سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۱ شهریور, ۱۴۰۵ ۲۰:۱۹

یکشنبه ۱ شهریور ۱۴۰۵ - ۲۰:۱۹

در ضرورت تشکل و خیابان

صحبت از ترمیم دستمزدها و بهبود شرایط زحمتکشان بدون تأکید بر ضرورت تشکل یابی مستقل و سراسری کارگران، و بدون تلاش برای عملی نمودن حقوق بنیادیمان از جمله تجمع، اعتراض، اعتصاب و خیابان به عنوان مجراهای پیشبرد خواسته های کارگران، بیهوده و‌ حتی گمراه‌کننده خواهد بود.
Getting your Trinity Audio player ready...

این روزها مطالب زیادی در روزنامه‌های رسمی به مشکلات معیشتی کارگران می‌پردازند و گاه با برخی چهره‌ها و بازنشستگان نیز مصاحبه می‌کنند. بازتاب وضعیت تحمل‌ناپذیر زحمتکشان در روزنامه‌های رسمی که عادت به انکار یا کوچک‌نمایی مسائل کارگران داشتند، خود نشان از پیشروی کارگران و‌ تحمیل صدای‌شان بر مناسبات حاکم است. همچنین فعالین صنفی و کارگری با مشارکت در فضای مجازی و روزنامه‌ها به اشکال مختلف به پیشبرد بیشتر این خواسته‌ها کمک کرده‌اند.

در این یادداشت‌ها به فاصلۀ شدید و فزایندۀ درآمد و هزینه و همچنین به کوچک شدن سفرۀ زحمتکشان و پایین آمدن قدرت خرید مردم تا جایی که تأمین غذایی هم با مشکل مواجه شده است، پرداخته شده است. در ادامه ذکر شده که دولت به رغم شعارهای کنترل تورم و رشد اقتصادی، عملاً از پاسخ درخور به مشکلات عاجز است، و هیچ اعتنایی نیز به تشکل‌های کارگری و سه‌جانبه‌گرایی طبق کنوانسیون‌های “سازمان جهانی کار” نمی‌کند و حتی دستمزدها طبق روال قانونی موجود نیز افزایش پیدا نمی‌کنند.

واقعیت این است که این بحث‌ها بدون پرداختن به یکی از مهم‌ترین ریشه‌های مشکلات یعنی سرکوب شدید کلیۀ تشکل‌های مستقل، مطلقاً بی‌فایده است. مگر هیچ تشکل کارگری‌ای که از بطن کارگران بدون دخالت دولت – کارفرما و در یک فضای دموکراتیک به وجود آمده باش،د در روند کذایی سه‌جانبه‌گرایی مشارکت داشته که اکنون مورد «بی اعتنایی» قرار گرفته باشد؟ طی سالیان اخیر تعداد انگشت‌شماری تشکل مستقل از جمله سندیکای کارگران شرکت واحد، سندیکای کارگران نیشکر هفت‌تپه، کانون‌های صنفی معلمان، تشکلات مستقل بازنشستگان، کانون نویسندگان …، با وجود هزاران موانع سیستماتیک و انواع سرکوب ایجاد‌گردیدند که بسیاری از اعضای آن‌ها یا زندانی و‌ اخراج شدند و یا هنوز در حبس هستند و‌ تحت تعقیب و بطور دائمی زیر نظر و‌ کنترل نیروهای سرکوبگر امنیتی.

تنها در صورت گسترش و نقش‌آفرینی چنین تشکل‌هایی، و با پشتوانه و‌ دخالت حداکثری کارگران و زحمتکشان، دولت و‌ دیگر کارفرماهای ریز و ‌درشت ناگزیر می‌شوند به حق ‌و‌‌ حقوق ما به‌طور کلی و‌ از جمله در چهارچوب مقاوله‌نامه‌های  سازمان جهانی کار در حوزه‌های مختلف از جمله کودکان، زنان، و اوضاع معیشت کارگران توجه نشان دهند.

بدیهی است که تشکل‌های به اصطلاح کارگری دست‌ساز مثل شورای اسلامی کار، خانه کارگر، مجمع نمایندگان و … دولت را تحت فشار قرار نمی‌دهند، زیرا افرادی که در رأس آن‌ها قرار دارند، آدم‌های خود حاکمیت هستند و هرگز در روندهای دموکراتیک انتخاب نشده‌اند. اما کارگران و فعالان مستقل کارگری می‌دانند که این نمایندگان قلابی نه پشتوانۀ کارگری دارند و نه می‌توانند اعتماد کارگران را جلب کنند.

اگر می‌خواهیم از بیکاری میلیونی و سوءتغذیه نجات پیدا کنیم، اگر می‌خواهیم شرایط تمام زحمتکشان بهبود یابد، اگر از ناهنجاری‌های اجتماعی مثل بِزِه و سرقت، فرار از خانه، قتل‌های خانوادگی، اعتیاد و بی‌خانمانی، و ریشۀ تمام آن‌ها یعنی استثمار، بیکاری و فقر و بی‌ثباتی و ناامنی شغلی و معیشتی و انواع تبعیض و ستم‌های مضاعف، به تنگ آمده‌ایم، باید بدون واهمه اعلام کنیم که با وعده و وعیدهای دولت‌ها، مقامات، و نمایندگان قلابیِ کارگران هیچ‌چیز نصیب کارگران نخواهد شد. ما نسبت به تمام جریانات داخل قدرت بی‌اعتماد هستیم، و می‌دانیم که دیگر زمان مماشات به پایان رسیده. جوانان ما هر روز پرپر می‌شوند، و هر چیزی که تا به امروز به دست آورده‌ایم تنها از طریق نمایش قدرت واقعی کارگران و همبستگی و اتحاد تمام زحمتکشان و مردم‌ تحت ستم و همچنین تشکل و تسخیر خیابان بوده است. بنابراین صحبت از ترمیم دستمزدها و بهبود شرایط زحمتکشان بدون تأکید بر ضرورت تشکل‌یابی مستقل و سراسری کارگران، و بدون تلاش برای عملی نمودن حقوق بنیادی‌مان از جمله تجمع، اعتراض، اعتصاب و خیابان به عنوان مجراهای پیشبرد خواسته‌های کارگران، بیهوده و‌ حتی گمراه‌کننده خواهد بود.

رضا شهابی
۱۲ آبان ۱۴۰۲،
زندان اوین

 

منبع:

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
https://t.me/vahedsyndica‌

تاریخ انتشار : ۱۳ آبان, ۱۴۰۲ ۳:۳۳ ق٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

«طرح مقابله با نفوذ»؛ توطئه‌ای سازمان‌یافته برای سرکوب جنبش دموکراسی‌خواهی

هیئت سیاسی-اجرایی سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت): سازمان ما تصویب کلیات این طرح را «فاجعه‌ای دیگر در نظام حقوقی کشور» دانسته و ضمن مخالفت با آن، تصویب این طرح را ادامه و تشدید رویکردی می‌داند که در «قانون تشدید مجازات جاسوسی» نیز دنبال شده است؛ قانونی که در یک سال گذشته مبنای صدور احکام سنگین و اجرای احکام اعدام در شماری از پرونده‌ها قرار گرفته است.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

حقوق بشر گزینشی نیست؛ از مردم خودتان شروع کنید

شهناز قراگزلو: قوه قضائیه جمهوری اسلامی نمی‌تواند از یک سو خود را مدافع حقوق بشر معرفی کند و از سوی دیگر، در داخل کشور حقوق بنیادین شهروندان را نادیده بگیرد. اگر دفاع از حقوق بشر یک وظیفه انسانی و اخلاقی است، همان‌گونه که سخنگوی قوه قضائیه درباره مستندسازی جنایات میناب می‌گوید، این وظیفه پیش از هر چیز باید در برابر حقوق شهروندان ایران نیز به رسمیت شناخته شود.

مطالعه »

یک ایران، یک ملت و یک ترازنامه…

گودرز اقتداری: نوشته‌ای در فضای مجازی منتشر شده است که با این مطلع آغاز میشود: «ما یک ایران نداریم. دو ایران داریم! یک ایرانِ جهان سومی که از کشورهای منطقه عقب افتاده است، نه برق دارد، نه آب دارد، نه صنعت قابل توجهی دارد، نه زیر ساخت قابل اتکایی دارد و علاوه بر آن همه نخبگان‌اش نیز در حال فرار از کشور هستند و این ایران رو به قهقرا در حرکت است. یک ایرانِ دیگر هم وجود دارد که ۹۵ درصد جمعیت آن باسواد است و در بین ۲۰ کشور اول جهان در تولید علم قرار دارد و در تربیت متخصص از پزشکی گرفته تا مهندسی علوم روز جهان همچون نانو، رباتیک، ژنتیک، هسته‌ای و … سرآمد کشورهای منطقه است» یادداشت زیر در پاسخ به آن برداشت نوشته شده است.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

معاون نخست وزیرایتالیا، همچنان مانع بازگشت پناهندگان به این کشور می‌شود

دیپلمات‌های سابق فرانسوی و بریتانیایی خواستار موضع سختگیرانه‌تری در قبال اسرائیل شدند

شرکت‌های آمریکایی در اختلاف تجاری با کانادا زنگ خطر را به صدا درآوردند

بیانیه سازمان پزشکان و پیراپزشکان جبهه ملی ایران به مناسبت روز پزشک

کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ علیه دولت ملی مصدق و قانون اساسی مشروطه بود