سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۲۴ اردیبهشت, ۱۴۰۵ ۱۹:۵۵

پنجشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۵ - ۱۹:۵۵

در آستانهٔ روز جهانی زن، با قطعه موزیک «همسر»

بیژن که پدر را در پنج سالگی از دست داده، در جمع خانواده‌های دادخواه و فدایی بزرگ شده، خود را متعلق به این خانواده و جنبش چپ می‌داند و به همین نسبت، شخصیت هنری‌اش تحت تاثیر آن فضا شکل گرفته است. بیژن میثمی چهار قطعه موسیقی و یا آن‌طور که خود می‌نامد «چهارپاره»ای دارد به نام‌های «مادر»، «خواهر»، «همسر» و «دختر». بیژن زندگی و بزرگ شدن در جمع زنان فدایی، در کنار مادر و خواهر بزرگ‌ترش و تاثیری که این زنان روی او گذاشته‌اند را انگیزۀ ساختن این قطعات می‌نامد.

بیژن میثمی آهنگساز، نوازنده و پژوهش‌‌گر موسیقی، با نوازندگی سنتور قدم در راه هنر موسیقی گذاشت. او نوازندگی سنتور را از شش سالگی در سال ۱۳۶۴ نزد عموی خود دکتر حسین ‌میثمی، استاد دانشگاه هنر آغاز کرد. وی از سال ۱۳۶۸  به جمع شاگردان استاد مجید کیانی پیوست و تا هم‌اکنون در کنار ایشان هستند.  بیژن میثمی بنیان‌گذار گروه موسیقی «هورآمی» است که در سال ۱۳۷۸ در جشنواره دانشجویی به عنوان یکی از گروه‌های برتر انتخاب شد. وی همچنین در سال‌های ۱۳۷۸ و ۱۳۸۰ در جشنوارۀ موسیقی دانشجویان ‌ایران مقام سوم را کسب کرد و تقدیرنامۀ بخش ردیف‌نوازی نیز به او اهدا شد.

بیژن میثمی  از سال ۲۰۰۵ ساکن شهر کلگری کانادا است و گروه تلفیقی «هیم ملودی» رو در همین شهر ‌تشکیل داده. این گروه شامل نوازندگان از ملت‌های مختلف می‌باشد و اجراهای بسیار و متفاوتی رو از جمله در شو های TEDxYYC در سال ۲۰۱۳ و ۲۰۱۸ و دیگر فستیوال‌ها در کارنامۀ خود دارد. فراتر از این کارنامۀ هنری، بیژن میثمی فرزند زنده‌یاد مرتضی میثمی از کادرهای برجسته‌ی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) است. رفیق مرتضی میثمی در مردادماه سال۱۳۶۳ پس از یک دوره بازداشت کوتاه چهارماهه زیر شکنجه جان عزیز خود را از دست داد.

بیژن که پدر را در پنج سالگی از دست داده، در جمع خانواده‌های دادخواه و فدایی بزرگ شده، خود را متعلق به این خانواده و جنبش چپ می‌داند و به همین نسبت،  شخصیت هنری‌اش تحت تاثیر آن فضا شکل گرفته است. بیژن میثمی  چهار قطعه موسیقی و یا آن‌طور که خود می‌نامد «چهارپاره»ای دارد به نام‌های «مادر»، «خواهر»، «همسر» و «دختر».  بیژن زندگی و بزرگ شدن در جمع زنان فدایی، در کنار مادر و خواهر بزرگ‌ترش و تاثیری که این زنان  روی او گذاشته‌اند را انگیزۀ ساختن این قطعات می‌نامد.  بیژن  حضور در این جمع را از خوشبختی‌های بزرگ زندگی‌اش می‌داند و از تاثیر زنان مبارزی در شکل‌گیری شخصیت و اندیشه‌اش سخن می‌گوید  که یا خود در میدان مبارزه بودند و یا همسر، پدر، برادر و خواهری جان‌باخته و یا  در زندان داشتند.

«چهار پاره‌ها»یی که در این‌جا می‌بینید چهار نماهنگ زیبای ساخته شده از سوی خود بیژن میثمی برای مراسم هشت مارس سال ۲۰۲۱ سازمان ما، سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) است. دیرتر او این چهارقطعه را در چند کنسرت در پشتیبانی از جنبش «زن‌، زندگی، آزادی» بازتنظیم و اجرا کرده است.

تاریخ انتشار : ۱۵ اسفند, ۱۴۰۱ ۷:۴۹ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

به مناسبت سالروز پیروزی بر نازیسم؛ هیچ نیروی اهریمنی نمی‌تواند بر مردمی متحد پیروز شود

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): همان‌گونه که اتحاد شوروی در ژوئن ۱۹۴۱ با اتکای به اتحاد مردمی در برابر تجاوز ایستاد، ایران نیز در اسفند ۱۴۰۴ دچار تحولی بزرگ شد. همبستگی مردم در دفاع از میهن، که به عین دریافتند فرزندانشان در نیروهای مسلح، به اتکای پشتیبانی جامعه است که قادرند از کشورشان در برابر خطر موجودیتی دفاع کنند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

دربارهٔ ویرانی؛ با هاینریش بل

شهناز قراگزلو: در میانهٔ هر جنگی، چیزی خطرناک‌تر از خودِ انفجارها وجود دارد: عادت‌کردن به ویرانی. بل در این رمان ما را وادار می‌کند مقابل خرابه بایستیم؛ نه برای ستایش ویرانی، بلکه برای فهمیدن آن. زیرا ویرانی فقط دیوار و سقف را فرو نمی‌ریزد؛ حافظهٔ جمعی را می‌خراشد، اعتماد را سست می‌کند، رشته‌های رابطه را از هم می‌گسلد، ذهن را بی‌قرار می‌سازد و انسان را تا مرز بی‌پناهی مطلق پیش می‌برد.

مطالعه »

سپر انسانی و تناقض روایت‌ها..

گٖودرز اقتداری: آن مدعیان همیشگی که حماس و ایران را به سوء استفاده از سپر انسانی برای پوشش از نیروها و مهمات متهم می‌کنند، اینجا حضور ندارد که پاسخ دهند اگر ایران ساختمان هتلی و یا ساختمان تجاری را در بحرین هدف گرفته باشد آیا به یک منطقه جنگی و نیروی متخاصم حمله کرده است یا یک هتل را هدف قرار داده است.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

پرونده‌سازی در زندان؛ وریشه مرادی به حبس محکوم شد

گزارش مجموعه اطلاعاتی آمریکا می‌گوید ایران می‌تواند ماه‌ها از محاصره هرمزِ ترامپ جان سالم به در ببرد!

سلام! تو زنده‌ای یا مرده؟

رؤیای دموکراسی، واقعیت بحران

صحبتی با افکار عمومی جهان، به‌ویژه مردم آمریکا

چرا فمینیست‌های غربی در برابر جنگ علیه زنان ایران سکوت کرده‌اند