پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳ - ۲۳:۵۰

پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳ - ۲۳:۵۰

هشدار سازمان حقوق بشر ایران در مورد موج جدید اعدام‌ها پس از انتخابات ریاست جمهوری
تجربه دوره‌های قبل نشان می‌دهد که بلافاصله پس از انتخابات حکومت با افزایش شدید آمار اعدام، واقعیت خود را به مردم گوشزد می‌کند. مردم ایران و جامعه جهانی  باید از...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: سازمان حقوق بشر ایران
نویسنده: سازمان حقوق بشر ایران
بازی ادامه دارد...
شاعرِ شب زندهِ دارِ بی تکلف! صبور باش وُ...نگاه کن، در این شبِ طولانی، هنوز چراغِی روشن است، تحمل کن.
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: حسن جلالی
نویسنده: حسن جلالی
با یاد و نام ماندگار مادر ستاره پورجعفر!
مادر عماری از نسل مادران خاوران بود با چهره ای آرام و دوست داشتنی. نام‌اش ستاره بود؛ ستاره‌ای که در آسمان زندگی فرزندانش درخشید و رفت، فرزندانی که جملگی به...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: دبیرخانهٔ شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: دبیرخانهٔ شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
ناک‌دان شدن سه‌شنبه، ناک‌اوت شدن جمعه!
حال پیش‌بینی می‌شود که جلیلی گل خورده در مناظره‌ی اول و ناک‌دان شده در مناظره‌ی دوم، و در عمل شکست خورده در منظر افکار عمومی، در انتخابات روز جمعه عاقبتی...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: عیسی سحرخیز
نویسنده: عیسی سحرخیز
در انتخابات ریاست جمهوری شرکت نکرده و نمی‌کنیم!
این انتخابات به مانند هر انتخابات دیگر در نظام‌های سرمایه‌داری به این معناست که تنها زمانی به مردم «حق انتخاب» داده می‌شود که از میان ستمگران یکی را «انتخاب» کنند...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: ۹ زن چپ محبوس در اوین
نویسنده: ۹ زن چپ محبوس در اوین
بیانیه «همگامی برای جمهوری سکولاردموکرات» پیرامون نتایج انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم
«همگامی برای جمهوری سکولاردموکرات در ایران» که انتخابات در مرحله نخست را تحریم کرده بود، کماکان معتقد است که حل مشکلات کشور در ارتقاء حرکت‌های اعتراضی به سطح ابرجنبش سراسری...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
در دور دوم انتخابات، با رای " نه" به جلیلی شرکت می‌کنیم!
اگر در دور اول "نه" به شرکت در انتخابات، شاکله نظام ونظارت استصوابی را هدف قرار داد و در همه ارکان نظام و در دل و جان مردم تاثیر خود...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده:  گروه خرداد هوادار سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) - داخل کشور
نویسنده:  گروه خرداد هوادار سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) - داخل کشور

تحریم یاشرکت درانتخابات؟

سپاه پاسداران باحرص و ولع سیری ناپذیر خود با همراه کردن رهبری نظام برای تسلط برنهاد ریاست جمهوری و یا کنترل آن و ایجاد حاکمیت یکدست، می کوشد. این تلاش سپاه پاسداران و بلوک اصول گرایان به ویژه درشرایطی که احتمال تعیین جانشین رهبری زمزمه می شود، اهمیت خاصی پیدا می کند.

مدت کمی تا انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا مانده است، اما هنوز جنب و جوشی در این باره در کشور دیده نمیشود. حتی اشتیاق و تبلیغات نامزدها هم کمتر از دوره های پیشین است. گرچه پاندمی کووید۱۹ و مسائل ناشی از تنگناهای اقتصادی فضای سرد انتخابات را تشدید کرده، اما بی اعتنایی مردم به امرانتخابات به عوامل دیگری مربوط می شود که نقش به مراتب مهم تری دارند. ازجمله این موارد محدودیت هایی است که نظام جمهوری اسلامی برای نامزد های انتخاباتی ازطریق اعمال نظارت استصوابی شورای نگهبان ایجادکرده است.
اکنون کاملا آشکار است که سیاست های جمهوری اسلامی و بازتاب داخلی و خارجی آن، درهمه شئون زندگی مردم، به ویژه کارگران و مزد بگیران تاثیر مخرب داشته است. تحریم های آمریکا علیه ایران به خاطر چالش هسته ای، فساد و ناکارآمدی ارکان نظام، فقر و فلاکت اقشار وسیع مردم، بویژه زحمتکشان وسیطره سپاه پاسداران که جایی برای حضورمردم به عنوان صاحبان اصلی کشور درفعالیت های اقتصادی و اجتماعی باقی نگذاشته، معلول این سیاست ها است.
 سپاه پاسداران باحرص و ولع سیری ناپذیر خود با همراه کردن رهبری نظام برای تسلط برنهاد ریاست جمهوری و یا کنترل آن و ایجاد حاکمیت یکدست، می کوشد. این تلاش سپاه پاسداران و بلوک اصول گرایان به ویژه درشرایطی که احتمال تعیین جانشین رهبری زمزمه می شود، اهمیت خاصی پیدا می کند.
 سپاه پاسداران همراه با جریان های تندرو نظام می خواهند با تسلط برهمه ارکان نظام سیطره بلند مدت خود را برهمه منابع کشور تضمین کنند. آنان درصورتی به این هدف خود دست پیدا میکنند که این فضای سرد انتخاباتی تا روز رای گیری حفظ شود. دراین صورت نامزد مورد حمایت آنان درانتخابات ریاست جمهوری و نامزد های شوراهای اسلامی شهرو روستا با استفاده ازحضورپایگاه اجتماعی محدود خود موفق خواهند شد کرسی ریاست جمهوری و اغلب شوراهای شهر و روستا را ازآن خود کنند. اما اگراین فضای سرد انتخاباتی و قهرمردم با انتخابات، تا روز رای گیری تغییرپیداکند، می تواند اصول گرایان و در پیشانی آن سپاه پاسداران و تندروها را، به رغم خوش بینی امروز آنان برای پیروزی، غافلگیر و با نا کامی روبرو سازد.
برای اینکه به نتایج اتخاذ دو رویکرد تحریم و یاشرکت درانتخابات پی برده شود، نیازی به استفاده ازحافظه تاریخی نیست. کافی است به انتخابات های دو تا سه دهه پیش نگاهی انداخته شود تا به اثرات مخرب سیاست تحریم انتخابات و میدان دادن به اصول گرایان و تسلط آنان برکرسی های ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی و شوراهای اسلامی شهر و روستا پی برده شود، که عواقب زیان بارآن هنوز بر تمام شئون زندگی مردم سایه انداخته است.
 مدافعان تحریم، شرکت درانتخابات را موجب تائید مشروعیت نظام میدانند. این ادعا با رویکرد جمهوری اسلامی ایران و میزان اعتباری که برای افکارعمومی داخل وخارج کشور و امر انتخابات قائل است، در تناقض قراردارد. کافی است به حوادث ماه های اخیر به ویژه به حوادث بعد ازانتخابات سال  ۱۳۸۸و رخدادهای بعد از آن اشاره کنیم. برخلاف ادعای مدافعان تحریم انتخابات، جمهوری اسلامی ایران امروز بیش از آنکه مشروعیت موجودیت خود را از طریق شرکت مردم درانتخابات جستجو کند، حفظ آن را با تکیه برسیاست سرکوب و رویارویی با مردم دنبال می کند.
به نظر ما سیاست تحریم انتخابات اگربه پیروزی اصول گرایان و جریان های تندرو درکشور بیانجامد، به تجربه آشکار است که نه تنها به بهبود زندگی زحمتکشان کمکی نمی کند، بلکه شرایط زیست آنان راسخت تر و به افزایش فشار برآن ها می انجامد. ازاین رو تحریم انتخابات اگر نتواند مسیرحرکت نظام رابه سمت تسلیم به اراده و پذیرش مطالبات مردم تغییردهد و سیاست هایی مغایر با آنچه راکه طی دهه های گذشته شاهد آن بوده ایم متوقف کند، تاکتیک مناسبی ارزیابی نمی شود و شرایط سخت تری را برمردم و کشور تحمیل میکند. درچنین شرایطی روش یا تاکتیک دیگری باید اتخاذ شود، تاکتیکی که متناسب با امکانات، مقدورات و ظرفیت های مردم برای تاثیرگذاری بر انتخابات و ادامه این فرایند است. شرکت در انتخابات با رویکرد سلبی به نامزد یا نامزد های اصول گرا و تقویت موضع رقبای آنان که با برنامه های پیشنهادی خود نزدیکی بیشتری بامطالبات مردم به نمایش می گذارند، تاکتیک واقع بینانه تری است. این تاکتیک مانع از یکدست شدن حاکمیت شده و به تشدید شکاف درونی آن با انعکاس مطالبات مردم درشاکله نظام می شود. چنین رویکردی برای مبارزه در راه آزادی، دمکراسی و عدالت اجتماعی، به ویژه در شرایط حاد و بحرانی و تشدید شکاف میان مردم باحکومت حائز اهمیت است. به علاوه شرکت درانتخابات ازحقوق شهروندی و محصول انقلاب مردمی است که برای رسیدن به آزادی، دمکراسی و عدالت اجتماعی بریک نظام دیکتاتوری و باهزینه سنگین نقطه پایان گذاشته است. اگرچه دراستفاده از این حق مردم محدودیت های زیادی از طرف حاکمیت اعمال می شود، چاره آن عدم شرکت درانتخابات و واگذاری این میدان به ناقضین این حق نیست، بلکه مبارزه برای حفظ این حق وپاسداری ازآن است زیرا آنان اساسا به اصل انتخابات بی اعتقادند و این حضور و مشارکت مردم است که تا کنون توانسته امر انتخابات و حفاظت از نهاد های انتخابی را تداوم بخشد.
 مردم با انقلاب و تحمل هزینه، شرایط جامعه را برای انتخاب کردن و انتخاب شدن و مشارکت آزادانه خود در اداره امور کشور فراهم کردند. امروز دفاع ازاین حقوق شهروندی به طور عام  وحق انتخاب کردن و انتخاب شدن، به طور اخص دربرابر هرنوع اعمال نظر و تحدید این حق مسلم که بانظارت استصوابی شورای نگهبان مورد تعرض قرارگرفته و بخش ماهوی آن از آن گرفته شده، با شرکت درانتخابات و مبارزه با نظارت استصوابی و مطالبه برگزاری انتخابات آزاد می تواند صورت گیرد.
 بنابرآنچه گفته شد، چنانچه تاکتیک تحریم انتخابات دراین دوره هم به همان نتایجی منتهی شود که درگذشته شاهد بوده ایم و به تقویت اصول گرایان و جریان های تند رو درکشور بیانجامد، امروز تاکتیک مناسب نه تحریم انتخابات بلکه شرکت درآن از موضع سلبی نسبت به نامزد های اصول گرایان درمقابل رقبای اصلاح طلب و مستقل آنان، درشرایط توازن قوای کنونی میان مردم و حکومت است.

گروه خرداد ـ هوادار سازمان فدائیان خلق ایران(اکثریت) داخل کشور

۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۰

 

تاریخ انتشار : ۱۹ اردیبهشت, ۱۴۰۰ ۱۱:۳۷ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

هفته‌ای که گذشت، دوم تا هشتم تیرماه

رهبر حکومت تاب نیاورد گاه که کارگزاران خود را نامرغوب دید. خود بر صحنه آمد و خواستار مشارکت حداکثری شد و فتوا داد که نباید با کسانی که “ذره‌ای با انقلاب و امام و نظام اسلامی زاویه دارند” همکاری کرد. به‌زبان دیگر نباید به کسانی که ممکن است نفر دوم حکومت شوند و در سر خیال همکاری با ناانقلابین دارند، رای داد. اشاره‌ای سرراست به آن تنها نامزدی که از تعامل با جهان می‌گوید.

مطالعه »
یادداشت
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

هشدار سازمان حقوق بشر ایران در مورد موج جدید اعدام‌ها پس از انتخابات ریاست جمهوری

بازی ادامه دارد…

با یاد و نام ماندگار مادر ستاره پورجعفر!

ناک‌دان شدن سه‌شنبه، ناک‌اوت شدن جمعه!

در انتخابات ریاست جمهوری شرکت نکرده و نمی‌کنیم!

بیانیه «همگامی برای جمهوری سکولاردموکرات» پیرامون نتایج انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم