌سر می‌برد؛ فاجعه‌ای که مسئولیت مستقیم آن بر عهدهٔ حاکمیتی است که جان و امنیت شهروندان را قربانی ناکارآمدی، فساد و بی‌مسئولیتی خود کرده است.

انقلاب ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ رویدادی تصادفی یا گسسته از تاریخ نبود، بلکه حلقه‌ای از زنجیرهٔ مبارزات تاریخی مردم ایران برای آزادی، استقلال، جمهوریت و حاکمیت شهروندان بر سرنوشت خویش بود؛ زنجیره‌ای که از انقلاب مشروطه، سرکوب آن توسط کودتای رضاخان، اشغال ایران در جنگ جهانی دوم، نهضت ملی شدن نفت و کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ عبور کرد و به قیام علیه سلطنت پهلوی رسید. …

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

مصاحبهٔ مونیخ؛ آزمونی برای مسئولیت‌پذیری سیاسی

شهناز قراگزلو: نکتهٔ حساس‌تر در همان مصاحبه این بود که کسرا ناجی اشاره کرد بسیاری از نیروهای سیاسی و مخالفان جمهوری اسلامی رهبری رضا پهلوی را نمی‌پذیرند و زیر چتر او قرار نمی‌گیرند. پاسخ رضا پهلوی این بود که کسانی که با او همراه نیستند، احزاب و سازمان‌هایی‌اند که به دموکراسی اعتقاد ندارند. این پاسخ از نظر سیاسی و اخلاقی خطرناک است، چون به‌جای پذیرش تکثر طبیعی جامعه، مخالفان را با یک برچسب از دایرهٔ مشروعیت خارج می‌کند.

مطالعه »

اهریمن‌سازی از چپ و کنش ما

یک همگرایی ایدئولوژیک طولانی‌مدت بین رسانه‌های قدرتمند و تحت حمایت خارجی و جریان‌های تأثیرگذار در درون حاکمیت و رسانه های وابسته به آنها وجود داشته است که هر دو، اهریمن‌سازی چپ و نسبت دادن مسئولیت مشکلات ایران به آن را مفید یافته‌اند. خشم عمومی از نابرابری، فساد و بی‌عدالتی اقتصادی بسیار واقعی است، اما این خشم به طور کامل با حمایت از جایگزین‌های سوسیالیستی یا برابری‌خواهانه همخوانی ندارد.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

مصاحبهٔ مونیخ؛ آزمونی برای مسئولیت‌پذیری سیاسی

بیانیه حمایت اتحادیه آموزش هلند از معلمان و شورای هماهنگی تشکا‌های صنفی فرهنگیان ایران

سلطنت‌طلبی و سایه راست افراطی بر جنبش‌های اجتماعی ایران

خط فقر به ۶۰ میلیون تومان رسید / حقوق کارگر ۱۸ میلیونی در دام تورم ۴۰ درصدی گیر کرد

اجلاس مونیخ و رویای تاجِ پوسیده

هدف اکثریت ملت ایران رهایی از سلطنت استبدادی و استبداد دینی است