پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳ - ۱۷:۵۱

پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳ - ۱۷:۵۱

در دور دوم انتخابات، با رای " نه" به جلیلی شرکت می‌کنیم!
اگر در دور اول "نه" به شرکت در انتخابات، شاکله نظام ونظارت استصوابی را هدف قرار داد و در همه ارکان نظام و در دل و جان مردم تاثیر خود...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده:  گروه خرداد هوادار سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) - داخل کشور
نویسنده:  گروه خرداد هوادار سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) - داخل کشور
حزب دمکراتیک مردم ایران: نه به جلیلی!
در دور دوم انتخابات، دو نامزدی که در برابر هم قرار می‌گیرند، هر چند در وفاداری به نظام جمهوری اسلامی و ولی فقیه مشترک‌اند، اما به لحاظ اهداف، گرایشات، تعلق...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: حزب دمکراتیک مردم ایران
نویسنده: حزب دمکراتیک مردم ایران
چرا به پزشکیان رأی می دهم!
در ارتباط با چرایی عدم استقبال توده‌ها در مشارکت انتخاباتی دلایل متعددی را می‌توان شمرد ولی بدون شک تمامیت‌طلبی، اقتدارگرایی و قشریت دخیل در هستۀ مرکزی قدرت سیاسی نقش مهمی...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: محمود کرد
نویسنده: محمود کرد
باز هم انتخابات، باز هم دفاع از منافع ملی، هم استراتژی هم تاکتیک!
عدم شرکت در این دوره می‌تواند تاکید مجددی باشد بر یک اقدام ثابت شده. اما اگر بپذیریم که چینش و مهندسی این‌چنینی انتخابات با همهٔ اهدافی که به دنبال داشته...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: سهراب ایران
نویسنده: سهراب ایران
ترک تحریم می‌کنم، خطر جلیلی جدّی است!
تا نظام جمهوری اسلامی پابرجا است وضع را نمی‌شود از این بهتر کرد اما می‌شود بسا بدتر کرد. براندازی نه فعلا ممکن است نه فعلا مطلوب. آیا انتخاب میان بد...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: ياسر ميردامادی
نویسنده: ياسر ميردامادی
اصلاح‌طلب اصول‌گرا، ادامه داره ماجرا
هستهٔ سخت قدرت، بر اساس منافع خود و بر پایهٔ یک خطای محاسباتی رضایت داده است که انتخابات را حداقل نیمه‌رقابتی کند. جامعه زخم‌های عمیقی از سیاست‌های حاکمیت بر روح...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: سياوش - ايران
نویسنده: سياوش - ايران
دلایل فراخوان «ث ژ ت» برای دادن رأی به برنامه «جبههٔ نوین مردمی»
«ث ژ ت» هرگز خود را در پناهگاه مخفی نکرده است و همواره حتی به قیمت تحمل ضربات شدید مواضع شجاعانه‌ای که لازم بوده را اتخاذ کرده است؛ به عنوان...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: برگردان ف. دوردانی
نویسنده: برگردان ف. دوردانی

دردانه موسیقی مقامی در بستر بیماری/ راوی نغمه‌ “نوایی نوایی” نای تکلم ندارد

به گزارش خبرنگار مهر، غلامعلي پورعطائي نوازنده دوتار و استاد موسیقی مقامی شرقی کشور این روزها در بستر بیماری است و دیگر صدای خوش"نوائی نوائی" اش به گوش نمی‌رسد.
غلامعلی پورعطائی معلم، استاد آواز محلي و نوازنده دوتار است که در شهريورماه سال 1326 در روستاي محمود آباد عليا از توابع تربت جام ديده به جهان گشود.

مشهد – خبرگزاری مهر: غلامعلی پورعطائی دردانه هنر موسیقی مقامی کشور و صاحب نغمه نکیسایی “نوایی نوایی” این روزها در بستر بیماری است و حتی قدرت تکلم ندارد.

به گزارش خبرنگار مهر، غلامعلی پورعطائی نوازنده دوتار و استاد موسیقی مقامی شرقی کشور این روزها در بستر بیماری است و دیگر صدای خوش”نوائی نوائی” اش به گوش نمی‌رسد.

غلامعلی پورعطائی معلم، استاد آواز محلی و نوازنده دوتار است که در شهریورماه سال ۱۳۲۶ در روستای محمود آباد علیا از توابع تربت جام دیده به جهان گشود.

وی از همان دوران کودکی نوازندگی دوتار را در محضر پدر آموخت و سپس از حضور اساتیدی چون الله رسان عثمانی، عبدالحمید ایوبجان، منصور باطوری و قادر روزمحمد بهره جست.

این استاد موسیقی مقامی کشور همچنین از  محضر اساتیدی چون  یاسین مریدار،  ایوب بوژگانی و نورمحمد درپور بهره و  آهنگ‌ها و مقام ها را به طور کامل آموخت.

اجرای برنامه در سفارت انگلستان

وی در مهرماه سال ۱۳۴۴ به همراه گروه استاد کیانی‌پور جهت اجرای برنامه به جشنواره استانی دعوت شد و در سال ۱۳۴۶ در سفارت انگلستان به اجرای برنامه پرداخت و در همین سفر بود که تلویزیون از او برای اجرای برنامه دعوت کرد و آهنگ معروف “نوائی نوائی” را اجرا کرد و این شروع فعالیت هنری و حرفه ای این استاد بزرگ موسیقی کشور بود.

 

پورعطائی از آن سال به بعد در جشنواره های متعددی شرکت و مقام های چشمگیری کسب کرد.

وی همچنین در فیلم‌های متعددی چون فاخته، کوچ، سیر و سفر، زمزمه، مدد به درماندگان، مصائب عاشق فقیر، فصل پنجم، غبار نور و قطعه ناتمام شرکت داشته است.

دریافت گواهینامه هنری در رشته خوانندگی

غلامعلی پورعطائی در سال ۱۳۵۵ موفق به دریافت گواهینامه هنری در رشته خوانندگی از وزارت فرهنگ و هنر شد و اولین کسی بود که در سال ۱۳۶۷ غزلیات شاعر بلند آوازه بیدل دهلوی را اجرا و توسط حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی دو کاست به نام‌های “رنج هستی” و “برای خاطرم غم آفریدند” را ضبط و تکثیر کرد.

وی در بسیاری از کشورهای دنیا و فستیوال های جهانی شرکت و افتخارات بزرگی نیز به دست آورده است.

اما این استاد و دردانه هنر موسیقی مقامی کشور اکنون در بستر بیماری است و دو تار نوازی که روزی نغمه‌های نکیسایی‌اش آتش به جان عاشقان می‌زد اکنون نای حرف زدن ندارد.

عفونت شدید ریه عامل اصلی بیماری استاد پورعطائی

زینب پورعطائی دختر استاد در مورد وضعیت ایشان به خبرنگار مهر می‌گوید: استاد دو سه ماهی است که بیمار هستند و اولین بار در تاریخ ۱۴ شهریور به دلیل درد شدید به بیمارستان امام رضا(ع) مراجعه کردند و در تاریخ ۱۶ شهریور ماه به دلیل عفونت شدید ریه در بیمارستان بستری شدند.

وی ابراز می‌کند: علاوه‌بر عفونت شدید ریه ایشان به سنگ صفرا هم مبتلا و کبدشان هم مشکوک به بیماری است.

 

پورعطائی ادامه می‌دهد: گردن پدر هم به خاطر پوکی استخوان شکسته، مهره‌های کمرشان آسیب‌دیده و دردی بر دردهای این استاد عاشق موسیقی افزوده است.

وی عنوان می‌کند: اما به هر حال حال و روز پدر خوب است، صحبت می‌کنند اما به دلیل مصرف داروهای مسکن برای دردشان در طوی روز خواب هستند ولی هوشیاری خود را دارند.

پورعطائی با بیان اینکه در پیگیری از کادر پزشکی حرفی از ترخیص ایشان نیست، گفت: پزشکان می‌گویند بعد از بهبودی عفونت ریه و سنگ صفرا در صورت داشتن قدرت بدنی باید گردنشان عمل شود.

برای بهبودی استاد دعا کنید

دختر استاد موسیقی مقامی کشور و صاحب نوای ماندگار “نوائی نوائی” از مردم به خاطر لطفی که نسبت به استاد دارند تشکر کرده و عنوان می کند: از همه مردم می خواهم برای بهبودی ایشان دعا کنند تا دوباره به میان مردم برگشته و برایشان بنوازند.

 

وی ابراز می‌کند: ما به عنوان خانواده خیلی کمتر از مردم ایشان را دیده ایم چرا که ایشان عمرشان را برای مردم و در راه موسیقی سنتی گذاشته‌اند.

دختر استاد پورعطائی می‌گوید: امیدوارم روزی پدر بهبودی کامل خود را به دست آورده و دوباره صدای شیوای خود و تارشان در مجامع طنین انداز شود.

سعید سرابی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی هم استاد پورعطایی را مورد علاقه همه جامعه هنری و فرهنگی کشور دانسته و می‌گوید: ایشان گوهر دردانه موسیقی کشور هستند و ما  امیدواریم هرچه سریع‌تر حالشان بهبود یافته و شاهد هنرنمایی اشان در آینده باشیم.

حمید طباطبائی معاون هنری ارشاد خراسان رضوی هم که تاکنون سه بار از این هنرمند بلند آوزاه کشورمان در بیمارستان امام رضا(ع) عیادت کرده است به خبرنگار مهر می گوید: از نزدیک با کادر پزشکی مسئول سلامتی ایشان صحبت کرده و جویای وضعیت ایشان هستیم و هر کمکی که از دستمان بر بیاید برای بهبودی ایشان انجام می دهیم.

وی ابراز می‌کند: در این چند باری که به عیادتشان رفته‌ایم نشانه‌ای از بهبودی در احوالشان دیده نشده و از همه مردم عاشق هنر می‌خواهیم برای بهبودیشان دعا کنند.

جایگاه والای استاد پور عطائی در هنر ایران زمین

طباطبائی درباره این استاد موسیقی کشور عنوان می‌کند: استاد پورعطائی جایگاهی والا در هنر ایران زمین دارند و همه هنرمندان و هنر دوستان با نام و آوازه این استاد والا مقام آشنا هستند و با توجه به اینکه ایشان در سطح دیگر کشور ها هم اجراهای به یاد ماندنی‌ای داشته‌اند در آن کشورها هم در عرصه هنر و موسیقی چهره‌ای نام آشنا، شاخص و قابل تمجید  هستند.

وی با بیان اینکه استاد پورعطائی ازچهره‌های ماندگار هنر کشور هستند، می‌افزاید: اساتید کمی در حوزه موسیقی مقامی و سنتی فعالیت دارند ولی استاد پورعطائی آنقدر عارفانه و عاشقانه به آن پرداخته‌اند که عمر خود را در راه اشاعه آن گذاشته و خیلی خوب و شایسته موسیقی مقامی را در کشورو برای نسل های اینده روایت کرده اند.

امیدواریم استاد پورعطائی زودتر بهبود یابند و بار دیگر نوای “نوائی نوائی، الهی برافتد نشان جدائی…” ایشان شنیده شود.

—————————

گزارش: ملیحه زرین پور

 

تاریخ انتشار : ۶ مهر, ۱۳۹۳ ۳:۴۱ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

هفته‌ای که گذشت، دوم تا هشتم تیرماه

رهبر حکومت تاب نیاورد گاه که کارگزاران خود را نامرغوب دید. خود بر صحنه آمد و خواستار مشارکت حداکثری شد و فتوا داد که نباید با کسانی که “ذره‌ای با انقلاب و امام و نظام اسلامی زاویه دارند” همکاری کرد. به‌زبان دیگر نباید به کسانی که ممکن است نفر دوم حکومت شوند و در سر خیال همکاری با ناانقلابین دارند، رای داد. اشاره‌ای سرراست به آن تنها نامزدی که از تعامل با جهان می‌گوید.

مطالعه »
یادداشت
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

در دور دوم انتخابات، با رای ” نه” به جلیلی شرکت می‌کنیم!

حزب دمکراتیک مردم ایران: نه به جلیلی!

چرا به پزشکیان رأی می دهم!

باز هم انتخابات، باز هم دفاع از منافع ملی، هم استراتژی هم تاکتیک!

ترک تحریم می‌کنم، خطر جلیلی جدّی است!

اصلاح‌طلب اصول‌گرا، ادامه داره ماجرا