سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۱۲ خرداد, ۱۴۰۵ ۰۷:۰۳

سه شنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۵ - ۰۷:۰۳

خواست های دموکراتیک انقلاب بهمن پنجاه و هفت همچنان باقی است

هيئت سياسی – اجرائی سازمان فدائيان خلق ايران (اکثريت) در بيست و ششمين سالگرد انقلاب بهمن پنجاه و هفت، بار ديگر بر عزم سازمان ما در مبارزه برای استقرار يک جمهوری دموکراتيک و سکولار بجای حکومتی که با انقلاب بهمن به قدرت رسيد و خواسته‌های دموکراتيک اين انقلاب را در قربانگاه استبداد فقهی سر بُريد، تأکيد می کند و بار ديگر اعلام می دارد که انقلاب بهمن تنها در "ايام سوگواری" نيروی از قدرت فرو افتادۀ سلطنت و "دهه فجر" نيروی به قدرت رسيده فقه، معنی نمی شود. انقلاب بهمن با دستآوردهای مثبت تاريخی و پي‌آمدهای منفی تاريخی خود، سکوئی است برای آنکه جامعه ايران از هرنوع ديکتاتوری به يک دموکراسی واقعی فرا برود.

از مهمترین وعظیم‌ترین پدیدۀ سیاسی ایران معاصر – انقلاب هزار و سیصد و پنجاه و هفت، بیست و شش سال می گذرد. انقلابی که، وسیع‌ترین بسیج توده‌ای را همراه داشت و با وقوع و نتایج خویش، جامعه ایران را وارد ژرف ‌ترین و گسترده‌ ترین تحول سیاسی، فکری و فرهنگی خود کرد و آن را به تلاطمی کشاند که همچنان ادامه دارد. 
انقلاب بهمن که با خواست‌های دموکراتیک، مردمی و ملّی آغاز شد، اما به دلیل رهبری نیروی واپس‌گرای روحانیت نه تنها در نیل به تمامی خواسته‌های خود ناکام ماند بلکه در جهاتی، حتی جامعه ایران را به قهقرای مدهش فرو غلتاند. انقلاب، بر نظام دیرینه پادشاهی و موروثی نقطه پایان گذاشت و بهار آزادی و لو گذرا را جای برودت استبداد شاهی نشاند. در این انقلاب، تودۀ عظیم مردم به صحنه سیاسی گام نهادند تا اراده زورگویانۀ گروهی را که در وجود یک فرد مستبد معنی می یافت، از صحنه بیرون برانند. همین دستآورد، آنقدر عظیم است که حتی فلاکت‌های ناشی از به قدرت رسیدن گروه دیگری از زورگویان در جامه فقه و دین، نمی تواند از ارزش آن فرو بکاهد. همین دستآورد طی بیست و پنج سال همچنان اعمال نیرو می کند و نه تنها با هیچ ترفند به حکومت‌رسیدگان مستبد از میان برنخاسته که چون گورکن استبداد دینی موجود، مُدام تجدید قوا می کند و برای پی ریزی یک ایران دموکراتیک خیز بر می دارد. دستآوردی نه فقط سیاسی بلکه تبدیل شده به یک فرهنگ و هنجار، و ارتقاء یافته به عامل سربرآوردن شهروند آزاده و صاحب اختیار در ایران امروز. 
انقلاب بهمن نه تنها در حافظه جامعه ما باقی است که با تکانه عظیم به جامعه، حافظه تاریخی آنرا صیقل داده است. دست‌آوردهای مثبت و منفی این انقلاب، دست‌ مایه تحول دموکراتیک آتی جامعه ما شده است. قدرت انقلاب بهمن در آن بود که همگان به صحنه آمدند و ضعف آن در این که همین همگان فقط با یک “نه!” مشترک برآمد کرد. انقلاب بهمن آموخت که تغییر بزرگ به نیروی همگان نیاز دارد و نیز یاد داد که تحول دموکراتیک به برآمد مستقل نیروهای دموکراتیک در روند تحول محتاج است. 
برپایه این درس تاریخی بزرگ است که اتحاد گستردۀ جمهوریخواهان دموکرات و سکولار با تکیه بر عمومی‌ترین خطوط یک تحول دموکراتیک در عرصه ساختار سیاسی کشور، در جایگزینی آزادی بجای استبداد، و جانشینی برابری ملی، جنسی و عقیدتی و دینی همه شهروندان بجای هرنوع تبعیض، ستم و نابرابری، و سرانجام با تأکید روشن بر منشور جهانی حقوق بشر بمثابه بنیان قانون اساسی نوین کشور، امروزه ضرورت و اهمیت بنیادی خود را باز می نمایاند. اتحادی که با استقرار هرنوع حکومت دینی و موروثی در کشور مخالف است و حاضر نیست اتکاء بر نیروی اراده شهروندان و جلب حمایت بین‌المللی از این اراده آزاد و آگاه را جایگزین وابستگی به قدرت‌های خارجی و تکدّی از آنها کند. 
هیئت سیاسی – اجرائی سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت) در بیست و ششمین سالگرد انقلاب بهمن پنجاه و هفت، بار دیگر بر عزم سازمان ما در مبارزه برای استقرار یک جمهوری دموکراتیک و سکولار بجای حکومتی که با انقلاب بهمن به قدرت رسید و خواسته‌های دموکراتیک این انقلاب را در قربانگاه استبداد فقهی سر بُرید، تأکید می کند و بار دیگر اعلام می دارد که انقلاب بهمن تنها در “ایام سوگواری” نیروی از قدرت فرو افتادۀ سلطنت و “دهه فجر” نیروی به قدرت رسیده فقه، معنی نمی شود. انقلاب بهمن با دستآوردهای مثبت تاریخی و پی‌آمدهای منفی تاریخی خود، سکوئی است برای آنکه جامعه ایران از هرنوع دیکتاتوری به یک دموکراسی واقعی فرا برود. 

هیئت سیاسی – اجرائی سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت) 
۲۰ بهمن ماه ۱۳۸۳ 

تاریخ انتشار : ۲۰ بهمن, ۱۳۸۳ ۱:۱۰ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

به مناسبت سالروز پیروزی بر نازیسم؛ هیچ نیروی اهریمنی نمی‌تواند بر مردمی متحد پیروز شود

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): همان‌گونه که اتحاد شوروی در ژوئن ۱۹۴۱ با اتکای به اتحاد مردمی در برابر تجاوز ایستاد، ایران نیز در اسفند ۱۴۰۴ دچار تحولی بزرگ شد. همبستگی مردم در دفاع از میهن، که به عین دریافتند فرزندانشان در نیروهای مسلح، به اتکای پشتیبانی جامعه است که قادرند از کشورشان در برابر خطر موجودیتی دفاع کنند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

ترامپ، توافق با جمهوری اسلامی ایران و پیمان ابراهیم

چنین می‌نماید که زور ترامپ برای خلق «بیگ بنگ»ی نو چندان پرزور نیست.

گره «پیوستن عربستان و قطر به پیمان ابراهیم» به پایان جنگ با ایران را قطر و عربستان به کوری کشاندند.

کوری گره همزمان پیام روشنی را با خود دارد؛

بدون ایران، نظمی نو در منطقه، باختر آسیا؛ حاکم نخواهد شد.

آمریکا باید در ملاحظات سیاسی خود نقش ایران را از «تهدید» به «بازیگر ضروری» بازتعریف کند.

ایران دیری‌ست در پی شناسایی این نقش خود از سوی امریکا بوده است.

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

میان زمین و هوا

نه به اعدام

عفو بین‌الملل: دستگیری‌های گسترده در کشورهای خلیج فارس به‌دلیل ابراز عقیده در فضای مجازی در جریان جنگ ایران

هنگامی که «میزان رأی ملت است» جای خود را به «من می‌گویم نه» داد

هشدار موتورهای روشن تورم

پرویز؛ آن‌سوی اسطوره