چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳ - ۱۹:۰۶

چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳ - ۱۹:۰۶

بر خلاف مرحله‌ی اول، در مرحله‌ی دوم انتخابات ریاست جمهوری شرکت می‌کنم و به آقای پزشکیان رأی می‌دهم!
برای رهایی ایران از اقتدارگرایی و تمامیت‌خواهی، با رنج و اندوه خون ریخته‌شدهٔ جوانان در این چند دهه در جان، بر خلاف دور اول، در دور دوم انتخابات شرکت می‌کنم...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: زهره تنکابنی
نویسنده: زهره تنکابنی
جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!
سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: هیئت سیاسی - اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی - اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
رأی معترضان و عدم افزایش مشروعیت!
یادمان باشد که هرچه جامعه ضعیف‌تر شود، از فرصت‌ها و شانس‌هایی که در مسیر بهبود، تغییروتحول  پیش خواهد آمد، کمتر می‌توانیم استفاده کنیم و شانس‌های آینده ایران را از دست...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کیوان صمیمی
نویسنده: کیوان صمیمی
انتخاب ایران آزادی و تجدد و دموکراسی است!
نیروی تجدد و دموکراسی یک قرن است که ایران مال همه‌ی ایرانیان است شعار اوست. اکنون نیروهای وسیعی از جنبش اسلامی نیز به همین نگاه پیوسته اند. در پهنه‌ی سیاست...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: امیر ممبینی
نویسنده: امیر ممبینی
جزئیات کشته شدن راضيهٔ رحمانی دختر ۲۴ سالهٔ لر با شلیک مأمور نیروی انتظامی!
سوم تیر ماه جاری رسانه‌ها نوشتند که دختری جوان به نام «راضیهٔ رحمانی» اهل روستای گویژه در شهرستان نورآباد استان لرستان با شلیک یکی از مأموران نیروی انتظامی جان باخت....
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: بهاره شبانکارئیان
نویسنده: بهاره شبانکارئیان
بیانیه نهضت آزادی ایران: رأی اعتراضی در گام دوم برای دکتر پزشکیان!
نهضت آزادی ایران در ادامه راهبردی که در مرحله اول در پیش گرفت، اتحاد ملت و تجمیع همه معترضان در مرحله دوم انتخابات را برای مقابله با مخالفان آزادی و...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: نهضت آزادی ایران
نویسنده: نهضت آزادی ایران
انتخابات مهندسی شده، راه يا بی‌راهه؟
    خانم وسمقی در ارتباط با انتخابات ریاست حمهوری در ایران تحلیلی داشته است. خانم وسمقی، زین میان؛ بر این باور است که اصلاح‌طلبان، اگر گمان می‌کنند که حکومت...
۱۲ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: صدیقه وسمقی
نویسنده: صدیقه وسمقی

سازماندهی اعتراض ها برای آزادی عبدی

ماهیت دولت و دستگاە قضایی و رویکردهای اساسی هیچ یک از نهادهای حکومتی با وجود تبلیغات فریب‌کارانەای کە حول و حوش انتخابات اخیر رخ داد، هیچ تغییری نکردە است. در قوانین و رویکرد نظام، نسبت بە حق و حقوق کارگران نیز، واقعیت این است کە اثری از تغییر مثبت دیدە نمی شود

اسماعیل عبدی پس از ۵٣ روز اعتصاب غذا، توسط زندان‌بانان بە بیمارستان منتقل شد. از آغاز بازگرداندن عبدی بە زندان برای گذراندن محکومیت ۶ سالەاش تا کنون کمتر هفتەای را می شود سراغ گرفت کە اعتراضی نسبت بە زندانی کردن دبیر کل کانون صنفی سراسری معلمان، توسط تشکل‌های معلمان و کارگری، نهادها و اتحادیە‌های کارگری بین‌المللی انجام نشدە باشد. راە افتادن چنین موجی با این وسعت در ابعاد داخلی و خارجی حکایت از خشم، نگرانی و اعتراض بە رویکرد دولت در قبال فعالان سندیکایی و سازمان‌های کارگری در میان تشکل‌های کارگری در داخل و خارج کشور دارد.

حدود یک سال پیش نیز موج اعتراضی مشابەای کە در حمایت از اسماعیل عبدی و جعفر عظیم زادە مسئول اتحادیە آزاد کارگران ایران شکل گرفت، موجب عقب‌نشینی زندان‌بانان این دو فعال پیگیر سندیکایی و آزادی موقت هر دو از زندان شد. در آن هنگام مقامات قضایی برای پایان دادن بە اعتصاب غذای این دو بە آن‌ها وعدە دادند کە در یک دادگاە عادلانە دوبارە بە اتهامات واردە بە این دو فعال سرشناس سندیکایی رسیدگی کنند.

چند ماە بعد از آزادی این دو از زندان، پس از آن کە موج اعتراض‌ها فروکش کرد، دوبارە هر دوی آن‌ها در دو دادگاە جداگانە محاکمە و بار دیگر بە جرم‌های من درآوردی ناکردە، حکم ۶ سال زندان پیشین عبدی تائید و حکم چند سال زندان جدید علاوە بر مدت پیشین برای جعفر عظیم زادە صادر شد!

پس از ابلاغ احکام جدید عبدی دوبارە برای گذراندن دور محکومیت‌اش بە زندان بازگرداندە شد، اما عظیم زادە حاضر بە بازگشت داوطلبانە بە زندان نشد و در بیرون زندان بە هر شکل کە توانست مبادرت بە اقدام و اعتراض بە حکم زندانش کرد و دادگاە تجدید نظر را وادار بە ابطال احکام ناروای دادگاە پیشین کرد.

با وجود این کە مبنای صدور احکام ناروای عبدی و عظیم زادە مشابە بود، ولی پس از تبرئە عظیم زادە، دستگاە قضایی با وجود اعتراضات متعدد داخلی و خارجی هم‌چنان از آزاد کردن اسماعیل عبدی کە در اعتراض بە حکم زندان خود و امنیتی کردن فعالیت های صنفی از ۵٣ روز پیش تا کنون در اعتصاب غذا بە سر می برد، از ابطال حکم ناروای زندان این معلم حق‌طلب امتناع کردە است.

 طی این مدت اما نە هیچ صدای اعتراضی در حمایت از اسماعیل عبدی از طرف دولت و طرفداران رنگارنگش در داخل و خارج بە گوش رسید و نە کوچکترین اقدامی از طرف دولتمردان مدعی آزادیخواهی از این فعال سرشناس و حق‌طلب صورت گرفت. این بی‌تفاوتی و سکوت معنی‌دار و تائیدآمیز نسبت بە زندانی کردن یک معلم کە بزرگترین گناهش از نظر دولت‌مردان و دستگاە قضایی، فعالیت صنفی است، چنان آشکار و هویداست کە موجب اعتراض شورای سراسری کانون‌های صنفی معلمان بە رئیس جمهور در هفتە گذشتە شد. با این وصف اما حتی انتشار اخبار نگران کنندە در مورد وخامت وضعیت سلامتی دبیر کل کانون صنفی سراسری معلمان هم موجب شکستن سکوت مسئولان دولتی و طرفداران دولت نشد، در نتیجه معلمان، کارگران، آزادی‌خواهان و عدالت‌طلبان بار دیگر بە وضوح دریافتند کە نباید چشم امیدی بە کسانی بە غیر از خودشان و اتحادیە‌ها و احزاب کارگری مستقل ایرانی و تشکل‌های جهانی کارگری داشتە باشند.

در واقع آنچە موجب تبرئە جعفر عظیم زادە و ابطال حکم زندان وی شد، چیزی بە غیر از مقاومت شجاعانە وی و این گونە حمایت‌ها و البتە تلاش وکیل باوجدان این فعال سندیکایی نبود.

ماهیت دولت و دستگاە قضایی و رویکردهای اساسی هیچ یک از نهادهای حکومتی با وجود تبلیغات فریب‌کارانەای کە حول و حوش انتخابات اخیر رخ داد، هیچ تغییری نکردە است. در قوانین و رویکرد نظام، نسبت بە حق و حقوق کارگران نیز، واقعیت این است کە اثری از تغییر مثبت دیدە نمی شود. در چنین اوضاع و احوالی، البتە نوشتن نامە و درخواست آزادی اسماعیل عبدی از رئیس جمهور نیز یک کنش مدنی چالش برانگیز و محکی برای سنجش وعدەهای انتخاباتی روحانی است، اما انتظار نمی رود کە او در این زمینە کاری انجام دهد.

اما عمیق‌تر شدن شکاف‌ها در میان جناح‌های حاکم و بالا گرفتن جنگ قدرت در میان حاکمان، وجود بحران‌ها و نارضایتی‌های گستردە و عمیق در میان اقشار و گروە‌های اجتماعی مختلف و تمایل فزایندە مردم برای گذار از وضع موجود، اجازە اعمال استبداد بە سبک و سیاق گذشتە را برای حاکمان بە مراتب دشوارتر کردە است. از این گونە فرصت‌ها و بزنگاە‌ها کم پیش می آید. کارگران، معلمان و دیگر زحمت‌کشان، در این گونە بزنگاە‌هاست کە می‌توانند با سازماندهی اعتراضات مدنی گوناگون نە تنها رهبرانشان را از زندان آزاد کنند، بلکە حقوق سندیکائی‌شان را نیز بە شکل بازگشت‌ناپذیری تثبیت کنند. اکنون موقع، بە صحنە آمدن برای پس راندن تعرض حکومت بە حقوق سندیکایی، فرا رسیدە. اعتراضات در چنین شرایطی، اگر بطور هدفمند بر مطالبات اساسی متمرکز شوند، موثر خواهند بود. بە وعدەهای کاذب حاکمان نباید دل خوش کرد.

بدون تلاش خود کارگران و عموم مزدبگیران، نە کارگری از زندان آزاد خواهد شد، نە اجازە فعالیت سندیکا بە کسی دادە خواهد شد، نباید انتظار داشت کە قوانین در جهت بهبود حقوق کارگران و محرومان اصلاح شوند. فرصت را مغتنم بشماریم. مجامع عمومی سندیکایی را فرا بخوانید و سندیکاها را احیا و تشکیل دهید. برای آزادی کارگران، معلمان و دیگر زندانیان سیاسی در مقابل زندان‌ها، مجلس و ساختمان ریاست جمهوری تجمع کنید!

بخش : کارگری
تاریخ انتشار : ۲۲ خرداد, ۱۳۹۶ ۹:۳۵ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

هفته‌ای که گذشت، دوم تا هشتم تیرماه

رهبر حکومت تاب نیاورد گاه که کارگزاران خود را نامرغوب دید. خود بر صحنه آمد و خواستار مشارکت حداکثری شد و فتوا داد که نباید با کسانی که “ذره‌ای با انقلاب و امام و نظام اسلامی زاویه دارند” همکاری کرد. به‌زبان دیگر نباید به کسانی که ممکن است نفر دوم حکومت شوند و در سر خیال همکاری با ناانقلابین دارند، رای داد. اشاره‌ای سرراست به آن تنها نامزدی که از تعامل با جهان می‌گوید.

مطالعه »
یادداشت
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

بر خلاف مرحله‌ی اول، در مرحله‌ی دوم انتخابات ریاست جمهوری شرکت می‌کنم و به آقای پزشکیان رأی می‌دهم!

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

رأی معترضان و عدم افزایش مشروعیت!

انتخاب ایران آزادی و تجدد و دموکراسی است!

جزئیات کشته شدن راضیهٔ رحمانی دختر ۲۴ سالهٔ لر با شلیک مأمور نیروی انتظامی!

بیانیه نهضت آزادی ایران: رأی اعتراضی در گام دوم برای دکتر پزشکیان!