چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۱

چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۱

"همگامی" خواهان لغو حکم اعدام خانم پخشان عزیزی و آزادی فوری ایشان است
همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ایران انزجار شدید خود را از حکم اعدام خانم عزیزی اعلام میدارد و خواهان آزادی هرچه زودتر ایشان و سایر زندانیان سیاسی ایران و...
۲۶ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
حجاب اجباری، محدودیتی بزرگ برای ورزش دختران
ما از جامعه ی ورزشی ایران، خصوصا مردان ورزشکار، انتظار داریم که برای رفع کلیه ی محدودیت ها از جمله حجاب اجباری، کنار زنان ورزشکار بایستند. ما همچنین از نهادهای...
۲۶ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: نسرین ستوده و صدیقه وسمقی
نویسنده: نسرین ستوده و صدیقه وسمقی
حدود و ثغور علم قاضی در استقلال قضایی
حق دادخواهی و داشتن یک نظام قضایی منصف و برخورداری از دادرسی عادلانه از جمله حقوق اساسی ملت‌ها است، و این اهداف، جز در زیر چتر حمایت یک نهاد قضایی...
۲۵ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سیروان منصوری
نویسنده: سیروان منصوری
صلح متزلزل در سوریه جدید
پس از سقوط دیکتاتوری اسد, انتقال قدرت در سوریه منظم تر از آن چیزی بوده است که بسیاری انتظار داشتند. اما آیا حاکم جدید حاضر به سازش های پایدار هست؟...
۲۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: مهند النجار و ماکسیمیلیان پاپ - برگردان رضا کاویانی
نویسنده: مهند النجار و ماکسیمیلیان پاپ - برگردان رضا کاویانی
موج شاخه های گل میخک بر مزار رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت
روز یکشنبه ۱۲ ژانویه ۲۰۲۵, صد وششمین سالگرد به قتل رساندن رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت بود. مطابق معمول در این روز همه ساله در شهر برلین یادبود قتل رهبران...
۲۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: رضا کاویانی
نویسنده: رضا کاویانی
داشتم پوست می انداختم
در سپیدار خیال، باز می خواندم این سرود: من به پایان نمی اندیشم ...
۲۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
چرا سلطنت‌طلب‌ها در توهم خودبزرگ‌بینی به‌سر می‌برند؟
اساساً نوع نگاه و برخورد راست‌های افراطی با دیگران، بر مبنای دوقطبی‌سازی شدید شکل می‌گیرد: یا به‌طور کامل از آن‌ها حمایت می‌کنند یا به سرکوب و حتی حذفشان می‌پردازند. این...
۲۳ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده

در بابِ محیط زیست و کمی حاشیه

همه این احوالات حاکی از آن است که، زندگی در کشور تحتِ لوای قیمومیت آقای خامنه ای بسوی تعفن و خرابیهای بیشتر پیش می رود، چنانکه ایشان در دیدارش با رؤسای دانشگاه‌ها(۲) از یکسو می گوید؛ «...نیازسنجی علمی برای حال و آینده، جلوگیری از کاهش سرعت پیشرفت علمی...» و از سوی دیگر در همانجا مُصر است به «...میدان دادن به دانشجویان و اساتید ارزشی، انقلابی و متدین...» که معنایِ واقعی و عملی گزاره ی اخیر ایشان، فیلتر گذاشتن بیشتر بر دانشگاهها، و باز تولید روشهای استبدادی در اداره ی مجامع علمی کشور، و کشور است.

آقای ظریف در همایش روز جهانی مقابله با آثار جنگ در محیط زیست(۱)، سخنانی را طرح کرده، که  از یک مقام بلند پایه جمهوری اسلامی (ج.ا.) بسیار تازه و از سنخ دیگری است. در سخنانِ آقای ظریف نکاتِ مثبت فراوانی وجود دارد.

 و اگر آنچنانکه آقای ظریف طرح کرده، مجموعه ی ج.ا. هم بتواند نظر ایشان را درک کند که؛ «…امروز در دنیایی زندگی می‌کنیم که از محیط زیست تا امنیت به عنوان کالایی عمومی مطرح می‌شود و هیچ‌یک را به قیمت منع شدن بهره‌برداری دیگران نمی‌توان به دست آورد…»،

 از این رهگذر شاید کشورمان و منطقه بتوانند، در سایه ی صلحی پایدار، در حمایت و مراقبت از محیط زیست منطقه گامهای مشترکی بردارند.

 بی تردید هر انسانِ صلح طلبی، پدیده ای به نام جنگ را بُن مایه ی ایجاد خرابیهای دهشتناک در زندگی دانسته و می داند. و جنگ ایجاد نمی شود، مگر آنکه طرفین درگیر به بن بست رسیده باشند. و بن بست ایجاد نمی شود، مگر آنکه طرفین درگیر استبدادی بیندیشند.

  اما در کنار تمامی نکاتِ مثبتِ سخنانِ آقای ظریف، متأسفانه بویی از تعفنِ نیز به مشام می رسد. تعفنی که ریشه در ندیدنِ خطاهای خود دارد. بخصوص آنجا که آقای ظریف توضیح میدهد؛ «… دانستن این مسئله بسیار مهم است زیرا امروز به نام افراطی‌گری و به نام اسلام جنایت‌هایی آفریده می‌شود و جامعه بین‌المللی باید توجه کند که اسلام به چه میزان به حوزه حفظ محیط زیست انسانی و حتی حفظ حیوانات توجه داشته است و چنین اسلامی نمی‌تواند اجازه دهد یک انسان گردن زده شود یا زنده‌ زنده سوزانده شود…»

  تصور نمی کنم، وقتی آقای ظریف به “گردن زده شدن، و سوازنده شدن انسانها” توسط سعودیها، و داعشی های عراقی و سوری واقف است، نداند یا اطلاع نداشته باشد، که در کشور خودش هم، انسانها را در ملاء عام قطع دست می کنند، شلاق می زنند، سنگسار می کنند و از داربست می آویزند. بنابراین تصورم این است، اگر آقای ظریف و شرکاء بواقع خوانشی انسانی از دین و مرام خود دارند، لازم است، قبل از درسِ انسانیت دادن به جهان، سعودیها و داعشی ها، خود مراعاتِ اصولِ انسانی را داشته، و هموطنان خود را با تنبیهاتِ قرونِ وسطایی مضحکه ی عام و خاص نگردانند.

  برخلافِ تصویر ارائه شده توسط آقای سید علی خامنه‌ای در دیدارش با رؤسای دانشگاه‌ها(۲) در باره ی«… پیشرفت‌های علمی…»، گزارش ایلنا از سیستان(۳) پس از چهار دهه زندگی تحتِ قیمومیت ولی فقیه می گوید؛ «…بیکاری بیش از ۷۰ هزار بهره‌بردار بخش کشاورزی و سه هزار صیاد سیستان، با توجه به اینکه مذاکرات آب ایران و افغانستان درباره سرپیچی افغانستان از تعهداتش در اجرای مفاد تفاهمنامه پرداخت حق‌آبه، مصوب سال ۱۳۵۱ راه به جایی نبرده و همین امر خشکسالی وسیعی را در این استان موجب شده…»

  به یقین مسئولیت بخشی از این محرومیتها در این استان محروم بر عهده وزارت خارجه کشور و دیگر مسئولینِ محیط زیستی و سیاستگذار کشور است. تصور می کنم، این همه محرومیت در این استان قبل و بیش از همه محصولِ عدم دخالتِ واقعی مردم این استان در سیاستگذاری برای امور استان خود است، چنانکه در گزارش ایلنا نیز میخوانیم؛ «…حدود ۶ میلیارد تومان برای ساخت ساختمان یادمان شهدای تاسوکی هزینه شده است, مرکز یادمان شهدای تاسوکی دارای ساختمان اصلی, نمازخانه و مسجد است؛ اما به دلیل خاطره تلخ و امنیت پایین کمتر کسی ساعتی را در این مرکز گذرانده است…».

 شاید اگر مردمان خود استان، دست اندر کار سیاستگذاری برای نحوه ی هزینه آن شش میلیارد تومان بودند، این مبلغ هنگفت میتوانست خرج ساختِ مدرسه، درمانگاه، احداث راه و یا خرج ایجاد تسهیلاتی برای جلبِ توریسم به استان برای رونقِ بیشتر زندگی و کسب و کار شود.

 باز جای خوشوقتی یا خوشبختی است که، خانم معصومه ابتکار رئیس سازمان محیط زیست کشور(۴)، پیشنهاد ثبت تالاب بین‌المللی هامون در یونسکو به عنوان پارک صلح و دوستی را ارائه داده‌ است، باشد که از این مجرا گشایشی در معاهدات بین ایران و افغانستان پدید آمده، و سیستان بتواند دوباره آهنگِ زندگیِ خود را بدست آورد.

  همه این احوالات حاکی از آن است که، زندگی در کشور تحتِ لوای قیمومیت آقای خامنه ای بسوی تعفن و خرابیهای بیشتر پیش می رود، چنانکه ایشان در دیدارش با رؤسای دانشگاه‌ها(۲) از یکسو می گوید؛ «…نیازسنجی علمی برای حال و آینده، جلوگیری از کاهش سرعت پیشرفت علمی…» و از سوی دیگر در همانجا مُصر است به «…میدان دادن به دانشجویان و اساتید ارزشی، انقلابی و متدین…» که معنایِ واقعی و عملی گزاره ی اخیر ایشان، فیلتر گذاشتن بیشتر بر دانشگاهها، و باز تولید روشهای استبدادی در اداره ی مجامع علمی کشور، و کشور است.

 او حتی شادی را، تحتِ قیمومیت خود خواسته و می گوید؛ «…شاد بودن برای هر محیطی خوب است، اما به چه قیمتی؟…»

 ********* 

 منابع؛

۱- محیط زیست حوزه همکاری و منفعت جمعی است/ به قیمت ناامن کردن دیگران نمی‌توانیم برای خود امنیت ایجاد کنیم

 ۲-http://kayhan.ir/fa/print/60475

  ۳- سیستان در خاک جان می‌سپارد + عکس

 ۴- تالاب هامون به عنوان پارک صلح و دوستی در یونسکو ثبت می‌شود

 

 

تاریخ انتشار : ۲۲ آبان, ۱۳۹۴ ۱۰:۰۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

مطالعه »
پيام ها

پیام گروه کار روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به مناسبت برگزاری دهمین کنگرهٔ سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) تلاش‌های مؤثرحزب اتحاد ملت ایران اسلامی در جبههٔ اصلاحات برای ایجاد تغییر در اوضاع اسفناک کشور را ارزشمند می‌داند. حضور پررنگ زنان در شورای مرکزی حزب شما، گامی شایسته در راستای تقویت نقش زنان در عرصهٔ سیاسی کشور است.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

“همگامی” خواهان لغو حکم اعدام خانم پخشان عزیزی و آزادی فوری ایشان است

حجاب اجباری، محدودیتی بزرگ برای ورزش دختران

حدود و ثغور علم قاضی در استقلال قضایی

صلح متزلزل در سوریه جدید

موج شاخه های گل میخک بر مزار رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت

داشتم پوست می انداختم