سه شنبه ۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۲:۱۴

سه شنبه ۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۲:۱۴

آن‌ها نمی‌توانند همهٔ ما را بکشند و ما نمی‌توانیم همهٔ آن‌ها را بکشیم...
نتانیاهو کاخ سفید را نادیده می‌گیرد، زیرا انجام این کار هیچ هزینه‌ای ندارد. در سال ۱۹۸۲ رونالد ریگان، مناخیم بگین، نخست‌وزیر اسرائیل را پس و کشتار فسطینیان در پی تهاجم...
۱ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: نیکلاس کریستوف - برگردان: گودرز اقتداری
نویسنده: نیکلاس کریستوف - برگردان: گودرز اقتداری
غم دیگر
شنیدستم غمم را میخوری، این هم غم دیگر، دلت بر ماتمم می‌سوزد، این هم ماتم دیگر
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: ابوالقاسم لاهوتی
نویسنده: ابوالقاسم لاهوتی
پایان تلخ یک ریاست جمهوری
بایدن می‌داند که باید برود، اما این بدان معنا نیست که از این موضوع خوشحال است. ننسی پلوسی کسی بود که با هوش و ذکاوت سیاسی به رئیس‌جمهور گفت که...
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: سیمور هرش - برگردان : گودرز اقتداری
نویسنده: سیمور هرش - برگردان : گودرز اقتداری
کاش میشد
کاش میشد چهره ها رنگ پریشانی نداشت، برق تیز خنجر و کینه نداشت. مثل دریا بود شفاف و زلال، مثل ابریشم نرم لطیف
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
نهادهای مدنی و نقش آنها در تحولات آینده کشور
ایجاد، تقویت و توسعه و حفظ نهادهای مدنی و تشکل‌های صنفی و سیاسی باید در کانون برنامه های افراد، شخصیت ها و احزاب و سازمان ها قرار داشته باشد، چه...
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: گروە خرداد، هواداران سازمان فداییان خلق ایران اکثریت ـ داخل کشور
نویسنده: گروە خرداد، هواداران سازمان فداییان خلق ایران اکثریت ـ داخل کشور
بیانیه دادگاه بین المللی دادگستری- ۱۹ جولای ۲۰۲۴
بر اساس بیانیۀ دادگاه بین‌المللی دادگستری، سیاست‌های شهرک‌سازی و بهره‌برداری اسرائیل از منابع طبیعی در سرزمین‌های فلسطینی نقض قوانین بین‌المللی است. دادگاه، گسترش قوانین اسرائیل به کرانۀ باختری و بیت‌المقدس...
۳۰ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: محسن نجات حسینی
نویسنده: محسن نجات حسینی
سیاست‌گریزی زنان یا سیاستِ گریزِ دولت از زنان
قوانین نابرابر، عدم حمایت‌های لازم و محیط‌های مردسالارانه، زنان را از مشارکت فعال در سیاست بازمی‌دارد. حضور کم‌رنگ زنان در سیاست به معنای نبود صدای نیمی از جمعیت در تصمیم‌گیری‌های...
۳۰ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری

حاکمیت بستر ساز جنایات اسیدپاشی به صورت زنان است!

می شود گفت این­ها افرادی هستند خشک­ مغز، بیمار روانی، متحجر مذهبی که شستجوی مغزی می­شوند و فکر می­کنند، با ارتکاب جنایت به بهشت می­روند. درست مانند کسانی که قتل­های زنجیره­ای را مرتکب شدند. این ها از طرف جناح­های درون حکومت پشتبانی می­شوند. برخی از این افراد مجری اوامر بالا دست خود هستند. برخی هم ترغیب و تشویق می­شوند از عدم آگاهی آنها سوء استفاده می­شود. ابزار دست قدرت مداران می شوند. چماقداران، انصار و حزب­الله و موتورسواران همگی ریشه مشترک دارند این­ها مجری­اند. دستور دهندگان پشت این افراد پنهان هستند.


به نظر شما چه عواملی بسترساز پاشیدن اسید به زنان می شود؟ حکومت ایران چه نقشی چه در جنایت اسیدپاشی دارد؟ آیا تصویب کلیات طرح “امر به معروف و نهی از منکر” زمینه­ ساز این جنایت بوده است؟
 

در واقع بسترساز جنایت اسید پاشی همان تفکر ارتجاعی و ضد بشری است که می­گوید مردان بر زنان حق قیومت دارند. تبلغیات حکومت جمهوری اسلامی که از بدو تاسیس حکومت اسلامی در ایران دست از سر زنان بر نداشته. اوایل انقلاب با تیغ و شیشه یه جان زنان افتادند و برلب و دهن زنان تیغ می­کشیدند. آن روزها مثل امروز اینترنت نبود که اخبار سریع منتشر شود. از نوک سر تا کف پای زنان کنترل شده و می­شود. چرا جوراب نازک پوشیده­ اید. چرا مانتو کوتاه تن­تان هست؟ “گشت های ارشاد” که در خیابان و هرکوی و برزنی زنان را به خاطر حجاب مورد باز خواست و اذیت و آزار قرار می­دادند که البته هنوز هم ادامه دارد. در مساجد جوانان را به کنترل کردن زنان تحت عنوان امر به معروف تشویق می­کنند و از آنها آدم قصی القلب و جنایتکار می سازند، افرادی چون سعید حنایی که در مشهد جان ۱۸ زن را گرفت. وقتی امام جمعه موقت اصفهان می­گوید از”تذکر لسانی باید فراتر رفت” چه معنی دارد؟ در مجلس نشسته اند و طرح “امر به معروف و نهی از منکر” تصویب می کنند. اگر مملکت قانون مند باشد چه نیازی به تصویب چنین طرح هایی است؟ این ها توجیه­ کننده اعمال خشونت­ آمیز به ویژه علیه زنان است. وقتی تصویر زنان ساپورت پوش در مجلس سوژه بحث نمایند­گان می شود باید به حال ملت گریست! لذا حکومت جمهوری اسلامی مستقیم و غیر مستقیم در بروز چنین فجایعی علیه زنان ایران نقش دارد. وجود قانون حجاب، انواع و اقسام بخشنامه ها و دستور العمل هایی که زنان را خلاف میل شان وادار به داشتن حجاب می کنند. گشت های ارشاد این ها همه مستقیم به حاکمیت بر می گردد و بستر ساز بروز جنایاتی نظیر اسیدپاشی به روی زنان است.  

چه کسانی روی زنان اسید می پاشند؟ موتورسواران چه کسانی هستند و چه رابطه ای بین آنان با حکومت وجود دارد؟ آیا آن ها چماقداران حکومت هستند؟ نقش گروه های فشار نظیر انصار حزب الله در چنین جنایات چیست؟

می شود گفت این ها افرادی هستند خشک مغز، بیمار روانی، متحجر مذهبی که شستوی مغزی می شوند و فکر می کنند، با ارتکاب جنایت به بهشت می روند. درست مانند کسانی که قتل های زنجیره ای را مرتکب شدند. این ها از طرف جناح های درون حکومت پشتبانی می شوند. برخی از این افراد مجری اوامر بالا دست خود هستند. برخی هم ترغیب و تشویق می شوند از عدم آگاهی آنها سوء استفاده می شود. ابزار دست قدرت مداران می شوند. چماقداران، انصار و حزب الله و موتورسواران همگی ریشه مشترک دارند این ها مجر ­ی اند. دستور دهندگان پشت این افراد پنهان هستند.  

حکومت ایران دارای سازمان های متعدد امنیتی و انتظامی است. چرا اینهمه تشکیلات امنیتی و انتظامی از شناسایی و دستگیری جنایت کارانی که احساس ناامنی را بر جمعیت میلیونی اصفهان مستولی کرده اند ناتوانند؟

تشکیلات امنیتی از شناسایی این جنایتکاران ناتوان نیستند. نمی خواهند آنها را شناسایی کنند. بهتر است بگوییم نمی خواهند آنها را به مردم معرفی کنند. شناسایی اسیدپاشان دشوار نیست. تشکیلات امنیتی اگر مخالف این جنایت ها هستند، ببینند چه کسانی پای منبری های افرادی هستند که کارشان ترویج خشونت علیه زنان است. به جای پیگیرد مجرمین نیروی انتظامی به دنبال شناسایی و بازداشت افرادی است که اعتراضات مردم را پوشش خبری می دهند! به طوری که حسین زاده جانشین فرمانده انتظامی استان اصفهان اعلام کرده: «بر اساس تحقیقات پلیس فتا، ۲ نفر از کسانی که در فضای آنلاین، خبرهای کذب را در خصوص اسید پاشی منتشر می کردند، شناسایی شدند و مشخص شد که این افراد در یکی از شهرهای جنوبی کشور اقامت دارند». این ها نگران جان مردم نیستند. نگران آگاه شدن مردم از این جنایت هستند! 

چرا سران حکومت از جمله  آقای خامنه ای با قربانیان جنایت اسیدپاشی ابراز همدردی نمی کنند؟ چرا آن ها سکوت کرده اند؟ چرا آقای روحانی به صراحت علیه اسید پاشی موضع نگرفت؟

این که آقای خامنه ای چرا ابراز همدردی نکرده تعجب انگیز است. البته همدردی ایشان دردی را از جامعه آسیب دیده کم نمی کند. آقای خامنه ای باید به صراحت این عمل وحشیانه را محکوم می­کرد و دستورصریح می داد که عاملان و امران این جنایت تحت پیگرد قرار بگیرند. همدردی کافی نیست. آقای روحانی بهترعمل کرده اند حداقل این که  بر اساس اخبار منتشر شده به وزارت اطلاعات، وزارت کشور، و وزارت دادگستری دستور پیگیری پرونده های اسیدپاشی های اخیر در اصفهان را داده و از آنها خواسته  است که روند پیگیری را سرعت بخشند. اگر اقای روحانی واقعا چنین دستوری داده باشند و پیگیری کنند می­شود گفت که از “رهبری” در این زمینه یک گام جلوتر است.

در روزهای گذشته مردم در اصفهان به خیابان آمدند و در تهران جلوی مجلس شورا جمع شدند و شعارها دادند. نظر شما نسبت به حرکت اعتراضی مردم چیست؟ 

حداقل واکنشی بوده که مردم توانستند از خود نشان دهند. اتفاق کوچکی نبوده که بشود به سادگی از کنار آن گذشت. اگر حاکمیت منافع جامعه را در نظر داشته باشد باید از این اعتراضات مردم که خود جوش است نه تنها حمایت کند، بلکه با مردم همراه شود . خشونت نباید در جامعه عادی شود. بسیارعجیب است که با رسانه هایی که اخبار مربوط به اعتراضات مردمی را پوشش خبری می دهند از طرف حاکمیت برخورد می­شود. اتفاقا اگر جامعه در برابر چنین جنایتی سکوت می کرد جای نگرانی بسیار بود و از لحاظ روانشناسی اجتماعی نشانه بسیار بدی بود. خوشبختانه این واکنش به جا و البته ناکافی نشان داد که هنوز اندیشه و احساس و رفتار افراد جامعه حساسیت خود را نسبت به بروز چنین پدیده هایی با این درجه از خشونت از دست نداده است به ویژه آن­که مردانی از جامعه به درجه ای از درک و آگاهی رسیده اند که در این اعتراضات با زنان همگام باشند.  

گروه کار زنان سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)

تاریخ انتشار : ۴ آبان, ۱۳۹۳ ۰:۱۸ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

مروری بر آن‌چه تا بیست و سوم تیرماه گذشت

نفس چاق نکرده بود آقای پزشکیان که در دفتر شرکت هواپیمایی توسط نیروهای انتظامی بسته شد. گویا عدم رعایت حجاب کارکنان زن این دفتر دلیل این کنش نیروهای انتظامی بود. مساله مهمی نبود! آقای وزیر کشور دولت گفت. فردا باز خواهد شد دفتر.

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

آن‌ها نمی‌توانند همهٔ ما را بکشند و ما نمی‌توانیم همهٔ آن‌ها را بکشیم…

غم دیگر

پایان تلخ یک ریاست جمهوری

کاش میشد

نهادهای مدنی و نقش آنها در تحولات آینده کشور

بیانیه دادگاه بین المللی دادگستری- ۱۹ جولای ۲۰۲۴