سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۲۸ اسفند, ۱۴۰۴ ۰۳:۵۸

پنجشنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۴ - ۰۳:۵۸

جهت دستیابی به حقایق

فرق ایران با کشورهای دیگر مثلا عربستان یا اسراییل این است که مقامات ایران مرا از رفتن و دیدن از زندانها و زندانیان منع کرده اند در حالی که گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل در امور عربستان می تواند به آن کشور رفته و گزارش تهیه کند و یا مثلا گزارشگر سازمان ملل در امور اسراییل می تواند به مناطق اشغالی رفته و گزارش تهیه کند.

استقبال بی سابقه جامعه ایرانی تورنتو کانادا از سفردکتر احمد شهید گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران.

دکتر احمد شهید در ادامه سفرهای خود به سراسر جهان جهت دستیابی به حقیقت در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران – از تاریخ ۲۳ تا ۲۸ ژوییه به تورنتو کانادا سفر کردند. ایشان در این سفر که از روز ۲۴ ژوییه شروع شد با اقشار و نمایندگان مختلف جامعه ایرانی ساکن تورنتو کانادا از جمله روزنامه نگاران، اعضای سازمان دگرباشان جنسی ایرانی (ایرکو)، اعضای جامعه بهایی، نمایندگان کردها و آذری (ترکهای) مقیم تورنتو، نمایندگان احزاب و سازمانهای سیاسی، فعالین نهادهای مدنی، شخصیتهای علمی و … دیدار و گفتگو نمودند. روزانه این دیدارها  بصورت فردی و یا گروهی از ساعت نه صبح شروع و تا ظهر ادامه داشت – با یک زمان یکساعته برای نهار – مجددا از دو بعدازظهر شروع تا ساعت پنج یا شش ادامه می یافت و در مجموع بیش از ده نفر از ایرانیان را هر روزه شامل می شد.

دکتر احمد شهید با تیم همراهش جلسات را هدایت میکردند.

این جلسات که از قبل و با هماهنگی کانون ایرانی کانادایی حقوق بشر – تورنتو انجام می شدند، افراد و گروه های مختلف ایرانی را در بر می گرفتند. ایرانیان بهمراه مدارک و اسناد و با وقت از قبل تعیین شده به دیدار دکتر احمد شهید می آمدند و مسایل و موارد نقض حقوق بشر در مورد خود یا گروه خود را با او در میان می گذاشتند.

 

کنفرانس مطبوعاتی

فشرده مطالبی که دکتر احمد شهید در کنفرانس مطبوعاتی روز جمعه ۲۶ ژوییه در پاسخ به سوالات حاضرین اظهار داشت :

“گزارش من باعث شده تا کشورهای بیشتری با مسایل نقض حقوق بشر در ایران آشنا شوند. همچنین نشان می دهد که گزارشهای من موفقیت آمیز بوده اند، به این دلیل که اگر قبلا کشورهای بیشتری در مجمع عمومی از ایران پشتیبانی می کردند هم اکنون این پشتیبانی کمتر شده است. گاهی شده یک گزارش من باعث نجات جان یک فرد محکوم به اعدام شده است. ممکن است کسی فکر کند که تلاش من بیهوده است، اما این طور نیست. گزارشهای من و ثبت آنها باعث می شود تا بسیاری از موارد نقض حقوق بشر فراموش نشوند .در جلسات حقیقت یابی چنانچه کسی ادعا کند در زندان بوده است، من سابقه او را بررسی می کنم و از دو منبع اطمینان حاصل می کنم که حرفها و گزارشش موثق هست یا نه.

فرق ایران با کشورهای دیگر مثلا عربستان یا اسراییل این است که مقامات ایران مرا  از رفتن و دیدن از زندانها و زندانیان منع کرده اند در حالی که گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل در امور عربستان می تواند به آن کشور رفته و گزارش تهیه کند و یا مثلا گزارشگر سازمان ملل در امور اسراییل می تواند به مناطق اشغالی رفته و گزارش تهیه کند. رژیم ایران گزارشهای من را قبول ندارد و بر من می تازد، اما خود از گزارشهای گزارشگران در امور  دیگر کشورها جهت مقاصد خود استفاده می کند. در تهیه گزارش تا تاثیرات آن، صبر بخشی از پروسه است”.

 

سخنرانی در مرکز مانک دانشگاه تورنتو

پس از کنفرانس مطبوعاتی در روز جمعه دکتر شهید راهی مرکز مانک دانشگاه تورنتو برای ایراد سخنرانی شد. بسیاری از چهره های فعال ایرانی بهمراه عده ای از استادان و دانشجویان کانادایی در این سخنرانی حضور داشتند. خلاصه مطالبی  که دکتر شهید در این دانشگاه مطرح نمودند چنین بود :

“خوب است که شنودگان من – ایرانی و کانادایی با هم در اینجا حضور دارند. من در کارم مستقل عمل می کنم . سازمان ملل بمن یک کارمند و یک بودجه ای را اختصاص داده برای دستیابی به حقیقت. تا کنون با ۵۰۰ ایرانی مصاحبه کرده ام که این مصاحبه با فرد یا گروه یک تا یک و نیم ساعت طول کشیده است. با توجه به این که از رفتن به ایران برای تهیه گزارش در مورد نقض حقوق بشر توسط رژیم ایران منع شده ام، این نوع مصاحبه برای دستیابی به حقیقت تنها وسیله ایست که در اختیار دارم. وسیله ی دیگری که من در اختیار دارم برای این کار، دو گزارش سالانه است: یکی برای مجمع عمومی و دیگری برای شورای حقوق بشر که هر گزارش نباید از ۱۰۷۰۰ کلمه تجاوز کند. در مجمع عمومی ۴۷ عضو سخنرانی می کنند و منهم ۴۵ دقیقه وقت دارم که برای ۱۹۰ عضو سخنرانی کنم. تا کنون ۱۳ قطعنامه علیه ایران صادر شده که رژیم ایران باید به آنها پاسخ دهد. در نیویورک هم قطعنامه علیه ایران صادر شده که رژیم ایران باید به آن پاسخ دهد. رای بالا علیه ایران  در مجمع عمومی باعث می شود تا هییت ایرانی نگران شده و پس از بازگشت به ایران تصمیماتی در این مورد اتخاذ نماید. گزارشهای من بر اساس کدها و استانداردهای سازمان ملل تهیه می گردند و ما پس از هر گزارش به ایران زمان می دهیم تا پاسخ دهد. تا بحال در گزارشهایم به ۱۸۰ مورد نقض حقوق بشر در ایران اشاره کرده ام که  رژیم ایران تعدادی را قبول و بسیاری را رد کرده و ندیده گرفته است. رژیم ایران معتقد است که سازمان ملل مخصوصا با گزارشهایش ایران را هدف حملات خود قرار داده – در حالیکه چنین نیست – شورای حقوق بشر سازمان ملل نقض حقوق بشر در اسراییل و عربستان را هم گزارش می کند. چنانچه کشوری از سفر گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل  به کشور خود جلوگیری کند، نشانگر آن است که در آن کشور اتفاقات بدی افتاده و یا می افتد که رژیم آن کشور نمی خواهد گزارشگر به آنجا سفر کرده و موارد را گزارش کند و این نگران کننده است”.

دکتر احمد شهید در ادامه سخنرانی اش به موارد متعدد نقض حقوق بشر پرداخت و در پایان به سوالات حاضرین پاسخ گفت. جلسه توسط پروفسور “لوی” استاد دانشگاه تورنتو اداره می شد.

در پایان بدلیل زمان کوتاه اگرچه همه علاقمندان نتوانستند با دکتر شهید دیدار داشته و موارد نقض حقوق بشر را با او در میان بگذارند اما آنها بعدأ از طریق”ارتباط اسکایپی” می توانند با او به گفتگو نشسته و مدارک خود را به ایشان ارایه دهند.

تاریخ انتشار : ۷ مرداد, ۱۳۹۲ ۰:۳۷ ق٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

ایران واحد؛ حاصل همبستگی هزاران‌سالهٔ اقوام گوناگون این سرزمین؛ همبستگی‌ای گسست‌ناپذیر

هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): از احزاب کرد می‌خواهیم به شعار زنده‌یاد رفیق قاسملو ـ «دموکراسی برای ایران و خودمختاری برای کردستان» ـ که سال‌های طولانی راهنمای عمل احزاب کرد و مردم کردستان در ایران بوده است پایبند بمانند، به دیگر جریان‌های سرتاسر ی بپیوندید و در روند گذار مسالمت آمیزاز جمهوری اسلامی ایران به حاکمیت مردم، نقش تاثیر گزار ایفا کنید. جنگ این امکان را ناممکن می کند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

شکست مفتضحانه چهارشنبه سوری اسرائیلی علیرغم ترور لاریجانی و سلیمانی

این لحظه تاریخی که ایران از سر می گذراند، مشابه لحظه تاریخی ژوئن ۱۹۴۱ برای اتحاد شوروی است. دشمنی غدار که به قوانین هزاران ساله جنگ پایبندنیست، برای نابودی ایران به سراغ آن آمده است. به یاد داشته باشیم که در دهه ۱۹۳۰ در اتحاد شوروی، سرکوب ده ها برابر بیش از ابعاد نیم قرن اخیر در ایران صورت گرفته بود. اتحاد شورویِ ژوئن ۱۹۴۱ بسیار تنها بود. ارتش نازی عملا سراسر قاره اروپا را فتح کرده بود. هیچ نیرویی در مقابل ارتش هیتلر نمانده بود. این ارتش، در نخستین ماه ها، برق آسا تا دروازه مسکو پیش رفت. مابقی ماجرا، تاریخ است. نتانیاهو و ترامپ نیز مانند هیتلر قادر به درک قدرت ملتی که از خود دفاع می کند نیستند.

مطالعه »

یک جنایت جنگی ظالمانه بر طبق قوانین ناظر بر دریاها!

گودرز اقتداری: دانیل لامبرت یک دیپلمات سابق در سازمان ملل در این مورد چنین نوشته است: ” فرماندهان زیردریایی‌های نازی اغلب قایق‌های نجات، آب، غذا و مسیرهای ناوبری برای فرود آمدن به بازماندگان کشتی‌هایی که به آنها برخورد می‌کردند، می‌دادند. ایالات متحده بدون هیچ هشداری، امروز بیش از ۱۵۰ ملوان را کشت و سپس با سرعت فرار کرد. به معنای واقعی کلمه بدتر از نازی‌ها و یک جنایت جنگی ظالمانه.”

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

جنگ؛ فشار مضاعف بر زندانیان با کمبود آب، غذا و خدمات درمانی در بسیاری زندان‌های کشور

تأثیر تنش‌های خاورمیانه از تنگه هرمز تا سفره مردم

جنگ ما را زخمی‌تر کرد و کمکی به مبارزه‌ علیه جمهوری اسلامی نبود

از حمله به ایران تا بازآرایی نظم جهانی: رقابت قدرت‌ها و جایگاه متزلزل اروپا

روایت جنگ از درون: انفجار سهمگین در مسیر عمه زهرا و پاپ‌کورن و شله زرد

شکست مفتضحانه چهارشنبه سوری اسرائیلی علیرغم ترور لاریجانی و سلیمانی