سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۱ خرداد, ۱۴۰۵ ۱۶:۱۳

جمعه ۱ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۶:۱۳

روحانی: اگر برجام اتفاق نیفتاده بود فقط برای حقوق کارمندان پول داشتیم

حسن روحانی رییس جمهور ایران می‌گوید اگر برجام اتفاق نیفتاده بود دولت حداکثر می‌توانست حقوق کارمندان را پرداخت کند اما اکنون ۳۷ هزار میلیارد تومان برای بوجه عمرانی در نظر گرفته است. روحانی در گفتگو با تلویزیون دولتی ایران گفت برجام باعث شده درآمد ایران از نفت و گاز دو برابر شود.

 

حسن روحانی رییس جمهور ایران می‌گوید اگر برجام اتفاق نیفتاده بود دولت حداکثر می‌توانست حقوق کارمندان را پرداخت کند اما اکنون ۳۷ هزار میلیارد تومان برای بوجه عمرانی در نظر گرفته است.

رییس جمهور ایران که امشب (اول ژانویه، ۱۲ دی) در گفتگو با تلویزیون دولتی ایران شرکت کرده بود گفت برجام باعث شده درآمد ایران از نفت و گاز دو برابر شود.

آقای روحانی گفت یکی دیگر از دستاوردهای برجام این است که فعالیت‌های هسته‌ای ایران اکنون “قانونی است در حالی که قبلاً این فعالیت هسته‌ای به عنوان یک فعالیت غیرقانونی و برخلاف مصوبات قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل تلقی می‌شد.”

او همچنین به خرید هواپیماهای مسافربری به عنوان یکی دیگر از دستاوردهای برجام اشاره کرد و گفت مردم ایران سالی حدود چهار میلیارد دلار برای بلیت هواپیما به شرکت‌های خارجی پول می‌دهند در صورتی که با نوسازی ناوگان مسافربری ایران، این پول به کشور بر می‌گردد. او گفت “تا پایان سال” چند فروند از این هواپیماهای مسافربری وارد ایران خواهد شد.

آقای روحانی که کمتر از پنج ماه دیگر دوره ریاست جمهوری‌اش به پایان می‌رسد بیکاری را مسئله‌ای نگران کننده خواند و گفت دانشگاه روند اشتغال را به تعویق می‌اندازد: “جمعیت مؤثر دانشگاهیان چند سال پیش حدود ۲ میلیون تا ۲میلیون و ۲۰۰ هزار بود و امروز به ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار و نزدیک ۵ میلیون رسیده است و سالانه ۸۰۰ تا ۹۰۰ هزار نفر فارغ‌التحصیل می‌شوند که اینها نیاز به شغل دارند. به علاوه افرادی که در جامعه هستند و به دانشگاه نمی‌روند هم به اشتغال نیاز دارند.”

آقای روحانی گفت بین سال‌های ۱۳۸۵ تا ۹۰ “اشتغال واقعی و خالص” ثابت ماند و سالی “۱۴ هزار شغل خالص ایجاد شد” اما در دو سال گذشته تقریباً یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر به شمار شاغلان کشور اضافه شده است. او شمار شاغلان ایران را ۲۳ میلیون نفر اعلام کرد.

آقای روحانی با اشاره به اینکه بر اساس آمارهای مختلف رشد اقتصادی کشور شش ماهه کشور بین ۶.۴ تا ۷.۴ درصد است گفت او در نوروز امسال وعده پنج درصد رشد اقتصادی را به مردم داده بود.

او همچنین به مردم ایران اطمینان خاطر داد که قیمت ارز افزایش نخواهد یافت و گفت افزایش قیمت اخیر قیمت ارز در ایران دست دولت نبوده است: “ما در بودجه نمی‌آوریم که دلار به چه قیمتی خواهد بود ولی برمبنای محاسباتی که وجود دارد حدود ۳ هزار و ۳۰۰ تومان تعیین شده است. بنابراین نرخ ارز این نرخ فعلی نیست و این نرخ کاهش پیدا خواهد کرد، اینکه شما اشاره کردید دولت مایل است نرخ ارز بالا رود اصلاً این‌طور نیست.”

رییس جمهور ایران درباره ممنوعیت برگزاری کنسرت در برخی شهرهای ایران گفت: “بعد از ماه‌ها و سال‌ها در شهری می‌خواهد کنسرتی برگزار شود، با شرایط و مقرراتی که هست، مجوز می‌گیرد، اماکن یک‌جور، نیروی انتظامی یک‌جور و خود وزارت ارشاد یک‌جور رفتار می‌کند. درنهایت به‌خاطر یک بهانه‌ای به‌هم می‌خورد. نباید در این مسائل مردم را دچار مشکل کنیم.”

“نباید اینقدر سخت‌گیری کنیم. دین ما سهل و آسان است، اصلاً خدا حکمی که مشکل‌آفرین باشد وضع نکرده، اگر می‌بینیم مشکل است و نمی‌توانیم زندگی کنیم، معلوم است ما اسلام را درست تفسیر نکرده‌ایم.”

تاریخ انتشار : ۱۳ دی, ۱۳۹۵ ۴:۵۰ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

به مناسبت سالروز پیروزی بر نازیسم؛ هیچ نیروی اهریمنی نمی‌تواند بر مردمی متحد پیروز شود

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): همان‌گونه که اتحاد شوروی در ژوئن ۱۹۴۱ با اتکای به اتحاد مردمی در برابر تجاوز ایستاد، ایران نیز در اسفند ۱۴۰۴ دچار تحولی بزرگ شد. همبستگی مردم در دفاع از میهن، که به عین دریافتند فرزندانشان در نیروهای مسلح، به اتکای پشتیبانی جامعه است که قادرند از کشورشان در برابر خطر موجودیتی دفاع کنند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

سایه سنگین ۱۹۴۸: چگونه «نکبت» برای فلسطین یک فرآیند زنده و روزمره شد؟

در سطحی کلان‌تر از روایت‌های تاریخی و تحلیل‌های موردی، می‌توان استدلال کرد که «نکبت» نه صرفاً یک رخداد تاریخی با نقطه آغاز مشخص در سال ۱۹۴۸، بلکه نوعی منطق تاریخی-فضایی در حال تداوم است که رابطه میان قدرت، سرزمین و جمعیت را در یک چارچوب ساختاری بازتعریف کرده است. در این خوانش، ۱۹۴۸ نه لحظه پایان یک نظم پیشین، بلکه لحظه تثبیت یک الگوی جدید از سازمان‌دهی سیاسی فضا و جمعیت است؛ الگویی که قابلیت انطباق با شرایط تاریخی متغیر را در دهه‌های بعد حفظ کرده است.

مطالعه »

«تنبیه خاموش» یا آزادی بیان!

فارغ‌التحصیلان مطالعات خاورمیانه نتیجه گرفته اند که: «برکناری فانی پیام تکان‌دهنده‌ای به دانشجویان و محققان مطالعات خاورمیانه می‌فرستد مبنی بر اینکه تحقیق، تدریس، خدمات نهادی و بحث آزاد در مورد موضوعات حساس سیاسی، مانند جنگ جاری در ایران، مشمول سانسور سیاسی و تحریم‌های نهادی است. چنین پیامی نه تنها با ارزش‌های اصلی مأموریت آموزشی و علمی دانشگاه واشنگتن در تضاد است، بلکه با اصول آموزش دانشگاهی و آموزشی ما نیز مغایرت دارد، اصولی که ما را به تفکر انتقادی، مشارکت در بحث‌های علمی آزاد و مواجهه با سوالات سیاسی فوری با دقت و صداقت فرا می‌خواند.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

وقتی «فقر» چهره زنانه پیدا می کند / زنان اولین قربانیان شوک‌های اقتصادی پی‌در‌پی

فیلسوفان یهودی تبار؛ آته ایسم ناتمام، سوسیالیسم احساسی

محاکمه مجدد احمدرضا حائری هم‌زمان با ادامه حبس او در قزل‌حصار

زادروز دکتر محمد مصدق؛ کابوس جاودانِ مستبدان، وابستگان و دشمنانِ حاکمیت ملت ایران، گرامی و مبارک باد

پیش به سوی اتحاد گسترده «چپ»:  برای میهن، نان، کار، خانه؛ برای کودک، مرد، زن، زندگی، آزادی

بررسی وضعیت اسف‌بار زندانیان زن در ایران