سیل انتقادها بە کابینە پیشنهادی ابراهیم رئیسی شدت گرفتەاست. ‘آقایی’ عضو حزب کارگزاران، ‘گرامی مقدم’ سخنگوی حزب اعتماد ملی و ‘رئوفیان’ دبیرکل حزب اسلامی ایران از عمل نکردن رئیسی بە وعدە انتخاباتی خود در خصوص فراجناحی بودن دولت، کم تجربگی افراد معرفی شدە، نبود شایستەسالاری و ضعیف تر بودن این کابینە پیشنهادی در مقایسە با کابینە احمدی نژاد گفتند. آقایی می گوید نە تنها از اصلاح طلبان و اعتدال گرایان در این کابینە پیشنهادی خبری نیست، بلکە حتی از افراد مجرب اصولگرایان هم در لیست محلی از اعراب نیست.
البتە با پیروزی رئیسی چنین وضعیتی قابل پیش بینی بود. هستە سخت قدرت، بعد از تمام تجاربی کە از دولتهای برآمدە بعد از انقلاب کسب کردەاست، بە نتایج زیر رسیدە است:
ـ یکدست کردن قدرت در ایران تنها از طریق راندن افراد نزدیک بەخود بە هرمهای قدرت میسر نیست، بلکە این افراد باید آنقدر بی تجربە و بی لایق باشند تا بتوان بە راحتی بر آنها نظارت کرد و از طریق کنترل و هدایت، برنامەها و اهداف خودشان را بە آنها بە راحتی دیکتەکردە و جلو ببرند (تجربە اخذ شدە از دولت احمدی نژاد)،
ـ کاردانی وزراء مانع نفوذ لازم دولت در سایە می شود و از اجماع مورد نظر هستە سخت قدرت می تواند جلوگیری کند (تجارب کسب شدە از دولت روحانی).
نگرانی های موجود مشروع اند، اما با توجە بە ارادە خامنەای و اعوان و انصار برای پیشبرد گام دوم انقلاب، گمان نمی رود انتقادهای موجود عملا در تغییر لیست پیشنهادی رە بە جائی ببرند. انتقادها می توانند باعث روشنگری در اذهان مردم و افکار عمومی شوند، اما استراتژی موجود حاکمان را تغییر نخواهد داد.
بی گمان زمان چندانی نخواهد برد کە بر اثر بی لیاقتی و عدم کاردانی، در صورت استقرار دولت جدید با همین لیست موجود، دچار تنشهای جدی بشویم. کابینە پیشنهادی، وضعیت کشور را بە سمت بحران و بدبختی بیشتر پیش خواهد برد، و همین، جناح حاکم را با پارادوکسال وجودی خود بیشتر درگیر خواهدکرد. حاکمیت، علیرغم یکدست شدن قدرت، مستعد تنشهای بیشتر در درون خویش است. عدم کاردانی، پاشنە آشیل دولت جدید است.