سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۳۰ مرداد, ۱۴۰۵ ۰۶:۴۴

جمعه ۳۰ مرداد ۱۴۰۵ - ۰۶:۴۴

جنگ تعرفه ای دونالد ترامپ, احیای سیاست های مرکانتیلیستی در سده ۲۱

سیاست‌های تعرفه‌ای دولت ترامپ، علی‌رغم ظاهر محاسباتی و فنی، بر پایه ساده‌سازی بیش از حد یک مسئله پیچیده و بهره‌ برداری تبلیغاتی از مفاهیم اقتصادی طراحی شده‌اند. این رویکرد، بیش از آنکه بر منطق اقتصاد مدرن استوار باشد، به سیاست‌گذاری مرکانتالیستی قرن نوزدهم شباهت دارد
Getting your Trinity Audio player ready...

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحدۀ آمریکا، در روز چهارشنبه ۱۷ فروردین (دوم آوریل ۲۰۲۵)، در باغ رُز کاخ سفید و در حضور تمام اعضای هیات دولت خود، شماری از سناتورها و چهره های بلند پایۀ سیاسی آمریکا، پس از بسته شدن بازارهای مالی این کشور، مراسم اعلام تعرفه های جدید بر واردات کالا به ایالات متحده آمریکا را آغاز کرد.

دونالد ترامپ` مجموعه‌ای از تعرفه‌های سنگین` بر واردات کالاهای گوناگونانِ ده‌ ها کشور جهان را اعلام داشت. این چاره اندیشی ها که از جمله به «بمب اتمی اقتصادی» تشبیه شده‌اند، واکنش‌های شدیدی را در بازارهای جهانی برانگیخت، سبب افت شاخص‌های بورس گردید و نگرانی دربارۀ به راه افتادن جنگ تجاری بالا گرفت.

در پی اعلام این تصمیم، شاخص‌های سهام جهانی که پیش‌تر در سوم و چهارم آوریل با افت شدیدی مواجه شده بودند، روز دوشنبه، هفتم آوریل بار دیگر به‌طور چشم‌گیری سقوط کردند؛

– وال‌استریت: داوجونز ۵.۲٪ افت، نزدک ۶٪، S&P500 حدود ۴.۸٪ کاهش

– اروپا: دکس آلمان ۶٪،

– فوتسی لندن ۵.۴٪

– آسیا: نیکی ژاپن ۷.۵٪، هنگ ‌سنگ هنگ‌ کنگ ۱۳.۲٪،

– شانگهای چین ۸.۱٪

تاریخ انتشار : ۲۰ فروردین, ۱۴۰۴ ۴:۱۵ ق٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

«طرح مقابله با نفوذ»؛ توطئه‌ای سازمان‌یافته برای سرکوب جنبش دموکراسی‌خواهی

هیئت سیاسی-اجرایی سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت): سازمان ما تصویب کلیات این طرح را «فاجعه‌ای دیگر در نظام حقوقی کشور» دانسته و ضمن مخالفت با آن، تصویب این طرح را ادامه و تشدید رویکردی می‌داند که در «قانون تشدید مجازات جاسوسی» نیز دنبال شده است؛ قانونی که در یک سال گذشته مبنای صدور احکام سنگین و اجرای احکام اعدام در شماری از پرونده‌ها قرار گرفته است.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

انقلاب مشروطیت و سایه آن بر ایران امروز

شهناز قراگزلو: مشروطه را نباید صرفاً رویدادی متعلق به گذشته دانست، بلکه باید آن را نقطه آغاز گفت‌وگویی ناتمام درباره حکومت قانون در ایران تلقی کرد. شاید مهم‌ترین درس آن نیز همین باشد که هیچ نظام سیاسی، صرف‌نظر از آنکه قدرت در دست شاه، روحانیت یا هر نهاد دیگری باشد، بدون محدود شدن قدرت، استقلال نهادهای قانونی و پاسخ‌گویی در برابر شهروندان، به آزادی و ثبات پایدار دست نخواهد یافت.

مطالعه »

یک ایران، یک ملت و یک ترازنامه…

گودرز اقتداری: نوشته‌ای در فضای مجازی منتشر شده است که با این مطلع آغاز میشود: «ما یک ایران نداریم. دو ایران داریم! یک ایرانِ جهان سومی که از کشورهای منطقه عقب افتاده است، نه برق دارد، نه آب دارد، نه صنعت قابل توجهی دارد، نه زیر ساخت قابل اتکایی دارد و علاوه بر آن همه نخبگان‌اش نیز در حال فرار از کشور هستند و این ایران رو به قهقرا در حرکت است. یک ایرانِ دیگر هم وجود دارد که ۹۵ درصد جمعیت آن باسواد است و در بین ۲۰ کشور اول جهان در تولید علم قرار دارد و در تربیت متخصص از پزشکی گرفته تا مهندسی علوم روز جهان همچون نانو، رباتیک، ژنتیک، هسته‌ای و … سرآمد کشورهای منطقه است» یادداشت زیر در پاسخ به آن برداشت نوشته شده است.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

انقلاب ۱۳۵۷؛ خیزش میلیونی مردم ایران بود، نه حرکت چند گروه کوچک

بیانیه مجامع اسلامی ایرانیان- در محکومیت کودتای ننگین ۲۸ مرداد ۱۳۳۲

سه کودتای « ارزان » و « آسان » در تاریخ معاصر ایران !!!

سقوط تاریخی مصرف مواد غذایی در ایران

کشتار زندانیان سیاسی در تابستان سال ۱۳۶۷ مصداق جنایت علیه بشریت است

سران کشورها و دولت‌های اروپایی پروژه شهرک‌ سازی اسرائیل را محکوم کردند