روزنامه واشنگتن پست در گزارشی از تحقیقات وزارت دارایی ایالات متحده درباره رایزنیهای اخیر شخصیتهای سیاسی در این کشور برای حمایت از سازمان مجاهدین خلق خبر داده است.
به نوشته این روزنامه، حامیان مجاهدین خلق در یک ساله گذشته در دیدار با مقامهای ارشد دولت باراک اوباما و وزارت امور خارجه از آنها خواسته اند نسبت به حذف نام این گروه از فهرست سازمانهای تروریستی دولت آمریکا اقدام کنند.
علاوه بر این، ده ها شخصیت سیاسی از دو حزب جمهوریخواه و دموکرات در گردهمایی های مختلف در حمایت از سازمان مجاهدین خلق سخنرانی کرده اند.
بر اساس گزارش واشنگتن پست ده ها هزار دلار به عنوان حق سخنرانی به این افراد پرداخت شده و وزارت دارایی ایالات متحده در حال بررسی احتمال نقض قوانین ضدتروریستی آمریکاست.
از سوی دیگر رایزنی شخصیتهای سیاسی در آمریکا به نیابت از سازمانهای خارجی به دریافت مجوز لابیگری نیاز دارد که به نوشته واشنگتن پست مدافعان سازمان مجاهدین خلق به عنوان لابیگر شناخته نمی شوند و ممکن است از این بابت دچار تخلف شده باشند.
حامیان آمریکایی سازمان مجاهدین خلق خود را لابیگر نمی دانند و می گویند به سیاستگزاری دولت ایالات متحده کمک می کنند.
نام بعضی از شاخص ترین چهره های سیاسی آمریکا در بین حامیان این سازمان دیده می شود. افرادی مانند جیمز جونز، مشاور پیشین امنیت ملی باراک اوباما، رودی جولیانی، شهردار سابق نیویورک، ادوارد رندل، فرماندار پیشین پنسیلوانیا، نیوت گینگریچ از روسای سابق مجلس نمایندگان آمریکا، هاوارد دین رئیس سابق حزب دموکرات و جان بولتون از سفرای پیشین ایالات متحده در سازمان ملل متحد از حامیان مجاهدین خلق اند و در برنامه های آنها سخنرانی کرده اند.
بعضی از این افراد، از جمله آقای گینگریچ که از رقبای اصلی میت رامنی برای کسب نامزدی حزب جمهوریخواه در انتخابات ریاست جمهوری بود، به تازگی برای سخنرانی در جمع اعضای مجاهدین خلق به پاریس سفر کرده بودند.
به گزارش واشنگتن پست، در گذشته بعضی از این افراد دریافت حق سخنرانیهای کلان را از حامیان مجاهدین خلق برای حضور در برنامه هایشان تایید کرده اند.
ارقام منتشر شده بین ۱۰ هزار تا ۴۰ هزار دلار متغیر است. آقای رندل دریافت ۱۵۰ هزار دلار را به عنوان حق سخنرانی تایید کرده است.
شاهین قبادی، از سخنگویان این سازمان، پرداخت پول و به کارگیری لابیگران در آمریکا را رد کرده است. به گفته او وزارت امور خارجه آمریکا از بعضی از شخصیتهای سیاسی خواسته است تا به دلایل انساندوستانه در جریان وقایع مربوط به اردوگاه اشرف در عراق مداخله کنند.
وزارت امور خارجه آمریکا به دستور یک دادگاه فدرال در حال بررسی ماهیت سازمان مجاهدین خلق و امکان خروج نام این سازمان از فهرست گروه های تروریستی است.
هیلاری کلینتون همکاری این سازمان در تخلیه اردوگاه اشرف و انتقال اعضای آن به اردوگاه حریه را در این تصمیم گیری مهم دانسته است.
به گزارش واشنگتن پست حدود نیمی از ساکنان اردوگاه اشرف به محل جدید منتقل شده اند ولی عملیات انتقال حدود ۱۲۰۰ نفر از آنها به خاطر شکایت مسئولان این سازمان از برخورد دولت عراق با مشکل مواجه شده است.