سه شنبه ۷ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۱:۱۳

سه شنبه ۷ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۱:۱۳

بررسی پیش‌زمینه‌های انقلاب ۱۳۵۷و تحقق جمهوری اسلامی در ایران
دیدیم که با آغاز تصویب لایحه «انجمن‌های ایالتی و ولایتی» روحانیت مبارزه علیه رژیم شاه را آغاز کرد، زیرا آن مصوبات برخلاف اصول قانون اساسی مشروطه بود که در آن...
۶ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: منوچهر صالحی لاهیجی
نویسنده: منوچهر صالحی لاهیجی
مثل یک باد
مثل یک باد وزان شد بر من، همچون رنگین کمان، پس از باران ...
۶ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
تایید حکم مصادره اموال مرضیه محبی، وکیل دادگستری، توسط دادگاه تجدیدنظر تهران
استناد این دادگاه به «قاعده استیمان» در حالی است که نه تنها اساسا این قاعده فقهی ناظر به وضعیت این وکیل دادگستری نیست، بلکه سلب حقوق شهروندی حتی در قالب...
۶ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: دادبان
نویسنده: دادبان
ولودیمیر ایشچنکو: بار جنگ در اوکراین بر دوش فقرا است!
بسیج جمعیت روستایی و کارگران فقیرتر به خدمت نظامی آسان‌تر است، زیرا پنهان‌شدن آنها دشوارتر و بیشتر در دسترس مقامات هستند. آنها حتی فرصت های کمتری برای اجتناب از استخدام...
۶ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: جرکو باکوتین
نویسنده: جرکو باکوتین
سلطنت‌طلبان در گذر تاریخ "تاریخ در حال نگارش است؛ امروز و همین حالا!"
تاریخی که با خون دل نوشتیم، اکنون در معرض تهدید جدی قرار دارد. آیا باز هم شاهد تکرار فجایع گذشته خواهیم بود؟ یا اینکه این بار، با آگاهی و مسئولیت‌پذیری...
۶ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
فرخنده باد روز زبان مادری؛ روز زبان‌های مردم ایران!
به‌جاست بر این نکته انگشت تاکید بگذاریم که علی‌العموم هیچ زبانی در تضاد و تعارض با زبان عمومی و رسمی یا همان زبان میانجی و مشترک ِ زبان‌های گوناگون در...
۶ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: کانون نویسندگان ایران
نویسنده: کانون نویسندگان ایران
زمستان
بیدارم مکن, با قلبِ سردم, در کنار ستاره ها, خاموش بخواب می روم, ستاره سرخی از میان کهکشانها, خطی بر آسمان انداخت, پایان زمستان نزدیک است,
۵ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: رحمان-ا
نویسنده: رحمان-ا

در همبستگی با اعتراضات مردم خوزستان

ما با اعتراضات مردم خوزستان اعلام همبستگی می کنیم و خواهان رسيدگی عاجل به وضعيت مردم اهواز و ساير مناطق خوزستان هستيم. ما بی اعتنائی مسئولين حکومت به بحران زيست محيطی را محکوم و خواهان اختصاص بودجه کافی به مسائل زيست محيطی و سپردن مسئوليت  امور زيست محيطی به کارشناسان و نظارت نهادهای مردمی طرفدار محيط زيست هستيم.

در روزهای اخیر شاهد تظاهرات مردم خوزستان علیه بی عملی دولت در بحران ریزگردها بوده ایم. ریزگردها و تبعات آن به معنای واقعی نفس مردم خوزستان را بریده، مشکلات و خسارت های زیاد را به مردم استان به وجود آورده است. هرچند خوزستانی ها سال هاست به علت گرد و غبار از تنفس دشوار رنج می برند اما شدت آلودگی هوای مناطقی از این استان در این روزها آن قدر بالا رفته که حتی برق رسانی را هم مختل کرده اند. در نتیجه، زندگی در بخش بزرگی از استان خوزستان روال عادی ندارد. ادارات و مؤسسات اقتصادی و مدارس به طور مکرر تعطیل و بیمارستان ها مملو از مردمی است که بر اثرگرد و غبار بیمار شده اند. شماری از خوزستانی ها در جستجوی راهی برای تغییر محل زندگی اند.

اما همه اهالی خوزستان نمی توانند به راحتی خانه و کاشان شان را رها کنند و به دنبال سرنوشتی نامعلوم رهسپار مناطقی دیگر شوند. اکثر خوزستانی ها ناچارند در موطن خود بمانند و از این رو، از دولت انتظار دارند هر آنچه در توان دارد برای کاستن از رنج مردم این خطه انجام دهد. خوزستانی ها که می بینند مسئولان جمهوری اسلامی اقدام موثری برای رفع و کاهش این بحران نمی کنند، به اعتراض برخاسته اند.

همه می دانند که منشاء بخشی از ریزگردها درکشورهای همسایه است و بهمین جهت مهار بخشی از علل انتشار ریزگردها در مناطقی از جنوب و جنوب غربی ایران، در حیطه اختیارات دولت ایران قرار ندارد. اینکه خوزستان زیبا در دهه های پیش با چنین مشکلی در ابعاد کنونی کمتر مواجه بود و اکنون با آن دست به گریبان است تا حدی به تغییرات جوی جهانی مربوط است. اما بخشی دیگر از عوامل پیدایش ریزگردها به عملکرد دولت های منطقه و خود ایران مربوط است. در دهه های اخیر، ترکیه پروژه ای را برای احداث حدود بیست سد روی دو رود دجله و فرات پیش برده که بر خشکی اقلیم عراق به شدت افزوده است. این امر و نیز اقدام دولت صدام حسین در خشکاندن هورهای جنوب عراق به منظور از بین بردن مخفیگاه مخالفان شیعه در دهه ۱۳۷۰، خشک شدن مناطق وسیعی از جنوب عراق را موجب گردیده است. بر این عوامل باید دستکاری ناکارشناسانه دولت جمهوری اسلامی در محیط زیست ایران و بی توجهی نسبت به هشدارهای مکرر کارشناسان و فعالین محیط زیست را نیز افزود. برخی کارشناسان محیط زیست در ایران می گویند در حدود نیمی از حجم ریزگردها منشأ داخلی دارد. نه تنها تالاب های عراق،‌ بلکه بسیاری از جلگه های جنوب غربی ایران نیز که قبلا پوشش گیاهی داشته اند،‌ در نتیجه سدسازی های بی رویه از دوران رفسنجانی به این سو به بیابان تبدیل شده اند. همه این عوامل،‌ دست به دست هم داده و وضعیت را به جایی رسانده ا ند که می  بینیم.

هر چند تغییرات اقلیمی در درازمدت عمل می کنند اما دولت نمی تواند به بهانه عواملی که ذکر شد از زیر بار مسئولیت آن شانه خالی کند.  دولت ها مسئول یاری رساندن به آن گروه از شهروندان اند که از بحران های زیست محیطی آسیب می بینند.  ما در سه سالی و نیمی که از مسئولیت دولت روحانی می گذرد شاهد هیچ اقدام و ابتکار درخور ابعاد بحران زیست محیطی خوزستان از جانب این دولت نبوده ایم. بحران ریزگردها مانند مسائلی مثل آزادی سیاسی نیست که تیم روحانی بتواند بی عملی و بی مسئولیتی خود در مورد آن را با اشاره به قدرت رهبر و سپاه توجیه کند. دولت روحانی می توانست با همین حد اختیارات دست به بسیاری اقدامات پیش گیرانه برای کاستن از رنج خوزستانی ها بزند که انجام نداده است. در این سه سال و نیم می شد برای متوقف کردن خشکی جلگه های خوزستان دست به اقدامات عاجل زد. می شد به توسعه پوشش گیاهی در این مناطق پرداخت.  می شد ستاد بحران تشکیل داد و در آن از کارشناسان داخلی و خارجی بهره گرفت. می شد منابع مالی بسیار بیشتری به حل این بحران اختصاص داد. تحریم ها و کمبود منابع مالی نمی توانند توجیه بی عملی در این بحران باشند. این بحران تا حدی شدید است که مشابه آن در کشورهای دیگر،‌ دولت ها را وادار به اقدامات ضربتی مانند استفاده از پرسنل نیروهای مسلح و حتی گرفتن عوارض و مالیات مخصوص از ثروتمندان برای تأمین بودجه ویژه کرده است. بهانه نداشتن بودجه در کشوری که مسئولان آن حقوقهای نجومی می گیرند نمی تواند خشم مردم را برنیانگیزد.

حتی امروز نیز که کار به قطع برق و مختل شدن کل جریان زندگی در خوزستان کشیده است از دولت روحانی تحرک قابل توجهی نمی بینیم. نه تنها به درد مردم نمی رسند بلکه حتی از یک بازدید خشک و خالی برای ابراز همدردی نیز ابا دارند.

واقعیت این است که بخش اعظم بودجه در جمهوری اسلامی مصروف نهادهای امنیتی و ایدئولوژیک آن، و پیشبرد سیاست های منطقه ای برای بسط شیعیگری می گردد. خامنه ای که بخش بزرگی از منابع مالی کشور در دست خود او و نهادهای تحت فرمان مستقیمش متمرکز است، ترجیح می دهد این منابع را صرف دخالت نظامی در کشورهای دیگر کند و از اختصاص حتی بخش کوچکی از این منابع به مردم آسیب دیده ایران دریغ می کند.  خامنه ای می توانست به جای ادامه دشمنی با کشورهای منطقه، به دولت دستور دهد برای همکاری با همسایگان غربی ایران برای مهار بحران اقدام عاجل انجام دهد. رهبر جمهوری اسلامی می  توانست به نهادهای تحت فرمانش دستور دهد به جای مسلح کردن گروه های دست نشانده در عراق،‌ بودجه مربوط به این کار را به احیای بخشی از هورهای جنوب عراق اختصاص دهند. مسئولیت خامنه ای در مورد این بحران، کمتر از مسئولیت دولت نیست. . وقتی روحانی اعتراف می کند که بودجه کشور به دشواری کفاف پرداخت های روزمره را می دهد، وقتی بخش قابل توجه و بی سابقه ای از این بودجه به انواع نهادهای ایدئولوژیک در جمهوری اسلامی اختصاص می یابد، روشن است که دیگر منبع و محلی برای پرداختن به بحران ریزگردها و بحران های نظیر، که مستلزم نگاه، برنامه و سرمایۀ بلندمدت اند، باقی نماند.

ما با اعتراضات مردم خوزستان اعلام همبستگی می کنیم و خواهان رسیدگی عاجل به وضعیت مردم اهواز و سایر مناطق خوزستان هستیم. ما بی اعتنائی مسئولین حکومت به بحران زیست محیطی را محکوم و خواهان اختصاص بودجه کافی به مسائل زیست محیطی و سپردن مسئولیت  امور زیست محیطی به کارشناسان و نظارت نهادهای مردمی طرفدار محیط زیست هستیم.

۲۸ بهمن ۱۳۹۵(١۶ فوریه ٢٠١٧)

 

 

 

تاریخ انتشار : ۲۹ بهمن, ۱۳۹۵ ۶:۵۸ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

انقلاب بهمن؛ آرمان‌های ماندگار و راه‌های ناتمام!

ما بر این باوریم که طیف گستردهٔ نیروهای چپ موجود در میهن ما موظف است با حضور  و تمرکز کنش‌گری خود در این تلاش هم‌گرایانه، در تقویت جایگاه ٔ عدالت‌‌ اجتماعی و حقوق بنیادین بشری در جمهوری آیندۀ ایران کوشا باشد. ما، همراه سایر نیروهای میهن‌دوست و ترقی‌خواه ایران در راه گذار به جمهوری‌ای مبتنی بر صلح، آزادی، دمکراسی برابری، حقوق بشر و عدالت اجتماعی مبارزه می‌کنیم.

ادامه »
سرمقاله

ریاست جمهوری ترامپ یک نتیجهٔ تسلط سرمایه داری دیجیتال

همانگونه که نائومی کلاین در دکترین شُک سالها قبل نوشته بود سیاست ترامپ-ماسک و پیشوای ایشان خاویر مایلی بر شُک درمانی اجتماعی استوار است. این سیاست نیازمند انست که همه چیز بسرعت و در حالیکه هنوز مردم در شُک اولیه دست به‌گریبان‌اند کار را تمام کند. در طی یکسال از حکومت، خاویرمایلی ۲۰٪ از تمام کارمندان دولت را از کار برکنار کرد. بسیاری از ادارات دولتی از جمله آژانس مالیاتی و وزارت دارایی را تعطیل و بسیاری از خدمات دولتی از قبیل برق و آب و تلفن و خدمات شهری را به بخش خصوصی واگذار نمود.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

اروپا قربانی کیست؟

به‌عنوان یک اروپایی، من فقط می‌توانم از بی‌کفایتی و ساده‌دلی رهبرانمان گله کنم که این اتفاق را ندیدند و با وجود همه فرصت‌ها و انگیزه‌هایی که برای انجام این کار وجود داشت، ابتدا خود را با آن سازگار نکردند. آنها احمقانه ترجیح دادند به نقش خود به عنوان شریک کوچک آمریکا بچسبند، حتی در شرایطی که این مشارکت به طور فزاینده ای علیه منافع آنها بود!

مطالعه »
یادداشت

قتل خالقی؛ بازتابی از فقر، ناامنی و شکاف طبقاتی

کلان شهرهای ایران ده ها سال از شهرهای مشابه مانند سائو پولو امن تر بود اما با فقیر شدن مردم کلان شهرهای ایران هم ناامن شده است. آن هم در شهرهایی که پر از ماموران امنیتی که وظیفه آنها فقط آزار زنان و دختران است.

مطالعه »
بیانیه ها

انقلاب بهمن؛ آرمان‌های ماندگار و راه‌های ناتمام!

ما بر این باوریم که طیف گستردهٔ نیروهای چپ موجود در میهن ما موظف است با حضور  و تمرکز کنش‌گری خود در این تلاش هم‌گرایانه، در تقویت جایگاه ٔ عدالت‌‌ اجتماعی و حقوق بنیادین بشری در جمهوری آیندۀ ایران کوشا باشد. ما، همراه سایر نیروهای میهن‌دوست و ترقی‌خواه ایران در راه گذار به جمهوری‌ای مبتنی بر صلح، آزادی، دمکراسی برابری، حقوق بشر و عدالت اجتماعی مبارزه می‌کنیم.

مطالعه »
پيام ها

مراسم بزرگ‌داشت پنجاه‌وچهارمین سالگرد جنبش فدایی!

روز جمعه ۱۹ بهمن ۱۴۰۳، به مناسبت پنجاه‌وچهارمین سالگرد بنیان‌گذاری جنبش فدایی، در نشستی در سامانۀ کلاب‌هاوس این روز تاریخی و نمادین جنبش فدایی را پاس می‌داریم و روند شکل‌گیری و تکامل این جنبش را به بحث و بررسی می‌نشینیم

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

بررسی پیش‌زمینه‌های انقلاب ۱۳۵۷و تحقق جمهوری اسلامی در ایران

مثل یک باد

تایید حکم مصادره اموال مرضیه محبی، وکیل دادگستری، توسط دادگاه تجدیدنظر تهران

ولودیمیر ایشچنکو: بار جنگ در اوکراین بر دوش فقرا است!

سلطنت‌طلبان در گذر تاریخ “تاریخ در حال نگارش است؛ امروز و همین حالا!”

فرخنده باد روز زبان مادری؛ روز زبان‌های مردم ایران!