سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۲۲ خرداد, ۱۴۰۵ ۰۲:۳۳

جمعه ۲۲ خرداد ۱۴۰۵ - ۰۲:۳۳

خاتمی در هراس از پیروزی رفت، نه شکست

خاتمی برای پیروزی می بایست بیشتر به مردم تکیه می کرد و آنها را به قضاوت فرا می حواند. خاتمی از استقبال مردم از یک طرف و بر انگیختن خشم ولی مطلقه فقیه از طرف دیگر هراسید. خاتمی از پیروزی ترسید نه از شکست!

در میان بهت و حیرت همگانی، خاتمی با نامه ای گنگ و مبهم با شاه بیت «اخلاق» میدان مبارزه انتخابات ریاست جمهوری را ترک کرد. موضوع تعهد اخلاقی وی چه کسانی هستند؟ انبوه طرفداران وی که خواهان ماندن خاتمی در صحنه بودند، یا از ما بهتران؟ همه گزارشها از سفرهای استانی او بیانگر استقبال گسترده مردم از وی بود. شرط اخلاق، پایبندی به مردم و هزاران جوانی بود که با شور وشوق ستادهای ۸۸ را برافراشته بودند. برخی از جریانات مانند مجمع روحانیون مبارز با آگاهی به این که با کلی بافیهای اخلاقی نمی توان افکار عمومی را فریفت، قول داده اند تا در آینده ای نا معلوم «رمز و راز» این انصراف را باز کنند. چرا خاتمی که حتما به این «رمز و راز» آگاه بود، در نامه انصراف خود هیچ اشاره ای به آنها نکرده است؟ آیا مردم نامحرم هستند؟ آری! مردم برای خاتمی نامحرم هستند. با ورود میر حسین موسوی، که احتمالا با پیامک بیت رهبری قدم رنجه کرده است، خاتمی برای پیروزی می بایست بیشتر به مردم تکیه می کرد و آنها را به قضاوت فرا می حواند. خاتمی از استقبال مردم از یک طرف و بر انگیختن خشم ولی مطلقه فقیه از طرف دیگر هراسید. خاتمی از پیروزی ترسید نه از شکست! اخلاق مورد اشاره وی چیزی بیش از دلگیری از عهد شکنی« بالابی ها» نیست.

عقب نشینی عیرمترقبه خاتمی آرایش نیروهای سیاسی را در انتخابات دسخوش دگرگونی عمیق کرده است. نیروهای اصلاح طلب «آچمز» شده اند. ارتجاع حاکم حد اقل موقتا از کابوس دوم خرداد دیگری رها شده است، و از زبان جنتی هشدار می دهد که هر کاندیدای دیگری به جز «بیت رهبری» به عنوان براندای نرم تلقی خواهد شد. جریانات عمده اصلاح طلبان مانند جبهه مشارکت اسلامی، سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی، مجمع روحانیون مبارز وعده تعیین سیاست جدید انتخاباتی را در روزهای آینده داده اند. برای اصلاح طلبان پر کردن خلاء کناره گیری خاتمی امری دشوار خواهد بود. واقعیت این است که جریانهای عمده اصلاح طلب به بازنگری عمیق و همه جانبه در سیاستهای خود نیاز فوری دارند. اگر قرار است اصلاح طلبان پراکنده از آزمون انتخابات پرواز نکنند، ضروری است تا در سه عرصه عمده به شرح زیر تغییر مشی دهند:

۱ـ کنار گذاشتن ناپیگیری در مبارزه با ارتجاع حاکم. رژیم ولایت مطلقه فقیه مرکز اعمال دیکتاتوری علیه جامعه ماست و بدون برچیدن بساط آنها نمی توا ن مردم سالاری را در کشور حاکم کرد. نمونه برجسته مماشات با دیکتاتوری دولت خاتمی بود که علیرغم حمایت انبوه مردمی بر خلاف اصل بسیج مردم، سیاست مهلک «چانه زنی» در بالا را در پیش گرفت. سیاستی که به ارتجاع فرصت داد تا بر سراسیمگی آغازین خود غلبه کرده و به ضد حمله بپردازد.

۲ـ محتوای برنامه اقتصادی اصلاح طلبان نه تنها تفاوت چشمگیری را با ارتجاع باز تاب نمی دهد، بلکه با تاکید بر سیاستهای نئولیبرالی و تایید سیاستهای صندوق بین المللی پول و بانک حهانی، مواضع مشترکی با ذوب شدگان در ولایت فقیه را نشان می دهد. مضون و معیار ترقی خواهی در دوران جهانی شدن سرمایه داری نئولیبرال مقابله و مبارزه با آن است. بدون چنین مبارزه ای، هیچ جنبشی از پایگاه محکم مردمی بر خوردار نخواهد بود. تلاش امپریالیسم جهانی به سرکردگی آمریکا برای تسلط بر میهن ما واقعیتی انکارناپذیر است. در مبارزه علیه این سلطه گری نمی توان قناعت پیشه کرد. بدون درگیرشدن در مبارزه علیه امپریالیسم جهانی، هویت ملی اصلاح طلبان زیر علامت سئوال خواهد رفت.

۳ـ اصلاح طلبان باید مرز «خودی و غیرخودی» را در مبارزه جدی علیه ارتجاع در نوردند و فارغ از خط قرمزهایی که ارتجاع برای آنها کشیده است با اپوزسیون مترقی نظیر حزب توده ایران، سازمان فداییان اکثریت، اتحاد فداییان خلق، حریانات ملی ـ مذهبی و … وارد اتحاد و مبارزه مشترک علیه ارتجاع شوند. این تنها پاسخ علمی به “چه باید کرد؟” در شرایط دشوار کنونی است. تجربه ارزشمندی در زمینه اتحاد، با حرکت «مطالبه محور» در داخل و خارج از کشور شروع شده است که باید با تمام قوا مورد حمایت قرار گیرد.

تاریخ انتشار : ۶ فروردین, ۱۳۸۸ ۱۱:۳۳ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

آرزوی موفقیت برای تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی ۲۰۲۶

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): تیم ملی فوتبال ایران، سرمایه مشترک مردم ایران و نمادی از توانایی، تلاش و امید میلیون‌ها ایرانی است. این تیم، فراتر از هر دولت و نظام سیاسی، متعلق به مردم ایران و نماینده کشور و فرهنگ ما در بزرگ‌ترین آوردگاه فوتبال جهان است.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »
از ناحیه تا تهران

از ضاحیه تا تهران: تبادل آتش یا تسریع توافق؟

محمد مالجو: تهاجم اخیر اسرائیل به ضاحیۀ جنوبی و واکنش موشکی ایران به اسرائیل در چند ساعت پیش دوباره منطقه را در آستانۀ ورود به چرخۀ تصاعدیِ خطرناکی قرار داده است.

استدلال ایران دربارۀ نقض آتش‌بس با تهاجم اسرائیل به لبنان به‌تمامی صحیح است. اما پاسخ ایران در قالب تبادل آتش عملاً لبنان را به سوی یک میدان جنگی شدیدتر سوق می‌دهد، میدانی که ظرفیت تخریبی دارد بس فراتر از توان یک جامعۀ بحران‌زده.

اما مسئله فقط لبنان نیست. همین مسیر عملاً ایران را نیز در معرض لغزش به یک رویارویی فزاینده و پرهزینه قرار می‌دهد. گسترش دامنۀ درگیری به‌ طور همزمان در لبنان و ایران نه به بازدارندگی پایدار …

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

کودکان ِ پنهان و برجا گذاشته شده! وضعیت فرزندان کارگران فصلی ایتالیایی در سوئیس

هزینه سنگین امریکا در جنگ علیه ایران

از تیم ملی فوتبال ایران پشتیبانی کنیم

وقتی سرمایه‌داری حقارت خود را در شکوه فوتبال پنهان می‌کند!

جام جهانی ۲۰۲۶، بزرگ‌ترین جشن فوتبال جهان زیر سایه سیاست‌های ماجراجویانه آمریکا

آرزوی موفقیت برای تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی ۲۰۲۶