سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۲۱ تیر, ۱۴۰۵ ۰۹:۱۱

یکشنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۵ - ۰۹:۱۱

حوزە علمیە قم، واتیکان دوم!

حجت الاسلام احمد زادمدهوش، مدیر جامعەالمرتضی، در یادداشتی پیشنهاد تشکیل کشوری بە نام قم و تبدیل حوزە علمیە قم بە کشوری مستقل مانند واتیکان را دادە است. پیشنهاد دولت ـ شهری در درون ایران با مرزهای جغرافیائی مشخص، پرچم مخصوص بخود، قانون اساسی ویژە، پذیرفتە شدە در مجامع بین المللی با سفرای ویژە خود البتە در اقصا نقاط جهان.

Getting your Trinity Audio player ready...

حجت الاسلام احمد زادمدهوش، مدیر جامعەالمرتضی، در یادداشتی پیشنهاد تشکیل کشوری بە نام قم و تبدیل حوزە علمیە قم بە کشوری مستقل مانند واتیکان را دادە است. پیشنهاد دولت ـ شهری در درون ایران با مرزهای جغرافیائی مشخص، پرچم مخصوص بخود، قانون اساسی ویژە، پذیرفتە شدە در مجامع بین المللی با سفرای ویژە خود البتە در اقصا نقاط جهان.

ظاهرا منظور او از این پیشنهاد فراهم ساختن امکان تبدیل حوزە علمیە قم بە رهبری دینی شیعیان جهان است. اما اگر بیشتر بە این پیشنهاد دقت کنیم، دو موضوع مهم ضمنی را در آن می توان یافت، حتی اگر شخص او بدان فکر هم نکردە باشد: موضوع اول، پذیرفتن و عقب نشینی کل نظام شیعی بە این دولت ـ شهر و پذیرفتن نظام سکولار در باقی ایران است (همانند تجربە خود ایتالیا)، و دوم قبول شکست روحانیت شیعی (علیرغم انحصار قدرت سیاسی) در تبدیل ساختن نظام جمهوری اسلامی بە آنچنان نظامی است کە بتواند بشیوە بالفعل همان نقش واتیکان را اجرا کند، اما در سطح سرتاسری.

بە نظر می رسد بخش های بیشتری از روحانیون بە عقب نشینی بە درون مرزهای حوزە های علمیە پی بردەاند و از هم اکنون خود را با دادن پیشنهادهائی از این دست برای پیشوازی از حوادث آیندە کە بە ناگزیر بە سمت سکولاریزە شدن جامعە می رود، آمادە می کنند.

می توان گفت کە این طرح، طرح خوبیست، اما بشرطی کە علنا یقە قدرت سیاسی در ایران را ول کنند و همانند پاپ و مسیحیان، امور دنیوی را بە سیاستمداران و امور اخروی را بخود اختصاص دهند.

 

 

تاریخ انتشار : ۳۰ فروردین, ۱۳۹۷ ۱۲:۰۱ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

افزایش تنش در تنگه هرمز و جنوب ایران، روند مذاکرات را تهدید می‌کند!

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): افزایش تنش در تنگه هرمز و جنوب ایران، در پی تلاش امریکا برای ایجاد مسیر جنوبی کشتیرانی و حملات متقابل دو کشور، تفاهم‌نامه را در معرض فروپاشی قرار داده است؛ وضعیتی که بدون خویشتنداری و دیپلماسی می‌تواند روند مذاکرات و ثبات منطقه را به‌شدت تهدید کند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

تنش حقوقی و سیاسی در شورای امنیت بر سر آینده پرونده هسته‌ای ایران

شهناز قراگزلو: ایالات متحده نیز از مواضع کشورهای اروپایی پشتیبانی کرد. نماینده آمریکا استدلال‌های روسیه و چین درباره پایان اعتبار قطعنامه ۲۲۳۱ را رد کرد و بر ضرورت ادامه بررسی پرونده هسته‌ای ایران در شورای امنیت تأکید داشت.

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

International Affairs Committee Bulletin No 4

تنش حقوقی و سیاسی در شورای امنیت بر سر آینده پرونده هسته‌ای ایران

افسانه «جنگ خوب»

خانه اینجاست، جایی برای رفتن نداریم

چرا آزمایشگاه‌های بزرگ هوش مصنوعی این‌همه فیلسوف استخدام می‌کنند؟

بازتاب شکست در «اجاره‌نشین‌ها»ی داریوش مهرجویی و «سراسر حادثه»ی بهرام صادقی