از تاریخ انتشار اولین شماره نشریه “کار” در تاریخ ۱۹ اسفند ۱۳۵۷ تا امروز، ۳۵ سال می گذرد. در آن تاریخ نشریه “کار”، ارگان سازمان چریک های فدائی خلق ایران بوده است.این نشریه دفاع از آزادی، عدالت اجتماعی، استقلال و سربلندی ایران و تبلیغ ایده های سوسیالیستی و انساندوستانه را سر لوحه فعالیت خود قرار داد. نشریه “کار” نشریه ای جوان و غیر حرفه ای بود. “کار” از آغاز اعلام کرد که در جبهه کارگران، زحمتکشان، روشنفکران و همه مردم شریفی قرار دارد که با دسترنج خویش گذران می کنند، مدافع بهبود زندگی آنان و مشارکت آنان در سرنوشت کشور است.
“کار” ٣۵ ساله شد. حیات ٣۵ ساله “کار” با رنج و رزم هزاران فدائی که زندگی خود را وقف سعادت و بهروزی مردم و آزادی کشورمان از سلطه مستبدین کرده اند، گره خورده است.
هزاران فدائی برای انتشار “کار”، ادامه حیات آن، برای رساندن “کار” به دست کارگران، زحمتکشان و فعالین سیاسی تازیانه خوردند، به سیاه چال ها افتادند، سال ها در گوشه زندان ماندند و از آرمان ها و باورهایشان دفاع کردند. از بین آن ها ده ها تن بدست استبداد به جوخه اعدام سپرده شدند.
می توان از مدیر مسئول نشریه “کار” در دوره اول انتشار، فدائی شهید رفیق زنده یاد محمد رضا غبرائی که بخاطر دفاع از امتیاز انتشار قانونی نشریه به نحو انتقام جویانه و ناجوانمردانه ای اعدام شد تا رفقای زنده یاد دیگری که در انتشار کار نقش آفرین بوده اند، نام برد. رفقایی چون مرتضی تابان (نخستین مسئول صفحه بندی نشریه)، منصور اسکندری، قاسم سید باقری، فرامرز شریفی، حمید رضا پریدار، گلی آبکناری (لیلی)، علیرضا اکبری شاندیز، جهانگیر بهتاجی، هیبت معینی چاغروند، کسری اکبری کردستانی و شهریار خواجیان (خشایار)، عباسعلی منشی رودسری، ناصر عطائی و نیز رفقایی که بخاطر همکاری قلمی و یا فنی با نشریه “کار” و یا انتقال آن از مرکز توزیع به شهرستانها و یا رساندن آن بدست دوستداران “کار” توسط رژیم جمهوری اسلامی به شهادت رسیده اند.
علاوه بر رفقای شهید، از فردای انقلاب تا روزهایی که نشریه “کار” در ایران بصورت نیمه علنی و مخفی انتشار می یافت، هزاران نوجوان، جوان، زن، کارگر عضو، هوادار و دوستدار سازمان ضرب و شتم حزب الهی ها را در سر چهار راه ها، خیابان ها، دانشگاه ها، کارخانه ها و روستاها به تن خریدند و نشریه “کار” را به دست مردم رساندند تا بذر آزادی و عدالت اجتماعی را در میهن ما بارور سازند. تاریخ نشریه “کار” با فداکاری و جانبازی آن ها عجین شده است.
دست اندرکاران “کارآنلاین” بر نقش این رفقا در تداوم حیات “کار” آگاه است و جانبازی ها و فداکاریهای آن ها را ارج می گذارد.
سایت کارآنلاین
١٩ اسفند ١٣٩٢