موضعگیری هلموت شولتز عضو شورای مرکزی حزب چپ آلمان و حزب چپ اروپایی در بارۀ اوضاع ایران پس از انتخابات ۲۲ خرداد ۱۳۸۸.
حزب چپ آلمان دستگیری تظاهرکنندگان و برخوردهای بیرحمانۀ نیرهای امنیتی ایران با آنان را که تا کنون منجر به کشته شدن افراد متعددی شده است، سرکوب اپوزیسیون سیاسی و مقابلۀ شدید با رسانهها به شمول دخالت در آزادی تبادل اطلاعات در اینترنت را شدیداً محکوم میکند.
این نحوۀ واکنش نسبت به اعتراضات ادامهدار به نتایج انتخابات ریاست جمهوری و ناروشنیهای آشکار در شمارش آرا و اعلام نتایج آن دنبالۀ سرکوب دیرسال نیروهای مترقی اجتماعی است. پیگرد فعالین جنبشهای دانشجویی و زنان، چهرههای سیاسی چپ، فعالین کارگری و دیگرکسانی که برای دستیابی به آزادی بیان سیاسی و فعالیت اجتماعی در ایران پیکار میکنند، عاملی اساسی برای تنشهای چشمگیر در جامعۀ ایران است. حزب چپ همبستگی خود را با این نیروها اعلام میکند. ما خواهان آنیم که مردم در ایران حق آن را داشته باشند تا باورهای سیاسی خود را آزادانه و بدون ممانعت بیان کنند و فعالانه در روند شکلگیری آرای سیاسی مشارکت داشته باشند.
اعتراضات جاری برجستهترین برآمد اجتماعی از سالها پیش بدین سو را نوید میدهد، با این حال نباید این نکته نادیده گرفته شود که نیروهای سیاسی پیرامون رئیسجمهور تاکنونی کماکان پیوندهای عمیقی با بخشهای بزرگی از مردم دارند. این واقعیت به شکافهای موجود در جامعۀ ایران دلالت دارد، شکافهایی که غلبه بر آنها برای هیچ نیروی سیاسی آسان نخواهد بود. به نظر میرسد ایران در آستانۀ نقطۀ عطف تعیینکنندهای از تحولات خود از سه دهۀ پیش تا کنون قرار دارد. موضوع از جمله بر سر امکان و شانس آن است که موانع موجود در راه دموکراتیزه کردن واقعی کشور از سر راه برکنده شوند.
با توجه به این پسزمینه است که جامعۀ جهانی موظف است با خودداری از مداخلۀ خارجی یا سخنان تقابلجویانه تنشهای موجود در میان صفبندیهای سیاسی موجود را تحریک نکند. خطر تشدید بیشتر اوضاع واقعاً موجود است و به نظر نمیرسد کسی به آن علاقه داشته باشد. یک اوضاع بیثبات دیگر، این بار در ایران، میتواند تمام منطقه را به خطر بیاندازد. این موضوع در ارتباط با گشایشهای احتمالی در مسئلۀ خاورمیانه نیز مطرح است، چرا که سوسوی امیدی که با سخنرانی اوباما، رئیسجمهور ایالات متحده در قاهره پیرامون توجه غرب به جهان اسلام پدید آمد، میتواند خاموش شود. مناسبات سیاسی باثبات در ایران یکی از پیششرطهای ایجاد بنیانی پایدار و قابل اتکا برای حل مسئلۀ خاورمیانه است.
۲۸ خرداد ۱۳۸۸