در ادامه برنامه های پژوهشی درباره پنجاهمین سالگرد جنبش فدائی شنبه این هفته یک سمینار بزبان انگلیسی در سامانه زوم برگزار خواهد شد. این سمینار به جنبه های سیاسی و اجتماعی جنبش چریکی در برحه زمانی دهه ۱۹۶۰ و ۷۰ در ایران و جهان خواهد پرداخت. سخنرانان و جزئیات این سمینار بشرح ذیل در اختیار کار انلاین قرار گرفته و به اطلاع شما میرسد.
یاسمین میظر- “فدائیان (اقلیت) در کردستان ایران”
یاسمین میظر محقق ارشد کالج سنت انتونی در دانشگاه اکسفورد، ادیتور نشریه تئوری سوسیالیستی کریتیک، و نویسنده “زنان و انقلاب اجتماعی” است.
این سخنرانی خاطرات شخصی یاسمین بعنوان عضو آزمایشی و سپس عضو سازمان فدائیان خلق اقلیت در دو پایگاه گروه در باغچه و پیرانشهر در کردستانِ ایران است. این گفتار بر اساس روزشمار وی از وقایع اتفاقیه در سالهای ۱۹۸۱ تا ۱۹۸۳ است. خانم میظر نتیجه گیری های درباره جهت گیری های سیاسی، مواضع نسبت به زنان پیش مرگه و رفتار با دهقانان بومی در این روستاها را ارائه خواهد داد.
سیاووش رنجبر دائمی- “جنبش فدائی و انقلاب ایران، ۱۹۷۷ تا ۱۹۷۹”
دکتر رنجبر دائمی مدرس تاریخ مدرن خاورمیانه در دانشگاه سنت اندروز اسکاتلند و نویسنده کتاب “تلاش برای اقتدار در ایران” است.
سخنرانی نظراتی را درباره پایه های اصلی عکس العمل جنبش فدائی و مشارکت در روند انقلاب ایران بین سالهای ۱۹۷۷ تا ۱۹۷۹ ارائه خواهد نمود. با استناد به مدارک مدون جنبش و مصاحبه با کادرها و رهبران زنده مانده جنبش این گفتار سعی خواهد کرد که گستره مشارکت فدائیان در مراحل مختلف انقلاب می پردازد و در خاتمه بر اتفاقات ماه پایانی انقلاب ایران که به عبارتی نخستین برآمدهای عمومی جنبش چپ در ایران پس از کودتای ۲۸ مرداد ۳۲ علیه دکتر محمد مصدق است توجه خواهد کرد.
راسموس الینگ – “از شهر تا کوهستان: ‘شهری’ و ‘قومی’; پرسش هایی درباره تاریخ فدائی”
راسموس الینگ پروفسور دانشگاه کپنهاگ- مدرس مطالعات خاورمیانه و مطالعات شهری جهان، و نویسنده کتاب “اقلیت ها در ایران” و “تاریخ مدرن ایران” است.
این سخنرانی خلاصه ای از تحقیقات اخیر دکتر الینگ درباره ‘انقلاب جهانی ۱۹۷۹ در ایران’ را شامل میشود. او سپس نوشته ها و کنشگری های فدائیان را با توجه بر نگاهی شهر محور (شهرنشینی، ‘آگاهی شهری’، فرهنگ شهرنشینی، تاکتیک های چریک شهری و غیره) بررسی میکند؛ در این بررسی او بر رابطه شهرنشینی ایران در دهه ۱۹۷۰، در وسیعترین دیدگاه، و تاریخ جنبش فدائی مکث خواهد کرد. راسموس انگاه به پرسش هایی درباره رابطه جنبش فدائی و مساله اقلیت قومی و ملی خواهد پرداخت و مقایساتی در تاریخ-خُرد جهانی جنبش های رادیکال چپ در فلسطین و ایران در دهه های ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰عرضه خواهد نمود.
آرش عزیزی- بررسی کتاب “فراخوان به مبارزه مسلحانه” (علی رهنما ۲۰۲۱)
آرش عزیزی دانشجوی دکتری دانشگاه نیویورک; نویسنده کتاب “فرمانده در سایه” است.
نوزده بهمن ۱۳۴۹ انقلابیون مارکسیست به پاسگاه ژاندارمری روستای سیاهکل در استان گیلان ایران حمله کردند. کمتر از دوماه بعد چریکهای فدائی خلق ایران رسما تاسیس خود را اعلام و مبارزه طولانی مدت خود را طی یک جنگ چریکی شهری علیه رژیم شاه آغاز نمودند. در ” فراخوان به مبارزه مسلحانه” علی رهنما تاریخچه مفصلی را از جنبش فدائی عرضه میکند. آرش عزیزی بررسی کتاب را با عرضه مشاهدات خود و پرسش ها و نظراتی در باره کتاب دکتر رهنما ارائه خواهد نمود.
You are invited to a Zoom webinar.
When: Feb 27, 2021 10:00 AM Pacific Time (US and Canada), 19:00 CET, 21:30 THR.
Topic: Half Century after Siyahkal
Please click the link below to join the webinar:
https://us02web.zoom.us/j/86518756795?pwd=VVZLWVI1UzJ4M0IvODhkYThTSzRGdz09
Zoom ID 86518756795
Passcode: 111949
Live on Youtube:
Live on Instagram: