سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۲۲ خرداد, ۱۴۰۵ ۲۲:۲۳

جمعه ۲۲ خرداد ۱۴۰۵ - ۲۲:۲۳

تولید برق از انرژی خورشیدی از راکتور های اتمی پیشی گرفت

در ماه ژوئيه گذشته میزان تولید انرژی خورشیدی در کشور آلمان برابر با انرژی اتمی گزارش گردیده است. یک مرکز پژوهشی برای سیستم‌های انرژی خورشیدی در آلمان اعلام کرد که در ماه گذشته ۵.۱۸ میلیارد کیلووات ساعت انرژی تولید کرده است و این درست برابر با میزان تولید راکتور های اتمی است.

 

 

برای نخستین‌بار در کشور آلمان، تولید برق از طریق استفاده از انرژی خورشیدی از مراکز تولیدی انرژی اتمی پیشی گرفت. گرچه استفاده از انرژی خورشیدی بیش از هرزمان صورت گرفته و رکورد جدیدی هم به جا گذاشته شده، اما با این حال بر این نکته تاکید شده است که از تمامی ظرفیت‌های موجود استفاده نشده است.

 لازم به ذکر است که امروز دیگر، تولید برق از طریق انرژی خورشیدی کاملا در برابر تولید اتمی، چشم در چشم و رو در رو ایستاده است. در ماه ژوئیه گذشته میزان تولید انرژی خورشیدی در کشور آلمان برابر با انرژی اتمی گزارش گردیده است. یک مرکز پژوهشی برای سیستم‌های انرژی خورشیدی در آلمان اعلام کرد که در ماه گذشته ۵.۱۸  میلیارد کیلووات ساعت انرژی تولید کرده است و این درست برابر با میزان تولید راکتور های اتمی است.

 البته ناگفته نماند که دلیل اصلی این جهش تولیدی، تغییرات آب و هوایی و تابش بیش از معمول خورشید را دراین کشوراست. در ماه گذشته، دستگاه‌های تولید انرژی خورشیدی ۱۵ تا ۲۰ درصد بیشتر از گذشته انرژی تولید کرده اند. در جنوب آلمان به دلیل میزان درخشندگی غیر معمول خورشید برای هر کیلومتر مربع موفق به تولید ۲۰۰ کیلووات ساعت انرژی شده اند که در مقایسه با انرژی اتمی یک رکورد جدید بدست آمده است.

در پایان ماه ژوئن سال جاری، براساس برنامه زمانبندی دولت آلمان در خاموش کردن  تمامی رآکتورهای این کشور، راکتور (Grofenheinfeld) از مدار تولید خارج گردید. این رکورد در تولید انرژی، در شرایطی به دست آمده است که دیگر در مراکز اتمی( Fotovollukun Lage) تولید صورت نمی گیرد و دائما در حال کمتر شدن و تعطیل شدن اند. متخصصین آب و هوای کشور آلمان، این میزان تولید را مرتبط با تغییرات آب و هوای جهانی می‌دانند.

 هدف دولت آلمان، تولید برق پاکیزه تا ۲۵۰۰ مگاوات در سال بوده است، ولی با توجه به آب و هوای این کشور، امکان دسترسی به این حد نصاب را ندارند. به همین دلیل تصمیم گرفته اند که روی تولید برق از انرژی باد سرمایه گذاری بیشتری گردد و با سرعت عمل بیشتری هم اقدام شود. در واقع امکان تولید انرژی از دستگاه‌های بادی، بیشتر از راکتور های اتمی است.

 در ماههای ژانویه، مارچ، و ژوئن سال جاری، از دستگاه‌های انرژی بادی بیشتر از هرزمان، برق تولید شده است. آمار جدید سال جاری مبنی بر تولید انرژی بادی ۴۷ میلیارد کیلووات ساعت است که تفاوت چندانی هم با راکتور‌های اتمی نداشته است. این امکان وجود دارد که با یک پاییز طوفانی به همراه وزش باد ، ممکن است آمار تولید انرژی از دستگاههای بادی هم، از انرژی اتمی جلو بزند. همراه وزش بیشتر باد و تابش طولانی‌تر خورشید، تولید انرژی بطور کل از میزان حد نصاب پیش بینی شده فراتر رفته رود. صادرات انرژی کشور آلمان دائما در حال افزایش است. در هفت ماه نخست سال جاری، این کشور ۲۸,۵ میلیارد کیلووات ساعت تولید برق داشته است.  البته سال گذشته این میزان بیشتر از این بود و ۳۵.۵ میلیارد کیلووات ساعت بود. در واقع سال گذشته یک تولید تاریخی و یک رکورد بود که در آلمان به ثبت رسیده است. باید گفت که تولید انرژی خیلی بیشتر از برنامه پیش بینی شده بود که تاثیراتی را هم بر بازار بورس انرژی گذاشت و سهم بورس را به پایین کشید.  مبلغ ۳۰ ایرو برای هر مگاوات برق ارزش‌گذاری شد که برای هرکیلووات  مبلغ ۳ سنت می‌شود. قابل توجه است که گفته می‌شود بورس بازان نگران از این موضوع‌ اند  که چنانچه تولید انرژی بیش از اندازه و پیش بینی‌ها صورت گیرد، باعث سقوط سهام وعدم سرمایه گذاری در تولید انرژی گردد. نباید بیش از این روی این شعله آتش، نفت ریخت و آنرا بیش از این مشتعل کرد.

 

منبع:روزنامه آلمانی ” Taz “

تاریخ انتشار : ۲۰ آذر, ۱۳۹۴ ۱۱:۲۴ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

آرزوی موفقیت برای تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی ۲۰۲۶

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): تیم ملی فوتبال ایران، سرمایه مشترک مردم ایران و نمادی از توانایی، تلاش و امید میلیون‌ها ایرانی است. این تیم، فراتر از هر دولت و نظام سیاسی، متعلق به مردم ایران و نماینده کشور و فرهنگ ما در بزرگ‌ترین آوردگاه فوتبال جهان است.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »
از ناحیه تا تهران

از ضاحیه تا تهران: تبادل آتش یا تسریع توافق؟

محمد مالجو: تهاجم اخیر اسرائیل به ضاحیۀ جنوبی و واکنش موشکی ایران به اسرائیل در چند ساعت پیش دوباره منطقه را در آستانۀ ورود به چرخۀ تصاعدیِ خطرناکی قرار داده است.

استدلال ایران دربارۀ نقض آتش‌بس با تهاجم اسرائیل به لبنان به‌تمامی صحیح است. اما پاسخ ایران در قالب تبادل آتش عملاً لبنان را به سوی یک میدان جنگی شدیدتر سوق می‌دهد، میدانی که ظرفیت تخریبی دارد بس فراتر از توان یک جامعۀ بحران‌زده.

اما مسئله فقط لبنان نیست. همین مسیر عملاً ایران را نیز در معرض لغزش به یک رویارویی فزاینده و پرهزینه قرار می‌دهد. گسترش دامنۀ درگیری به‌ طور همزمان در لبنان و ایران نه به بازدارندگی پایدار …

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

واقعیت تلخِ تجارتِ شیرین

فرخ نگهدار در چالش با محمد منظرپور؛ روایت‌های متعارض از نتایج جنگ، از بقا تا تثبیت موقعیت

کودکان ِ پنهان و برجا گذاشته شده! وضعیت فرزندان کارگران فصلی ایتالیایی در سوئیس

هزینه سنگین امریکا در جنگ علیه ایران

از تیم ملی فوتبال ایران پشتیبانی کنیم

وقتی سرمایه‌داری حقارت خود را در شکوه فوتبال پنهان می‌کند!