سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۱۰ مرداد, ۱۴۰۵ ۱۹:۱۴

شنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۵ - ۱۹:۱۴

تشکیل سندیکاهای مستقل نیروی کار (کارگران صنعتی، تکنسین ها و مهندسان) یک ضرورت روز

روند مناسبات تعدیل ساختاری و خصوصی‌سازی، هر روز ما را بیشتر در باتلاق بیكاری، گرانی و تورم فرو می برد. در حالی كه صنعت در حال نابودی است، سرمایه‌های مالی و دلال‌های بین‌المللی و واسطه‌ها اقتصاد كشور را به دست گرفته‌اند و با مقررات‌زدایی تدریجی از قانون كار حقوق كارگران و نیروی كار فنی را حذف می‌نمایند كه سرمایه‌های ملی كشورند.

Getting your Trinity Audio player ready...

 

 

روند مناسبات تعدیل ساختاری و خصوصی‌سازی، هر روز ما را بیشتر در باتلاق بیکاری، گرانی و تورم فرو می برد. در حالی که صنعت در حال نابودی است، سرمایه‌های مالی و دلال‌های بین‌المللی و واسطه‌ها اقتصاد کشور را به دست گرفته‌اند و با مقررات‌زدایی تدریجی از قانون کار حقوق کارگران و نیروی کار فنی را حذف می‌نمایند که سرمایه‌های ملی کشورند. این عملکردها بر خلاف قانون کار، قانون اساسی و مقاوله‌نامه‌هایی است که بیشتر دولت‌ها از جمله دولت ایران در سازمان ملل امضا کرده و متعهد به رعایت آن شده‌اند. از این رو یاس و ناامیدی از عمل‌کرد دولت ها همراه با سوالات زیادی ذهن کارگران را به چالش گرفته است. آیا بورژوازی مالی، دلال‌ها و واسطه‌ها اکثریت قاطع جامعه را تشکیل می‌دهند که خواستِ آن‌ها تبدیل به اصول قانون اساسی شده و بدون تصویب در مجلس اجرا می‌شود؟ یا این گروه اقلیت نا‌چیزی از واسطه‌ها و تکنوکرات‌های رانت‌خوارند که باید جلوی یکه‌تازی‌شان گرفته شود؟ چگونه مسئولان اقتصادی دولت این حق را به خود داده‌اند تا مناسبات اقتصادی کشور را به یک دنباله‌رو حقیر صندوق بین‌المللی پول تبدیل نمایند؟ یادمان باشد که صندوق بین‌المللی پول نهادی امپریالیستی است که قوانین تحمیلی‌اش تنها در جهت حفظ سلطه‌ی سرمایه‌داری جهانی و با هدف نابودی صنایع ملی برای برقراری و تداوم بازار برای کالا‌های کشورهای امپریالیستی می‌باشد. از سوی دیگر سیر تاریخ تحولات سرمایه‌داری جهانی تبیین‌کننده‌ی این واقعیت است که این ساختار بیمار برای حل بحران‌های دوره‌ای و غیرقابل اجتنابش تنها یک راه می‌شناسد و آن جنگ است.

آری جنگ که همواره برای مردم جهان فاجعه بار بوده است. جنگهای جهانی اول و دوم در تداوم همان سیاست که استعمار و استعمار نو برای پیشبرد اهداف جنایتکارانه امپریالیستی بود و به حل بحران‌های سلطه گرانه ی خود پرداخته‌اند. آیا به همین دلیل نیست که اتحادیه‌ی ناتو را منحل نکرده و منحل نمی‌کنند؟ آن هم در حالی که همه‌ی کشورهای سرمایه‌داری، دارای ارتش‌هایی تا دندان مسلح و مجهز به مدرن‌ترین سلاح‌های اتمی و غیراتمی اند. در این میان برخی ایدئولوگ ‌های این مناسبات قناس و بیمار (مکتب اتریشی هایک) با تغییر نام سرمایه‌دار به کارآفرین، عوام فریبانه می‌کوشند با تغییر واژه، یک فراموشی تاریخی ایجاد کنند. تا همه‌ی ستم طبقاتی و نسل‌کشی‌های سرمایه‌داری جهانی به خاطر تقسیم بازار، کشتار چند صد هزار نفر شهروند معمولی با بمب اتمی (هیروشیما)، بمباران شیمیایی جنگل ها و مزارع برنج‌کاری در ویتنام و کشتار کودکان و مادران در جنوب عراق با گلوله‌های غنی شده از اورانیوم را به سایه فراموشی بکشانند . همان گونه که کشتار میلیونی در اندونزی و شیلی و پیش از آن ها، کودتای ۲۸ مرداد در ایران را به فراموشی سپردند.

در این شرایط، اتحاد و تقسیم کار سرمایه‌داری جهانی برای غارت زحمت‌کشان برای حذف کلیه حقوق کارگران، آنان را به چنان جسارتی رسانده که ماه ها حقوق کارگران توسط بخش خصوصی پرداخت نمی‌شود و آب از آب تکان نمی‌خورد. از این رو برای کارگران نیز در دفاع از حقوق نیروی کار تنها یک راه باقی مانده و آن، تکیه کارگران به نیروی اتحاد خود و سمت‌گیری به سوی ایجاد سندیکاهای سراسری است تا توان مقابله با ماشین قدرت و افشای ایدئولوژی و جهان‌بینی سرمایه‌داری جهانی را بیابند.
پس پیش به سوی تشکیل سندیکاهای مستقل کارگری برای دفاع در مقابل یورش سرمایه داری به حقوق مسلم‌مان.

تاریخ انتشار : ۲۷ آبان, ۱۳۹۲ ۱۱:۱۹ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

اعدام‌ها را متوقف کنید؛ مردم خواهان تنش‌زدایی و صلح هستند.

هیئت سیاسی-اجرایی سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت): ما بار دیگر خواستار توقف فوری اجرای تمامی احکام اعدام، تضمین دادرسی عادلانه، رعایت حقوق متهمان و پایان دادن به استفاده از مجازات مرگ به عنوان ابزار سرکوب هستیم. امروز دفاع از حق حیات، دفاع از صلح و دفاع از آزادی، سه مطالبه جدا از هم نیستند؛ این‌ها ارکان آینده‌ای هستند که مردم ایران برای آن هزینه‌های سنگینی پرداخته‌اند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

تنش حقوقی و سیاسی در شورای امنیت بر سر آینده پرونده هسته‌ای ایران

شهناز قراگزلو: ایالات متحده نیز از مواضع کشورهای اروپایی پشتیبانی کرد. نماینده آمریکا استدلال‌های روسیه و چین درباره پایان اعتبار قطعنامه ۲۲۳۱ را رد کرد و بر ضرورت ادامه بررسی پرونده هسته‌ای ایران در شورای امنیت تأکید داشت.

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

نابرابری، تورم و فساد ساختاری جامعه جوان ایرانی را شورشی کرده است

از صادرات تا بازگشت ارز؛ کالبدشکافی سازوکار تراستی‌ها در تجارت خارجی ایران

تنها بازندگان این جنگ،زحمتکشان و مردم  کشور ما و ویرانی زیر ساختهای ما‌ خواهد بود.

از تنور نانوایی تا چوبه دار؛ نگاهی کوتاه به رنج کارگران و اعدام معترضان در ایران

اعدام‌ها را متوقف کنید؛ مردم خواهان تنش‌زدایی و صلح هستند.

جامعه ،حکومت و سیاستهای جاری!