شنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۴ - ۰۷:۵۴

شنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۴ - ۰۷:۵۴

مهدی معتمدی‌‏مهر، عضو شورای مرکزی نهضت آزادی: ترکیب برنده؛ همبستگی ملی و توان نظامی
عملاً دسته‌بندی‌های قبلی مانند اصلاح‌طلب و محافظه‌کار و برانداز، جای خود را به دو جریان کلان «جبهه وطنی» و «جبهه ضدوطنی» داد. جبهه وطنی اعم از نیروهای اصلاح‌طلب و محافظه‌کار...
۱۴ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: مهدی معتمدی‌مهر
نویسنده: مهدی معتمدی‌مهر
زنانی که با بمب آزاد نشدند!
یکی از خشونت‌بارترین رهبران نظامی جهان، بنیامین نتانیاهو، با استناد به‌نام مهسا امینی و شعار «زن، زندگی، آزادی»، تلاش می‌کند حمله‌ خود به ایران را با رنگ و بوی عدالت‌خواهی...
۱۳ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: الهه محمدی
نویسنده: الهه محمدی
نرمالیزه کردن صلح در دنیای نرمالیزه شده با جنگ و خشونت
در عصر حاضر، شاید برای اولین‌بار در سال ۱۹۰۱، اصطلاحِ «صلح‌طلبی» (pacifism) به‌کار برده شد. با بسطِ مفهومِ خشونت، به‌تدریج معنای صلح نیز گسترش یافت و بر همین مبنا، صلح‌طلبی...
۱۳ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: سعید مدنی
نویسنده: سعید مدنی
و همچنان تمام‌قد علیه افغانستانی‌ستیزی در ایران
ظاهراً دست‌کم ۷۰۰ نفر در روزهای اخیر به جرم جاسوسی برای اسرائیل بازداشت شده‌اند. در میان آنها ۵ یا ۱۰ یا ۲۰ افغانستانی هم هست یا شاید هست. از اتهامات...
۱۳ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: حسام سلامت
نویسنده: حسام سلامت
نقد و بررسی رمان تاریخی رود پرخروش نوشته ابراهیم دارابی
حکایت  دارابی براساس رخدادهای نهضت جنگل و تدوین ان بصورت رمان  چنان پرشور است:  وقتی شاهد کج روی میرزاکوچک خان برگرفته از جهان بینی  و افق محدود  دید  وی می...
۱۳ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: صادق شکیب
نویسنده: صادق شکیب
Una pace duratura è possibile solo con la partecipazione popolare attiva!
“I dodici giorni di guerra hanno portato risultati inaspettati. La coesione interna dell'Iran è stata preservata, nonostante le croniche crisi economiche e le divisioni sociali. Non vi era alcun segno...
۱۳ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: Comitato politico-esecutivo dell'Organizzazione Fedaiana Popolare dell'Iran (Maggioranza)
نویسنده: Comitato politico-esecutivo dell'Organizzazione Fedaiana Popolare dell'Iran (Maggioranza)
گزارش یک جنایت!
پس از آغاز جنگ، همسرم نسرین ستوده متنی را در اختیارم گذاشت که حاوی مصوبه ای بود که در سال 1365 ، شورای عالی قضایی با هدف تامین امنیت زندانیان،...
۱۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: رضا خندان
نویسنده: رضا خندان

خشونت علیه زنان، علل و عواقب آن

نمونه های دیگری از خشونت نیز با قتل های ناموسی پیوند دارند که همانا کنترل جنسیتی، محدود کردن حق آزادی و دامنه فعالیت زن که آن هم معمولا" توسط مرد خانواده صورت می گیرد. تنبیهاتی که با صفت "ناموسی" صورت می گیرد تنها محدود به زنی که مظنون به انجام خلاف است نیست، بلکه کل خانواده او نیز زیر ضرب قرار می گیرند و باید که لکه ننگ از کل خانواده پاک شوند. هدف اجتماعی در رابطه با برملا کردن تمام این جریانات و تنبیهات این است که سایر زنان از این طریق راهنمائی شوند.

 

همانطور که دبیر کل متذکر شدند انواع معینی از اصول فرهنگی و اعتقادی فاکتور های زیان آوری هستند که باعث اعمال خشونت علیه زنان می شوند، که این نوع خشونت ها با صفت “ناموسی” مشخص می شوند. قتل های ناموسی از جمله شدیدترین انواع آشکار این خشونت ها علیه زنان می باشد.

 

قتل از برای تطهیر پاک کردن لکه ننگ از خانواده است. در اکثر نقاط دنیا مرتکبین را در انجام به این خشونت آزاد می گذارند. اگرچه قتل های ناموسی  در مناطق وسیعی از صحرا تا هیمالیا رایج شده است، در مناطق و کشورهای مهاجر نشین نیز چنین قتل هائی صورت می گیرد. قتل های ناموسی در سطح جهانی آن، نه گزارش می شوند و نه به ثبت می رسند. سازمان ملل متحد تخمین زده است که سالیانه پنج هزار زن در سطح جهان توسط اعضای خانواده به قتل (قتل ناموسی) می رسند.

 

با گسترش شهر نشینی، ازدیاد وسایل ارتباطی و تغییر در نقش زن پرده پوشی این جنایت ها بآسانی میسر و روز به روز بیشتر نمایان می شوند. قتل های ناموسی به طرق متعددی اتفاق می افتند که شامل کشتن به طور مستقیم، سنگسار، مجبور کردن زنان و دختران به خودکشی بعد از رسوا کردن آنها درمیان عموم (مردم) اسید پاشی به آنها که سرآنجام همه این اعمال منجربه نابودی این زنان می شود. نمونه های دیگری از خشونت نیز با قتل های ناموسی پیوند دارند که همانا کنترل جنسیتی، محدود کردن حق آزادی و دامنه فعالیت زن که آن هم معمولا” توسط مرد خانواده صورت می گیرد. تنبیهاتی که با صفت “ناموسی” صورت می گیرد تنها محدود به زنی که مظنون به انجام خلاف است نیست، بلکه کل خانواده او نیز زیر ضرب قرار می گیرند و باید که لکه ننگ از کل خانواده پاک شوند. هدف اجتماعی در رابطه با برملا کردن تمام این جریانات و تنبیهات این است که سایر زنان از این طریق راهنمائی شوند.

 

 سنگسار در اساس یک نوع مجازات اعدام است که در آن قتل زن را به دلایل زنا و خلاف های دیگر ناموسی مجاز می شمارند. در واقع زنان در رابطه با این جرم ها به طور نامتناسب گناهکار شمرده می شوند. در بین سالهای ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۱ تماسهائی توسط نمایندگان مردم در واکنش به سنگسار بیش از سی زن صورت گرفته شد. ارتباطات دیگری که با مسئولین حکومت ها گرفته شده در رابطه با واکنش دولت به شکل شلاق زدن، کشتن و حلقه آویز کردن زنانی که مظنون به داشتن رابطه جنسی قبل از ازدواج، زنا، عدم موفقیت در اثبات تجاوز، و مواردی از این قبیل که نشانه ناسازگاری با نجابت بشمار می آیند، قابل ذکر است که در بریتانیای کبیر و ایرلند شمالی جنایت هائی صورت می گیرد که به آنها صفت “ناموسی” داده می شود. این جرایم ریشه در سنت های فرهنگی جامعه دارد و نه در اعتقادات مذهبی آنها. اینجا در واقع تلفیق مفهوم کلی فرهنگ و مذهب با عث می شود که در رابطه با این جرایم اشتباه برداشت شود، بخصوص در زمینه اسلام هراسی، جنگ و ترور. همچنین یک تحقیقگر ویژه بدور از دخالت در امور حقوقی به طور مختصر و بر پایه داوری فردی اشاره می کند که تعداد زیادی از رهبران مشهور اسلامی و محققین به طور عمومی این اعمال را محکوم کرده اند و آشکارا اظهار داشته اند که این جرایم را نباید به مذهب اسلام منسوب کند. تحقیقگر ویژه در رابطه با خشونت علیه زنان سمت و سوی نگاه ها را متوجه پدیده خودقربانی کردن نیز کرده است.

 

این پدیده در افغانستان و ایران گزارش شده و در جریان آن زنان و دختران از طریق خودسوزی دست به خودکشی می زنند. در واقع این زنان و دختران در شرایطی قرار می گیرند که آنچنان احساس بی آبروئی می کنند که برای بازپس گرفتن آبرو وحیثیت خود دست به کشتن خود می زنند. درعهد نامه های سازمان ملل متحد به روشنی نگرانی ها در رابطه با موارد زیر دیده می شود: جرایم مربوط به ناموسی، که اغلب گزارش نمی شوند و به ندرت مورد بررسی قرار می گیرند و معمولا مرتکبین به این جرایم آزاد هستند و در صورت محکومیت، مجازات آنها با کسانی که مرتکب جرایم مشابه ولی با مضمون غیر ناموسی می شوند، کاملا” متفاوت است و برای مرتکبینی که دست به کشتن زنان می زنند مجازات سبکتر در نظر گرفته می شود. چراکه نظرشان بر این است که کشتن زنان در رابطه با ناموس خانواده ضروری است. دبیرکل تاکید بر این دارد که این گونه اعمال باید به عنوان جنایت بشمار آیند. اوهمچنین تاکید براین داشت که در کشورهای مهاجر نشین (مهاجر پذیر) باید امنیت قربانیان و قربانیان نهانی این جنایت ها که در پروسه پناهندگی و مهاجرت هستند تامین شود.

 

بخش : زنان
تاریخ انتشار : ۱۲ شهریور, ۱۳۹۱ ۱۰:۲۳ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

مطالعه »
پيام ها

پیام به کنگرهٔ بیست‌وششم حزب کمونیست آلمان

ما بر این باوریم که چپ اگر نتواند در برابر ماشین جنگی سرمایه‌داری بایستد، اگر چپ صدای رنج مردمان بی‌پناه نباشد، اگر چپ در خیابان‌ها، کارخانه‌ها، اردوگاه‌ها و مناطق جنگ‌زده حضور نداشته باشد، از رسالت تاریخی خود فاصله گرفته است. ما برای بنای جهانی دیگر مبارزه می‌کنیم – جهانی فارغ از استثمار، از سلطه، از مرزهای ساختگی، از جنگ و نژادپرستی.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

مهدی معتمدی‌‏مهر، عضو شورای مرکزی نهضت آزادی: ترکیب برنده؛ همبستگی ملی و توان نظامی

زنانی که با بمب آزاد نشدند!

نرمالیزه کردن صلح در دنیای نرمالیزه شده با جنگ و خشونت

و همچنان تمام‌قد علیه افغانستانی‌ستیزی در ایران

نقد و بررسی رمان تاریخی رود پرخروش نوشته ابراهیم دارابی

Una pace duratura è possibile solo con la partecipazione popolare attiva!