سه شنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۰۵:۴۷

سه شنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۰۵:۴۷

خاموش شد آن شمع صبور!
عارفه، سی و چند سال را پس از اعدام همسرش با عشق به حسین و آرمان‌های او، و با امید به زندگی در چهره‌ی دخترش «سحر»، با عزت و سربلندی...
۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: دوستان و یاران زنده یادان عارفه و حسین
نویسنده: دوستان و یاران زنده یادان عارفه و حسین
مارکوزه؛- فیلسوف التقاطی جنبش دانشجویی
مارکوزه ذهنگرایی "فلسفه زتدگی" را فلسفه "مشخص" نامید و از آن طریق به مخالفت و انتقاد از مارکسیسم، پرولتاریا، و حزبش پرداخت، وی بحران کاپیتالیسم را مقوله ای از "هستی"...
۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: آرام بختیاری
نویسنده: آرام بختیاری
تغییر نام لایحه «منع خشونت علیه زنان» و حذف واژه خشونت - بخش دوم
در واقع، خشونت اساساً از عنوان این لایحه حذف و دچار تغییر شده است. این‌که حتی خودِ مفهوم خشونت نیز حذف می‌شود، بسیار معنادار است. کلماتی که به عنوان مفاهیم...
۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: فاطمه علمدار
نویسنده: فاطمه علمدار
آنتروپی
پیرمرد می‌گوید دیگر آن چشمِ نافذِ گذشته، آن شم، آن حساسیت تُند و تیز کودکی را نداریم ولی می‌دانیم که در این زندگی سراسر مصیبت، در عین آن که ضعیف...
۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
دیده در باده نهادم، گفت مستی
باید چشم ها را از نو شست، باید زیر باران رفت، و نترسید از خیسی ... ، باید چشم از پنجره بر گرفت، باید افق را دید...... 
۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
دفاعیات حسن ضیا ظریفی در دادگاههای نظامی - دادگاه بدوی
از همان لحظه بازداشت، رفتار غیرقانونی برخلاف مدلول مواد فوق از طرف به‌اصطلاح "مامورین تحقیق" شروع شد و به‌اصطلاح "اقاریری" که امروز اساس کیفرخواست را تشکیل می‌دهد با اتکاء به...
۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: دکترابوالحسن ضیا ظریفی
نویسنده: دکترابوالحسن ضیا ظریفی
در میان ستاره ها
آنان گم نشدند در دقیقه های مرگ، در لحظاتِ بودن یا نبودن!، میان ستاره ها، ریشه دواندند در اعماقِ کهکشانها......
۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: حسن جلالی
نویسنده: حسن جلالی

در ضرورت عاجل مذاکره مستقیم ایران با ایالات متحده آمریکا

به اعتقاد ما، ضروری و حیاتی است تا مردم ایران، جنبش‌های مدنی و صنفی و سازمانهای سیاسی به موازات مبارزات پیگیر خود برای حل مشکلات و بحران های گوناگون کشور، برای انجام مذاکرات مستقیم با ایالات متحده آمریکا، به حکومت بیش از پیش و فعالانه فشار آوردند تا بدین مذاکرات تن دهد.

امنیت ملی ایران در گرو تعامل با همه کشورها و پایان دادن به سیاست خارجی ایدئولوژیک است!

دونالد ترامپ به عنوان چهل و هفتمین رئیس جمهور آمریکا آغاز به کار کرد. او در سخنرانی مراسم تحلیف خود مطلبی درباره سیاست آمریکا در قبال جمهوری اسلامی نگفت، اما اشارات او در کارزارهای انتخاباتی‌اش بیانگر آن است که این سیاست نسبت به دوران جو بایدن به طور بنیادی تغییر خواهد کرد. این تغییرات در آمریکا در حالی رخ می‌دهند که ایران و منطقه خاورمیانه در شرایطی بغرنج و کاملاً متفاوت با پیش از   ۷ اکتبر ۲۰۲۳ بسر میبرند.

در ایران، بحران‌های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و زیست محیطی بدلیل سیاستهای خانماسوز نظام استبدادی جمهوری اسلامی بیش از پیش  تشدید شده و شرایط فاجعه‌باری را بر ایران حاکم کرده است. بویژه اوضاع اقتصادی موجب نارضایتی اکثریت قاطعی از شهروندان کشور شده و جامعه را به آستانه از هم پاشیدگی کشانده است.

در منطقه خاورمیانه، با سرنگونی رژیم بشار اسد در سوریه که به نفوذ رژیم ایران در این کشور خاتمه داد و شکست سخت دیگر نیروهای عضو «محور مقاومت» با مرکزیت حکومت ایران، نقش منطقه‌ای جمهوری اسلامی بشدت تضعیف شده و خاورمیانه در آستانه نظم نوینی قرار گرفته است که بیش از پیش باعث انزوای کشور ما خواهد شد. از سوی دیگر، موقعیت ضعیف جمهوری اسلامی باعث افزایش نگرانی دنیای غرب مبنی بر ساخت سلاح هسته‌ای از سوی حکومت ایران شده است و در نتیجه، خطر فعال شدن «سازوکار ماشه» و بازگشت تحریم‌های سازمان ملل متحد علیه ایران و حتی محاصره دریایی کشور، جدی است.

اتکاء به حکومت‌های روسیه و چین بر اساس قراردادهای بسته شده با آنها نیز کمکی به جمهوری اسلامی نمی کند. زیرا که این کشورها از یک سو به طور طبیعی به دنبال منافع خود هستند و از سوی دیگر همانطوری که چین و روسیه تاکنون در شورای امنیت سازمان ملل متحد رفتار کرده‌اند، آنها در مخالفت کشورهای غربی با دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای همراه هستند.

بر اساس سخنان دونالد ترامپ و نزدیکان او، هدف اعمال فشار و محدودیت‌ها علیه حکومت ایران، دستیابی به توافقی جدید با این حکومت است که شامل برنامه‌ هسته‌ای، برنامه موشک‌های بالیستیک و فعالیت‌های منطقه‌ای جمهوری اسلامی باشد. به اعتقاد اتحاد جمهوری‌خواهان ایران، در این فضای بحرانی و خطرناک موضوع گفتگوی مستقیم حکومت ایران با ایالات متحده آمریکا بر سر همه موضوعات مورد مناقشه بیش از هر زمان دیگری حیاتی و عاجل است. ملت ایران بیش از ۴۵ سال است که بابت سیاستهای ایدئولوژیک جمهوری اسلامی تحت فشار تحریمهای کمرشکن اقتصادی قرار گرفته اند. این حکومت باید‌ به سیاست خارجی ایدئولوژیک و غلط منطقه‌ای و بین‌المللی خود، که به جز فلاکت برای مردم ایران، نابودی جامعه مدنی کشور و فربه شدن باندهای فاسد و کاسبان تحریم نتیجه‌ای نداشته است، خاتمه دهد.

انتصاب استیو ویتکاف، فرستاده خاورمیانه‌ای دونالد ترامپ، به عنوان هماهنگ کننده  اقدامات آمریکا درباره امور ایران نشان‌دهنده تمایل ترامپ برای آزمودن مسیر دیپلماسی برای حل اختلافات، پیش از روی‌آوردن به تدابیر سخت‌تر است. در صورت امتناع حکومت ایران از مذاکره مستقیم و همه‌جانبه با دولت آمریکا یا عدم جدیت در این مذاکرات، به نظر ما احتمال زیادی وجود دارد که این پنجره زمانی چندان باز نمانده و دولت ترامپ اقدامات خود موسوم به «فشار حداکثری» و تلاش برای قطع کامل صادرات نفت ایران را آغاز کند.

در این حالت، بحران‌های اقتصادی،  اجتماعی و سیاسی ایران به مرحله‌ی انفجاری با عواقبی غیر قابل پیش‌بینی برای کشور ما، خواهد رسید. به همین دلیل، به نظر اتحاد جمهوری‌خواهان ایران، حکومت ایران و بویژه رهبر آن علی خامنه‌ای، باید به مذاکره مستقیم و همه‌جانبه با دولت آمریکا اقدام کند. در این مذاکرات، باید تنها و تنها حفاظت از منافع و امنیت ملی کشور  و تامین نیازهای حیاتی ملت ایران و نه «مصالح نظام» یا هرگونه ملاحظات ایدئولوژیک دیگر مد نظر باشند.

به اعتقاد ما، ضروری و حیاتی است تا مردم ایران، جنبش‌های مدنی و صنفی و سازمانهای سیاسی به موازات مبارزات پیگیر خود برای حل مشکلات و بحران های گوناگون کشور، برای انجام مذاکرات مستقیم با ایالات متحده آمریکا، به حکومت بیش از پیش و فعالانه فشار آوردند تا بدین مذاکرات تن دهد.

هرچند به نظر اتحاد جمهوری‌خواهان ایران، حل مشکلات و بحران های ویرانگر ایران که حاصل نظام ولایت مطلقه فقیه هستند، مستلزم گذار از نظام دینی موجود به جمهوری سکولار دموکراتیک و تغییرات بنیادی در مناسبات قدرت سیاسی کشور، با اراده مردم ایران و از راه های خشونت پرهیز است، اما هرگونه تغییر معنی دار و مثبت در مناسبات ایران با آمریکا و به تبع آن مجموعه جهان غرب و کشورهای منطقه، می تواند فضای مناسب تری برای مبارزات مردم در جهت  خواسته‌های خود در زمینه آزادی‌های سیاسی، فرهنگی و اجتماعی، حق داشتن تشکل‌های مدنی و صنفی و تاسیس احزاب سیاسی، فراهم آورد.

 

منبع:

http://jomhouri.com/jomhouri/

تاریخ انتشار : ۹ بهمن, ۱۴۰۳ ۸:۳۵ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

2 Comments

  1. ملیحه گفت:

    اتحاد جمهوریخواهان در پیوند با شورایی که مشغول مدیریت گذار است و حزب چپ (که از اولین دغدغه مندان نزدیکی ایران با چین و نگران شرق گرایی حکومت ایران بود) مراتب تحول مبتنی بر آمریکا گرایی و سوسیالیسم زدایی را با سرعت قابل تحسینی طی می کند. به نوعی که امروز تمام امیدش به رابطه هر چه تسلیم طلبانه تر با آمریکای عزیز است و نگران است از هر گونه ارتباط با چین و روسیه و به هر بهانه به همه ما هشدار یا به قول برادران انذار می دهد. در این اخطاریه هم که حامل همان سکه دو روی آن فرصت و این تهدید است، پیام دیگری ندارد. وقتی می نویسد: « شکست سخت دیگر نیروهای عضو «محور مقاومت» با مرکزیت حکومت ایران، نقش منطقه‌ای جمهوری اسلامی بشدت تضعیف شده..» آرزوهایش را بیان می کند و وقتی نوشته ست: «اتکاء به حکومت‌های روسیه و چین» منظورش رابطه با این دو حکومت نفرین شده است.خبر خوبی هم از دقت در سخنان دونالد عزیز و «نزدیکان او» برای ما دارد مبنی بر این که: « هدف اعمال فشار و محدودیت‌ها علیه حکومت ایران، دستیابی به توافقی جدید با این حکومت است که شامل برنامه‌ هسته‌ای، برنامه موشک‌های بالیستیک و فعالیت‌های منطقه‌ای جمهوری اسلامی باشد.» اجا به ما خوف و رجاء داده است که اگر ایران حاضر نشود در باره برنامه هسته ای و موشک های بالستیک و فعالیت های منطقه ای اش، فرمایشات آمریکای عزیز را بپذیرد!!!! خودتان ببینید چه می شود: « در صورت امتناع حکومت ایران از مذاکره مستقیم و *همه‌جانبه* با دولت آمریکا یا عدم جدیت در این مذاکرات، به نظر ما احتمال زیادی وجود دارد که این پنجره زمانی چندان باز نمانده و …» کلاً از صفحه زمین پاک بشویم. تحمل نداشتم تا آخر بخوانم…زیرا در گذشته ای نه چندان دور پیش از آن فشارهای کشنده برای انحلال سازمان فداییان اکثریت، و نشست و برخاست های با شورای گذار و مشروطه خواهان رنگارنگ، با اغلب این دوستان همکار و همراه بودم.

  2. میرنادر گفت:

    در تکمیل نظرات دوست عزیز ملیحه، پیشنهاد عنوان مناسبتری برای این مقاله: در ضرورت عاجل تسلیم کامل به خواستهای ایالات متحده آمریکا و کاپیتولاسیون!

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اول ماه مه، روز جهانی کارگر، روز همبستگی کارگران و زحمت‌کشان و مبارزه در راه تأمین حقوق آنان!

هر چه در سال‌های اخیر از عمل مستقل و حضور مستقل نیروی کار و زحمت در ایران دیده‌ایم، چیزی نیست جز دفاع از منافع طبقاتی خود، عمل و حضور مستقلی که بسیار چشم‌گیر است. وظیفۀ اصلی مدافعان کارگران و زحمت‌کشان ایران، تقویت همین عمل و حضور مستقل است.

ادامه »
سرمقاله

ریاست جمهوری ترامپ یک نتیجهٔ تسلط سرمایه داری دیجیتال

همانگونه که نائومی کلاین در دکترین شُک سالها قبل نوشته بود سیاست ترامپ-ماسک و پیشوای ایشان خاویر مایلی بر شُک درمانی اجتماعی استوار است. این سیاست نیازمند انست که همه چیز بسرعت و در حالیکه هنوز مردم در شُک اولیه دست به‌گریبان‌اند کار را تمام کند. در طی یکسال از حکومت، خاویرمایلی ۲۰٪ از تمام کارمندان دولت را از کار برکنار کرد. بسیاری از ادارات دولتی از جمله آژانس مالیاتی و وزارت دارایی را تعطیل و بسیاری از خدمات دولتی از قبیل برق و آب و تلفن و خدمات شهری را به بخش خصوصی واگذار نمود.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته
یادداشت

قتل خالقی؛ بازتابی از فقر، ناامنی و شکاف طبقاتی

کلان شهرهای ایران ده ها سال از شهرهای مشابه مانند سائو پولو امن تر بود اما با فقیر شدن مردم کلان شهرهای ایران هم ناامن شده است. آن هم در شهرهایی که پر از ماموران امنیتی که وظیفه آنها فقط آزار زنان و دختران است.

مطالعه »
بیانیه ها

اول ماه مه، روز جهانی کارگر، روز همبستگی کارگران و زحمت‌کشان و مبارزه در راه تأمین حقوق آنان!

هر چه در سال‌های اخیر از عمل مستقل و حضور مستقل نیروی کار و زحمت در ایران دیده‌ایم، چیزی نیست جز دفاع از منافع طبقاتی خود، عمل و حضور مستقلی که بسیار چشم‌گیر است. وظیفۀ اصلی مدافعان کارگران و زحمت‌کشان ایران، تقویت همین عمل و حضور مستقل است.

مطالعه »
پيام ها

جان شما، جان ایران و سوگ شما، سوگ ایران است!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) وقوع این فاجعۀ شوم را به مردم میهن‌مان، به شهروندان بندرعباس و خانواده‌های داغ‌دار و آسیب‌دیده تسلیت می‌گوید. ما در این لحظات سخت همراه و هم‌دوش مردم  بندرعباس سوگوارِ جان‌های از دست رفته و نگران و چشم‌به راه بهبود زخمی‌های این حادثه‌ایم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

خاموش شد آن شمع صبور!

مارکوزه؛- فیلسوف التقاطی جنبش دانشجویی

تغییر نام لایحه «منع خشونت علیه زنان» و حذف واژه خشونت – بخش دوم

آنتروپی

دیده در باده نهادم، گفت مستی

دفاعیات حسن ضیا ظریفی در دادگاههای نظامی – دادگاه بدوی