چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۵۷

چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۵۷

دفتر کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
دوستان و رفقای گرامی مطالبی که در این دفتر ملاحظه میکنید، بخشی از اسناد مصوب کنگره بیستم سازمان، به اضافه پیام ها و سخنرانی های مهمانان آن است که آماده...
۱۹ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: ‌دبیرخانهٔ شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: ‌دبیرخانهٔ شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
تأثیرات سیاست‌های ترامپ بر حقوق زنان و اقلیت‌ها
در دوره اول ریاست جمهوری ترامپ، بودجه ایالات متحده برای صندوق جمعیت سازمان ملل متحد، که از برنامه‌ریزی خانواده در سراسر جهان حمایت می‌کند، قطع شد. چنین تغییراتی در سیاست...
۱۹ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: شهناز قراگزلو
نویسنده: شهناز قراگزلو
توصیه‌هایی برای مقاومت در دوره‌‌ای تاریک
«وضع خوب نیست، اما ایده‌های خوبی برای مقاومت و مبارزه وجود دارند که آنها را می‌توانیم از تجربه‌های مردم آزادی‌خواه در ایران و جهان بیاموزیم. مجموعه‌ای از اصول ساده و...
۱۸ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: محمدرضا نیکفر
نویسنده: محمدرضا نیکفر
آیه‌های زمینی
چه روزگار تلخ و سیاهی، نان، نیروی شگفت رسالت را، مغلوب کرده بود، پیغمبران گرسنه و مفلوک، از وعده‌گاههای الهی گریختند، و بره‌های گمشدهٔ عیسی، دیگر صدای هی‌هی چوپانی را،...
۱۸ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: فروغ فرخزاد
نویسنده: فروغ فرخزاد
گرامی باد یاد جهان پهلوان تختی
هفدهم دی سالگرد درگذشت شخصیت ملی ما، جهان پهلوان، جوانمرد روزگار، غلامرضا تختی است. سازمان‌های جبهه ملی ایران در خارج از کشور و جبهه ملی ایران-اروپا ضمن گرامیداشت یاد او...
۱۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سازمان‌های جبهه ملی ایران در خارج از کشور
نویسنده: سازمان‌های جبهه ملی ایران در خارج از کشور
کشتی شکستگانی بی باد شرطه و دیدار آشنا
تنها امید مردم در بدتر نشدن اوضاع و نابود نشدن حداقل های زیستی کشور و همچنین امید حکومت به غرق نشدن کشتی شکسته نظام، ویژگی های ترامپ و دولت او...
۱۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: برديا سياوش
نویسنده: برديا سياوش
تأثیر روانی جنگ: نیمی از کودکان غزه آرزوی مرگ دارند
یک مطالعه و نظر سنجی جدید, تأثیر روانی عظیم جنگ بر کودکان و جوانان در نوار غزه را این گونه بر آورد کرده است:  ۴۴ درصد از کشته شدگان کودک...
۱۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: جولیان بورگر، برگردان رضا کاویانی
نویسنده: جولیان بورگر، برگردان رضا کاویانی

درد و جایگاه علوم مغز و اعصاب در شناخت رنج

علوم اعصاب چه نقشی‌ در شناخت درد و تعیین کمیت موجود، و ایجاد استانداردی علمی‌ و قابل قبول برای موارد بالینی و قانونی بازی می‌کند؟

درد یک ساختار پیچیده و چند وجهی می‌باشد: درک افراد از درد در قالب تجربه شخصی‌ شکل می‌گیرد. مواردی از ارتباط و ریشه بیولوژیک مربوط به درد وجود دارند که ثبت شده‌اند و قابل اندازه گیری و کمیت گذاری میباشند،با این حال تعیین رابطه بین درک ذهنی‌ درد و ساختار عینی هنوز به جایی نرسیده است.مواردی چون دردهای مزمن، دردهای متوالی، درد جنینی‌، درد زایمان و درد ناشی‌ از شکنجه ، سؤالات بسیاری را راجع به ریشه عصبی درد مطرح می‌کند.
 علوم اعصاب چه نقشی‌ در شناخت درد و تعیین کمیت موجود، و ایجاد استانداردی علمی‌ و قابل قبول  برای موارد بالینی و قانونی بازی می‌کند؟
فقدان درک کافی‌ از درد در قوانین
تجربه ذهنی‌ افراد از درد چالشی را در روش درک آن ایجاد می‌کند.تجربیات متنوعی از درد در مواردی که علت وجودی درد مشترک می‌باشد ،و وجود دردهای مزمن در نبود دلیلی‌ مشخص،زمینه کاربردی را برای ارائه توضیحات روانی‌ درد و استفاده از این توضیحات در زمینه قانونی و آگاهی‌ عمومی‌ فراهم کرده است. 
از زمان فروید به بعد،علوم اعصاب موفق به ارائه تعریف روشنتری از درد شده است.درد بیان وضعیت یک بیماری مستقل است، حتی اگر ریشه و زخم درد مشخص نباشد – و حتی در نبود نشانی‌ کهنه و یا هر دلیل دیگر. علیرغم وجود تعریف علمی‌ و تا حدی قدیمی‌ مربوط به درد ، موضوع استفاده از کدامین روش در نگاه به این مقوله در چار چوب مقولات حقوقی موضوعی‌ حل نشده باقی مانده است:
درد جنینی:جایی که علی‌‌رغم وجود اجماع عمومی که شکل گیری ادراک جنین از درد تا قبل از سه ماه اول شکل نمیگیرد، بحثهای حقوقی شدیدی پیرامون این “فرضیات مبتنی‌ بر قبول عمومی” ادامه دارد و راه خود را در چار چوب پرونده‌های حقوقی به دادگاه‌های عالی‌ باز می‌کند.
شکنجه و ایجاد محدودیت:  جایی که زندانیان) بطور مثال در آمریکا(مرتبا تحت محدودیت و انزوا قرار میگیرند، که چنین مواردی بعضا باعث نقض متمم هشت قانون اساسی‌ و قوانین فدرال می‌باشد.به علاوه، اعدام و مجازتهای ظالمانه و غیر معمول در قالب شکنجه.که از سال ۱۹۴۸ در صحنه بین المللی ممنوع شده است، بطور گسترده‌ای در کشورهای مختلف انجام می‌گیرد و یا و نسبت به انجام آن در دیگر کشورها چشم پوشی میشود.
قانون معلولیت: که در آن زمانی‌ که فردی بخاطر آسیب ناشی‌ از کار یا وجود درد ، ادعای معلولیت را مطرح می‌کند، این مدعی باید بتواند درد خود را در چار چوب مربوط به ضایعه اثبات کند.اگر در ادعای درد اغراق شده باشد، ممکن است فقط در قالب اختلال روانی‌ ناشی‌ از درد  قادر به دریافت کمک شود.
حدود ۳۵ درصد پرونده‌های معلولیت وارد دانسته، و حدود ۱۰ درصد بخاطر تاثیرات روانی ناشی‌ از درد پاسخ مثبت میگیرند. در حالی‌ که علوم اعصاب امروزی، تا به اینجا یک ابزار برای اندازه گیری درد ارائه نکرده است که به کمک آن بتوان میزان درد افراد را اندازه گرفت، ولی‌ با این حال این بخش از علم میتواند سطحی از شناخت از درد را ارائه دهد که قادر باشد به غلبه بر توضیحات و تفسیرهای روانشناسانه و ‌ تا به امروز قالب و متداول مربوط به درد در روند پروسه‌های حقوقی و توضیحات متداول.
علوم مغز و اعصاب در تبیین درد بیان میکند که حس درد با تجربه تحریک درد و ارسال سیگنال به مغز توسط گیرندهای- بافت‌های احساسی‌ سلول‌های عصبی شروع میشود.این سیگنالها به مغز ورود پیدا کرده و توسط شبکه‌های سیستم عصبی و مسیرها یی بررسی میشوند که حساسیت و اثر گذاری آنها در افراد مختلف می‌باشد و در نتیجه تجربه درد متفاوتی در افراد ایجاد  می‌کند.این گوناگونی در تجربه درد به گوناگونی در تجربه دیگر موارد شباهت دارد، و توضیح دهنده این است که چگونه دردهای مزمن رشد پیدا می‌کند و چرا در مورد افراد مختلف معالجات متفاوتی استفاده میشود. به هم چنین در استفاده از ابزاری چون اف ام آر آی.علوم مغزی -عصبی در حال حاضر پتانسیل تهیه نقشه مسیرهای مغزی را داراست و بطور روزافزونی ارائه کننده توضیحات، درمان‌های مناسب و اندازه گیری درد در افراد می‌باشد. به علاوه علوم اعصاب به سطحی از آگاهی مفید از درد رسیده است که میتواند در امور حقوقی به کار گرفته شود.
وضعیت انعکاس شناخت از درد در قوانین و عرصه عمومی 
دانشمندان،صاحبنظران و تعیین کنندگان سیاست در رشته‌های اعصاب شناختی‌، روانشناسی‌، بیولوژی اعصاب ، حقوق  و روزنامه نگاران مجموعه یی از منابع در جهت بهبود مسیر ارتباط اطلاعات مربوط به درد با عموم مردم را ایجاد کرده‌اند. 
سازمانهای بین المللی بسیاری نیز مدتها قبل از آنکه ریشه بیو نورونی درد معلوم شود در زمینه ایجاد درکی مشترک از درد بین بیماران، پزشکان و وکلا و انجام کارهای تحقیقاتی‌ و بهبود کیفیت معالجه درد فعالیت داشته‌اند. در این میان موضوع درد راهش را به رسانه‌های عمومی‌ باز کرده و صحبت در این رابطه در قالب پرونده‌های متنوعی در موضوعات مختلف از اعدام گرفته تا سقط جنین ،آگاهی‌ رسانی از طریق رسانه‌‌ها و کتاب‌های مختلف و دیگر طرق ادامه دارد.
درد، به پیش بردن دستور کار
 ریشه درد در کجا قرار دارد، چگونه باید آنرا اندازه گرفت،و چرا بین تجربه افراد از درد در مواردی که ریشه‌های مشترک وجود دارند تا حد زیادی اختلاف وجود دارد؟ و چگونه می‌توان تصمیم گرفت درد زیاد چه مقدار درد می‌باشد؟
به منظور ایجاد دکترین مناسب و آگاهانه که تنظیم کننده امکانات مربوط به برخورد با درد و تعیین حدود پذیرش درد در جامعه می‌باشد و به هم چنین آگاهی‌ از چگونگی‌ اجرای قوانین پاسخ گویی به این سوالات لازم میباشد. 
تاثیرات متقابل بین تجربه ذهنی‌ و معیارهای عینی وضعیت داخلی‌ مربوط به درد به هم چنین در بر گیرنده تاثیر فلسفی‌ عمیقی می‌باشد که بر میگردد به ریشه اینکه جوامع چگونه در امر معالجه ساختاری ذهنی‌ در دو بخش پزشکی‌ و حقوقی عمل میکنند.
آیا توانایی در اندازه گیری عینی سیستم عصبی درد ، تاثیری بر عملکرد پزشکی خواهد داشت؟ آیا آگاهی‌ رو به افزایش بیولوژی درد ، درک ما را از ریشه درد ، شدت آن و مزمن بودن درد تغییر خواهد داد؟
آیا علم مربوط به شناخت رنج باید راجع به ارزیابی ناتوانی فردی ، وضعیت اندام فرد و و یا صرفا نظاره گر بودن بر رنج دیگران اظهار نظر کند؟ آیا تصاویر مغزی از درد ذهنی‌ باید اهرمی باشد در ارزیابی درد و رنج و در راه رسیدن به توافق در حوادثی که جراحت شخصی‌ بر کسی‌ وارد شده است؟.

http://clbb.mgh.harvard.edu/pain

تاریخ انتشار : ۲۶ مرداد, ۱۳۹۴ ۱۱:۰۶ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

مطالعه »
پيام ها

پیام گروه کار روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به مناسبت برگزاری دهمین کنگرهٔ سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) تلاش‌های مؤثرحزب اتحاد ملت ایران اسلامی در جبههٔ اصلاحات برای ایجاد تغییر در اوضاع اسفناک کشور را ارزشمند می‌داند. حضور پررنگ زنان در شورای مرکزی حزب شما، گامی شایسته در راستای تقویت نقش زنان در عرصهٔ سیاسی کشور است.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

دفتر کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

تأثیرات سیاست‌های ترامپ بر حقوق زنان و اقلیت‌ها

توصیه‌هایی برای مقاومت در دوره‌‌ای تاریک

آیه‌های زمینی

گرامی باد یاد جهان پهلوان تختی

کشتی شکستگانی بی باد شرطه و دیدار آشنا