سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۲۳ اسفند, ۱۴۰۴ ۲۲:۳۸

شنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۴ - ۲۲:۳۸

داستان مالکیت در ایران

ایران كشوری است کە بعلت فضای عمومی سیاست، هیچ گونە مالکیتی چە از نوع دولتی و چە از نوع خصوصی آن، متاسفانە نمی توانند جوابگو باشند. در کشوری کە همە، مالکیت واحدهای تولیدی را بە هم پاس می دهند، و هیچ سرمایەداری، چە از نوع دولتی و چە از نوع خصوصی آن قادر بە راەاندازی تولید نیستند، امر فن اقتصاد در کلیت خود بە زیر سئوال رفتەاست.

 
داستان مالکیت در ایران
 
داستان و یا سرنوشت کارخانە ‘کیان تایر’ سرنوشت جالبی است کە باید مورد توجە قرارگیرد. طبق گزارشی کە در ایلنا آمدەاست، ‘کیان تایر’ی کە زمانی مدالهای افتخار زیادی بر گردن داشتە حالا دچار سرنوشت رقت انگیزی شدەاست. این گزارش می گوید کیان تایر کە بعد از انقلاب توسط سازمان صنایع ایران ادارە می شد در جریان خصوصی سازی های نادرست دهە هفتاد بعد از واگذاری اولیە با مشکل پیداکردن مالکی روبرو شدەاست کە بتواند با تامین سرمایە در گردش و بازارهای ڤروش کارخانە را سر پا نگە دارد. این شرکت کە امروز از لحاظ مالکیت در شرایط نامعلومی بە سر می برد، تحت نظر قوە قضائیەاست و چندین مزایدە برای تعیین تکلیف مالکیت آن برگزار شدە، اما قیمتهای بالا و سرمایە در گردش سنگینی کە برای احیای آن لازم است خریداران بالقوە را تاراندەاست. یعنی در واقع هیچ خریداری برای کیان تایر در بازار نیست.

این گزارش می افزاید کە در کجای دنیا کارخانە مشکل دار و در آستانەی ورشکستگی را بە بخش خصوصی واگذار می کنند! در واقع این کارگران بودەاند کە با چنگ و دندان کارخانە را حفظ کردەاند، و دولت هم آمادە نیست کە مالکیت آن را بە خود بازگرداند. در پایان گزارش می افزاید کە امروز تولید هست، اما کفاف هزینەها را نمی دهد.و این داستان غم انگیز صنعت و تولید در ایران تحت تسلط جمهوری اسلامی است. در شرایط بحران اقتصادی کشور کە دولت پولی در بساط ندارد تا مسئولیت کارخانەها را دوبارە بە دست گیرد، و بخش خصوصی هم بعلت عدم فضای مساعد برای رونق دادن بە تولید تنها در فکر فروش کارخانەها و دایرکردن ساختمانخراشها در محل آنها هستند، آنچە قربانی می شود توان تولیدی ـ اقتصادی کشور و افزایش بیکاری و فشار بر کارگران ومزدبگیران کشور است.

ایران کشوری است کە بعلت فضای عمومی سیاست، هیچ گونە مالکیتی چە از نوع دولتی و چە از نوع خصوصی آن (حال از چگونگی خصوصی سازیهائی کە صورت می گیرند، بگذریم)، متاسفانە نمی توانند جوابگو باشند. در کشوری کە همە، مالکیت واحدهای تولیدی را بە هم پاس می دهند، و هیچ سرمایەداری، چە از نوع دولتی و چە از نوع خصوصی آن قادر بە راەاندازی تولید نیستند، امر فن اقتصاد در کلیت خود بە زیر سئوال رفتەاست. و در چنین فضائی کە کارگران رویای بازگشت واحدهای تولیدی بە مالکیت و نظارت دولتی را می بینند، امر مبارزە صنفی کارگران هم، بعلت عدم توانائی بخش دولتی کاملا بە زیر سئوال رفتەاست.

اما آنچە در این گزارش بیشتر از هر چیز جلب توجە می کند و در واقع هستە مرکزی واقعیت اقتصاد کشور را بیان می کند همان جملەای است کە می گوید “امروز تولید هست، اما کفاف هزینەها را نمی هد.” بە بیانی دیگر یعنی اینکە تولید بە صرفە نیست، و بستن درب کارخانەها بر وجودشان می چربد! و این باز یعنی تغییر ریل از تولید بە واردات، و بنابراین فربەشدن روزافزون سرمایەداری تجاری در ایران کە از جملە برادران قاچاقچی بشدت بە آن علاقمنداند.
تاریخ انتشار : ۱۶ بهمن, ۱۴۰۱ ۸:۲۶ ق٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

ایران واحد؛ حاصل همبستگی هزاران‌سالهٔ اقوام گوناگون این سرزمین؛ همبستگی‌ای گسست‌ناپذیر

هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): از احزاب کرد می‌خواهیم به شعار زنده‌یاد رفیق قاسملو ـ «دموکراسی برای ایران و خودمختاری برای کردستان» ـ که سال‌های طولانی راهنمای عمل احزاب کرد و مردم کردستان در ایران بوده است پایبند بمانند، به دیگر جریان‌های سرتاسر ی بپیوندید و در روند گذار مسالمت آمیزاز جمهوری اسلامی ایران به حاکمیت مردم، نقش تاثیر گزار ایفا کنید. جنگ این امکان را ناممکن می کند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

«جنگ نقطه‌زن»، فریبی بزرگ؛ دادخوا‌ست بین‌المللی تحقیق در بارۀ حمله به دبستان میناب

سیزده روز پس از آغاز حملۀ امریکا و اسراییل به ایران، این واقعیت تلخ و خونین هر روز بیشتر و بیشتر آشکار می‌شود که هدف اصلی تمامیت میهن ما و تکه‌تکه کردن آن است و جانیان و متجاوزان به خاک ایران، در این راه از هیچ جنایتی پرهیز ندارند. در چنین شرایطی، تدوین و امضای یک دادخواست رسمی بین‌المللی اهمیت ویژه‌ای پیدا می‌کند. این کارزار با محوریت تحقیق فوری دربارهٔ حمله به مدرسهٔ دخترانه «شجره طیبه» در میناب منتشر شد و بار دیگر توجه جهانی را به پیامدهای انسانی تجاوز نظامی به ایران و خالی کردن زرادخانه‌های امریکا و اسراییل بر سر شهروندان ما جلب کرد.

مطالعه »

یک جنایت جنگی ظالمانه بر طبق قوانین ناظر بر دریاها!

گودرز اقتداری: دانیل لامبرت یک دیپلمات سابق در سازمان ملل در این مورد چنین نوشته است: ” فرماندهان زیردریایی‌های نازی اغلب قایق‌های نجات، آب، غذا و مسیرهای ناوبری برای فرود آمدن به بازماندگان کشتی‌هایی که به آنها برخورد می‌کردند، می‌دادند. ایالات متحده بدون هیچ هشداری، امروز بیش از ۱۵۰ ملوان را کشت و سپس با سرعت فرار کرد. به معنای واقعی کلمه بدتر از نازی‌ها و یک جنایت جنگی ظالمانه.”

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

امروز خورشید طلوع نکرد

آیا هنوز می‌توان از حقوق بشر و حقوق بین‌الملل سخن گفت و از آن دفاع کرد؟

چه آینده‌ای در انتظار هواداران پهلوی است؟ پیامدهای فروپاشی یک یقین سیاسی

چرا ترامپ خامنه‌ای را ترور کرد؟

پدرو سانچز و جنگ علیه ایران؛ آیا عقل سلیم و تمایل به صلح پیروز خواهد شد؟

«هیچ آزادی‌ای از دل جنگ زاده نخواهد شد»