سه شنبه ۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۲:۵۳

سه شنبه ۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۲:۵۳

آن‌ها نمی‌توانند همهٔ ما را بکشند و ما نمی‌توانیم همهٔ آن‌ها را بکشیم...
نتانیاهو کاخ سفید را نادیده می‌گیرد، زیرا انجام این کار هیچ هزینه‌ای ندارد. در سال ۱۹۸۲ رونالد ریگان، مناخیم بگین، نخست‌وزیر اسرائیل را پس و کشتار فسطینیان در پی تهاجم...
۱ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: نیکلاس کریستوف - برگردان: گودرز اقتداری
نویسنده: نیکلاس کریستوف - برگردان: گودرز اقتداری
غم دیگر
شنیدستم غمم را میخوری، این هم غم دیگر، دلت بر ماتمم می‌سوزد، این هم ماتم دیگر
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: ابوالقاسم لاهوتی
نویسنده: ابوالقاسم لاهوتی
پایان تلخ یک ریاست جمهوری
بایدن می‌داند که باید برود، اما این بدان معنا نیست که از این موضوع خوشحال است. ننسی پلوسی کسی بود که با هوش و ذکاوت سیاسی به رئیس‌جمهور گفت که...
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: سیمور هرش - برگردان : گودرز اقتداری
نویسنده: سیمور هرش - برگردان : گودرز اقتداری
کاش میشد
کاش میشد چهره ها رنگ پریشانی نداشت، برق تیز خنجر و کینه نداشت. مثل دریا بود شفاف و زلال، مثل ابریشم نرم لطیف
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
نهادهای مدنی و نقش آنها در تحولات آینده کشور
ایجاد، تقویت و توسعه و حفظ نهادهای مدنی و تشکل‌های صنفی و سیاسی باید در کانون برنامه های افراد، شخصیت ها و احزاب و سازمان ها قرار داشته باشد، چه...
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: گروە خرداد، هواداران سازمان فداییان خلق ایران اکثریت ـ داخل کشور
نویسنده: گروە خرداد، هواداران سازمان فداییان خلق ایران اکثریت ـ داخل کشور
بیانیه دادگاه بین المللی دادگستری- ۱۹ جولای ۲۰۲۴
بر اساس بیانیۀ دادگاه بین‌المللی دادگستری، سیاست‌های شهرک‌سازی و بهره‌برداری اسرائیل از منابع طبیعی در سرزمین‌های فلسطینی نقض قوانین بین‌المللی است. دادگاه، گسترش قوانین اسرائیل به کرانۀ باختری و بیت‌المقدس...
۳۰ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: محسن نجات حسینی
نویسنده: محسن نجات حسینی
سیاست‌گریزی زنان یا سیاستِ گریزِ دولت از زنان
قوانین نابرابر، عدم حمایت‌های لازم و محیط‌های مردسالارانه، زنان را از مشارکت فعال در سیاست بازمی‌دارد. حضور کم‌رنگ زنان در سیاست به معنای نبود صدای نیمی از جمعیت در تصمیم‌گیری‌های...
۳۰ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری

خشونت زیادی طول کشیده است؛ ما امیدمان را از دست داده ایم

اگر هدف ایجاد وحشت است موفق شده است. نوار غزه یکی از پرجمعیت ترین مناطق جهان است. این خانه هایی که هدف قرار می گیرند تک نیافتاده اند. آنها در وسط مناطق پرجمعیت قرار دارند. حتا اگر یکی از خانه ها هدف قرار گیرد، به یقین بر خانه های بسیاری اثر خواهد گذاشت. به این دلیل است که میزان تلفات غیرنظامی به این حد بالاست. مرکز حقوق بشر فلسطین تا دوشنبه 14 ژوئیه (23 تیر) مرگ 162 تن را ثبت کرده بود که 137 تن آنها غیرنظامی بودند

 

روزنامه ایندیپندنت (ایرلند) سرمقاله مهمان نوشته راجی سورانی، نایب رییس پیشین فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر و رییس مرکز حقوق بشر فلسطین، را منتشر شده است که در زیر می خوانید.

نوار غزه بار دیگر در معرض حمله های شدید نیروهای اسراییلی قرار دارد. جمعیت غیرنظامیان بار دیگر هدف حمله اند و به عمد گرفتار توفان شده اند. در نوار غزه همه خسته، نگران و وحشت زده اند. این همان چیزی است که اسراییل می خواست. اسراییل «دکترین غزه» را پیش می برد که در دکترین ضاحیه ریشه دارد و اولین بار در جنگ ۲۰۰۶ لبنان شاهد آن بودیم، ولی این دکترین بعدها در نوار غزه بیشتر اصلاح و پرداخته شده است.

هدف دکترین غزه مشخص است: ایجاد رنج و وحشت در میان جمعیت غیرنظامی به منظور وارد کردن فشار سیاسی بر مقامات غزه. این سیاست مجازات دسته جمعی، و ایجاد وحشت به عمد بدون تردید غیرقانونی ولی بسیار واقعی است.

این سیاست در بمباران شدید نوار غزه پیش از آغاز عملیات تهاجمی کنونی آشکار است. پس از ربایش غم انگیز سه نوجوان اسراییلی، مناطقِ بازِ نوار غزه به مدت دو هفته مورد بمباران شدید قرار گرفتند. از بمباران زمین های خالی یا مکان های متروک هیچ امتیاز نظامی به دست نمی آید. هدف از این کار نمایش قدرت و حضور اسراییل بود. ما نمی توانستیم بخوابیم. به طور مداوم در اثر فرو افتادن بمب های یک تنی می لرزیدیم.

با وجود این، آشکارترین بروز این سیاست در عمل زدن خانه های جنگجویان حماس و جهاد اسلامی در سطحی گسترده بوده است. این حمله ها در دو مرحله انجام شدند. ابتدا به هر خانه «هشداری» داده می شد تا شاید آن را تخلیه کنند. این هشدار یا به شکل موشک خالی (با عنوان «بام کوب») یا یک تلفن انجام می شد. سپس، به فاصله ۵ تا ۱۵ دقیقه بعد یا گاهی حتا بیشتر، خانه را در هم می کوبیدند و ویران می کردند.

چگونه می توان ویرانی این خانه ها را توجیه کرد؟

حقوق درگیری مسلحانه به روشنی می گوید که تنها جنگجویان و اهداف نظامی را می توان هدف قرار داد. غیرنظامیان و اهداف غیرنظامی از حمله مستقیم باید محفوظ بمانند. اهداف نظامی از این قرار اند: «اهدافی که بنا به طبیعت، مکان، مقصود یا کاربری سهم موثری در اقدام نظامی دارند و با تخریب کامل یا بخشی از آنها، تسخیر یا خنثا کردن آنها در شرایط جاری در آن زمان، امتیاز قطعی نظامی به دست می آید.»

حقوق درگیری مسلحانه هدف قرار دادن جنگجویان را مجاز می شمرد. به این ترتیب، ممکن است خانه ای را به منظور هدف قرار دادن جنگجویان داخل آن هدف قرار داد (البته، در این صورت باید مسئله تناسب رعایت شود). با وجود این، اسراییل به طور منظم پیش از حمله هشدار داده و تضمین کرده که هیچ یک از جنگجویان حضور نداشته باشند.

یک خانه را در صورتی می توان هدف قرار داد که «سهم موثری در اقدام نظامی» داشته باشد؛ یعنی برای انبار کردن اسلحه یا به عنوان پایگاهی برای انجام حمله به کار برود. با وجود این، در اکثر نزدیک به همه مواردی که مرکز حقوق بشر فلسطین ثبت کرده، هیچ مدرکی دال بر استفاده از خانه ها برای انبار کردن اسلحه (که انفجارهای ثانوی رخ دهد) یا پایگاهی برای انجام حمله (بر اساس مصاحبه با همسایگان و شاهدان) نیافته ایم. اگر خانه ای این معیارها را نداشته باشد، هدف نظامی نیست و نمی توان به آن حمله کرد. حایز اهمیت است که حقوق درگیری مسلحانه می گوید: «اگر در باره هدفی، مثل محل عبادت، خانه یا مسکن دیگر یا مدرسه، که به طور معمول به منظورهای غیرنظامی به کار می رود، تردید در مورد سهم موثر آن در اقدام نظامی وجود داشته باشد، فرض بر این خواهد بود که برای اقدام نظامی کاربری ندارند.»

یک خانه را نمی توان فقط به خاطر این که در مالکیت یک جنگجو است هدف نظامی دانست.

به بیان ساده، هیچ ضرورت نظامی تخریب این خانه ها را توجیه نمی کند: به طور مشخص هدف قرار دادن اهداف غیرنظامی غیرقانونی است. در حقیقت جنایت جنگی است. دادن هشدار این حقیقت را تغییر نمی دهد: حمله به خانه ها غیرقانونی می ماند.
تنها نتیجه ای که می توانیم بگیریم این است که تخریب این خانه ها تنبیهی است و مهم است که اسراییل در هفته های اخیر سیاست تنبیه تخریبی خانه ها را در کرانه غربی از سر گرفته است.

به این دلیل است که ناگزیر باید نتیجه بگیریم که اسراییل دکترین ضاحیه را احیا کرده و برای کاربری در غزه در آن اصلاحاتی کرده است.

اگر هدف ایجاد وحشت است موفق شده است. نوار غزه یکی از پرجمعیت ترین مناطق جهان است. این خانه هایی که هدف قرار می گیرند تک نیافتاده اند. آنها در وسط مناطق پرجمعیت قرار دارند. حتا اگر یکی از خانه ها هدف قرار گیرد، به یقین بر خانه های بسیاری اثر خواهد گذاشت. به این دلیل است که میزان تلفات غیرنظامی به این حد بالاست. مرکز حقوق بشر فلسطین تا دوشنبه ۱۴ ژوئیه (۲۳ تیر) مرگ ۱۶۲ تن را ثبت کرده بود که ۱۳۷ تن آنها غیرنظامی بودند. بنابراین، میزان تلفات غیرنظامی ۸۵% بوده است.

دلیل آن ساده است: نمی توان بمبی یک تنی را در منطقه مسکونی انداخت بدون این که خسارت فاجعه باری به غیرنظامیان یا اهداف غیرنظامی در نزدیکی آن وارد شود.

در رویارویی با این واقعیت، خواست ما چیست؟ خواست مبالغه آمیز یا غیرمعقولی نداریم. می خواهیم به عنوان برابر با ما رفتار شود. می خواهیم به حقوق ما احترام بگذارند و از ما محافظت شود. خواهان اجرای حقوق بین المللی به شیوه برابر در مورد اسراییل و فلسطین، اسراییلی ها و فلسطینی ها هستیم. حاکمیت قانون در سطح بین المللی باید مورد احترام قرار گیرد و تمام کسانی که مسؤول نقض حقوق بین المللی هستند به پاسخگویی وادار شوند.

ما خواهان حاکمیت قانون هستیم.
متن فارسی: http://www.fidh.org/article15768

تاریخ انتشار : ۲۷ تیر, ۱۳۹۳ ۰:۰۰ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

مروری بر آن‌چه تا بیست و سوم تیرماه گذشت

نفس چاق نکرده بود آقای پزشکیان که در دفتر شرکت هواپیمایی توسط نیروهای انتظامی بسته شد. گویا عدم رعایت حجاب کارکنان زن این دفتر دلیل این کنش نیروهای انتظامی بود. مساله مهمی نبود! آقای وزیر کشور دولت گفت. فردا باز خواهد شد دفتر.

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

آن‌ها نمی‌توانند همهٔ ما را بکشند و ما نمی‌توانیم همهٔ آن‌ها را بکشیم…

غم دیگر

پایان تلخ یک ریاست جمهوری

کاش میشد

نهادهای مدنی و نقش آنها در تحولات آینده کشور

بیانیه دادگاه بین المللی دادگستری- ۱۹ جولای ۲۰۲۴