ریشه کن کردن کامل برخوردهای خشونت آمیز جنسیتی نیازمند اراده سیاسی قویتری از طرف دولتها و همچنین چهارچوب های مناسب، کافی و قانونی جهت تعقیب مرتکبین به این اعمال ناپسند میباشد.
به نظر من میزان دلهره ای که پیش روی ماست نباید سبب شو د فکر کنیم، ریشه کن کردن کامل برخوردهای خشونت آمیز جنسیتی غیرممکن است.
ما ابزارهای لازم برای مبارزه با این معضل را در اختیار داریم، اما نیاز به اراده سیاسی قویتری برای اجرای قطعنامههای شورای امنیت و پذیرش تعهد دولتها به این قطعنامه ها داریم، تا با فشار آوردن به آنها (دولتها)اجرای قطعنامهها را ممکن سازیم.
در این رابطه شش هدف پیش روی ما قرار دارد: تعقیب مرتکبین و اجرای عدالت برای قربانیان، قویتر کردن ارادهای سیاسی برای اجرای قطعنامههای شورای امنیت که به استراتژی مبارزه و تعقیب مرتکبین به خشونتهای جنسیتی ارتباط دارد، هماهنگی پاسخهای جامعه جهانی به خشونتهای جنسیتی، درک از تجاوز جنسی به عنوان یک تاکتیک جنگی، تشویق افراد درگیر با این مشکلات اعم از افراد بومی و ملی.
ضرورت دارد گفته شود، برخوردهای خشونت آمیز جنسی میتوانند به عنوان جنایتهای جنگی بشمار آیند، درست نیست این برخورد را به عنوان یک بدبختی فرعی و حاشیه آی جنگ و یا نتیجه فرعی یک کشمکش سیاسی به حساب آورد. برخوردهای خشونت آمیز جنسی فقط خاص یک جنسیت نیست بلکه مردان و پسران هم به طور روز افزون از جمله قربانیان درگیریهای خشونت آمیز جنسی میباشند، به عنوان مثال میتوان از سوریه و لیبی نام برد که در آنجا از این نوع خشونتهای جنسی جهت اعتراف گیری استفاده میکنند.
تاکید بر این است که این نوع معضلات خاص یک منطقه نیست بلکه در تمام دنیا وجود دارد و مساله ای جهانی است، در واقع باید تمرکز بر روی مرتکبین به جرم باشد، نه قربانی که در جامعه بی آبرو شناخته میشود.
ما باید با دولتهای ملی در ارتباط باشیم، باید به آنها فشار بیاوریم تا یک چهارچوب ملی (همگانی) برای حذف خشونتهای جنسی داشته باشند تا قادر باشند عوامل این خشونتها را مورد بررسی و عاملان آن را مورد تعقیب قرار داده و در دادگاهها مورد رسیدگی قرار دهند. باید تمرکز و تعقیب را روی مرتکبین به این جنایتها قرار دهند، نه به بی آبرو کردن قربانیان.
آنچه در اینجا ضروری به نظر میرسد بالا بردن توانایی های مجریان قانون در رابطه با بررسی این خشونتها از طریق دادن آموزشهای لازم و ایجاد چهارچوبهای قانونی میباشد، پیام به مرتکبین این جنایتها باید این باشد که در هیچ کجای جهان جأیی برای مخفی کردن جنایتهایشان وجود ندارد و آنها گیر خواهند افتاد.
——————–
*خانم زینب بانگورا نماینده ویژه دبیر کل سازمان ملل متحد در رابطه با بر خوردهای خشونت آمیزاست.