همزمان با بازپس گیری شهر حلب توسط ارتش سوریه، شهرمهم از نگاه سوقالجیشی پالمیرا ، دوباره توسط داعش به تصرف درآمد. این همزمانی اتفاقی نبوده و داعش با آگاهی از نیروی دفاعی ضعیف مدافعین پالمیرا، با استفاده از واحدهائی در حدود ۳۰۰۰ نفر که با آرامتر شدن جبهه موصول، به سوریه انتقال یافتند، موفق به تصرف آن شد. نکته مهم در اینجاست که این ۳ هزار نفر به همراه ۲۰۰۰ نفر از واحدهای گریخته از حلب، مسافت بیش از ۱۰۰ کیلومتر را با تانک و تجهیزات سنگین طی می کنند، و از جانب هیچ نیروئی مورد حمله قرار نمی گیرند. نه از جانب آمریکائی ها و نه از جانب روسها و ارتش سوریه نیز.
آمریکائیها برای نشان دادن ضعف روسیه و سوریه و ایران در حفظ پیروزی، آگاهانه چشمشان را می بندند و حتی اطلاعات هم به روسها در مورد تحرکات داعش نمی دهند. روسها چون به شدت درگیر حلب بودند، به اندازه کافی نیرو برای واکنش سریع نداشتند، لذا تنها توانستند هنگامی که نیروهای داعش در آستانه پالمیرا قرار داشتند، به آنها ضربه ای هوائی بزنند که این چندان هم موثر نبود و پالمیرا سقوط کرد. ارتش سوریه به علت طولانی شدن جنگ، به شدت فرسایش یافته و حتی از نظر تعداد نیز در مضیقه است، اگر به این مورد، فرار نظامیان در همه رده ها که در ابتدای جنگ شدید بود و اکنون کمتر است را نیز اضافه کنیم، متوجه کیفیت کنونی ارتش سوریه خواهیم شد. به همین دلیل در دفاع از پالمیرا، از نیروهای سپاه پاسداران استفاده شد، که در برابر ۵۰۰۰ نیروی مجهز به تاک و نفر بر، کار زیادی هم از دستشان برنیامد. کشته شدن یکی از فرماندهان سپاه در همین ناحیه، تاییدی است بر این ادعا.
حدود ۱ سال پیش، روسیه چون نمی خواست و هنوز هم نمی خواهد که نیروی زمینی در سوریه وارد کند، به ارتش سوریه پیشنهاد می دهد که اجازه دهند تا روسیه مستشارهای ویژه برای تربیت واحد های واکنش سریع با قابلیت تحرک و قدرت عملیاتی بالا، وارد سوریه کنند. ژنرالهای سوری با آن موافقت نمی کنند زیرا که از یکسو خطر افت اتوریته ژنرالها را مد نظر داشتند و از سوی دیگر خواهان آن بودند که واحدهای ایرانی نیز شامل این آموزش گردند. ایجاد واحدهای ویژه واکنش سریع، بنا به دلائلی ناروشن، پیش نرفتند و نتیجه این که اکنون بالاترین خطر، به خاطر همین کمبود نیروی نظامی کارآمد، عدم توانائی در حفظ حتی همان حلب نیز وجود دارد. شواهد نشان می دهند که پالمیرا فعلا در دست داعش خواهد ماند تا سوریه بتواند استحکامات لازم در حلب را احداث کند. تبلیغات وسیعی که برای آزادی حلب صورت گرفت، بیشتر مصرف داخلی برای سوریه، ایران و روسیه داشت.