سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۲۸ خرداد, ۱۴۰۵ ۲۱:۵۰

پنجشنبه ۲۸ خرداد ۱۴۰۵ - ۲۱:۵۰

حشرات و پوپولیسم آمریکائی

در خبرها آمدە است کە یک زیست شناس ایرانی ـ کانادایی گونە جدیدی از حشرات را بە نام دونالد ترامپ نامگذاری کردەاست. این حشرە کە گونەای از شاپرک است بە علت شکل ظاهری سر خود کە وضعیت چینش پولک های آن بە آرایش و رنگ موی ترامپ شباهت دارد، بە اسم ترامپ نامگذاری شدە است. جالب اینجاست کە محل زندگی این حشرە در منطقەای نزدیک بە مکزیک است، یعنی همان محلی کە رئیس جمهور جدید درنظر دارد دیوار مرزی میان کشور خود و مکزیک را در آن احداث کند.

Getting your Trinity Audio player ready...

در خبرها آمدە است کە یک زیست شناس ایرانی ـ کانادایی گونە جدیدی از حشرات را بە نام دونالد ترامپ نامگذاری کردەاست. این حشرە کە گونەای از شاپرک است بە علت شکل ظاهری سر خود کە وضعیت چینش پولک های آن بە آرایش و رنگ موی ترامپ شباهت دارد، بە اسم ترامپ نامگذاری شدە است. جالب اینجاست کە محل زندگی این حشرە در منطقەای نزدیک بە مکزیک است، یعنی همان محلی کە رئیس جمهور جدید درنظر دارد دیوار مرزی میان کشور خود و مکزیک را در آن احداث کند.

معمولا این انسانها هستند کە برای نامگذاری خود از اسامی حیوانات، جانوران و گیاهان استفادە می کنند. اسامی ای از قبیل پروانە، آهو، لالە، پرستو و غیرە در زبان و فرهنگ فارسی می توانند نمونە باشند. این شیوە فرهنگ نامگذاری در همە فرهنگ های متفاوت انسانی یافت می شوند. در نروژ حتی از اسم خرس برای نامگذاری مردها استفادە می شود. اما این نامگذاری ها معمولا اتفاقی و بر حسب میل پدر و مادرها هستند، و اساسا شکل و شمایل بچەای کە متولد می شود تاثیری آنچنانی در انتخاب این نامها ندارد.

حال با پخش این خبر، وضعیت وارونە می شود و این اسامی انسانها هستند کە برای نامگذاری حشرات مورد استفادە قرار می گیرند. البتە ما قبلا هم شاهد چنین مواردی بودەایم، اما مواردی بسیار نادر.

آنچە در این مورد جدید می تواند جلب نظر کند، اتفاق تطابقی محل زندگی این حشرە با یکی از مهمترین برنامەهای سیاسی ترامپ است. اتفاقی کە در حد اعلا نادر است و شاید در طی هزاران سال یک بار روی می دهد.

پوپولیسم جدید آمریکائی تنها بەشهروندان متمایل بە ترامپ خلاصە نمی شود. گوئی مرض خارجی ستیزی بە حشرات هم سرایت کردەاست! 

تاریخ انتشار : ۳۰ دی, ۱۳۹۵ ۹:۱۲ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

به مناسبت سالگرد تجاوز نظامی امریکا-اسراییل به ایران در جنگ ۱۲ روزه

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): بدون اصلاحات ساختاری در نهادهای تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری سیاسی، اقتصادی و اجتماعی و بدون توانمندسازی جامعه مدنی، تقویت انسجام ملی ممکن نخواهد بود؛ آن هم در جهانی که معادلات قدرت، امنیت و توسعه با شتابی بی‌سابقه در حال تغییر است. در چنین شرایطی، راه دیگری برای بقا نیست

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

از سفره تا سرپناه؛ چگونه تورم کالاها و بحران مسکن فشار بر زحمتکشان را تشدید کرده‌اند؟

شهناز قراگزلو: هزینه این بحران برای همه یکسان نیست. همانند بسیاری از دوره‌های بی‌ثباتی اقتصادی، بیشترین فشار بر دوش کسانی قرار گرفته که کمترین حاشیه امنیت مالی را دارند. کارگران، بازنشستگان حداقل‌بگیر، زنان سرپرست خانوار و خانواده‌هایی که فاقد پس‌انداز و دارایی‌اند، نخستین قربانیان تورم سه‌رقمی کالاها محسوب می‌شوند.

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

بیانیه حزب دمکراتیک مردم ایران: توافق میان ایران و آمریکا، گشایشی در چشم انداز خروج ایران از بن بست

تنگۀ هرمز تنها باید گذرگاه صلح باشد!

از سفره تا سرپناه؛ چگونه تورم کالاها و بحران مسکن فشار بر زحمتکشان را تشدید کرده‌اند؟

جنگ، آزمون واقعی چپ ایران بود

بازتولید خشونت و رویکرد حذفی در سپهر سیاسی ایران