سفر ‘باروت پاخور’ رئیس جمهور اسلوونی بە ایران، فرصتی شد تا جمهوری اسلامی در آن بر علاقمندی خود بر گسترش روابط با اتحادیە اروپا تاکید ویژە داشتە باشد. روحانی در ملاقاتی، صراحتا بر این نکتە تاکید کرد و اروپائیها را دوست خواند.
بی گمان مواضع ترامپ، رئیس جمهور آیندە آمریکا در بارە بازنگری در مورد برجام و نیز سخنانش در رابطە با ناتو کە نگرانیهای اروپائیها را برانگیختە، می تواند فرصت خوبی برای جمهوری اسلامی باشد تا از اشتراک نگرانی میان اروپائیها و خود در رابطە با سیاستهای نوین کاخ سفید استفادە ببرد، و آن را بە فرصتی جهت گسترش روابط با اروپائیها در همە عرصەها تبدیل کند.
تاکید اروپائیها بر برجام و البتە تلاششان برای ارائە یک فرم مشترک مستقلانە در دفاع نظامی و امنیتی (البتە با تاکید همزمان بر اهمیت ناتو)، آن نکاتی اند کە با هم و در کنار هم می توانند بە روابط گرمتر ایران و اروپا در آیندە انرژی بیشتری ببخشند.
سیاستمداران ایرانی می دانند کە تاکید بر برجام از طرف اروپائیها و ارائە شخصیت مستقل تری در امر دفاع، دست اروپا را در مانور سیاسی کە بیشتر مهر اروپائی را بر خود داشتە باشد، بازتر می کند.
این بازتر شدن بی گمان بە تقویت موقعیت ایران کمک می کند، اما کماکان گردش چرخهای اقتصاد ایران بدون همکاری بانکها در سطح بین المللی کە بشدت زیر تاثیر و نفوذ آمریکا هستند، تقریبا غیرممکن است. بنابراین ایران و اروپا در رابطە با پیشبرد برجام بشدت محتاج آمریکایند.
پس کماکان کلید حل مشکلات در گرو آمریکاست. از تهدیدات می توان بعنوان فرصت استفادە کرد، اما نمی توان بە آن بعنوان پایە اصلی تغییرات جدی نگریست. آمریکا هنوز عاملی جدی و با اهمیت است.