جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳ - ۲۱:۵۷

جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳ - ۲۱:۵۷

واقعا برای اکثریت مردم ایران چه فرقی دارد که جلیلی و یا پزشکیان رئیس جمهوری اسلامی ایران شود؟
از آن‌جا که در ایران هیچ گونه نظارت بی‌طرفی بر شمارش آرا وجود ندارد، حکومت هر رقمی را که دلش می‌خواهد اعلام می‌کند. در هر صورت، حتی اگر آمار حکومت...
۱۵ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: بهرام رحمانی
نویسنده: بهرام رحمانی
وقتی از همبستگی حرف می‌زنیم از چه سخن می‌گوییم؟
بر خلاف اصولی مثل عدالت و آزادی، همبستگی تا قبل از میانه‌ی قرن نوزدهم، یعنی کمی پیش از آنکه به شعار جنبش کارگری تبدیل شود، مفهوم سیاسیِ پرطرفداری نبود ...
۱۵ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: لیا هانت-هندریکس و آسترا تیلور. برگردان: عرفان ثابتی
نویسنده: لیا هانت-هندریکس و آسترا تیلور. برگردان: عرفان ثابتی
تکثرگرایی و کثرت گرایی مردم ایران قبل و بعد از انقلاب (قسمت سوم)
دختران، زنان و پسران و مردان با نه به حجاب اجباری و پذیرش حجاب اختیاری نشان دادند که از این به بعد این ما هستیم که ذهنی، روحی، عقلی و...
۱۵ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: اکبر دهقانی ناژوانی
نویسنده: اکبر دهقانی ناژوانی
سخنی با تحریمی‌ها و گپی با چپ ضدامپریالیست مدافع جلیلی!
با گروه اول خوشبختانه، متأسفانه؟ بیش از سی سال است درددل و پرسش بی‌پاسخ داشته‌ام. آنچنان که هر چه بنویسم تکراری است ولی حکم مشهوری در باب ممنوعیت تکرار در...
۱۵ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: ملیحه محمدی
نویسنده: ملیحه محمدی
ریاست‌جمهوری در غیاب جمهور مردم؟
در این‌گونه موارد دوگانۀ کاذبی درست می‌شود به نام اصلاح تدریجی یا براندازی و انقلاب! اما به گمانم میان مسجد و میخانه راهی است و آن تحمیل حق حاکمیت ملی...
۱۵ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: حسن یوسفی اشکوری
نویسنده: حسن یوسفی اشکوری
بر تحریم در دور دوم اصرار دارم اما …
من در مرحله دوم این نمایش انتخاباتی نیز بر تحریم اصرار می‌ورزم. اما آن گروه از مردم را که به مسعود پزشکیان رأی دادند، درک می‌کنم و اکثریت قریب به...
۱۵ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: ابوالفضل قدیانی
نویسنده: ابوالفضل قدیانی
چرا جریان افراط‌گرا و جبهۀ پایداری می‌کوشند قوۀ مجریه را تسخیر کنند؟
تسلط بر دولت یک امر حیاتی برای جبهۀ پایداری در انتخاب رهبر آینده است. جبهۀ پایداری می‌کوشد با تسخیر دولت، تسلط خود را بر تمام ادارات و نهادهای دولتی اعمال...
۱۵ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: هواداری از ایران
نویسنده: هواداری از ایران

دیالوگ فرهنگی پیرامون برش اندام تناسلی زنان در سیرالئون.

کاماکوی، سیرالئون – این اواخر، وقتی که نتایج امتحان نهایی دبیرستان سیو بانگورا به دستش رسید، او متوجه شد که نمره کافی برای ورود به دانشگاه را کسب کرده است. این لحظه ای هیجان انگیز برای دختر یک خانواده کشاورز بود که تا آن زمان در آن هیچ کسی مدرسه ابتدایی را تمام نکرده بود.

قسمت اول:

 

سیو بانگورا  – عکس از فینبار او رایلی، نیویورک تایمز

کاماکوی، سیرالئون – این اواخر، وقتی که نتایج امتحان نهایی دبیرستان سیو بانگورا به دستش رسید، او متوجه شد که نمره کافی برای ورود به دانشگاه را کسب کرده است. این لحظه ای هیجان انگیز برای دختر یک خانواده کشاورز بود که تا آن زمان در آن هیچ کسی مدرسه ابتدایی را تمام نکرده بود. اما اکنون خانم بانگورا برای دانشگاه برنامه ریزی نمی کند. او بیشتر روزها یش را با نشستن روی یک نیمکت و تماشای رفتن دیگران به کلاس یا محل کار وقت می گذراند.

خانم بانگورا، ۱۸ ساله، نزدیک به پنج سال پیش، پس از اینکه والدینش به او حق انتخاب ترک خانه و یا شرکت در مراسم بریدن اندام تناسلی اش را دادند خانه را ترک کرد. مراسم بریدن اندام تناسلی اجازه آغاز ورود زنان جوان به باندو(۳)  یا «جامعه» را به آنها می دهد. باندو اصطلاحی است برای گروه های جنسیتی و قومی که زندگی اجتماعی محلی را کنترل می کنند.

خانم بانگورا، با صدائی خفیف و چانه ای سر بالا که  نماد مقاومت اوست توضیح میدهد که مادرش به او گفته بود که اگر باندو را انجام ندهی، باید از منزل ما بروی. انتخاب رفتن از خانه، حمایت مالی خانواده اش را از او قطع کرد و وی را در وضعیتی قرار داد که امکان پرداخت هزینه تحصیلات یا ازدواج را نداشته باشد.

بیش از دو دهه است که در سرتاسر جهان در حال توسعه، تلاش هایی برای پایان دادن به ناقص سازی اندام تناسلی زنان وجود داشته است. آیینی که قرن ها قدمت دارد و با ایده های دست نخوردگی و پاکیزگی جنسی، اطاعت، و کنترل اجتماعی گره خورده است. امروزه سیرالئون یکی از معدود کشورهای جنوب صحرای آفریقا است که این عمل را ممنوع نکرده است. تقریباً همه گروههای قومی در کشور سیرالئون عمل برش اندام تناسلی زنان را انجام می دهند. اما اکنون این عمل در مرکز بحث های تند قرار گرفته. گروه‌های مترقی، که بسیاری از آنها توسط سازمان‌های بین‌المللی حمایت می‌شوند، برای ممنوعیت ناقص سازی اندام تناسلی زنان فشار می‌آورند. ولی نیروهای محافظه‌کار می‌گویند که این عمل بخشی مهم از فرهنگ قبیله‌ای و مذهبی کشور است.

همزمان با بحث های  رسانه ای و پارلمانی دختران و زنان جوان، مانند خانم بانگورا، تصمیم گیری در مورد عمل «برش»  را به دست خود گرفته اند. این گونه رفتار اجتماعی که در مخالفت با سنت است در یک نسل قبل  تقریباً غیرقابل تصور بود. امروزه ولی زنان مقاوم و مبارز از شرکت در مراسم سنتی بزرگداشت بلوغ دختران جوان یا باندو خودداری می کنند و به مادران و مادربزرگ های خود می گویند که به باندو نمی پیوندند.

بر اساس جدیدترین نظرسنجی که در این زمینه توسط یونیسف در سال ۲۰۱۹ انجام شد، بیش از ۹۰ درصد از زنان بالای ۳۰ سال در سیرالئون تحت عمل برش اندام تناسلی قرار گرفته اند، در حالی که تنها ۶۱ درصد از زنان ۱۵ تا ۱۹ ساله به این عمل تن داده اند. مراسم سنتی باندو در ابتدای بلوغ دختران انجام می شود. اگرچه در بعضی مناطق کشور دختران بسیار جوان تر نیز «بریده»  میشوند.

امتناع از باندو هزینه اجتماعی زیادی دارد. زنانی که به آن ملحق نشده‌اند، طبق عرف، نه قانون، اجازه ازدواج ندارند. علاوه بر این،، آنها نمیتوانند به نمایندگی از جوامع خود در رویدادهای مذهبی یا فرهنگی، از جمله جشن ها یا تشییع جنازه، به عنوان رئیس یا برگزار کننده خدمت کنند.

در بیشتر موارد، این عمل شامل بریدن کلیتوریس و لب های کوچک با تیغ است. این عمل  توسط یکی از اعضای ارشد جامعه به نام سووی (۳) انجام میشود. اگر چه سووی آموزش پزشکی ندیده است اما اعتقاد بر این است که از نظر معنوی پر قدرت است. در روستا ها مراسم باندو اکثرا در اردوگاه‌های مخصوص زنان برگزار می‌شود.  در شهرها این گونه مناسک به نام  باندوی صحرایی شناخته می‌شوند.

در افریقا قوانین علیه برش اندام تناسلی زنان تا کنون به شکلی نابرابر و با نتایج متفاوتی به عمل رسیده اند. برخی کشورها مانند مصر و اتیوپی شاهد کاهش شدید این عمل ها  بوده اند. اما در کشورهای دیگر، مانند سنگال و سومالی، کاهش این مناسک ناچیز بوده است. متاسفانه در سطح جهانی، تعداد دخترانی که در معرض خطر ناقص سازی اندام تناسلی شانهستند همچنان در حال افزایش است، زیرا کشورهایی که قانونی علیه بریدن اندام تناسلی زنان ندارند، جمعیت جوان زیادی دارند که به سرعت در حال رشد هست. سیرالئون اگرچه یکی از بالاترین تعداد عمل  «برش» را در جهان را دارد، اما یکی از معدود مکان‌هایی است که در آن این عمل کاهش مداوم داشته،  زیرا زنان جوان در مقابل آن مقاومت می‌کنند.

ایشا کامارا و مادربزرگش هاوا کامارا هر روز صبح که او برای مدرسه آماده می شود با یکدیگر بحث می کنند. هوا می گوید وقت عمل ایشا رسیده است ولی  ایشا  که ۲۰ سال دارد و سال آخر دبیرستان را می گذراند می خواهد روزی مدیر بانک بشود و می گوید که علاقه ای به این عمل ندارد. خانم کامارا که از دوران کودکی یتیم شده و با مادربزرگش زندگی می‌کرده، در تمام طول زندگی‌اش از جشن بلوغ شنیده است. اما پس از خواندن مقاله ای روشنگرانه درباره  ناقص سازی اندام تناسلی  زنان و شنیدن سخنرانی هایی در مدرسه تصمیم گرفت که به باندو نپیوندد. او در مدرسه و کلیسا آموخته بود که هر چه که خدا روی بدن دختران گذاشته  متعلق به همانجاست و باید بماند.

اکنون مادربزرگ ایشا به او هشدار میدهد که بدون باندو او هیچ دوستی نخواهد داشت. ایشا در جواب میگوبد که دوستانش نیز قصد دارند ازشرکت در مراسم باندو خودداری کنند. مادربزرگ ایشا هشدار میدهد که او مجرد و تنها خواهد مرد. خانم ایشا میگوید بسیاری خواهان ازدواج با یک مدیر بانک خواهند بود. مادربزرگ  به ایشا پیش نهاد امتیازانی از جمله  لباس های جدید میدهد و ایشا در جواب فقط یکی از ابروانش را خم میکند.

وقتی که صدای موسیقی سنتی در پورت لوکو آغاز مناسک باندو را اعلام میکند، این نوع بحث ها شدیدتر میشوند. ایشا  خواهش  کرده که مراسم  باندو را برایش بدون برش اندام تناسلی انجام دهند. این پیشهادی است  که توسط برخی گروه‌های فمینیستی ترویج می‌شود. اما مادربزرگش میگوبد که چنین جشنی بی ارزش خواهد بود.

هاوا کامارا، مادر بزرگ ایشا،  با اشاره به هزینه بالای مراسم باندو میگوید تنها یک استدلال در تقابل با مناسک باندو که در جامعه انعکاس وسیع داشته این است که  “این مراسم خرج زیادی دارد”.  هر خانواده نه تنها باید به مدیر مناسک باندو، سووی (۴)،  دستمزد بپردازد، بلکه باید هزینه  ضیافت و دعوت از اعضای  جامعه باندو را نیز تقبل کند. او میگوید: «فکر می‌کنم که می‌توانم این پول را صرف تحصیلات ایشا کنم و نه خرج ضیافت غذایی که به سرعت خورده و تمام می‌شود»

 

ایشا کامارا – عکس از فینبار او رایلی، نیویورک تایمز

——————————–

یادداشت ها

[۱] « برش» (برش اندام تناسلی زنان) یا «ختنه زنان»

۲  https://www.nytimes.com/2022/06/14/health/female-genital-cutting-sierra-…

۳  Bondo   یا «جامعه»

۴. Sowei  

بخش : زنان
تاریخ انتشار : ۲۷ تیر, ۱۴۰۱ ۸:۲۷ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

هفته‌ای که گذشت، دوم تا هشتم تیرماه

رهبر حکومت تاب نیاورد گاه که کارگزاران خود را نامرغوب دید. خود بر صحنه آمد و خواستار مشارکت حداکثری شد و فتوا داد که نباید با کسانی که “ذره‌ای با انقلاب و امام و نظام اسلامی زاویه دارند” همکاری کرد. به‌زبان دیگر نباید به کسانی که ممکن است نفر دوم حکومت شوند و در سر خیال همکاری با ناانقلابین دارند، رای داد. اشاره‌ای سرراست به آن تنها نامزدی که از تعامل با جهان می‌گوید.

مطالعه »
یادداشت
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

واقعا برای اکثریت مردم ایران چه فرقی دارد که جلیلی و یا پزشکیان رئیس جمهوری اسلامی ایران شود؟

وقتی از همبستگی حرف می‌زنیم از چه سخن می‌گوییم؟

تکثرگرایی و کثرت گرایی مردم ایران قبل و بعد از انقلاب (قسمت سوم)

سخنی با تحریمی‌ها و گپی با چپ ضدامپریالیست مدافع جلیلی!

ریاست‌جمهوری در غیاب جمهور مردم؟

بر تحریم در دور دوم اصرار دارم اما …