جمعه ۱۳ تیر ۱۴۰۴ - ۲۰:۳۴

جمعه ۱۳ تیر ۱۴۰۴ - ۲۰:۳۴

و همچنان تمام‌قد علیه افغانستانی‌ستیزی در ایران
ظاهراً دست‌کم ۷۰۰ نفر در روزهای اخیر به جرم جاسوسی برای اسرائیل بازداشت شده‌اند. در میان آنها ۵ یا ۱۰ یا ۲۰ افغانستانی هم هست یا شاید هست. از اتهامات...
۱۳ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: حسام سلامت
نویسنده: حسام سلامت
نقد و بررسی رمان تاریخی رود پرخروش نوشته ابراهیم دارابی
حکایت  دارابی براساس رخدادهای نهضت جنگل و تدوین ان بصورت رمان  چنان پرشور است:  وقتی شاهد کج روی میرزاکوچک خان برگرفته از جهان بینی  و افق محدود  دید  وی می...
۱۳ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: صادق شکیب
نویسنده: صادق شکیب
Una pace duratura è possibile solo con la partecipazione popolare attiva!
“I dodici giorni di guerra hanno portato risultati inaspettati. La coesione interna dell'Iran è stata preservata, nonostante le croniche crisi economiche e le divisioni sociali. Non vi era alcun segno...
۱۳ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: Comitato politico-esecutivo dell'Organizzazione Fedaiana Popolare dell'Iran (Maggioranza)
نویسنده: Comitato politico-esecutivo dell'Organizzazione Fedaiana Popolare dell'Iran (Maggioranza)
گزارش یک جنایت!
پس از آغاز جنگ، همسرم نسرین ستوده متنی را در اختیارم گذاشت که حاوی مصوبه ای بود که در سال 1365 ، شورای عالی قضایی با هدف تامین امنیت زندانیان،...
۱۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: رضا خندان
نویسنده: رضا خندان
پیرامون تراژدی اخراج صدها هزار افغان‌ از ایران به انتظار داوری سخت فردا ننشینیم، در عمل به وظیفه‌ی امروزین بپاخیزیم!
اخراج‌های سازمانیافته گرچه همچون تندآبی از چند هفته پیش بر بستر افغان‌ستیزی نابکار در کشور جریان دارد، این روزها اما با برچسب خوردن اتهام «جاسوسی» برای مهاجرینی از افغان‌ها به...
۱۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهزاد کریمی
نویسنده: بهزاد کریمی
توهم آزادی از دهانۀ موشک: افشاگری علیه مدافعان حملۀ نظامی به ایران
آزادی از میان اجساد مردم، آوار خانه‌ها و بمباران کشور زاده نمی‌شود. دموکراسی را نه با موشک، بلکه با اراده و فداکاری خودمان می‌سازیم؛ نه با همدستی با دشمن، بلکه...
۱۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
محکومیت حمله به زندان اوین و ضرورت آزادی زندانیان سیاسی و عقیدتی
نهضت آزادی ایران در راستای راهبرد تقویت همبستگی ملی که آثار برجسته آن را در جریان جنگ تحمیلی اخیر شاهد بودیم، بازگشت حاکمیت به مردم و تحقق مطالبات ملی از...
۱۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: نهضت آزادی ایران
نویسنده: نهضت آزادی ایران

تحریم یاشرکت درانتخابات؟

سپاه پاسداران باحرص و ولع سیری ناپذیر خود با همراه کردن رهبری نظام برای تسلط برنهاد ریاست جمهوری و یا کنترل آن و ایجاد حاکمیت یکدست، می کوشد. این تلاش سپاه پاسداران و بلوک اصول گرایان به ویژه درشرایطی که احتمال تعیین جانشین رهبری زمزمه می شود، اهمیت خاصی پیدا می کند.

مدت کمی تا انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا مانده است، اما هنوز جنب و جوشی در این باره در کشور دیده نمیشود. حتی اشتیاق و تبلیغات نامزدها هم کمتر از دوره های پیشین است. گرچه پاندمی کووید۱۹ و مسائل ناشی از تنگناهای اقتصادی فضای سرد انتخابات را تشدید کرده، اما بی اعتنایی مردم به امرانتخابات به عوامل دیگری مربوط می شود که نقش به مراتب مهم تری دارند. ازجمله این موارد محدودیت هایی است که نظام جمهوری اسلامی برای نامزد های انتخاباتی ازطریق اعمال نظارت استصوابی شورای نگهبان ایجادکرده است.
اکنون کاملا آشکار است که سیاست های جمهوری اسلامی و بازتاب داخلی و خارجی آن، درهمه شئون زندگی مردم، به ویژه کارگران و مزد بگیران تاثیر مخرب داشته است. تحریم های آمریکا علیه ایران به خاطر چالش هسته ای، فساد و ناکارآمدی ارکان نظام، فقر و فلاکت اقشار وسیع مردم، بویژه زحمتکشان وسیطره سپاه پاسداران که جایی برای حضورمردم به عنوان صاحبان اصلی کشور درفعالیت های اقتصادی و اجتماعی باقی نگذاشته، معلول این سیاست ها است.
 سپاه پاسداران باحرص و ولع سیری ناپذیر خود با همراه کردن رهبری نظام برای تسلط برنهاد ریاست جمهوری و یا کنترل آن و ایجاد حاکمیت یکدست، می کوشد. این تلاش سپاه پاسداران و بلوک اصول گرایان به ویژه درشرایطی که احتمال تعیین جانشین رهبری زمزمه می شود، اهمیت خاصی پیدا می کند.
 سپاه پاسداران همراه با جریان های تندرو نظام می خواهند با تسلط برهمه ارکان نظام سیطره بلند مدت خود را برهمه منابع کشور تضمین کنند. آنان درصورتی به این هدف خود دست پیدا میکنند که این فضای سرد انتخاباتی تا روز رای گیری حفظ شود. دراین صورت نامزد مورد حمایت آنان درانتخابات ریاست جمهوری و نامزد های شوراهای اسلامی شهرو روستا با استفاده ازحضورپایگاه اجتماعی محدود خود موفق خواهند شد کرسی ریاست جمهوری و اغلب شوراهای شهر و روستا را ازآن خود کنند. اما اگراین فضای سرد انتخاباتی و قهرمردم با انتخابات، تا روز رای گیری تغییرپیداکند، می تواند اصول گرایان و در پیشانی آن سپاه پاسداران و تندروها را، به رغم خوش بینی امروز آنان برای پیروزی، غافلگیر و با نا کامی روبرو سازد.
برای اینکه به نتایج اتخاذ دو رویکرد تحریم و یاشرکت درانتخابات پی برده شود، نیازی به استفاده ازحافظه تاریخی نیست. کافی است به انتخابات های دو تا سه دهه پیش نگاهی انداخته شود تا به اثرات مخرب سیاست تحریم انتخابات و میدان دادن به اصول گرایان و تسلط آنان برکرسی های ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی و شوراهای اسلامی شهر و روستا پی برده شود، که عواقب زیان بارآن هنوز بر تمام شئون زندگی مردم سایه انداخته است.
 مدافعان تحریم، شرکت درانتخابات را موجب تائید مشروعیت نظام میدانند. این ادعا با رویکرد جمهوری اسلامی ایران و میزان اعتباری که برای افکارعمومی داخل وخارج کشور و امر انتخابات قائل است، در تناقض قراردارد. کافی است به حوادث ماه های اخیر به ویژه به حوادث بعد ازانتخابات سال  ۱۳۸۸و رخدادهای بعد از آن اشاره کنیم. برخلاف ادعای مدافعان تحریم انتخابات، جمهوری اسلامی ایران امروز بیش از آنکه مشروعیت موجودیت خود را از طریق شرکت مردم درانتخابات جستجو کند، حفظ آن را با تکیه برسیاست سرکوب و رویارویی با مردم دنبال می کند.
به نظر ما سیاست تحریم انتخابات اگربه پیروزی اصول گرایان و جریان های تندرو درکشور بیانجامد، به تجربه آشکار است که نه تنها به بهبود زندگی زحمتکشان کمکی نمی کند، بلکه شرایط زیست آنان راسخت تر و به افزایش فشار برآن ها می انجامد. ازاین رو تحریم انتخابات اگر نتواند مسیرحرکت نظام رابه سمت تسلیم به اراده و پذیرش مطالبات مردم تغییردهد و سیاست هایی مغایر با آنچه راکه طی دهه های گذشته شاهد آن بوده ایم متوقف کند، تاکتیک مناسبی ارزیابی نمی شود و شرایط سخت تری را برمردم و کشور تحمیل میکند. درچنین شرایطی روش یا تاکتیک دیگری باید اتخاذ شود، تاکتیکی که متناسب با امکانات، مقدورات و ظرفیت های مردم برای تاثیرگذاری بر انتخابات و ادامه این فرایند است. شرکت در انتخابات با رویکرد سلبی به نامزد یا نامزد های اصول گرا و تقویت موضع رقبای آنان که با برنامه های پیشنهادی خود نزدیکی بیشتری بامطالبات مردم به نمایش می گذارند، تاکتیک واقع بینانه تری است. این تاکتیک مانع از یکدست شدن حاکمیت شده و به تشدید شکاف درونی آن با انعکاس مطالبات مردم درشاکله نظام می شود. چنین رویکردی برای مبارزه در راه آزادی، دمکراسی و عدالت اجتماعی، به ویژه در شرایط حاد و بحرانی و تشدید شکاف میان مردم باحکومت حائز اهمیت است. به علاوه شرکت درانتخابات ازحقوق شهروندی و محصول انقلاب مردمی است که برای رسیدن به آزادی، دمکراسی و عدالت اجتماعی بریک نظام دیکتاتوری و باهزینه سنگین نقطه پایان گذاشته است. اگرچه دراستفاده از این حق مردم محدودیت های زیادی از طرف حاکمیت اعمال می شود، چاره آن عدم شرکت درانتخابات و واگذاری این میدان به ناقضین این حق نیست، بلکه مبارزه برای حفظ این حق وپاسداری ازآن است زیرا آنان اساسا به اصل انتخابات بی اعتقادند و این حضور و مشارکت مردم است که تا کنون توانسته امر انتخابات و حفاظت از نهاد های انتخابی را تداوم بخشد.
 مردم با انقلاب و تحمل هزینه، شرایط جامعه را برای انتخاب کردن و انتخاب شدن و مشارکت آزادانه خود در اداره امور کشور فراهم کردند. امروز دفاع ازاین حقوق شهروندی به طور عام  وحق انتخاب کردن و انتخاب شدن، به طور اخص دربرابر هرنوع اعمال نظر و تحدید این حق مسلم که بانظارت استصوابی شورای نگهبان مورد تعرض قرارگرفته و بخش ماهوی آن از آن گرفته شده، با شرکت درانتخابات و مبارزه با نظارت استصوابی و مطالبه برگزاری انتخابات آزاد می تواند صورت گیرد.
 بنابرآنچه گفته شد، چنانچه تاکتیک تحریم انتخابات دراین دوره هم به همان نتایجی منتهی شود که درگذشته شاهد بوده ایم و به تقویت اصول گرایان و جریان های تند رو درکشور بیانجامد، امروز تاکتیک مناسب نه تحریم انتخابات بلکه شرکت درآن از موضع سلبی نسبت به نامزد های اصول گرایان درمقابل رقبای اصلاح طلب و مستقل آنان، درشرایط توازن قوای کنونی میان مردم و حکومت است.

گروه خرداد ـ هوادار سازمان فدائیان خلق ایران(اکثریت) داخل کشور

۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۰

 

تاریخ انتشار : ۱۹ اردیبهشت, ۱۴۰۰ ۱۱:۳۷ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

مطالعه »
پيام ها

پیام به کنگرهٔ بیست‌وششم حزب کمونیست آلمان

ما بر این باوریم که چپ اگر نتواند در برابر ماشین جنگی سرمایه‌داری بایستد، اگر چپ صدای رنج مردمان بی‌پناه نباشد، اگر چپ در خیابان‌ها، کارخانه‌ها، اردوگاه‌ها و مناطق جنگ‌زده حضور نداشته باشد، از رسالت تاریخی خود فاصله گرفته است. ما برای بنای جهانی دیگر مبارزه می‌کنیم – جهانی فارغ از استثمار، از سلطه، از مرزهای ساختگی، از جنگ و نژادپرستی.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

و همچنان تمام‌قد علیه افغانستانی‌ستیزی در ایران

نقد و بررسی رمان تاریخی رود پرخروش نوشته ابراهیم دارابی

Una pace duratura è possibile solo con la partecipazione popolare attiva!

گزارش یک جنایت!

پیرامون تراژدی اخراج صدها هزار افغان‌ از ایران به انتظار داوری سخت فردا ننشینیم، در عمل به وظیفه‌ی امروزین بپاخیزیم!

توهم آزادی از دهانۀ موشک: افشاگری علیه مدافعان حملۀ نظامی به ایران