سه شنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۸

سه شنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۸

خاموش شد آن شمع صبور!
عارفه، سی و چند سال را پس از اعدام همسرش با عشق به حسین و آرمان‌های او، و با امید به زندگی در چهره‌ی دخترش «سحر»، با عزت و سربلندی...
۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: دوستان و یاران زنده یادان عارفه و حسین
نویسنده: دوستان و یاران زنده یادان عارفه و حسین
مارکوزه؛- فیلسوف التقاطی جنبش دانشجویی
مارکوزه ذهنگرایی "فلسفه زتدگی" را فلسفه "مشخص" نامید و از آن طریق به مخالفت و انتقاد از مارکسیسم، پرولتاریا، و حزبش پرداخت، وی بحران کاپیتالیسم را مقوله ای از "هستی"...
۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: آرام بختیاری
نویسنده: آرام بختیاری
تغییر نام لایحه «منع خشونت علیه زنان» و حذف واژه خشونت - بخش دوم
در واقع، خشونت اساساً از عنوان این لایحه حذف و دچار تغییر شده است. این‌که حتی خودِ مفهوم خشونت نیز حذف می‌شود، بسیار معنادار است. کلماتی که به عنوان مفاهیم...
۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: فاطمه علمدار
نویسنده: فاطمه علمدار
آنتروپی
پیرمرد می‌گوید دیگر آن چشمِ نافذِ گذشته، آن شم، آن حساسیت تُند و تیز کودکی را نداریم ولی می‌دانیم که در این زندگی سراسر مصیبت، در عین آن که ضعیف...
۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
دیده در باده نهادم، گفت مستی
باید چشم ها را از نو شست، باید زیر باران رفت، و نترسید از خیسی ... ، باید چشم از پنجره بر گرفت، باید افق را دید...... 
۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
دفاعیات حسن ضیا ظریفی در دادگاههای نظامی - دادگاه بدوی
از همان لحظه بازداشت، رفتار غیرقانونی برخلاف مدلول مواد فوق از طرف به‌اصطلاح "مامورین تحقیق" شروع شد و به‌اصطلاح "اقاریری" که امروز اساس کیفرخواست را تشکیل می‌دهد با اتکاء به...
۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: دکترابوالحسن ضیا ظریفی
نویسنده: دکترابوالحسن ضیا ظریفی
در میان ستاره ها
آنان گم نشدند در دقیقه های مرگ، در لحظاتِ بودن یا نبودن!، میان ستاره ها، ریشه دواندند در اعماقِ کهکشانها......
۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: حسن جلالی
نویسنده: حسن جلالی

زنان، حقوق بشر و سیزده آبان

بنا بر گزارش دو سال پیش خبرگزاری مهر نیز، تحصیل زنان تاثیری بر روند بهبود اقتصادی ایران نداشته است. آری واقعیت چنین است که زنان تحصیل کرده ایرانی یا هرگز وارد اجتماع نمی شوند و یا با درآمدی بسیار ناچیز و زیر خط فقر به کار مشغول می شوند

چنین می نماید که سیاستمداران ما، هنوز موضع مشخص و معینی درباره ی زنان ندارند. عده ای می کوشند تا برای پیروزی در بازی های تبلیغاتی، حضور زنان را در استادیوم های ورزشی قانونی کنند و به زنان پست های کلیدی صدارت و وزارت بدهند و در مقابل عده ای دیگر زنان را در پستوی خانه ها می خواهند و به هیچ قیمتی حاضر به حضور زنان در عرصه های اجتماعی نیستند. البته در این میان خوب است اضافه کنیم که این مشکل، معضل تمامی کشورهای اسلامی است و باید رسم انصاف به جا بیاوریم و اقرار کنیم که شرایط برای تحصیلات عالیه زنان ایرانی در مقایسه با دیگر کشورهای اسلامی کاملاً متفاوت است، و دیگر از این نیز در ایران هر از گاهی قوانینی مبنی بر مساوات دیه و حق ارث وضع می شود، موضوعی که به کل از واقعیت دیگر کشورهای اسلامی فاصله دارد. اما همان انصافی که ما را به این قیاس رهنمون کرده، باید پاسخ گوی تفاوت تاریخی ایرانیان و اعراب نیز باشد، کدام دیل منطقی برای قیاس گرفتن بین زنان ایران و زنان عرب وجود دارد؟

این موضوع یک حقیقت مطلق است که زنان ایرانی باید از تحصیلات عالیه برخوردار باشند، چرا که در غیر این صورت میزان شعور و سطح درک جامعه به نیم تقلیل می یابد و جامعه ای که زنان آگاه نداشته باشد، در همه حال مریض و بی رمق باقی خواد ماند. چنین است که هر جامعه ای پیشرفتش را در گرو تحصیل و حضور بیشتر زنان می بیند، اما درست بر خلاف واقعیات تاریخی دنیا، از اوضاع و احوال این روزهای ایران چنین بر می آید که حکومت از زنان تحصیلکرده ی ایرانی بیمناک است و حضور اینان را آفتی برای امنیت و بقای حکومت خود انگاشته است.

امروز نزدیک به دو سوم جمعیت دانشجویان کشور را زنان تشکیل می دهند، اما آمار رسمی ایران، ۲۱ در صد این زنان تحصیل کرده را “بیکار” معرفی می کند، البته درصد اعلام شده طبق شواهد و قراین موجود صحت ندارد و این میزان در واقع رقمی نزدیک به چهل درصد است.

بنا بر گزارش دو سال پیش خبرگزاری مهر نیز، تحصیل زنان تاثیری بر روند بهبود اقتصادی ایران نداشته است. آری واقعیت چنین است که زنان تحصیل کرده ایرانی یا هرگز وارد اجتماع نمی شوند و یا با درآمدی بسیار ناچیز و زیر خط فقر به کار مشغول می شوند.

بی شک سیاستمداران ما اندیشیدن زنان را بر نمی تابند. تنها به همین دلیل است که زنان بسیاری به جرم “اندیشیدن” محاکمه می شوند. دو سال قبل، سردار اسماعیل احمدی مقدم که خواهر محمود احمدی نژاد را به زنی دارد، سخن از شیوه های جدید امنیتی به میان آورد و فهرستی تازه را به دستور کار نیروی انتظامی اضافه کرد. فهرستی که در میانش، ” به ستوه آوردن زنان و دختران” هم گنجانده شده بود.

از همان زمان بود که عده ی بسیاری از فعالین حقوق زنان و بچه های کمپین یک میلیون امضاء به زندان افتادند و تحت شکنجه قرار گرفتند. دلارام علی، مریم حسینی خواه، جلوه جواهری، خدیجه مقدم و آذر منصوری شاید از جمله ی مشهورترین قربانیان این ناانسانی باشند. همان زمان بود که ماهنامه ی معتبر زنان هم از پس فعالیت ۱۶ ساله توقیف شد، آن هم به جرم ” خطر برای سلامت فکری جامعه.

با وجود تاسف بسیار از این رفتار ناجوانمردانه، باید بگوییم که کاش این تراژدی به همین جا ختم می شد. آری برای آنچه بلا و آزار و اذیت که پس از حوادث انتخابات ریاست جمهوری بر شیرزنان پاک ایران زمین رفت، دگر نه واژه ای هست و نه همانندی در تاریخ معاصر. حال دگر بر همگان روشن است که نیروهای امنیتی چه بر سر دختران و زنان ما در کهریزک ها و اوین ها آوردند. ترانه ها و نداها از یاد ما نرفته اند و نخواهند رفت. تصاویری که از سیزده آبان به دنیا مخابره شد نیز حکایت از آزار بیشینه ی زنان در روز سیزده آبان داشت و اخبار موجود نیز مبتنی بر این است که بیش از یک سوم افرادی که در روز سیزدهم آبان دستگیر شده اند و همچنان در بازداشتگاه های جمهوری اسلامی به سر می برند را زنان تشکیل می دهند.

این طور که پیداست، در ایران امروز هر از خدا بی خبری که لباس پلیس بر تن می کند، به خود اجازه می دهد به زنان ما توهین کند و آنان را مورد شکنجه و آزار و اذیت روحی و جسمی قرار دهد. این همه آزار و اذیت و شکنجه به کدامین گناه؟ آیا پاسخ انسانی که حق طبیعی و انسانی خویش را طلب می کند، چوب است و باتوم و چماق؟ آیا این نگاه تحقیر آمیز به زن، آمده از همان رأفت اسلامی است که آقایان داد سخنش را می راندند؟

آقایان شما را که نه گوشی خریدار پند مانده و نه چشمی بینای واقعیت، اما خوب است این نکته را بدانید که به قول جامی بزرگ؛ پری رو تاب مستوری ندارد… آری آقایان! این موضوع را خوب بدانید که نه شما و نه هیچ نیروی دیگری نمی تواند در مقابل نیروی طبیعت ایستادگی کند.

تاریخ انتشار : ۱۶ آذر, ۱۳۸۸ ۰:۳۷ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اول ماه مه، روز جهانی کارگر، روز همبستگی کارگران و زحمت‌کشان و مبارزه در راه تأمین حقوق آنان!

هر چه در سال‌های اخیر از عمل مستقل و حضور مستقل نیروی کار و زحمت در ایران دیده‌ایم، چیزی نیست جز دفاع از منافع طبقاتی خود، عمل و حضور مستقلی که بسیار چشم‌گیر است. وظیفۀ اصلی مدافعان کارگران و زحمت‌کشان ایران، تقویت همین عمل و حضور مستقل است.

ادامه »
سرمقاله

ریاست جمهوری ترامپ یک نتیجهٔ تسلط سرمایه داری دیجیتال

همانگونه که نائومی کلاین در دکترین شُک سالها قبل نوشته بود سیاست ترامپ-ماسک و پیشوای ایشان خاویر مایلی بر شُک درمانی اجتماعی استوار است. این سیاست نیازمند انست که همه چیز بسرعت و در حالیکه هنوز مردم در شُک اولیه دست به‌گریبان‌اند کار را تمام کند. در طی یکسال از حکومت، خاویرمایلی ۲۰٪ از تمام کارمندان دولت را از کار برکنار کرد. بسیاری از ادارات دولتی از جمله آژانس مالیاتی و وزارت دارایی را تعطیل و بسیاری از خدمات دولتی از قبیل برق و آب و تلفن و خدمات شهری را به بخش خصوصی واگذار نمود.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته
یادداشت

قتل خالقی؛ بازتابی از فقر، ناامنی و شکاف طبقاتی

کلان شهرهای ایران ده ها سال از شهرهای مشابه مانند سائو پولو امن تر بود اما با فقیر شدن مردم کلان شهرهای ایران هم ناامن شده است. آن هم در شهرهایی که پر از ماموران امنیتی که وظیفه آنها فقط آزار زنان و دختران است.

مطالعه »
بیانیه ها

اول ماه مه، روز جهانی کارگر، روز همبستگی کارگران و زحمت‌کشان و مبارزه در راه تأمین حقوق آنان!

هر چه در سال‌های اخیر از عمل مستقل و حضور مستقل نیروی کار و زحمت در ایران دیده‌ایم، چیزی نیست جز دفاع از منافع طبقاتی خود، عمل و حضور مستقلی که بسیار چشم‌گیر است. وظیفۀ اصلی مدافعان کارگران و زحمت‌کشان ایران، تقویت همین عمل و حضور مستقل است.

مطالعه »
پيام ها

جان شما، جان ایران و سوگ شما، سوگ ایران است!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) وقوع این فاجعۀ شوم را به مردم میهن‌مان، به شهروندان بندرعباس و خانواده‌های داغ‌دار و آسیب‌دیده تسلیت می‌گوید. ما در این لحظات سخت همراه و هم‌دوش مردم  بندرعباس سوگوارِ جان‌های از دست رفته و نگران و چشم‌به راه بهبود زخمی‌های این حادثه‌ایم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

خاموش شد آن شمع صبور!

مارکوزه؛- فیلسوف التقاطی جنبش دانشجویی

تغییر نام لایحه «منع خشونت علیه زنان» و حذف واژه خشونت – بخش دوم

آنتروپی

دیده در باده نهادم، گفت مستی

دفاعیات حسن ضیا ظریفی در دادگاههای نظامی – دادگاه بدوی