چهارشنبه ۲۵ تیر ۱۴۰۴ - ۰۶:۴۵

چهارشنبه ۲۵ تیر ۱۴۰۴ - ۰۶:۴۵

دیکتاتوری کارآفرینان با هدف سرکوب طبقه کارگر  
گرچه مدیرانی مانند ایلان ماسک و خاویر مایلی درباره آزادی صحبت می کنند. اما در واقع آن ها خواستار دیکتاتوری کارآفرینان هستند. کار آفرینان می توانند آزادانه از قدرت خود...
۲۳ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
شرایط بحرانی در زندان قرچک و ورامین!
باگذشت ۲۰ روز از تجاوز اسرائیل و جنایت جنگی علیه زندانیان بی‌دفاع، محبوسین همچنان در شرایط سخت و نامناسبی نگهداری می‌شوند. به‌نظر می‌رسد که شرایط نگهداری آن‌ها حتی اگر به...
۲۳ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: امتداد
نویسنده: امتداد
گزارشی از تداوم وضعیت نامناسب زندانیان زن در زندان قرچک ورامین
زندانیان محبوس در بند ۱۱ (قرنطینه سابق) زندان قرچک ورامین، با مشکلات متعددی مواجه هستند. ازدحام بیش از ظرفیت بند، نبود تهویه مناسب، عدم دسترسی به اقلام ضروری و رفتار...
۲۳ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هرانا
نویسنده: هرانا
بیرون راندن پناه‌جویان افغانستانی از میهن ما سیاستی ضدانسانی و مغایر با فرهنگ و اخلاق ایرانی‌ست!
سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) با تاکید بر اصول جهان‌شمول حقوق بشر، نسبت به سیاست مدون و اینک در حال اجرایی شدن بیرون راندن اجباری و خشونت‌آمیز شهروندان افغانستانی تحت...
۲۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
کلودت کالوین: دختری که بر جای خود نشست تا تاریخ برخیزد!
آن روز رانندهٔ اتوبوس از کلودت خواست که جایش را به مردی سفیدپوست بدهد، اما او خلاف انتظار حاضران گفت: «نه. من از جایم بلند نمی‌شوم.» کلودت کالوین اولین کسی نبود...
۲۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
بیانیه موسوی؛ از انتقال مرجعیت نیروی تغییر تا نقد شتاب‌زدگی در اپوزیسیون
حمید احمدزاده: بیانیه موسوی، مطالبات ابتدایی و فوری مردم از حاکمیت را در قالب اقداماتی نمادین و عملی مانند آزادی زندانیان سیاسی و تغییر در سیاست‌های رسانه‌ی ملی مطرح می‌کند....
۲۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: حمید احمدزاده
نویسنده: حمید احمدزاده
عباس عراقچی: جنگ اسرائیل دیپلماسی را خراب کرد. ایالات متحده می‌تواند آن را احیا کند.
مذاکراتی که زیر سایه جنگ برگزار می‌شوند ذاتاً ناپایدار هستند و گفتگو در میان تهدیدها هرگز واقعی نیست. برای موفقیت، دیپلماسی باید بر اساس احترام متقابل بنا شود.... مردم آمریکا...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: عباس عراقچی
نویسنده: عباس عراقچی

دردانه موسیقی مقامی در بستر بیماری/ راوی نغمه‌ “نوایی نوایی” نای تکلم ندارد

به گزارش خبرنگار مهر، غلامعلي پورعطائي نوازنده دوتار و استاد موسیقی مقامی شرقی کشور این روزها در بستر بیماری است و دیگر صدای خوش"نوائی نوائی" اش به گوش نمی‌رسد.
غلامعلی پورعطائی معلم، استاد آواز محلي و نوازنده دوتار است که در شهريورماه سال 1326 در روستاي محمود آباد عليا از توابع تربت جام ديده به جهان گشود.

مشهد – خبرگزاری مهر: غلامعلی پورعطائی دردانه هنر موسیقی مقامی کشور و صاحب نغمه نکیسایی “نوایی نوایی” این روزها در بستر بیماری است و حتی قدرت تکلم ندارد.

به گزارش خبرنگار مهر، غلامعلی پورعطائی نوازنده دوتار و استاد موسیقی مقامی شرقی کشور این روزها در بستر بیماری است و دیگر صدای خوش”نوائی نوائی” اش به گوش نمی‌رسد.

غلامعلی پورعطائی معلم، استاد آواز محلی و نوازنده دوتار است که در شهریورماه سال ۱۳۲۶ در روستای محمود آباد علیا از توابع تربت جام دیده به جهان گشود.

وی از همان دوران کودکی نوازندگی دوتار را در محضر پدر آموخت و سپس از حضور اساتیدی چون الله رسان عثمانی، عبدالحمید ایوبجان، منصور باطوری و قادر روزمحمد بهره جست.

این استاد موسیقی مقامی کشور همچنین از  محضر اساتیدی چون  یاسین مریدار،  ایوب بوژگانی و نورمحمد درپور بهره و  آهنگ‌ها و مقام ها را به طور کامل آموخت.

اجرای برنامه در سفارت انگلستان

وی در مهرماه سال ۱۳۴۴ به همراه گروه استاد کیانی‌پور جهت اجرای برنامه به جشنواره استانی دعوت شد و در سال ۱۳۴۶ در سفارت انگلستان به اجرای برنامه پرداخت و در همین سفر بود که تلویزیون از او برای اجرای برنامه دعوت کرد و آهنگ معروف “نوائی نوائی” را اجرا کرد و این شروع فعالیت هنری و حرفه ای این استاد بزرگ موسیقی کشور بود.

 

پورعطائی از آن سال به بعد در جشنواره های متعددی شرکت و مقام های چشمگیری کسب کرد.

وی همچنین در فیلم‌های متعددی چون فاخته، کوچ، سیر و سفر، زمزمه، مدد به درماندگان، مصائب عاشق فقیر، فصل پنجم، غبار نور و قطعه ناتمام شرکت داشته است.

دریافت گواهینامه هنری در رشته خوانندگی

غلامعلی پورعطائی در سال ۱۳۵۵ موفق به دریافت گواهینامه هنری در رشته خوانندگی از وزارت فرهنگ و هنر شد و اولین کسی بود که در سال ۱۳۶۷ غزلیات شاعر بلند آوازه بیدل دهلوی را اجرا و توسط حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی دو کاست به نام‌های “رنج هستی” و “برای خاطرم غم آفریدند” را ضبط و تکثیر کرد.

وی در بسیاری از کشورهای دنیا و فستیوال های جهانی شرکت و افتخارات بزرگی نیز به دست آورده است.

اما این استاد و دردانه هنر موسیقی مقامی کشور اکنون در بستر بیماری است و دو تار نوازی که روزی نغمه‌های نکیسایی‌اش آتش به جان عاشقان می‌زد اکنون نای حرف زدن ندارد.

عفونت شدید ریه عامل اصلی بیماری استاد پورعطائی

زینب پورعطائی دختر استاد در مورد وضعیت ایشان به خبرنگار مهر می‌گوید: استاد دو سه ماهی است که بیمار هستند و اولین بار در تاریخ ۱۴ شهریور به دلیل درد شدید به بیمارستان امام رضا(ع) مراجعه کردند و در تاریخ ۱۶ شهریور ماه به دلیل عفونت شدید ریه در بیمارستان بستری شدند.

وی ابراز می‌کند: علاوه‌بر عفونت شدید ریه ایشان به سنگ صفرا هم مبتلا و کبدشان هم مشکوک به بیماری است.

 

پورعطائی ادامه می‌دهد: گردن پدر هم به خاطر پوکی استخوان شکسته، مهره‌های کمرشان آسیب‌دیده و دردی بر دردهای این استاد عاشق موسیقی افزوده است.

وی عنوان می‌کند: اما به هر حال حال و روز پدر خوب است، صحبت می‌کنند اما به دلیل مصرف داروهای مسکن برای دردشان در طوی روز خواب هستند ولی هوشیاری خود را دارند.

پورعطائی با بیان اینکه در پیگیری از کادر پزشکی حرفی از ترخیص ایشان نیست، گفت: پزشکان می‌گویند بعد از بهبودی عفونت ریه و سنگ صفرا در صورت داشتن قدرت بدنی باید گردنشان عمل شود.

برای بهبودی استاد دعا کنید

دختر استاد موسیقی مقامی کشور و صاحب نوای ماندگار “نوائی نوائی” از مردم به خاطر لطفی که نسبت به استاد دارند تشکر کرده و عنوان می کند: از همه مردم می خواهم برای بهبودی ایشان دعا کنند تا دوباره به میان مردم برگشته و برایشان بنوازند.

 

وی ابراز می‌کند: ما به عنوان خانواده خیلی کمتر از مردم ایشان را دیده ایم چرا که ایشان عمرشان را برای مردم و در راه موسیقی سنتی گذاشته‌اند.

دختر استاد پورعطائی می‌گوید: امیدوارم روزی پدر بهبودی کامل خود را به دست آورده و دوباره صدای شیوای خود و تارشان در مجامع طنین انداز شود.

سعید سرابی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی هم استاد پورعطایی را مورد علاقه همه جامعه هنری و فرهنگی کشور دانسته و می‌گوید: ایشان گوهر دردانه موسیقی کشور هستند و ما  امیدواریم هرچه سریع‌تر حالشان بهبود یافته و شاهد هنرنمایی اشان در آینده باشیم.

حمید طباطبائی معاون هنری ارشاد خراسان رضوی هم که تاکنون سه بار از این هنرمند بلند آوزاه کشورمان در بیمارستان امام رضا(ع) عیادت کرده است به خبرنگار مهر می گوید: از نزدیک با کادر پزشکی مسئول سلامتی ایشان صحبت کرده و جویای وضعیت ایشان هستیم و هر کمکی که از دستمان بر بیاید برای بهبودی ایشان انجام می دهیم.

وی ابراز می‌کند: در این چند باری که به عیادتشان رفته‌ایم نشانه‌ای از بهبودی در احوالشان دیده نشده و از همه مردم عاشق هنر می‌خواهیم برای بهبودیشان دعا کنند.

جایگاه والای استاد پور عطائی در هنر ایران زمین

طباطبائی درباره این استاد موسیقی کشور عنوان می‌کند: استاد پورعطائی جایگاهی والا در هنر ایران زمین دارند و همه هنرمندان و هنر دوستان با نام و آوازه این استاد والا مقام آشنا هستند و با توجه به اینکه ایشان در سطح دیگر کشور ها هم اجراهای به یاد ماندنی‌ای داشته‌اند در آن کشورها هم در عرصه هنر و موسیقی چهره‌ای نام آشنا، شاخص و قابل تمجید  هستند.

وی با بیان اینکه استاد پورعطائی ازچهره‌های ماندگار هنر کشور هستند، می‌افزاید: اساتید کمی در حوزه موسیقی مقامی و سنتی فعالیت دارند ولی استاد پورعطائی آنقدر عارفانه و عاشقانه به آن پرداخته‌اند که عمر خود را در راه اشاعه آن گذاشته و خیلی خوب و شایسته موسیقی مقامی را در کشورو برای نسل های اینده روایت کرده اند.

امیدواریم استاد پورعطائی زودتر بهبود یابند و بار دیگر نوای “نوائی نوائی، الهی برافتد نشان جدائی…” ایشان شنیده شود.

—————————

گزارش: ملیحه زرین پور

 

تاریخ انتشار : ۶ مهر, ۱۳۹۳ ۳:۴۱ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

بیرون راندن پناه‌جویان افغانستانی از میهن ما سیاستی ضدانسانی و مغایر با فرهنگ و اخلاق ایرانی‌ست!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) با تاکید بر اصول جهان‌شمول حقوق بشر، نسبت به سیاست مدون و اینک در حال اجرایی شدن بیرون راندن اجباری و خشونت‌آمیز شهروندان افغانستانی تحت عنوان «اتباع غیرمجاز»، هشدار داده، آن را روندی ضدانسانی و ناقض حقوق فردی و گروهی بخشی از مردمان مقیم سرزمین ایران دانسته و به شدت محکوم می‌کند.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

بیرون راندن پناه‌جویان افغانستانی از میهن ما سیاستی ضدانسانی و مغایر با فرهنگ و اخلاق ایرانی‌ست!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) با تاکید بر اصول جهان‌شمول حقوق بشر، نسبت به سیاست مدون و اینک در حال اجرایی شدن بیرون راندن اجباری و خشونت‌آمیز شهروندان افغانستانی تحت عنوان «اتباع غیرمجاز»، هشدار داده، آن را روندی ضدانسانی و ناقض حقوق فردی و گروهی بخشی از مردمان مقیم سرزمین ایران دانسته و به شدت محکوم می‌کند.

مطالعه »
پيام ها

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند که از کم‌ترین حقوق برخوردارند و نماد بهره‌کشی عریان سیستم سرمایه‌داری‌اند.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

دیکتاتوری کارآفرینان با هدف سرکوب طبقه کارگر  

شرایط بحرانی در زندان قرچک و ورامین!

گزارشی از تداوم وضعیت نامناسب زندانیان زن در زندان قرچک ورامین

بیرون راندن پناه‌جویان افغانستانی از میهن ما سیاستی ضدانسانی و مغایر با فرهنگ و اخلاق ایرانی‌ست!

کلودت کالوین: دختری که بر جای خود نشست تا تاریخ برخیزد!

بیانیه موسوی؛ از انتقال مرجعیت نیروی تغییر تا نقد شتاب‌زدگی در اپوزیسیون