بیش از ۱۸۰ نفر زخمی شدند
بیت المقدس شرقی, شاهد شدید ترین درگیری های سال های اخیر, بین فلسطینی ها و پلیس اسرائیل بود. روز جمعه گذشته, پلیس مانع ورود نماز گذاران به محوطه مسجد الاقصا شده بود که با مقاومت مردم رو به روگشت و منجر به درگیری گردید و مردم با سنگ و کلوخ به نیروهای امنیتی حمله کردند. و در مقابل, پلیس با نارنجک و گلوله های لاستیکی, به شکل حیرت آوری به نمازگزاران حمله برد و بیش از ۱۸۰ نفر به شدت زخمی شدند. پیش زمینه این درگیری ها, افزایش فشار های روز افزون اسراییلی ها علیه فلسطینیان بویژه در مناطق سرزمین های تحت اشغال اسرائیل است. در هفته های اخیر, دولت اسرائیل به ادامه ساختمان سازی در اورشلیم شرقی را آغاز کرده است که مغایر مصوبه های طرح صلح سازمان ملل است. ایالات متحده آمریکا و سازمان ملل متحد خواستار تنش زدایی شدند.
هلال احمر فلسطین اعلام کرد که در جریان درگیری ها, دهها فلسطینی توسط گلوله های لاستیکی پلیس به شدت زخمی شدند. همانطور که گزارشگران خبرگزاری فرانسه گزارش دادند, در مناطق دیگر شهر نیز درگیری های شدیدی رخ داد. هلال احمر از مجروح شدن ۱۷۸نفر فلسطینی خبر داد. این سازمان کمک رسانی اظهار تمایل کرد که یک بیمارستان صحرایی در محوطه مسجد الاقصا بر پا نماید. پیش از این گفته می شد که در مجموع ۱۶۳ فلسطینی مجروح شده اند. در آخرین جمعه ماه رمضان, هزاران نمازگذار فلسطینی که تلاش داشتند تا به طور جمعی در این مسجد نماز بگذارند, با اقدام پلیس نسبت به کنترل مبادی ورودی و ممانعت از حضور آنها, منجر به در گیری آنها و نماز گذاران گردید.به همراه مجروح شدن تعداد زیادی از نماز گذاران, تعداد ۶ نفر از ماموران پلیس نیز مجروح شدند.
محمود عباس دولت اسرائیل را مسوول ناآرامی ها دانست
دود از بالای شهر قدیمی اورشلیم دیده می شد و صدای شلیک ده ها تفنگ از دوربه گوش می رسید. محمود عباس رئیس جمهور فلسطین, دولت اسرائیل را مسئول ناآرامی ها دانست و از تظاهرات کنندگان تجلیل کرد و آن ها را “قهرمان” خواند. آخرین بار در اوایل سال۲۰۱۹ بود که درگیری شدید بین پلیس و نماز گذاران به وجود آمده بود که چندین مجروح باقی گذاشته بود. اورشلیم به لحاظ تاریخی محل حضور اسلام, یهودیت و مسیحیت است و یک مکان مقدس برای همه ادیان ابراهیمی محسوب می شود.
ایالات متحده “نگرانی عمیق” خود را از اوضاع در بیت المقدس ابراز داشت. وزارت خارجه خواستار “تنش زدایی” شد و نسبت به اقداماتی که می تواند وضعیت را بدتر کند هشدار داد. این وزارتخانه نسبت به سیاست اخراج ساکنین فلسطینی از این منطقه اشاره نمود.
تنش در مورد اخراج های قریب الوقوع
در حال حاضر تنش های گسترده ای بین اسرائیلی ها و فلسطینی ها وجود دارد زیرا تهدید به اخراج خانواده های فلسطینی در بیت المقدس شرقی, دایما رو به افزایش است. این اعتراضات مدتی است که به طور روزانه صورت می گیرد که برخی از آنها خشونت آمیز است. همچنین روز جمعه, بسیاری از تظاهرکنندگان در منطقه شیخ جراح جمع شدند, جایی که بیش از ۳۰ فلسطینی توسط مقامات اسرائیلی تهدید به اخراج از خانه و کاشانه خود می شوند. پلیس با نارنجک های لاستیکی, سعی به متفرق کردن جمعیت کرده بود.
اسرائیل در جنگ شش روزه در سال ۱۹۶۷ قسمت شرقی بیت المقدس را اشغال نمود و در سال ۱۹۸۰ آن را به خود الحاق کرد. الحاق بیت المقدس شرقی توسط اسرائیل, در سطح بین المللی به رسمیت شناخته نمی شود. در اوایل سال جاری, دادگاه منطقه اورشلیم حکم داد که خانه های خانواده های فلسطینی به حق متعلق به خانواده های یهودی است. طبق قوانین اسرائیل, اسرائیلیان یهودی که ادعای مالکیت دارند که اجداد آنها قبل از جنگ اعراب و اسرائیل ( ۴۹- ۱۳۴۸) در آنجا زمین داشته اند, می توانند در دادگاه ادعای مالکیت خانه ها در بیت المقدس شرقی کنند .