پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۸:۴۱

پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۸:۴۱

سقوط تاریخی دستمزد در مقابل طلا
کارگر یک ماه کار می‌کند اما کل حقوقی که می‌گیرد، کمی بیشتر از قیمت یک گرم طلا در بازار و کمتر از ۱۵۰ دلار آمریکاست؛ حال قدرت خرید چنین دستمزدی...
۲۰ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: نسرین هزاره مقدم
نویسنده: نسرین هزاره مقدم
در چشم انداز سبزِ نگاه تو
می دانم، چه بیهوده می گذرد، روزگار سخت و دلگیر، در دالانی تنگ و سیاه، اما امید در شریانهای زندگی جاریست
۲۰ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: حسن جلالی
نویسنده: حسن جلالی
دفتر کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
دوستان و رفقای گرامی مطالبی که در این دفتر ملاحظه میکنید، بخشی از اسناد مصوب کنگره بیستم سازمان، به اضافه پیام ها و سخنرانی های مهمانان آن است که آماده...
۱۹ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: ‌دبیرخانهٔ شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: ‌دبیرخانهٔ شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
تأثیرات سیاست‌های ترامپ بر حقوق زنان و اقلیت‌ها
در دوره اول ریاست جمهوری ترامپ، بودجه ایالات متحده برای صندوق جمعیت سازمان ملل متحد، که از برنامه‌ریزی خانواده در سراسر جهان حمایت می‌کند، قطع شد. چنین تغییراتی در سیاست...
۱۹ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: شهناز قراگزلو
نویسنده: شهناز قراگزلو
توصیه‌هایی برای مقاومت در دوره‌‌ای تاریک
«وضع خوب نیست، اما ایده‌های خوبی برای مقاومت و مبارزه وجود دارند که آنها را می‌توانیم از تجربه‌های مردم آزادی‌خواه در ایران و جهان بیاموزیم. مجموعه‌ای از اصول ساده و...
۱۸ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: محمدرضا نیکفر
نویسنده: محمدرضا نیکفر
آیه‌های زمینی
چه روزگار تلخ و سیاهی، نان، نیروی شگفت رسالت را، مغلوب کرده بود، پیغمبران گرسنه و مفلوک، از وعده‌گاههای الهی گریختند، و بره‌های گمشدهٔ عیسی، دیگر صدای هی‌هی چوپانی را،...
۱۸ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: فروغ فرخزاد
نویسنده: فروغ فرخزاد
گرامی باد یاد جهان پهلوان تختی
هفدهم دی سالگرد درگذشت شخصیت ملی ما، جهان پهلوان، جوانمرد روزگار، غلامرضا تختی است. سازمان‌های جبهه ملی ایران در خارج از کشور و جبهه ملی ایران-اروپا ضمن گرامیداشت یاد او...
۱۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سازمان‌های جبهه ملی ایران در خارج از کشور
نویسنده: سازمان‌های جبهه ملی ایران در خارج از کشور

دکترین های اقتصادی و اجتماعی دولت اصولگرای رئیسی

برای شناخت عمیق تر حکومت و دولت آینده رئیسی بهتر است با خصوصیت های عمومی و جهانشمول "پوپولیسم" که مترادف با مقوله "فراطبقاتی" یا بناپارتیسم است بیشتر آشنا بشویم. این خصوصیت ها در تمامی نظام های مشابه مثل حکومت های ناپلئون بناپارت، بیسمارک و خامنه ای مشترک هستند.

حکومت پوپولیستی ایران

همانطور که گفته شد انقلاب بر بستر یک اقتصاد رانتیری یعنی غیر وابسته به تولید ناخالص ملی و مالیات های ناشی از آن پیروز شد، و توانست حکومتی “فرا طبقاتی” (بناپارتیستی) که ذاتا بر پوپولیسم پایه گذاری شده است را با رهبری یک “کاست” Caste (گروه اجتماعی سلسله سالار)، روحانی بوجود آورد.

لازم به تاکید و توضیح است که یک نظام “کاست” بطور ذاتی انتساب سالار و ضد شایسته سالاری بوده و مزایای اجتماعی صرفا بر اساس نقش های انتسابی توزیع می‌شود، و بنابراین بطور ساختاری دمکراتیک نیست و با انتخابات آزاد سر سازگاری ندارد.

ترکیب پیچیده و غیرمعمول سه ویژگی جمهوری اسلامی ایران، یعنی “فرا طبقاتی” بناپارتیستی (پوپولیست) بودن حکومت تحت رهبری «کاست» روحانیت متکی بر «اقتصاد رانتیری» در بستر پارادایم های سرمایه داری علت اصلی تمام سیاست های غیر قابل پیش بینی حکومت و تحلیل های غلط از آن و ناکامی برای پاسخ به متداول ترین سئوال یعنی “چه باید کرد؟” در این چهل و اندی سال گذشته بوده است.

برای شناخت عمیق تر حکومت و دولت آینده رئیسی بهتر است با خصوصیت های عمومی و جهانشمول “پوپولیسم” که مترادف با مقوله “فراطبقاتی” یا بناپارتیسم است بیشتر آشنا بشویم. این خصوصیت ها در تمامی نظام های مشابه مثل حکومت های ناپلئون بناپارت، بیسمارک و خامنه ای مشترک هستند:

۱- ایجاد سیستم انتخاباتی وعطا و گسترش حق رای برای همه شهروندان و حتی کوشش برای پائین آوردن سن حق رای دهندەگان، ایجاد امکان رای دادن برای اهالی دورافتاده ترین روستاهای کشور از خصوصیت های تمامی حکومت های بناپارتی بوده است. علارغم تشابه، این گرایش با روح جمهوریت حکومت کاملا متفاوت و از جنس پوپولیستی است.

 ۲- حکومت های پوپولیستی همگی تمایل دارند که حلقه های واسطه یا نمایندگی بین مردم و حکومت را از بین ببرند. یعنی احزاب، مجالس، سندیکاها، انجوها و انجمن ها،… باید بسیار ضعیف شده و حتی اگر امکان پذیر باشد نابود شوند!

بیخود نیست که در چهل و اندی سال گذشته هیچ سیستم حزبی در کشور شکل نگرفته، و هنوز سندیکاهای کارگری مستقل وجود ندارند و…

۳- ایجاد سیستم انتخاباتی به نوعی که تک تک مردم بدون مدیریت حزبی احساس کنند که می توانند در انتخابات شرکت کرده و بدون تکیه به برنامه و یا حزب خاصی فرد مورد علاقه خود را انتخاب کنند. در سیستم انتخاباتی پوپولیستی کاندیداهای اصلی نماینده احزاب نیستند، و باید افرادی مستقل باشند و بنابراین مردم نباید به نماینده احزاب یا برنامه آنها رای بدهند. در ضمن حکومت های پوپولیستی با هرچه “ایسم” است سر مخالفت دارند.

۴- خلق یک رهبر کاریزماتیک و قدرتمند بطریقی که مردم متقاعد بشوند که دیگر نیازی به یک برنامه مدون گروهی و حزبی ندارند، و بلکه کافی است به یک فرد توانمند متکی بوده تا مشکلات آنها حل شوند. در کشور ما “ولایت فقیه” با قدرت مطلقه اش که در قانون اساسی نهادینه شده است تبلور این سیاست پوپولیستی حکومت است.

۵ – انحراف سمت و سوی تضادهای اجتماعی داخلی به سمت جبهه های مبارزاتی خارجی از دیگر شگردهای حکومت های پوپولیستی بوده است.

در کشور ما اشغال سفارت امریکا بمنظور ضدیت و دشمنی با امریکا بر اساس همین سیاست پوپولیستی کلید خورد، و همگی مبهوت تشدید آن را با اولین دولت پوپولیستی احمدی نژاد تحت شعار نابودی اسرائیل مشاهده کردیم!

پافشاری بر وجود مستمر توطئه دشمن خارجی علی خامنه ای بر همین دکترین پوپولیستی استوار بوده است.

۶- استفاده گسترده از پروپاگاند با تکیه بر تجربیات تبلیغات تجاری، یعنی آنقدر باید بر یک موضوع بطور مستقیم و غیرمستقیم اصرار کرد تا جایی که مردم آن مطلب را از خود دانسته و به “درستی” آن باور پیدا کنند یک سیاست ثابت و مشترک تمامی حکومت های “فراطبقاتی” پوپولیست بوده است. آنها  تمایل دارند که تمامی ابزارهای ارتباطی با مردم مثل رادیو و تلویزیون و خطوط مخابرات در کنترل کامل آنها بوده و حتی خطوط اینترنت را در اختیار داشته باشند.

۷- در دهه ۱۸۸۰ دولت “بناپارتی” بیسمارک برنامه بیمه همگانی پایه گذاری کرد که بر اساس آن کارگران در مقابل تصادفات، بیماری و پیری بیمه می شدند. بیسمارک ناپلئون را معلم خود می خواند و معتقد بود که در دوران سفیر آلمان (پروس) بودنش در پاریس، ناپلئون سوم امپراطور فرانسه، به او ثابت کرده بود که مثل حکومت اقتدارگرای امپراطوری روم کافی است که مردم مستمری های اندک ولی مستمر بگیرند تا وفاداری انها به حکومت جلب گردد!

در ایران نیز احمدی نژاد مقوله مهم “درآمد پایه” را به نام “یارانه” پایەریزی و به اجرا گذاشت که طبق آن هر شهروندی مبلغی ماهانه ای را بطور مستمر دریافت می کند.

در صورت موفقیت در برجام، دولت پوپولیستی رئیسی کوشش خواهد کرد تا ضعف های احمدی نژاد را بر طرف کند!

دنباله دارد…

تاریخ انتشار : ۱۰ تیر, ۱۴۰۰ ۱۰:۱۳ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

مطالعه »
پيام ها

پیام گروه کار روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به مناسبت برگزاری دهمین کنگرهٔ سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) تلاش‌های مؤثرحزب اتحاد ملت ایران اسلامی در جبههٔ اصلاحات برای ایجاد تغییر در اوضاع اسفناک کشور را ارزشمند می‌داند. حضور پررنگ زنان در شورای مرکزی حزب شما، گامی شایسته در راستای تقویت نقش زنان در عرصهٔ سیاسی کشور است.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

سقوط تاریخی دستمزد در مقابل طلا

در چشم انداز سبزِ نگاه تو

دفتر کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

تأثیرات سیاست‌های ترامپ بر حقوق زنان و اقلیت‌ها

توصیه‌هایی برای مقاومت در دوره‌‌ای تاریک

آیه‌های زمینی