سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۲۷ تیر, ۱۴۰۵ ۰۲:۳۲

شنبه ۲۷ تیر ۱۴۰۵ - ۰۲:۳۲

تأسف از اقدام اهانت‌آمیز علیه پیامبر اسلام و انزجار از تحریکات بنیاد گرایان اسلامی

ما راه ايجاد جهانی امن و بری از بنيادگرايی از هر نوع را، ايجاد و گسترش فضای نقد متمدنانه افکار و عقايد در هر سطح و در هر زمينه می دانيم و بر اصل گفتگو به عنوان اصل محوری در رسيدن به جهانی شکل گرفته بر اساس تفاهم ها تأکيد می ورزيم.

Getting your Trinity Audio player ready...

چاپ کاریکاتور اهانت‌آمیز علیه پیامبر اسلام در یکی از نشریات دست راستی دانمارکی و تجدید چاپ آن در برخی رسانه‌های دیگر غرب و به موازات آن تلاش برخی نیروهای دست راستی در کشورهای غربی در دامن زدن به نفرت از مسلمانان، در میان بخشی از مسلمانان جهان موجی از خشم پدید آورده و به گروههای بنیاد گرای اسلامی امکان داده تا با سوار شدن بر این موج، بین اسلام و غرب تخاصم بیافرینند و از آن سوء استفاده کنند.
ما به عنوان یک نیروی سکولار ایرانی اعلام می داریم که چاپ کاریکاتور های موهن علیه پیامبران و بزرگان مذهبی و هر اقدام مبتنی بر تمسخر و توهین باورهای دینی را نادرست می دانیم و از وقوع چنین اقداماتی متأسفیم. از نظر ما،تامین اصل حقوق بشری آزادی‌بیان باید با احساس مسئولیت همراه باشد و نمی باید منجر به نقض اصل رعایت حقوق انسان‌های دیگر در محترم‌شمردن اعتقادات و سمبل‌های دینی‌شان شود. به باور ما و برپایه تجربه، چنین اقداماتی جز ایجاد نفرت بیشتر و تشدید تخاصم بین ادیان و افکار نتیجه دیگری ندارد و حاصل آنها، زمینه‌دادن به انواع بنیاد گرایان و راست های افراطی برای گسترش پایگاه اجتماعی خود و به ویژه بنیادگرایان اسلامی در ایجاد پیاده‌نظامی از توده‌های مسلمان برای مقاصد ارتجاعی است.
ما در عین‌حال بهره‌گیری هدفمند حکومت‌های اسلامی و جریان‌های بنیاد گرای اسلامی از واقعه زشت چاپ کاریکاتورهای موهن از پیامبر اسلام در نشریه دانمارکی را محکوم می کنیم و از بلوا و شورش‌های سازمان‌یافته آنها در کشورهای منطقه خاورمیانه و دیگر کشورهای مسلمان‌نشین ابراز انزجار می کنیم. ما با فزون‌خواهی بنیاد گرایان اسلامی نسبت به نخست‌وزیر دانمارک، که به رغم اظهار تأسفش از اقدام صورت گرفته و در عین‌حال تاکید وی بر رعایت خط قرمز این دولت در اجتناب از نقض آزادی‌بیان در کشورش، از او و نیز دیگر دولت‌مردان اروپایی انتظار عذرخواهی دارند، مخالفیم. چنین درخواست‌هایی، تجاوز صریح به حقوق‌بشر در مقیاس جهانی است. 
ما راه ایجاد جهانی امن و بری از بنیادگرایی از هر نوع را، ایجاد و گسترش فضای نقد متمدنانه افکار و عقاید در هر سطح و در هر زمینه می دانیم و بر اصل گفتگو به عنوان اصل محوری در رسیدن به جهانی شکل گرفته بر اساس تفاهم ها تأکید می ورزیم. 

هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
۱۹ بهمن‌ماه ۱۳۸۴ 

تاریخ انتشار : ۱۹ بهمن, ۱۳۸۴ ۵:۱۰ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

افزایش تنش در تنگه هرمز و جنوب ایران، روند مذاکرات را تهدید می‌کند!

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): افزایش تنش در تنگه هرمز و جنوب ایران، در پی تلاش امریکا برای ایجاد مسیر جنوبی کشتیرانی و حملات متقابل دو کشور، تفاهم‌نامه را در معرض فروپاشی قرار داده است؛ وضعیتی که بدون خویشتنداری و دیپلماسی می‌تواند روند مذاکرات و ثبات منطقه را به‌شدت تهدید کند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

تنش حقوقی و سیاسی در شورای امنیت بر سر آینده پرونده هسته‌ای ایران

شهناز قراگزلو: ایالات متحده نیز از مواضع کشورهای اروپایی پشتیبانی کرد. نماینده آمریکا استدلال‌های روسیه و چین درباره پایان اعتبار قطعنامه ۲۲۳۱ را رد کرد و بر ضرورت ادامه بررسی پرونده هسته‌ای ایران در شورای امنیت تأکید داشت.

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

بخش ۳: ایران و تکوین «دولت ـ ملت»: از دولت پیشامدرن تا ملتِ در حالِ شدن

بخش ۲: اروپا و زایش «دولت–ملت» گذار از نظم فئودالی به حاکمیت ملیِ مدرن!

مسئلهٔ زمان در آغازِ کیهان

غم جنوب…

جنوب ایران، تمام جان ایران است!

بیانیه نهضت آزادی ایران: ضرورت عفو عمومی و توقف احکام حبس و اعدام