سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۲۷ اردیبهشت, ۱۴۰۵ ۰۹:۰۷

یکشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۵ - ۰۹:۰۷

تأثیر روانی جنگ: نیمی از کودکان غزه آرزوی مرگ دارند

یک مطالعه و نظر سنجی جدید, تأثیر روانی عظیم جنگ بر کودکان و جوانان در نوار غزه را این گونه بر آورد کرده است:  ۴۴ درصد از کشته شدگان کودک بودند و بازماندگان از علائم شدید روحی روانی  رنج می بردند. در این گزارش آمده است: بسیاری از کودکان, بمباران خانه ها و مدارس خود یا از دست دادن عزیزان خود را تجربه کرده اند.

بر اساس یک مطالعه جدید در مورد وضعیت کودکانی که جنگ غزه را تجربه می کنند، ۹۶ درصد از آنها احساس می کنند که مرگ آنها نزدیک است. در همان زمان، یک نظرسنجی از سرپرستان آن ها نشان داد که حدود نیمی از کودکان به دلیل آسیب‌هایی که متحمل شده‌اند آرزو می‌کردند بمیرند. تجزیه و تحلیل و  پاسخ هایی گروهی که  توسط یک سازمان غیردولتی مستقر در غزه که توسط سازمان کمک رسانی War Child Alliance تامین می شود, همچنین نشان داد که ۹۲ درصد از کودکان واقعیت را نمی پذیرند، ۷۹ درصد از کابوس های شبانه رنج می برند و ۷۳ درصد علائم پرخاشگری از خود بروز می دهند.

هلن پتینسون، مدیر اجرایی شعبه بریتانیا سازمان امدادی War Child، اظهار داشت: «این گزارش نشان می‌دهد که غزه یکی از وحشتناک‌ترین مکان‌های جهان برای کودکی است». در کنار تخریب بیمارستان‌ها، مدارس، خانه‌ها و آپارتمان‌ها، ردپایی از تخریب‌های روانی بر کودکانی که هیچ مسئولیتی در قبال این جنگ ندارند، زخم‌های نامرئی اما نه کمتر ویرانگر بر جای می‌گذارد

۴۴ درصد از قربانیان جنگ غزه کودکان بودند

برای مطالعه، والدین و مراقبان ۵۰۴ کودک از خانواده‌هایی که حداقل یک کودک در آنها معلول، مجروح یا بدون همراه است، یعنی. جدا از والدین خود، مصاحبه شدند. نمونه بین جنوب و شمال نوار غزه تقسیم شد و با پرسش گری های دقیقتر,این مصاحبه ها بیشتراز پیش تکمیل شد. این نظرسنجی در ماه ژوئن انجام شد، بنابراین نتایج نشان می‌دهد که تأثیر روانی فعلی بر کودکان غزه پس از بیش از ۱۴ ماه حمله اسرائیل به غزهدست کم گرفته می‌شود.

تخمین زده می شود که تعداد کشته شدگان غزه بیش از ۴۴ هزار نفر است و بر اساس نظرسنجی اخیر دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد، ۴۴ درصد از کشته شدگان را کودکان تشکیل می دهند.

این مطالعه روان‌شناختی که روز چهارشنبه منتشر شد، توسط سازمان مرکز آموزش اجتماعی برای مدیریت بحران در غزه با حمایت اتحاد امداد هلند و اتحاد کودکان جنگ انجام شد. در این گزارش آمده است: بار روانی بر روی کودکان شدید است و سطوح بالایی از استرس با علائمی مانند ترس، اضطراب، اختلالات خواب، جویدن ناخن، مشکل در تمرکز و کناره گیری اجتماعی ظاهر می شود. “بسیاری از کودکان بمباران خانه ها و مدارس خود یا از دست دادن عزیزان خود را تجربه کرده اند. آنها آواره شده اند یا از خانواده های خود جدا شده اند که برای جستجوی سرپناه در مکانی امن فرار کرده اند.”

اضطراب، کابوس، اختلال در خواب و خوردن: پیامدهای آشکار ناشی از جنگ می باشند

حدود ۱.۹ میلیون فلسطینی در غزه، حدود ۹۰ درصد از کل جمعیت منطقه، اکنون آواره شده اند که بسیاری از آنها برای چندین بار آواره شده اند. نیمی از آوارگان کودکانی هستند که خانه های خود را از دست داده و مجبور به ترک محله های خود شده اند. بیش از ۶۰ درصد از کودکان شرکت کننده در این مطالعه گزارش دادند که در طول جنگ دچار بحران روحی شده اند. برخی نیز چندین بار در معرض حوادث آسیب زا قرار گرفتند.

تخمین زده می شود که ۱۷ هزار کودک در غزه بدون همراه هستند، اگرچه این مطالعه نشان می دهد که تعداد واقعی می تواند به طور قابل توجهی بیشتر باشد. این گزارش ادامه می‌دهد: «جدایی از خانواده‌ها، کودکان را در معرض خطر افزایش بهره‌کشی، سوء استفاده یا سایر نقض‌های جدی حقوقشان قرار می‌دهد». قرار گرفتن در معرض چنین تجربیاتی باعث می شود که کودکان واکنش هایی ایجاد کنند که می تواند پس از پایان جنگ ادامه داشته باشد و زندگی روزمره آنها را به شدت تحت تاثیر قرار دهد.واکنش‌های ضربه‌ای می‌توانند خود را به روش‌های مختلفی نشان دهند، از جمله پریشانی عاطفی مداوم، اضطراب، تغییرات رفتاری، مشکلات روابط، پسرفت، کابوس‌های شبانه، اختلال در  خواب، مشکلات خوردن و علائم فیزیکی مانند درد.

۴۹ درصد مایل به مردن هستند پسرها بیشتر از دختران آسیب دیده اند

همزمان با بمباران وحشیانه غزه که همچنان ادامه دارد, تقریباً همه کودکان (۹۶ درصد) بلافاصله احساس خطر مرگ کرده اند  و ۴۹ درصد واقعاً آرزو داشتند که بمیرند، احساسی که در بین پسران (۷۲ درصد) بسیار گسترده تر از دختران بود. اما تقریبا   ۲۶ درصد از دختران  چنین احساسی را اعلام داشتند.

به گفته War Child، این سازمان کمک رسانی و شرکای آن تاکنون توانسته اند با حمایت روانی به ۱۷ هزار کودک در غزه دسترسی پیدا کنند. اما هدف این است که از یک میلیون کودک حمایت های روانی اجتماعی و غیره ارائه شود. این بزرگترین عملیات بشردوستانه در تاریخ ۳۰ ساله این سازمان خواهد بود.

پتینسون گفت: «جامعه بین‌المللی باید هم‌اکنون وارد عمل شود، قبل از اینکه بحران سلامت روان کودکان که اکنون شاهد آن هستیم، به یک آسیب بین نسلی تبدیل شود که منطقه باید ده‌ها سال با پیامدهای آن دست‌وپنجه نرم کند.

منبع: نشریه گاردین

https://archive.ph/۲۰۲۴۱۲۳۰۱۳۰۷۴۳/https://www.freitag.de/autoren/the-guardian/kriegstrauma-die-haelfte-der-kinder-in-gaza-wuenscht-sich-den-tod

تاریخ انتشار : ۱۷ دی, ۱۴۰۳ ۴:۴۴ ق٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

به مناسبت سالروز پیروزی بر نازیسم؛ هیچ نیروی اهریمنی نمی‌تواند بر مردمی متحد پیروز شود

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): همان‌گونه که اتحاد شوروی در ژوئن ۱۹۴۱ با اتکای به اتحاد مردمی در برابر تجاوز ایستاد، ایران نیز در اسفند ۱۴۰۴ دچار تحولی بزرگ شد. همبستگی مردم در دفاع از میهن، که به عین دریافتند فرزندانشان در نیروهای مسلح، به اتکای پشتیبانی جامعه است که قادرند از کشورشان در برابر خطر موجودیتی دفاع کنند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

سایه سنگین ۱۹۴۸: چگونه «نکبت» برای فلسطین یک فرآیند زنده و روزمره شد؟

در سطحی کلان‌تر از روایت‌های تاریخی و تحلیل‌های موردی، می‌توان استدلال کرد که «نکبت» نه صرفاً یک رخداد تاریخی با نقطه آغاز مشخص در سال ۱۹۴۸، بلکه نوعی منطق تاریخی-فضایی در حال تداوم است که رابطه میان قدرت، سرزمین و جمعیت را در یک چارچوب ساختاری بازتعریف کرده است. در این خوانش، ۱۹۴۸ نه لحظه پایان یک نظم پیشین، بلکه لحظه تثبیت یک الگوی جدید از سازمان‌دهی سیاسی فضا و جمعیت است؛ الگویی که قابلیت انطباق با شرایط تاریخی متغیر را در دهه‌های بعد حفظ کرده است.

مطالعه »

سپر انسانی و تناقض روایت‌ها..

گٖودرز اقتداری: آن مدعیان همیشگی که حماس و ایران را به سوء استفاده از سپر انسانی برای پوشش از نیروها و مهمات متهم می‌کنند، اینجا حضور ندارد که پاسخ دهند اگر ایران ساختمان هتلی و یا ساختمان تجاری را در بحرین هدف گرفته باشد آیا به یک منطقه جنگی و نیروی متخاصم حمله کرده است یا یک هتل را هدف قرار داده است.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

رضا پهلوی و نقاب‌هایی که در باران گلوله فرو می‌ریزند

سایه سنگین ۱۹۴۸: چگونه «نکبت» برای فلسطین یک فرآیند زنده و روزمره شد؟

سی‌ودومین تحلیل هفته | گفتگو پیرامون بیانیه: نه به جنگ و خشونت؛ آری به صلح و آزادی | کیوان صمیمی، فرخ نگهدار

یاسمین فهیمی رئیس اتحادیه‌های کارگری آلمان، شرکت‌ها را به اعتصابات گسترده تهدید کرد.

حذف نسل جوان؛ سرمایه‌هایی که به دار آویخته می‌شوند

پرونده‌سازی در زندان؛ وریشه مرادی به حبس محکوم شد