سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۱۱ بهمن, ۱۴۰۴ ۰۱:۰۶

شنبه ۱۱ بهمن ۱۴۰۴ - ۰۱:۰۶

خجسته باد اول ماه مه روز جهانی کارگر

زمان آن فرا رسیده است تا جریان چپ ایران و بالاخص سازمان فداییان خلق ایران( اکثریت)، بار دیگر باید به طور شفاف و مشخص، با تکیه بر آلترناتیو آزادیخواهانه، صلح طلبانه و مترقی سوسیالیستی به صحنه آمده و کارگران و زحمتکشان میهن را دعوت نماید، چنان دعوتی تا نیروهای اردوگاه کار و زحمت یعنی سوسیالیسم، بتوانند قد راست کنند تا در مقابل برآمد های فاشیستی نیو لیبرالهای جهانی و سیاست های نئولیبرالی وطنی، قادر شوند دوباره با شعار زنده باد سوسیالیسم رخ بنماید و در نتیجه مصاف با پروپاگاندای نیو لیبرالها، آلترناتیو سوسیالیستی را به عنوان سمبل رفاه عمومی، تامین اجتماعی، صلح و آزادی معرفی نمایند.

 

در آغاز قرن ۱۴ خورشیدی طبقه کارگر ایران، میرود تا ۹۳ مین سال برگزاری مراسم اول ماه مه  را برگزار کند، روزی که همواره مراسم مستقل کارگری چه در زمان حاکمیت پهلوی و حتی جمهوری اسلامی، با بازدارندگی به طرق مختلف مواجه شده و میشود. نخستین گرد هم آیی، قدرت نمایش کارگران و زحمتکشان میهن ما در سال ۱۳۰۰ به ابتکار اتحادیه مرکزی کارگران ایران برگزار شد، که با وجود رشد محدود کارگر در سال ۱۳۰۸- با تشکل های بیش از ۱۶ سندیکا و اتحادیه های کارگری در ایران تشکیل شده بود و باعث سازماندهی مراسم اول ماه مه توسط نفتگران پالایشگاه آبادان شد.

امسال نیز کارگران و زحمتکشان ایران دوشادوش دیگر همرزمان خود در سراسر جهان در شرایطی به پیشواز روز جهانی کارگر میروند، که بحرانهای متعدی در عرصه های گوناگون، زندگی و معیشت آنان را هر چه بیشتر به مخاطره انداخته است. کارگران و زحمتکشان ایران هنوز در چنبره مثلث، تحریم های آمریکا، مدیریت غلط  مسببان وضع موجود در جمهوری اسلامی و کرونا  گرفتار است به گونه ای که بیم و هراس آنها از بیکاری در ابعاد بی سابقه ای فزونی یافته است که زحمتکشان آثار آن را با گوشت و پوست استخوان احساس میکنند. در حالی که امید می رفت فروکش های پاندمی زمینه ای فراهم نماید تا کارگران و زحمتکشان ایران بار دیگر کار و فعالیت در محیط آرام فعالیت اقتصادی را  تجربه کرده و با رکود اقتصادی دست و پنجه نرم کنند تا مانع تعطیلی کارگاه های مراکز کار و تولید شده و به تبع آن ابعاد بیکاری نیز چون گذشته بالا نرود . متاسفانه در کنار ابهام در سرنوشت برجام و سنگ اندازیهای آمریکا، جهان شاهد اقدامات نظامی کشورهای امپریالیستی و ناتو شد که زمینه ساز جنگ اوکراین شد، اقدام نظامی با حمایت ۳۰ کشور سرمایه داری که نتیجه تحریکات سیاسی آمریکا بود. زحمتکشان میهن مان نظیر رنجبران جهان دریافتند که هر چند در لحظه کنونی پایان این جنگ و نحوه خاتمه آن بر کسی روشن نیست، ولی تاثیرات مخرب آن تا مدتها در قالب افزایش قیمتهای مایحتاج ضروری مردم ادامه خواهد داشت و باعث میشود، موج تازه ای از تشدید  و وخامت اوضاع  اقتصادی در زندگی زحمتکشان رقم خورده که گرانی و تورم را به همراه خواهد  داشت، که نه تنها برای کارگران و زحمتکشان ایران که بر کارگران جهان آثار زیانباری برجا میگذارد . در حالی که برنده جنگ اوکراین زرادخانه آمریکا میباشد، متقابلا، طبقه کارگران و زحمتکشان و دیگر مزد بگیران و حقوق بگیران جهان بازنده هستند که باید بهای جنگ خانمان سوزی را بپردازند تا جیب شرکت های عظیم اسلحه سازی و کارتل های نفتی را پر کنند، در شرایطی که طی دهه های متمادی تاکنون روز به روز اوضاع زندگی کارگران و زحمتکشان ایران بسیار سخت و طاقت فرسا شده است به ضرس قاطع امسال نیز حکومت اسلامی بر سر راه برگزاری مراسم مستقل کارگران راهبند ایجاد خواهد کرد، زیرا همه ساله جهت پیشگیری از برگزاری این روز جهانی با همبستگی با کارگران جهان، مبادرت به اقدامات بازدارنده نموده و می کوشد تا با برگزاری مراسم دولتی به زعم خود مانع شکل گیری اعتراضات و تجمعات مستقل کارگری شود. با این وجود تاکتیک بازدارندگی جمهوری اسلامی نمی تواند سبب شود تا در روز اول ماه مه کارگران و زحمتکشان میهن با هدف نجات انسانها، فریاد رسای زنده باد سوسیالیسم را سر ندهند . 

کارگران و زحمتکشان میهن مان امسال نیز باید بار دیگر با آرمان های سوسیالیستی تجدید پیمان کنند، و بدون وقفه بکوشند تا مادامی که زرادخانه های گوناگون و قدرتمند نئولیبرالیسم ها، کمر بر اعمال بی عدالتی نسبت به منافع بر حق کارگران بسته اند، هرگز از نظام ارزشی سوسیالیستی روی برنگردانند . زیرا نئولیبرالیسم ها و بلندگو های تبلیغاتی آنها شبانه روز در بوق و کرنا می دمند و با سوسیالیسم هراسی میکوشند تا روان اجتماعی جوامع در حال توسعه از جمله ایران را نسبت به سوسیالیسم و اهداف والای انسانی عدالت و آزادی خواهانه را چنان شستشو دهند تا نظام ارزشی سوسیالیستی را هیولای دهشتناک، با سیمای دیکتاتوری خشن تصور شود که تمامی آزادی های فردی و اجتماعی و ارزش های انسانی را از بین میبرد. 

زمان آن فرا رسیده است تا جریان چپ ایران و بالاخص سازمان فداییان خلق ایران( اکثریت)، بار دیگر باید به طور شفاف و مشخص، با تکیه بر آلترناتیو آزادیخواهانه، صلح طلبانه و مترقی سوسیالیستی به صحنه آمده و کارگران و زحمتکشان میهن را دعوت نماید، چنان دعوتی تا نیروهای اردوگاه کار و زحمت یعنی سوسیالیسم، بتوانند قد راست کنند  تا در مقابل برآمد های فاشیستی نیو لیبرالهای جهانی و سیاست های نئولیبرالی وطنی، قادر شوند دوباره با شعار زنده باد سوسیالیسم رخ بنماید و در نتیجه مصاف با پروپاگاندای نیو لیبرالها، آلترناتیو سوسیالیستی را به عنوان سمبل رفاه عمومی، تامین اجتماعی، صلح و آزادی معرفی نمایند.

 اول ماه مه روز همبستگی جهانی و پیکار مشترک کارگران در پرتو اهداف سوسیالیستی علیه سرمایه داری است. در این روز جهانی نماد اتحاد و همبستگی و مبارزه کارگران و زحمتکشان جهان برای برپایی دنیایی عاری از استثمار انسان از انسان و سرشار از آزادی و عدالت اعلام میشود ، چون این روز نه تنها نماد مبارزه بلکه روز جشن کارگران و نمایش قدرت و اتحاد آنان است . نباید واقعیتی را از نظر دور کرد که چرا با وجود کثرت بسیار اعتراضات و مبارزات پراکنده کارگران سالهای اخیر تا کنون، متاسفانه هنوز شاهد آن باشیم که جنبش کارگری از حداقل تشکل مستقل و پایدار و مناسب برخوردار نباشد و این عدم حضور کارگران در تشکل های مبارزاتی جای حرفها باقی می گذارد تا ما مدافعان ارزش هایی سوسیالیستی متوجه شویم، تنها جمهوری اسلامی و سرمایه داران عامل ایجاد مشکل و محدودیت های تشکل یابی کارگران نیستند، و تغییر شرایط جهانی کارگران، راهیابی آنها به تشکل های کارگری را مشکل می نمایاند که باید فعالین کارگری در این رابطه آسیب شناسی لازم را بعمل آورند. 

 

تاریخ انتشار : ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۱ ۸:۳۴ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

در همایش‌ها، گردهم‌آیی‌ها و تظاهرات جمهوری‌خواهان مردمی و میهن‌دوست شرکت می‌کنیم!

در تداوم پای‌بندی به این وظیفهٔ انسانی و میهنی، هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) از برگزاری تظاهراتی که با نام «همبستگی جمهوری خواهان در حمایت از مبارزات مردم ایران» از ساعت ۱۴:۰۰ روز یک‌شنبه، ۵ بهمن ۱۴۰۴ (۲۵ ژانویهٔ ۲۰۲۶ میلادی) در شهر کلن آلمان برگزار می‌شود پشتیبانی کرده و شرکت هرچه گسترده‌تر در تظاهرات جمهوری‌خواهان مردمی و میهن‌دوست را در خدمت دست‌یابی به آینده‌ای روشن برای مردم و سرزمین ایران می‌داند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

حمله خارجی؛ مُسکن خطرناک برای یک بحران عمیق

شهناز قراگزلو: مسئله اصلی این است که گذار پایدار از نظام حاکم در کشور، بدون کنش فعال جامعه و بدون شکل‌گیری بدیل سیاسی درون‌زا، ممکن نیست. مداخله نظامی خارجی نه‌تنها چنین بدیلی نمی‌سازد، بلکه فرصت شکل‌گیری آن را نیز از بین می‌برد. تجربه عراق، لیبی و سوریه نشان داده که فروپاشی دولت، الزاماً به آزادی منجر نمی‌شود؛ گاه فقط به هرج‌ومرج، جنگ داخلی و رنج طولانی‌تر می‌انجامد.

مطالعه »

اهریمن‌سازی از چپ و کنش ما

یک همگرایی ایدئولوژیک طولانی‌مدت بین رسانه‌های قدرتمند و تحت حمایت خارجی و جریان‌های تأثیرگذار در درون حاکمیت و رسانه های وابسته به آنها وجود داشته است که هر دو، اهریمن‌سازی چپ و نسبت دادن مسئولیت مشکلات ایران به آن را مفید یافته‌اند. خشم عمومی از نابرابری، فساد و بی‌عدالتی اقتصادی بسیار واقعی است، اما این خشم به طور کامل با حمایت از جایگزین‌های سوسیالیستی یا برابری‌خواهانه همخوانی ندارد.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

ایران در برزخ دو انکار

سختی تأمین وثیقه‌های سنگین

حمله خارجی؛ مُسکن خطرناک برای یک بحران عمیق

گاهنامه زنان شماره ۱: ویژه‌نامه روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان – پاییز ۱۴۰۴

بیست‌ودومین تحلیل هفته | نه به جنگ! گذار مسالمت‌آمیز ممکن است. یکصدا شویم! | فرخ نگهدار، مناف عماری

گاهنامه زنان سازمان فداییان خلق ایران(اکثریت)