سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۲۴ اردیبهشت, ۱۴۰۵ ۱۹:۱۲

پنجشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۵ - ۱۹:۱۲

ترجیح منافع ملی

خوابیدن در باد عضویت دائم در "سازمان همکاری شانگهای" که در جای خود بسیار دست‌آورد ارزنده ای است و غافل شدن وزارت خارجه از تغییر و تحولات بسیار سریع و اپسیلونی در کشورهای همسایه و غفلت از همکاری های دو جانبه و سه جانبه و چند جانبه که آن ها بین خود منعقد می کنند و ایران را برای همکاری دعوت نمی کنند، منجر به فاجعه ای خواهد شد که از ایران امروزی یک "ایران منزوی" خواهد ساخت. ترجیح "منافع ملی" یعنی چند جانبه نگری. یعنی زیادت کشورهای دوست. یعنی چشم پوشی از گذشته و نگاه به امروز و آینده.

دولت ایالات متحده پس از فراغت از اسباب کشی مفتضحانه اش از افغانستان، بدون هیچ گونه اطلاع قبلی که در چنین مواقعی انجام می شود، نسبت به برچیدن پدافند هوایی و کم کردن نیروهای نظامی خود در عربستان اقدام کرد. پیش از این وزیر دفاع آمریکا برای توجیه چرایی این گونه اسباب کشی و تقدیم افغانستان به طالب ها، به چند کشور عربی سفر کرده بود. اما ولیعهد بن سلمان برای نشان دادن ناراحتی و نگرانی اش از پایبند نبودن واشنگتن به تعهداتش از ملاقات با لوید آستین امتناع کرد.       

ماه عسل دونالد ترامپ و عربستان به اندازه ی همان رقص شمشیر در ضیافت شام حضورش در قصر ملک سلمان، کوتاه بود و در اواخر حضور ترامپ در کاخ سفید به دلیل امتناع عربستان از امضای “صلح ابراهیم” بین عربستان و اسرائیل به سردی گرائیده بود.

همه ی این اتفاق ها و شواهد نشان از آن داشتند که فرصت برای گفتگو بین ایران و عربستان آماده و مهیاست .‌عربستان همان موقع که عادل الجبیر وزیر امور خارجه به شدت ضد ایرانی اش را کنار گذاشت این سیگنال را به ایران مخابره کرده بود که آماده ی گفتگو ست. اما تبحر وزارت امور خارجه ایران در سوزاندن فرصت ها به کمک اش آمد و فرصت ها را یکی پس از دیگری سوازند و از بین برد.

اما نه عربستان مورد بی مهری قرار گرفته ی از رفاقت با دونالد ترامپ، نه عربستان ضد ایرانی عادل الجبیر، نه عربستان کنار گذاشته شده ی از جلسات تفاهم با گروهی که خود ۲۵ سال پیش بنیادش را گذاشته بود و نه عربستانی که از پس نخوت و غروری که جوانان خام اندیشی که قدرت را در آن قبضه کرده بودند و سودای آقایی جهان عرب را در سر داشتند و اعلام قطع رابطه و حالت نه جنگ نه صلح به همسایه ی خود قطر دادند، هیچ کدام و هیچ کدام مانعی نبودند که “منافع ملی” و بلند مدتش را به منافع کوتاه مدت و زودگذر “رفقا” ترجیح دهد. آن ها در همین یک ماه و اندی که از حضور طالب ها در افغانستان گذشته است و طالب ها سنگ های قدرت را یکی یکی بر پی ساختمان “امارت” شان می نشانند، برای دور نبودن از تاثیر گذاری بر تحولات افغانستان و منطقه، حتا تلویزیون افغانستان اینترنشنال را که در کوتاه زمانی، برای تاثیر گذاری بر تحولات با نقش اپوزیسیون ی راه انداخته بودند به سمت پوزیسیون راهنما شدند. و در آخر، محمد بن سلمان برای “منافع ملی” اش در ساحل دریای سرخ پذیرای تمیم بن حمد امیر قطر ی می شود که هنوز جوهر مهر اعلان قطع رابطه و حالت “نه جنگ و نه صلح”اش با او خشک نشده است.

خوابیدن در باد عضویت دائم در “سازمان همکاری شانگهای” که در جای خود بسیار دست‌آورد ارزنده ای است و غافل شدن وزارت خارجه از تغییر و تحولات  بسیار سریع و اپسیلونی در کشورهای همسایه و غفلت از همکاری های دو جانبه و سه جانبه و چند جانبه که آن ها بین خود منعقد می کنند و ایران را برای همکاری دعوت نمی کنند، منجر به فاجعه ای خواهد شد که از ایران امروزی یک “ایران منزوی” خواهد ساخت.

ترجیح “منافع ملی” یعنی چند جانبه نگری. یعنی زیادت کشورهای دوست. یعنی چشم پوشی از گذشته و نگاه به امروز و آینده.    

تاریخ انتشار : ۳۰ شهریور, ۱۴۰۰ ۷:۰۸ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

به مناسبت سالروز پیروزی بر نازیسم؛ هیچ نیروی اهریمنی نمی‌تواند بر مردمی متحد پیروز شود

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): همان‌گونه که اتحاد شوروی در ژوئن ۱۹۴۱ با اتکای به اتحاد مردمی در برابر تجاوز ایستاد، ایران نیز در اسفند ۱۴۰۴ دچار تحولی بزرگ شد. همبستگی مردم در دفاع از میهن، که به عین دریافتند فرزندانشان در نیروهای مسلح، به اتکای پشتیبانی جامعه است که قادرند از کشورشان در برابر خطر موجودیتی دفاع کنند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

دربارهٔ ویرانی؛ با هاینریش بل

شهناز قراگزلو: در میانهٔ هر جنگی، چیزی خطرناک‌تر از خودِ انفجارها وجود دارد: عادت‌کردن به ویرانی. بل در این رمان ما را وادار می‌کند مقابل خرابه بایستیم؛ نه برای ستایش ویرانی، بلکه برای فهمیدن آن. زیرا ویرانی فقط دیوار و سقف را فرو نمی‌ریزد؛ حافظهٔ جمعی را می‌خراشد، اعتماد را سست می‌کند، رشته‌های رابطه را از هم می‌گسلد، ذهن را بی‌قرار می‌سازد و انسان را تا مرز بی‌پناهی مطلق پیش می‌برد.

مطالعه »

سپر انسانی و تناقض روایت‌ها..

گٖودرز اقتداری: آن مدعیان همیشگی که حماس و ایران را به سوء استفاده از سپر انسانی برای پوشش از نیروها و مهمات متهم می‌کنند، اینجا حضور ندارد که پاسخ دهند اگر ایران ساختمان هتلی و یا ساختمان تجاری را در بحرین هدف گرفته باشد آیا به یک منطقه جنگی و نیروی متخاصم حمله کرده است یا یک هتل را هدف قرار داده است.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

پرونده‌سازی در زندان؛ وریشه مرادی به حبس محکوم شد

گزارش مجموعه اطلاعاتی آمریکا می‌گوید ایران می‌تواند ماه‌ها از محاصره هرمزِ ترامپ جان سالم به در ببرد!

سلام! تو زنده‌ای یا مرده؟

رؤیای دموکراسی، واقعیت بحران

صحبتی با افکار عمومی جهان، به‌ویژه مردم آمریکا

چرا فمینیست‌های غربی در برابر جنگ علیه زنان ایران سکوت کرده‌اند