سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۳ مرداد, ۱۴۰۵ ۰۶:۰۶

شنبه ۳ مرداد ۱۴۰۵ - ۰۶:۰۶

در سوگ رفیق از دست رفته، فرزانه صابری

فرزانه از همان نوجوانی وارد زندگی سخت و پر خطر شد و هر مخاطره بر سر راه انتخابی خویش را به جان خرید. هفتهها با چشمانی نگران از دیدار با همسر محروم بود و در متن بی خبریهای کشنده از این خانه به آن خانه جا عوض می کرد. هنگامی که ناگزیر از ترک کشور گردید، در اضطراری بزرگ پسرش را به ناچار در ایران جا گذاشت و نزدیک به ۶ سال از آن دهه دهشت را در فراق فرزند گریست.

Getting your Trinity Audio player ready...

دکتر فرزانه صابری در پی دست و پنجه کردنی جانکاه با عفریت سرطانی سخت بامداد روز شنبه ۸ اردیبهشت ماه چشم بر جهان بست و در ۵۷ سالگی با عزیزان بسیاری که از خود بجا گذاشت و به ویژه همسرش تهماسب وزیری ـ این رفیق نامدار ما ـ وداع گفت و رفت.

فرزانه از همان نوجوانی به جنبش فدایی پیوست و تا واپسین لحظات زندگی، عمر خویش را در وفاداری به آرمان‌ خوشبختی انسان‌ و رهایی زحمتکشان و محرومان از جور و تبعیض گذراند. با شروع جنگ در سال ۵۹، همراه با خانواده خویش ناگزیر از ترک شهر زادگاهش آبادان شد و در اصفهان سکنی گزید. آنجا به عنوان فعال پیشگام، مبارزه سیاسی را از سر گرفت و در پی ازدواجش با تهماسب که مسئول وقت تشکیلات ایالتی اصفهان بود، مسئولیتی دو چندان بر دوشش افتاد.

فرزانه از همان نوجوانی وارد زندگی سخت و پر خطر شد و هر مخاطره بر سر راه انتخابی خویش را به جان خرید. هفته‌ها با چشمانی نگران از دیدار با همسر محروم بود و در متن بی خبری‌های کشنده از این خانه به آن خانه جا عوض می کرد. هنگامی که ناگزیر از ترک کشور گردید، در اضطراری بزرگ پسرش را به ناچار در ایران جا گذاشت و نزدیک به ۶ سال از آن دهه دهشت را در فراق فرزند گریست. خانواده‌اش و در واقع دو خواهرش مریخ و بانو در جریان کشتار زندانیان سیاسی سال ۶۷ همسران خود رفقا مجتبی مطلع سرابی و عباسعلی منشی رودسری را از دست دادند. برادرش در مرگی مشکوک توی ماشین آتش گرفت و سوخت و او در برابر این فاجعه نورسیده‌ از پی فجایع پیشین، باز هم تاب آورد و به هیچ درهم شکستنی تن نداد.

آنچه اما او کم نداشت، همانا دوستی، محبت و عشق شوهرش تهماسب بود طی همه زندگی پر فراز و نشیبی که از سر گذراند. تهماسب وی را همسری وفادار و فداکار بود. همانگونه که خودش نیز مهربان بود بی آنکه مهربانی‌هایش را محدود به خانواده کند. او هرجا حس می کرد وی را نیاز دارند، حضور می یافت تا کاری کند و گرهی از مشکل بگشاید. همین خود، داغدارانش را در اندوه بیشتر نشانده است.

ما هیچگاه فرزانه را از یاد نخواهیم برد و همواره خاطره ماندگار او را گرامی خواهیم داشت. از مرگ وی متاثریم و تسلیت می گوییم. تسلی خاطرما اما پیش از همه متوجه تهماسب است که در این یک سال جانفرسا، نشان داد که فقط انسانی پایدار برای روزگاران سخت و میدانگاه‌های مبارزاتی نیست؛ بل در دایره عشق نیز کم همتاست.

ما خود را هم درد نگار و علی، بانو و مریخ و نیز هر عزیز دیگری از خانواده‌ای می دانیم که برگریزان شوم را بارها به تجربه تلخ نشسته و به دفعات از باد خزان شلاقی بی رحمانه خورده است. فرزانه اما شانس هم داشت؛ این شانس که در طول زندگی‌اش خانواده‌ای یافت بسیار بزرگتر از آنی که چشم به دنیا گشوده بود. خانواده‌ بزرگی که او و به ویژه با بودنش کنار تهماسب، در وسعت دادن به آن سهم داشت. و این خانواده اکنون، همگی سوگوار وی در جابجای ایران و برونمرز است.

دبیرخانه شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)    

۹ اردیبهشت ماه ۱۳۹۷ (۲۹ آوریل ۲۰۱۸)

تاریخ انتشار : ۹ اردیبهشت, ۱۳۹۷ ۶:۲۳ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

بحران نظامی تنگه هرمز، خطر گسترش آن، آینده‌ای مبهم و غیرقابل مهار برای ایران، منطقه و اقتصاد جهانی

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) از همه جریان‌های سیاسی آزادی‌خواه، دموکراسی‌خواه، ملی و توسعه‌گرا که دغدغه عزت، امنیت و آینده ایران را دارند، می‌خواهد با اقدامی هماهنگ و فراگیر، پیام روشن مردم و نیروهای صلح‌طلب ایران را به افکار عمومی جهان، نهادهای مدنی، نهادهای بین‌المللی و دولت‌های درگیر در این بحران برسانند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

تنش حقوقی و سیاسی در شورای امنیت بر سر آینده پرونده هسته‌ای ایران

شهناز قراگزلو: ایالات متحده نیز از مواضع کشورهای اروپایی پشتیبانی کرد. نماینده آمریکا استدلال‌های روسیه و چین درباره پایان اعتبار قطعنامه ۲۲۳۱ را رد کرد و بر ضرورت ادامه بررسی پرونده هسته‌ای ایران در شورای امنیت تأکید داشت.

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

فلسفه اپیکور؛ نبوغ روشنفکران یونان باستان.

«دولت – ملت» به مثابه برساختی تاریخی از قدرت و همبستگی – انتشار مجموعه چهار بخش

چرا عادی‌سازی سلطنت با میراث جنبش فدائیان ناسازگار است؟

تداوم کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» با پیوستن زندان نیشابور در هفته صدوسی‌ام در ۵۹ زندان

دوقطبی های کاذب؛ هنگامی که وطن‌دوستی به ابزار توجیه جنگ‌طلبی بدل می‌شود

نامه پخشان عزیزی از زندان اوین؛ «من آنی‌ام که برای زندگی می‌میرم، نه آنکه برای مرگ زندگی کنم»